1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • February 15, 2023 at 10:09 AM

kad upadneš u takav problem i još uvijek sam sebi ne želiš priznati gubitak možeš odigrati istovremeno i kontra. samim tim zamrzneš situaciju pa čekaš neki povoljan trenutak da isključiš jednu poziciju. to može trajati danima ali sam se u nekoliko navrata uspio tako izvući.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • February 14, 2023 at 3:16 PM

ispao je iz top 10 ali ne znam da li je sve prodao. na pamet lupam ako se dnevno riješava po cca 2000kom to bi ovaj tjedan trebalo završiti.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • February 14, 2023 at 3:13 PM

ako je birati između čeha i poljaka uvijek su mi ovi prvi draži. ali tu se postavlja pitanje šta će nama neka kopnena država ( sa jakim riječnim prometom) prodavati pamet u našem akvatoriju. ako smo baš toliko nesposobni da to sami obavimo onda u glavu, direkt dogovor sa kinezima. eee ali onda ti dođu ovi transgenderi iz brisela pa kao nismo mi vama dozvolili da vi suvereno upravljate vlastitim resursima. ponekad se sjetim kapelskih kresova i prsana. tako će to na kraju i biti.

• verdi
    • February 14, 2023 at 2:57 PM

meni se čini da pbz završava izlazak iz nekog svog razloga. ako je tako ovaj tjedan on izlazi i zašto bi mu dali više.

• DRY BULK

• verdi
    • February 11, 2023 at 2:12 PM
    Quote from emil
    Quote from verdi

rusija je najjača podmornička sila na svijetu.

a najglavnija podmornica im je odnedavno brod MOSKVA :D

s nje nadgledaju kompletan podmornicki promet u crnom moru :D

ova primjedba je na mjestu. to je sudbina sviju velikih plovnih objekata. najgori ruski poraz u ovom ratu. to je prepuno simbolike. glavni brod ti potope iz zahebancije !!! i sad iz ove perspektive probaj zamisliti neki sukob oko tajvana. u 2.svr. je potopljeno 26 nosača aviona. danas hipersonika totalno mijenja monroevu doktrinu. svi veliki plovni objekti su samo dobre mete.

• DRY BULK

• verdi
    • February 11, 2023 at 1:28 PM

zbog čega bi oni hapsili bilo koga? međunarodne vode. šta je ta hebena amerika? hrpa bolesnika sa raketama koje ima još par ekipa. nije jack sparrow jedan jedini. imaš svoje teritorijalne vode ako ti nešto ne paše u međunarodnim naguli kući. normalno da surađuju sa rusima. tri mjeseca je navodno mina bila pod sjevernim tokom ?! ko za kuac rusi to nisu primjetili ?! tamo nikad njihov podvodni dron ne prođe !? senzori ne rade ?! rusija je najjača podmornička sila na svijetu. barem deceniju ispred druge (amerike) ovi drugi i ne postoje. ti to ako ne možeš shvatiti to je samo znak tvog površnog obrazovanja. završio sam diskusiju.

• Birtija

• verdi
    • February 11, 2023 at 12:06 PM
    Quote from plavi05

Javlja vam se pjesnik koji vam kaže: zamislite da ste dijete od 12 ili 13 godina i gladno luta ulicama Kinšase ili da imate sreću da vas posvoji par iz Hrvatske živite u Zagrebu i pohađati šesti ili sedmi razred OŠ i u slobodno vrijeme trenirate neki sport ili idete na satove robotika ili satove violine❤️

tko posvaja djecu od 12 godina? ako se posvaja onda je to od godinu, dvije. da bog da tebe tako posvojili. da budeš rob i sluga sexsualnih bolesnika. ti stvarno nisi normalan.

• DRY BULK

• verdi
    • February 11, 2023 at 11:59 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from verdi

tankeri su totalno ludilo. najnoviji podatci kažu da je netko kupio preko 100 tankera a da se nikad time nije bavio. to se pripisuje ruskoj crnoj floti tankera red veličina 360 komada ili ti 16% svjetske tankerske flote. i sad dolazimo do situacije da je barel u usti luga cca 46$ ali prevoz do konačne luke još 20-25$ po barelu. lloyd neće osigurati, ima tko hoće. ako se pokvari šlepat ćemo ga ako ga napadnu branit ćemo ga. jedina mana tih tankera je da su stari i spori ali dolazimo do one situacije koja se zove kontrola tokova. naftovod ima svoje polazišta i odredište, a tanker kad krene niko ne zna gdje će završiti osim vlasnika robe. kad imaš kontrolu nad robom i tokovima ti si hadžija, ovi drugi mogu polako početi brisati prašinu sa zlatnih poluga u trezoru. naravno i poljube ih na rastanku.

Moglo bi tamo sve jos porasti ako Ameri krenu hapsiti ilegalne tankere po oceanima. To bi bila prava stvar, i za vozarine, a i geopoliticki, pogadjate naravno da ne favoriziram Rusiju u ovom ratu.

a ko su ameri da oni bilo koga hapse u međunarodnim vodama? ta priča je gotova. jedino da zajedno sa rusima u dogovoru dižu tenzije i cijene. ta sila je imaginarna i postoji samo u zapadnim medijima. batina ima dva kraja. sve do sad govori da oni surađuju.

• verdi
    • February 10, 2023 at 11:30 AM

ispadne mi ovo sad jeftina priča sa samo jednim krugom rušenja i dizanja. fali tu još malo dramaturgije (zaplet, kulimnacija, čehovljeva puška u trećem činu). za dramaturgiju ćemo lako nego čini mi se da producentima fali municije.

• verdi
    • February 10, 2023 at 8:47 AM

kupuje i 9. pozicija drnasin ante.

• Birtija

• verdi
    • February 9, 2023 at 9:08 PM

meni je to toliko morbidno da ne mogu ni čitati. mišljenja sam da kad bi tu svakom drugom nasumice podijelio po 20 godina robije ništa nebi promašio. onda provesti objektivno suđenje i ostatku po 15. bolesnici koji petljaju sa djecom se ne mogu preodgojiti jer je to stvarna bolest.

• verdi
    • February 9, 2023 at 5:18 PM

nemoj me krivo shvatiti optimističan sam po daljnjem razvoju događaja. da nisam ne bi tu ni bio. ali smetaju me ta maglovita saopćenja. ja nisam ni znao da smo dužni rusu npr. ova zse je em divlji zapad em ruski rulet, zakona nema ni u tragovima. ja sam po transakcijama prepoznao da nemaju snage rušiti to duboko. oni zadnji na optimi su razvaljivali bid tuđim dionicama ko da nema sutra.

• verdi
    • February 9, 2023 at 5:05 PM

objave su im vrh. klasične lingvističke zamke. čitaš i ništa na kraju ne razumiješ. koliko para? na koji rok? pod kojim uvjetima? ma to manje više na osjećaj pa ako pogodiš eto zarade.

• DRY BULK

• verdi
    • February 9, 2023 at 4:16 PM

tankeri su totalno ludilo. najnoviji podatci kažu da je netko kupio preko 100 tankera a da se nikad time nije bavio. to se pripisuje ruskoj crnoj floti tankera red veličina 360 komada ili ti 16% svjetske tankerske flote. i sad dolazimo do situacije da je barel u usti luga cca 46$ ali prevoz do konačne luke još 20-25$ po barelu. lloyd neće osigurati, ima tko hoće. ako se pokvari šlepat ćemo ga ako ga napadnu branit ćemo ga. jedina mana tih tankera je da su stari i spori ali dolazimo do one situacije koja se zove kontrola tokova. naftovod ima svoje polazišta i odredište, a tanker kad krene niko ne zna gdje će završiti osim vlasnika robe. kad imaš kontrolu nad robom i tokovima ti si hadžija, ovi drugi mogu polako početi brisati prašinu sa zlatnih poluga u trezoru. naravno i poljube ih na rastanku.

• DRY BULK

• verdi
    • February 9, 2023 at 3:55 PM

kina se okreće sebi da bi amortizirala moguće vanjske utjecaje. to je i onaj njihov kongres naredio. stvoriti jako unutarnje tržište i smanjiti ovisnost o izvozu. euroazija je kopno najveće u komadu i koliko će tu brodovi imati posla vidjet ćemo.

• verdi
    • February 9, 2023 at 10:09 AM

slabo se tu baca. ovo su jedni te isti papiri koji se vrte u krug. iz praznog u šuplje.

• verdi
    • February 9, 2023 at 9:36 AM

meni je jedina logična stvar sa njegovog aspekta da izvrši izdavanje novih dionica sa pravom prvenstva. u dlkv su to izveli preko otkupa dugova, a ovdje koliko vidim dugovi nestaju.

• verdi
    • February 9, 2023 at 8:56 AM

taj AVENUE je ako se dobro sjećam od glavnog rusa. ispada da se firma čisti od svih dugova. treba biti oprezan ali meni ovo nema baš nekakve poveznice sa onim cirkusom na dalekovodu.

• verdi
    • February 8, 2023 at 9:27 PM
    10.IPRO - INŽENJERING D.O.O.4.5120,74%
    10.DRNASIN ANTE (40462672771)4.52847.091EUR0,74
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • February 8, 2023 at 12:42 PM

ajme koje ludilo od investiranja. da li znate da su demokrati poslije kongresa izgubili i većinu u senatu? od 100 48 demokrati, 49 republikanci i 3 nezavisna. uz put se sapuna daska pospanome joe-u sa onim dokumentima i nestašnim sinom. ako taj izdrži do kraja ove godine onda će to biti čudo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt