1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• World politics

• verdi
    • April 17, 2023 at 10:19 AM

uskoro ćemo vidjeti da li je to bogato i veliko tržište zasnovana na enormnom zaduživanju i tiskanju novca bez pokrića ili na produktivnosti. kad mora uvesti energente, resurse pa čak i radnike teško će biti konkurentna ostatku svijeta. dugoročno gledano indija i kina će 2050 biti cca 50% svjetskog bdp a evropa nekih 8%. indija da bi stigla standard kine mora povećati potrošnju nafte ili drugih energenata za 14 miliona barela dnevno. taman onoliko koliko sad troši evropa. ponuda energenata neće značajno rasti pa će nastati bitka za ono što preostane kao višak i ide u međunarodnu razmjenu. svjedoci smo rušenja postojećeg monetarnog sustava gdje novac više i nije neko mjerilo. svi će težiti tome da ono svoje nešto daje za nečije nešto. tipa ja tebi tanker nafte ti meni toliko bagera. nemaš bagere? imaju kinezi. šta imaš a da meni treba? papirići i prazne priče mi ne trebaju jer ih ni ja nemam kome uvaliti. kad se tome pridodaju enormni dugovi u $ i rast kamata bit će veselo. nije to ničija propast već svođenje u realne okvire. što se tiče vojne moći obrati pažnju na industrijske kapacitete jer je to energentski zahtjevna i prljava tehnologija. ljudski resursi i mogućnost mobilizacije i motivacije je posebna priča. ulaganje u školstvo i fundamentalne nauke... i td.

Files

изображение_2023-03-06_095223235.png 1.23 MB – 0 Downloads изображение_2023-03-06_095223235.png 1.23 MB – 0 Downloads
  • World politics

• verdi
    • April 16, 2023 at 8:09 PM

renchi ako zauzmeš navijački stav za nato ili ruse s vremena na vrijeme uočiš neke ne logične poteze koje vuku jedni ili drugi. zašto ovo, zašto ono?! ali ako zauzmeš neutralni stav da su se oni sve dogovorili i međusobno podjelili uloge onda to već ima smisla. vidiš da sve ide po planu. amerikanci natjeraju francuski total iz irana, na njihovo mjesto dođu rusi i kinezi. sami napuste afriku eto kineza i rusa. sudan? već godinama od tamo idu ruski avioni sa zlatom. da li netko stvarno misli da u tom nato-u sjede nepismeni ljudi koji ne vide kud sve to vodi? alooo kad kap nafte krivo kapne super računalo će izračunati moguće posljedice. dok je $ bio što je bio postojeće stanje se je moglo održavati. $ više nije globalna valuta i nemoguće je financiranje tolike vojske. sad treba napraviti tolika sran.a da narod ¨samoinicijativno¨ zatraži da se to raspusti. ovi će reći super, branite se sami od sebe mi imamo novi savez aucus. istina sa manjim ambicijama ali ekonomski održiv. ali prije nego što odemo opljačkati ćemo vas do gole kože.

• World politics

• verdi
    • April 15, 2023 at 7:26 PM

evo bila je. samo naslov kad vidiš muka ti dođe. pročitao sam nekako i ono što se plaća. bože ti pomozi...

(S+) Annalena Baerbock in China – Schlagabtausch mit Außenminister
    Freundlich im Ton, aber in der Sache hart, mitunter unversöhnlich: Außenministerin Annalena Baerbock und ihr chinesischer Amtskollege liefern sich einen…
    www.spiegel.de
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • April 15, 2023 at 6:42 PM

od prilike tako bi to trebalo biti uz mnogo ali. pošto su ameri potrošili za 3 generacije u naprijed nešto će morati smisliti da se lakše prizemlje. dolar više neće biti glavna globalna rezervna valuta već obična nacionalna valuta. neki dan je brazilski predsjednik lulu u pekingu naglasio: tko je taj koji određuje kurs našeg reala ( ako je to br. valuta). mi više to ne prihvaćama. što se tiče nafte vidimo da sad može prodaja i za kenijske šilinge. to su neke nove okolnosti koje će se morati uvažiti. važan je suficit ili deficit u međunarodnoj trgovini. više ne prolazi ona priča: mi se mučimo da potrošimo što više samo da bi vi imali šta proizvoditi.

• verdi
    • April 15, 2023 at 5:56 PM

koji će izgovor smisliti to je manje bitno. suština je u tome da je dosadašnja dužničko potrošačka ekonomija došla kraju. ova kriza banake se samo tako zove ali je to u biti monetarna kriza. ove priče o smanjenju inflacije su za malu djecu. inflatorni ciklus će trajati dugo i na kraju završiti sa hiper inflacijom. kad je u sladištu manjak prije inventure ga treba zapaliti.

• verdi
    • April 15, 2023 at 4:50 PM

sve treba staviti u vremenski kontekst. ovaj mj. uskrs jedan i drugi, židovski neki praznik, ramazan pa bajram. eeee sad nek se svako svome bogu pomoli pa idemo na tobogan. idući mj. je sam po sebi svake godine kritičan, a za onaj iza njega svašta se šapuće.

• World politics

• verdi
    • April 15, 2023 at 4:38 PM

ambasada od 1,2 milijarde $?! valjda će i neke rakete u dvorištu instalirati. u svakom slučaju diplomatske napore treba pratiti. to otežava masovna cenzura u zapadnim medijima ali koga zanima može se informirati. obratite pažnju na simboliku koja je na istoku bitna.

primjer1. analenu su u indiji iz aviona izbacili ko vreću krompira. dočekao ju lokalni kaplar na aeorodromu i još par nižih službenika.

2. njemački ambasador popio jezikovu juhu u namibiji, dok su njegovog kolegu u čadu izgleda protjerali kući.

3, makron sjedio za okruglim stolom kod kineza dužim od onog putinovog. stolnjak bio neke plave boje kojom kinezi presvlače kapure ili ti mrtvačnice.

4. uršuli su na odlaski pustili na normalni terminal sa pregledom prtljage i dokumenata. (ajmeee koji blam)

5. sad ode i analena tamo a borelj je odustao da mu kineski carinik ne bi zavlačio prste tamo gdje mu paše.

6. i ludilo na kraju. pri posjeti v. britaniji je bajden pri rukovanju odgurnuo rišija sunaku onako kako ja ni svog lesija ne guram. ne prikriveni rasizam i srdačno pozdravljanje sa kraljevim osobnim izaslanikom. neki buzerant u uniformi.

što onda onaj jedan reče: postoje decenije kad se ništa ne desi i tjedan u kojem se desi decenija. već sad možemo konstatirati da evropa nikada nije imala ovakvu političku elitu. bruka i sramota.

• Birtija

• verdi
    • April 14, 2023 at 1:00 PM

neke podjele su nepovratne. zamisli međimurje jedna općina. koja bi to sila bila. i još da npr. prelog pristane na to. nikada. prelog smatra da je njima ovako bolje što se i meni čini.

• Birtija

• verdi
    • April 14, 2023 at 9:50 AM

mene u tom filmu nemoš vidjeti ni pod razno. ali ima dosta drugih koje to zanima. ako se dosađuješ u baškiriji i znaš voziti tenk za godinu dana kad se vratiš možeš napraviti novu kuću i kupiti treću ženu. vrijedno razmišljanja. ako poslije bude ponuda za waršavu ili berlin to ideš gratis. samo da im nešto objasniš što im je deda zaboravio reći. ako se ne vratiš država će ti zbrinuti one dvije žene i djecu.

• Birtija

• verdi
    • April 14, 2023 at 8:19 AM

članak je opet jedna totalna manipulacija iz već poznate kuhinje, radi se o obaveznom služenju vojnog roka gdje se ne podrazumjeva odlazak na front. doslovce kao nekada odlazak u jna. ideš u branimirovu na regrutaciju i poslije poziv za odsluženje na drugom kraju države zavisno od stručne spreme. sve uz parolu tko nije za vojsku nije ni za ženidbu. pa su na lokalnom nivo prolazili i oni koji nisu zdravi i kasnijom filtracijom vraćani kući uz svu "sramotu". jako rijetki su bili slučajevi koji su to izbjegavali i suočavali su se sa zakonskim posljedicama. služba ima različito trajanje od države do države. mi godinu, izrael valjda muški 5, žene 3 i td. svaka ozbiljna država mora imati svoju vojsku jer bez nje nije suverena. niko nije lud da onolika prostranstva i bogatstva ostavi bez obrane i da čeka engleske gusare da ga opljačkaju jer na pustom otoku ponestaje resursa. oni koji nemaju vojsku su ili resursno prazne države ili okupirane sa stranim bazama.

• Birtija

• verdi
    • April 13, 2023 at 12:28 PM

nije ovo socijalizam i dogovorna ekonomija. plinska tvrtka se bavi plinom i zanima ih samo zarada na tome. hoće li neko jahati na magarcu ili voziti ferari na 6 traka auto puta nije njihova briga.

• Birtija

• verdi
    • April 13, 2023 at 12:09 PM
    Quote from D_artagnan

Kako to da naši političari nisu iskoristili ovu situaciju sa plinom i dogovorima sa Slovenijom, da recimo izgrade novi plinovod prema Sloveniji, a u paketu od Slovenije zatraže da izgrade autoput Rupa - Postojna,Divača??? Pa da i jedni i drugi imaju koristi od jedne i druge stvari...

PLINACRO d.o.o. - Operator plinskoga transportnog sustava - Interkonekcija Hrvatska-Slovenija (Lučko-Zabok-Rogatec)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• verdi
    • April 11, 2023 at 10:37 PM

šalu na stranu ali probaj zamisliti koja je to kanalizacija keša. sitne apoene žive love skupiti sa ulice, pa proslijediti nekom koji to na vreće skuplja. onda on ide arapima ili grcima koji to svedu na krupnije apoene. kad su ameri inzistirali da se ukinu ljubičice od 500€ vrlo dobro su znali šta ih žulja.

• verdi
    • April 11, 2023 at 10:21 PM

gledanje na kripto kroz neki kriminal nije baš ispravno. vrijednost ko i svaka druga. može biti ispravna ili zlupotrebljena. ali da li si ikad razmišljao na ovaj način: helicopter money je većinom završio u burzovnom balonu ili kod meksičkih cartela. oni su to uredno opet proslijedili tamo od kud je lova i krenula. šta bi se desilo da je taj novac tražio stvarnu robu? inflacija bi bila do neba. ovako iz šupljeg u prazno para je tamo gdje i treba biti a iflaciju možemo prikazati kako nam volja.

• Forex - Trgovanje valutama

• verdi
    • April 11, 2023 at 9:56 PM

fx tržište nitko normalan ne može shvatiti. ja sam davnih dana tamo gaće na štapu ostavio pa i ne pokušavam. kibiciram ali opet se čudu ne mogu načuditi.

• verdi
    • April 11, 2023 at 9:48 PM

cocaine coin. uvijek likvidna tvrda valuta.

• World politics

• verdi
    • April 11, 2023 at 9:42 PM

japan je okupirana zona i predmet slijedeće pljačke. i j. koreja onako uz put da se nađe. na bliskom istoku ameri napuštaju strateške pozicije i na jednom izrael se počeo osjećati sam pa traži saveznike u rusiji. njhovi odnosi su jako komplicirani ali da svedemo na to da ruka ruku mije. u znak dobre volje izrael je povukao preko 500 svojih instruktora iz ukraine. moš misliti koliko ovih drugih još ima. barem trećina se nikad kući vratiti neće. i onda ameri spakuju netanyahu-u neke demonstacije. sve je to više manje u scenariju. bitno je da se ne puca tamo gdje je nafta, a i tamo će kad zatreba.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • April 11, 2023 at 9:23 PM

pogledaj ljude koji u švicarskoj idu u mirovinu. niko cvonjka nema. moraš se seliti u neku selendru i još ti država dotira za stanarinu i td. troškove. šta si radio 3-40 godina? za stan i hranu? ja sam za njih šeik kuvajtski. ne stignem ni obići gdje sve šta imam od nekretnina. riješio bi se ih sviju samo da mogu. ovako samo muka. od najveće svjetske praonice para ostala rupa bez dna. onaj credit suisse je imao depozita ko 5 švicarskih bdp !? i država šatro nešto garantira !!! mirovinski fondovi? to je katastrofa neviđena...

• Ulaganje u solarne elektrane

• verdi
    • April 11, 2023 at 9:50 AM
    Quote from havi

Tko ima korist od uvoza struje ? :/

vuk hamović

• verdi
    • April 10, 2023 at 9:04 PM

jedino interesantno što se dešava. šteta pa nisam involviran.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt