1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Birtija

• verdi
    • January 31, 2023 at 11:43 AM

ima i gorih situacija gdje ti npr. gazda prisvaja napojnicu. prije više od 20 godina i famozni McDonalds je imao radna odjela bez džepova tako da nemaš gdje zaštekati lovu. kako tamo danas stvari stoje ne znam. ako neko zna neka javi.

• Brokeri i brokerske naknade

• verdi
    • January 30, 2023 at 11:10 PM

ufff malo je 150. mislio sam da su to digli na više. dugo nije bilo nikakvih problema pa se zaboravi.

• verdi
    • January 30, 2023 at 10:39 PM

danas je napravljeno 86 transakcija x dana u mjesecu pa usporedi brojke. prosjek je oko 150 dnevno.

ono je bila prva generacija. šta godine čine !

račun broj 13 je osiguran mislim da je dignuto do nekih 300 000kn. možda griješim (400 000)

dionice koje imaš možeš odjaviti od brokera pozivom skdd, staviti na slobodnu poziciju ili na drugog brokera vrlo brzo.

mislim da nema potrebe za velikom panikom.

• verdi
    • January 30, 2023 at 8:08 PM

imali smo već slučaj sa 5.tom generacijom. nadam se da je ovo samo tehnički problem.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • January 29, 2023 at 9:27 PM

sutra bi moglo biti jako zanimljiva situacija sa naftom.

• Birtija

• verdi
    • January 28, 2023 at 7:15 PM

to je odnos kupac prodavač, a ne država porezni obveznik. šta mislš da će sad neko hodati od vrata do vrata provjeravati da li imaš wc školjku od 50€ ili armani keramiku sa fugama od zlatne prašine. to će biti sinteza nekih parametara od kojih je kvadratura najbitnija. kad prodaješ stan eeee onda se gleda da li je požega ili dubrovnik. pa po njihovoj procijeni i katalogu. ako vas je četvoro na 60 kvadrata svejedno je gdje živite. tijesno je i jednima i drugima.

• Birtija

• verdi
    • January 28, 2023 at 6:31 PM

ako uvedu porez na nekretnine ima tu raznih parametara ali jedan je osnovni. višak kvadrata. tipa do 20 kvadrata po glavi prijavljenih stanara nešto simbolično a sve što je preko deri kožu.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • January 24, 2023 at 3:20 PM

kolega o čemu vi? iz koje ste brokerske kuće? pa tko normalan kupuje rukovodeći se natpisima na forumu. ako sam vas ipak malo denucirao onda sorry.

• verdi
    • January 24, 2023 at 2:43 PM

sve je to divno i krasno ali.... imam dionice i volio bi još dokupiti samo što mi ove zadnje trgovine ne ulijevaju povjerenje. npr. u petak je u zadnjih 5min bio jedan manipulativni nalog na bidu od 1000kom koji mete sve do 14,60 i ostaje kusur. došlo je do uravnoteženja i lik je zbrisao u zadnjim sekundama. teško je pozitivno trgovati u takvim okolnostima. ima i ovih koji stalno pogode na dnu i izađu na vrhu ali meni to malo teže ide.

• verdi
    • January 24, 2023 at 10:43 AM

konture novog svjetskog poretka se već vide. za početak iz globalizacije u fragmetalizaciju. dva bloka aucus i bricks+. deficit i suficit u međunarodnoj robnoj razmjeni. amerika velikim koracima grabi da izađe iz deficita na račun ovih njihovih podjarmljenih vazala. egzaktno sa 100 milijardi mjesečnog deficita već su pali na 60 sve na račun predilavanje energenati i td. tzv. saveznicima. daljnje finese ćemo gledati ali suština u digitalnom dobu je suvereni internet. neće moći razne kompanije tipa meta, google, twiter i td. diktirati ko šta kome. ištekam ta kad ja hoću. onda ja tebi srušim pola satelita pa šta onda. u glavnom no sikiriki sve je već dogovoreno i ide po planu.

• verdi
    • January 24, 2023 at 10:01 AM

ok. sve je jasno. sad i indijci prizvode kamere sa istim mogućnostima. ali postavlja se pitanje gdje su engleski mikro čipovi. možda su oni mislili ako m6 ima cca 600 000 špijuna da će im to biti dovoljno da hebu cijeli svijet kao zadnjih 200 godina. šta ta država proizvodi? sir i intrige. zamisli havarije u 15 milionskom londonu kad dođemo do egzistencijalnih potreba.

• verdi
    • January 24, 2023 at 9:44 AM

na žalost dočekat ćemo to jako brzo. max 5 godina. ako hoćete pratiti tehnološki razvoj samo gledate šta se dešava u kini. evropu nemoj te pratiti jer je totalno zaostala. trenutno u kini barem 300 miliona ljudi plaća preko telefona. zamislite napor te nacije da ih sa bicikla dovedu do tog nivoa. gledam razgovor sa likom koji tamo živi. kad odeš u šangaj otišao si barem 20 godina u budućnost. sve je digitalizirano. ali tu je veliko pitanje slobode. keš je sloboda, dok ti digitalo blokira kad god poželi. mislim da bi pod vrsta monete mogla biti robna razmjena. svako razumije koliko košta tabla špeka ili amgra lobje.

• verdi
    • January 24, 2023 at 8:10 AM

poslije svega što se je desilo u zadnjih 20 g. tko normalan još vjeruje zvaničnim podatcima. oni se mogu frizirati i prezentirati kako god kome paše. na kraju krajeva većina ljudi je vjerovala i u onu plandemiju pa su se sada sakrili u mišji rupu i razmišljaju o nus pojavama. ali evo jedan podatak koji je puno važniji. naime u 11. mj. prošle godine prvi puta je od 1987. g. došlo do smanjenja keša u opticaju. ako sam dobro zapamtio radi se o -0,25% cca 500 milijardi. količina nije velika ali je bitan trend. znači iz faze beskonačnog rasta okrenuli smo u kontra smjer.

• verdi
    • January 21, 2023 at 4:56 PM

to su samo političke igre austrijanaca koji već 50 godina dave u vezi nuklearne energije. bili su protiv krškog, čehe godinama maltretirali za temelin i sad dave za paks dok pokraj beča imaju mislim dvije slovačke nuklearke. njima ako ne treba struja nek prijeđu na drva ili napadnu francuze i engleze gdje je to cca 70% proizvodnje. trenutno je u kini što u nacrtima što u izgradnji 150 blokova. mudra politika njemačkih zelenih je digla prizvodnju struje iz te na ugljen sa 8% na 30%. neki dan su i gretu angažirali da snimi performans u iseljenom njemačkom selu gdje se kopa ugljen. evropska energetska politika je totalni fijasko i kompletna laž.

Pogledajte kako su lažirali hapšenje Grete Thunberg
    www.youtube.com
  • Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 8:02 PM

ovo sam ja govorio o zvaničnoj promjeni koja se je desila 01.01.2020. i ova dva pijana su me zbunila. evo sad friški primjer. turska se od ljeta više ne zove turska nego turkiye. ko je ikad bio vani on se pokušava služiti univerzalnim nazivima razumljivim većini. npr. u fr to kažu pay bas. meni je trebalo vremena da skužim o čemu se radi. u češkoj npr benatki-venecija, štirski hradec-grac, videnj-beč, draždani-drezden i td i td. tko hoće razumjet će a tko neće njmu se nemože ni pomoći.

• Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 7:46 PM

moja greška. provjerio. sjetio se i zašto. to ljeto došla mi dva frenda iz roterdama i pijani se zavade oko toga. ja pokupim krivu informaciju.

• Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 7:30 PM

sad sam i ja nešto guglo i informacije su kontra diktorne oko tog imena. meni je ostalo u sjećanju sa niderland na holand.

• Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 5:50 PM

ne mislim na nizozemsku jer je holandija zvanično promjenila naziv u holand. znači ne niderland već holand ali ti opet standardno kasniš 100 godina za drvenim češljom. još si umisliš da nešto znaš.

• Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 5:38 PM

u holandiji su u školi to pokusno djeci davali za marendu i još im sugerirali da to ne govore roditeljima kad dođu kući.

• Birtija

• verdi
    • January 19, 2023 at 5:26 PM

ja sam nedavno pisao o neke tri tvornice kukaca koje su izgrađene u samoj rusiji sa državnim subvencijama. o drugim državama gdje je ta ludost uzela maha ne treba ni pisati. i evo vam sad da se o tome raspravlja u saboru u zakonskoj formi !!! ja sam duboko uvjeren da je taj narativ svjetskog ekonomskog foruma napušten od stvarnih donosioca bitnih odluka. jesu oni bogati i utjecajni ali to što su si zamislili nije provodivo u praksi. čim su tamo pozvani plenki i vučić znaš da se tamo ništa značajno ne odlučuje. ako dođe elon mask koji je glasnogovornik i najniže rangiran od onih koji stvarno nešto odlučuju onda bi to bila druga pjesma.

Ursula bi htjela da jedemo kukce!
    Ursula bi nas vratila u vrijeme Ivana Krstitelja, da narod jede kukce dok se oni goste sa argentinskim govedima. E, nećete razbojnici!Kukce neka jede globali...
    www.youtube.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt