1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • June 23, 2023 at 12:37 AM

prastara priča. nekoliko lešinarski fondova je koristeći se taktikom petera minuit-a investiralo 24$ u staklene perle i ostale đinjđe te su od lokalnih indijanaca pokušali kupiti najplodnije zemljište na planeti reda veličine jedne italije (mislim 180 000 ha). plan je bio genijalan i onda..... ko za kuac katastar koji je nadležan za tu oblast nenadano se preseli u moskvu. pošto ovi strancima ne prodaju zemljište (daju samo u koncesiju) došlo je do nekakvog nesporazuma. sad da li će im vratiti bižuteriju i đinjđe ili će ih isplatiti u vrelom olovu bumo vidli.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• verdi
    • June 20, 2023 at 4:34 PM

evo i delegacije

Files

347263377_10226577766367593_2168690256388624388_n.jpg 103.93 kB – 0 Downloads
  • Porez na nekretnine

• verdi
    • June 19, 2023 at 3:42 PM

ako se njemački državljanin ne snađe za neki i ole normalan smještaj između 20.-30. godina to samo znači da je krajnje ne odgovoran ili nesposoban i nikako ne može biti pripadnik zlatne milijarde. i kod njih ima tih kilavaca. barem 50% populacije.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • June 16, 2023 at 4:54 PM
    Quote from verdi

dugovi su se teško vraćali kad su kamatne stope bile blizu nule. većinom su se reprogramirali. majčin sine ajd ga sad reprogramiraj u novim okolnostima. i tak iz duga u još veći dug dok kolateral ne ode na bubanj. to se odnosi kako na pojedince i firme tako bome i na države. čeka se tko će prvi da poklekne. predpostavka je da će to biti neka manja država koja više neće imati sredstava za podmirivanje dospjelih obveza. o zombi firmama koje su pojedinačno zadužene više od nekih država bolje je i ne razmišljati.

evo u prilog mojoj tvrdnji malo sam si pomogao sa postom od Paulie sa teme agrokor. znači refinanciranje u ovim okolnostima je nešto kao dobrovoljno samoubojstvo ili bolje rečeno eutanazija.

HPS-u je Fortenova trenutno dužna više od milijardu eura, i to po obveznicama koje dospijevaju ove jeseni. Kamata je već i sada poprilično nepovoljna: definirana je kao EURIBOR + 7,3 posto, što trenutno iznosi cca 11,1 posto. Kao što se i spekuliralo, novo jednogodišnje refinanciranje bit će još nepovoljnije.

Pojednostavljeno, taj dodatni diskont od 6,7 posto znači dodatnih cca 70 milijuna eura troška za refinanciranje. Ili, u postotcima – ukupni trošak zaduženja približava se 18%!

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • June 15, 2023 at 4:20 PM

nisu ni pare za svakoga.

• verdi
    • June 15, 2023 at 4:12 PM
    Quote from Lynx
    Quote from verdi

gledao sam neki dokumentarac o uzbekistanu. gradi se na veliko. cijene nekretnina rastu velikom brzinom. sad kupiš stan i za cca 2 godine prodaš za duplo.

Hoćeš reći kupiš prije dvije a prodaš danas.

i kad prodaš danas šta onda kupiš?

• verdi
    • June 15, 2023 at 11:34 AM

gledao sam neki dokumentarac o uzbekistanu. gradi se na veliko. cijene nekretnina rastu velikom brzinom. sad kupiš stan i za cca 2 godine prodaš za duplo.

• verdi
    • June 15, 2023 at 11:31 AM

dugovi su se teško vraćali kad su kamatne stope bile blizu nule. većinom su se reprogramirali. majčin sine ajd ga sad reprogramiraj u novim okolnostima. i tak iz duga u još veći dug dok kolateral ne ode na bubanj. to se odnosi kako na pojedince i firme tako bome i na države. čeka se tko će prvi da poklekne. predpostavka je da će to biti neka manja država koja više neće imati sredstava za podmirivanje dospjelih obveza. o zombi firmama koje su pojedinačno zadužene više od nekih država bolje je i ne razmišljati.

• Ulaganje u obveznice

• verdi
    • June 14, 2023 at 10:09 PM

ja sam nedavno slušao lika koji kaže da se njemačke državne obveznice teško prodaju po 4,5%. znamo da su nedavno bile sa negativnim prinosom. ako je to istina onda je procijena investitora KAPUT BRUDA.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • June 12, 2023 at 11:59 AM

kad god je nekakva priča o porezu na nekretnine uvijek se nađu neki stručnjaci koji zagovaraju da su platili porez na ciglu,crijep i cement pa neće valjda opet. da ne davim previše to je totalno nerazmijevanje tematike i porezne politike. onako vrtić razmišljanje. ako postoji taj porez onda se plaća svake godine na procijenjenu vrijednost uz neke olakšice i td. sad da li si to sam gradio, naslijedio u austro ugarskoj ili oteo u nacionalizaciji ne mijenja stvar. nisam ni za ni protiv tog poreza ali sam svjestan da se treba smanjiti davanja na rad jer nas to uništava kao ekonomiju. eee a onda država ostaje bez para. gdje će ih naći? pa tamo gdje ih ima. u nekretninama. vlasnici nekretnina imaju svako malo neke izbore pa tamo mogu iznijeti svoje mišljenje o poreznoj politici. ako se tu ne dogovore onda se nastavlja zaduživanje u inozemstvu iz godine u godinu dok jedan dan ne dođe black rock i na ime kamata zaplijeni npr. hep i par otoka. e onda ćeš vidjeti pošto je struja. imao ili ne imao nekretnine.

• Birtija

• verdi
    • June 8, 2023 at 6:48 PM

tko poznaje povijest može barem malo predpostaviti budućnost jer se događaji ciklički ponavljaju. sve se je to barem jednom desilo. već kad smo kod toga da to nije ekonomska tema nego gubljenje vremena ja se sa tim ne slažem. npr. monetarna politika. da li je rimsko carstvo imalo sličan problem sa kojim se i mi sad suočavamo? naravno da je to već viđeno. izdavali su nekakve srebrenjake sa mislim cca 2% srebra. nametnuli su to kao zvaničnu valutu, sve sa time plaćali ali gle čuda sami su nerado primali te srebrenjake. da li vas to možda podsjeća na današnji dolar? od kad postoji novac sve sa njim se dešava po istoj špranci. ništa ovi banksteri novoga nisu izmislili. ako ne znaš povijest onda je sve to čudo neviđeno. novac se je od uvijek zasnivao na zlatu ili na povjerenju. kako u mezopotamiji tako i sutra na mliječnom putu.

• Birtija

• verdi
    • June 7, 2023 at 10:17 PM

pobjednici se nikada neće pokajati da ne ukaljaju veličinu pobjede. kad se kapitulacija potpiše zna se koga se pita. ali ima i nekih ograničenih naroda koji ni dan danas ne znaju da li su izgubili ili pobijedili. i što dalje, to više njihove nove generacija naginju gubitnicima. sve misleći da se povijest može prekrojiti. da ne dužim previše, danas kad gledam npr. poljake ja stvarno ne znam na čijoj su oni strani bili? da li su i oni zatvarani u aušvic ili su tamo samo bili ključari? zašto nikad ne zovu oslobodioce na te komemoracije? zašto im ruše spomenike? možda su ga oni oslobodili? i tako bezbroj čudnih situacija oko holokoausta gdje ni malo ne bi trebalo biti diskusuje. to su jako ozbiljne teme gdje sile pobjednice još uvijek imaju zadnju riječ. potpisnici su amerika, rusija, v .britanija i francuska ( kao svjedok). prvo dvoje je sebi uzelo za pravo da kad god požele mogu intervenirati tamo gdje osjete da se ne poštuje povelja UN o denacifikaciji i td. i td. i masovno to koriste. kad treba i kad ne treba. malim narodima je najsigurnije glumiti ne zainteresiranost da im nešto teško ne padne iz aviona u dvorište. još gore od toga je iz pobjedničkog tabora revizijom povjesti prijeći u gubitnički pa onda još jednom dobiti po glavi.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • June 5, 2023 at 2:45 PM

prošle godine se na kinesko takmičenje za auto godine prijavilo 46 njihovih kompanija, pa sad biraj.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • June 1, 2023 at 7:58 PM

u forexu ti trguješ na 4 decimale a banka na 7. jedino što ti ne moraš dok banci sutra za klijenta treba određena suma nečega.

• Inflacija

• verdi
    • June 1, 2023 at 7:33 PM

inflaciju treba pratiti preko potrošačkih cijena. čitanje serviranih izvješća je zaglupljivanje. npr. cijena benzina prije cca 3 godine i danas, cijena jaja? govorim za ameriku. ovi drugi su još i gori. pranje auta? sa 9 dolaraso na 11 i dođemo do toga da je kod njih stvarna inflacija preko 20%. ako netko napiše da je 15% laže. više je. medijska zakulisa je toliko aktivna da nas pod svu silu želi uvjeriti da je sada plin na svjetskom tržištu jeftiniji nego ikad....

• verdi
    • May 31, 2023 at 5:20 PM

normalan zidar sa 5 godina građevinskog iskustva će ti napraviti kuću kao da ju je nacrtao arhitekta i inžinjer građevine bio nadzorni. struja? osobno se oko toga nikad ne petljam ali nije to nuklearka zaporožje pa se sad neka velika nauka od toga radi.

• verdi
    • May 31, 2023 at 5:01 PM

ne smiješ ti sam graditi kuću malo po malo. moraš sve preplatiti duplo nego što vrijedi. nedavno čuo još veći apsurd, čovjek vozio iz bosne njemački građevinski materijal jer mu je bilo jeftinije. gledam u švici helikopter dovozi materijal. aloooo pa pošto je sat tog helikoptera. u ravnici je samo da znate.

• verdi
    • May 31, 2023 at 4:51 PM

cijene stanova u njemačkoj nemaju veze sa mozgom. 17000€ kvadrat, plaća kancelara 30 000€. 100 kvadrata 1 700 000 € ako mu je mandat 4 g. plaća je 1 440 000. za jedan mandat on si ne može priuštiti taj stan. još jasnija je računica za np. par liječnika. nek oba dvoje imaju po 7000€ pa ti vidi. sve je prenapuhano zahvaljući pogrešnom monetarnom sustavu koji će nam se uskoro sručiti na glavu. pamtim cijene na istim lokacijama po 4000 dm prije cca 25g. od tad do danas njemačka je otišla dolje a ne gore.

• verdi
    • May 31, 2023 at 3:39 PM

ako nastave ovako brutalno dizati plaće mogao bi inžinjer početnik za nekih 10 godina stići kv keramičara.

• verdi
    • May 31, 2023 at 11:14 AM

tomislav nam je bio kao kontra indikator. drago mi je da opet piše. svaka pomoć je dobro došla u ovoj plitkoj bari.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt