građevinski materijal je nenormalno poskupio. tko sad mora graditi bilo šta nahebo je. na početku je i na tržištima željezo, cement i td poskupilo pa se vratilo, korigiralo ili bilo šta. kod ovih u trgovinama se ne vraća ništa.
Posts by verdi
-
-
sami ste locirali problem. krivi su kupci koji pristaju kao ovce na sve i svašta. kad bi se malo više suzdržali od kupovine smeća, imali neki svoj vrt i td. i prodavači bi se prilagodili. nije to lako u velikom gradu na 10tom katu ali se mnogi mogu zapitati šta tamo u opće rade. ja ne pamtim kad sam u trgovini kupio povrće, voće (osim tropskog), meso nedaj bože da tamo kupim. kobasice? ponekad uz rigoroznu kontrolu. da zavise od mene i meni sličnih trgovački centri bi se već prošle godine zatvorili.
-
svugdje je to slučaj. tesla u kini košta oko 30 000$ u americi duplo više. kolika mu je onda proizvodna cijena? 20 000? 15 000? 10 000? $? to ni bog ne zna. što se tiče istaknutih podataka o inflaciji oni su apsolutno lažirani manje više na cijeloj planeti. cijena hrane je otišla u nebesa a ona je bitna za stanovništvo. u americi jaja +250% i sad to uzmi u formulu sa valentino tenisicama od 800$. tko god vjeruje u ove zvanične podatke je u najmanju ruku naivan. njihova stvarna inflacija je blizu 20% i samim time bi fed-ova kt trebala biti ako ne više onda barem 15%. oni se tu cijenjkaju oko dizanje u rasponu 0.25-0,75%. to je čista parodija ali ima svrhu. brisanje dugova kroz inflaciju. tko je najviše dužan? amerika. to što će uz put neko propasti manje više. kad se to uravna onda novi monetarni sistem pa opet iz početka. uz neke modifikacije.
-
iran irak nije to isto. da ovi prvi grade i gradit će to je činjenica. ovi drugi veliko je pitanje. irak je u velikom problemu sa vodom jer su im turci neku branu napravili i polako ih dave. nuklearka bez sigurnog hlađenja na takvom nestabilnom području ?! niko nije lud da im da tu tehnologiju. ovakve vijesti treba gledati u kontekstu auto puta bar boljare. jedne od najboljih laži na zse. inače ni crnogorci to više nisu mogli otplaćivati pa su to kinezi uzeli sebi zajedno sa lukom.
-
nemoj se mučiti badava. za ovaj povjesni trenutak nije napisana još ni jedna knjiga.
-
ništa bolje nije bilo ni u berlinu za doček nove g. pucnjava ko u libanonu, a mediji ni riječi. u parizu standardno oko 500 auta zapaljenih.
To su plaćenici auto industrije😀
rade oni za njih barem zadnjih 30 godina. prije je u normalnim okolnostima učinak bio od 200-400 za vikend, ako je neka zabava bude i više. pa pridodaj minimum 60 000 ukradenih godišnje. tako se stvara umjetna potražnja.
-
ništa bolje nije bilo ni u berlinu za doček nove g. pucnjava ko u libanonu, a mediji ni riječi. u parizu standardno oko 500 auta zapaljenih.
-
kaže slovenac da je dobio izričitu direktivu da mora zaposliti 10 crnih. rade par sati i prestanu. sa nepalcima imaju i boljih iskustava ali sve u svemu nema tu nikakve ekonomske logike. sve to liči na neki suludi demografski ekspriment koji će se loše završiti.
-
od početka godine ni frankfurt više nije njemački većinski grad. pali ispod 50%
-
možda mu je ovo radni zadatak. godinu dana papirnati € pa poslije više nema ni njega.
Pripremite se za digitalizaciju
Hrvatski Sabor
Utorak, 17.1.2023. u 09:45Vjerujte nam !
"Na sastanku euroskupine, koju čine minstri financija eurozone, razgovaralo se o napretku projekta digitalnog eura, o čemu je donesena i izjava u kojoj stoji da digitalni euro treba nadopuniti, a ne zamijeniti gotovinu.
Osim toga, potrebno je osigurati da ljudi vjeruju digitalnom euru te osigurati povjerenje ljudi u digitalni euro." -
osiguranje drži švicarska vojska sa 5000 ljudi. po radne zadatke idu plenki i ministar mu filipović. naravno da su i vučića priveli.
-
prva ozbiljnija stvar bi moglo biti ono glasanje u kongresu o probijanju limita zaduženja postavljenog na 31,4 trilijuna $. ako znamo da su jedva nekako iz 15tog pokušaja izabrali novog glasnogovornika i dali veća prava pojedinačnim zastupnicima svašta je moguće. ako se ovo ne izglasa onda bi bio tehnički bankrot ili će zastupnici izglasati ali uvjetovati smanjenje po određenim stavkama. bila je već ovakva situacija pa su se dogovorili. mislim da i oni pacijenti u davosu nešto sastanče.
-
i moj deda je štedio u dinarima pa je na kraju imao jedva za gajbu pive. sreća njegova što nije pio pa je tako 100 godina doživio.
-
nema ni srbija ništa. sve kinezi odnesoše. eni ih miniraju dan i noć u majdampeku.
-
vide njega u zagrebačkoj obali!? taman sam si umislio da sam dobar u lkri i čekam malo igh kad ono gdje god se okrenem rusi i lopovi oko mene. ima li trunka zakona u ovoj hebenoj državi? ajd sa rusima kako tako ali sa ovima nikako.
-
treba to gledati i trpiti 6mj. ne znam kako je prošao onaj što je šortao teslu?
-
kad ste već kod maslaca gledam lik uslikao u londonu ono pakovanje 200g 8 funti i na njemu onaj alarm protiv krađe.
-
Nije toliko važno hoće li biti 0.25% ili možda 0.5% sljedeća promjena. Ono što je bitno je da se ciljana maksimalna stopa ne mijenja već mjesecima a vrti se oko 5.5%. Očekivane promjene nisu problem.
ne mogu odma na prvu reći da je zapravo potrebno 15% ako misle nešto napraviti. ovako to je lagano zatezanje omče. no godina je tek počela i vidjet ćemo šta će do kraja još smisliti.
-
kad je ta kineska nova godina? bez njih valjda ništa neće počinjati. red je da se ljudi odmore. koliko dugo nisu išli babi na selo?
-
zoran m., viktor o., milorad d., i aleksandar v,. igraju neku čudnu igru. pošto je slučajnost u politici skoro pa isključena nadam se da su oni dobili neka druga naređenja. izjava muti merkel i onog francuskog p.dera o evidentnoj pregovaračkoj prevari je presedan koji nije slučajan i imat će gadne posljedice po njihove podanike. duboko se nadam da bi ovaj puta iz cijelog ovog s.anja mi mogli nekako isplivati kao ratni profiteri. dosta nam je više žrtvovanja za bilo čije interese. jedva nas je za sjeme ostalo.