zadnja cifra koju sam ja čuo je cca 50 miliona muslimana u evropi. pa šta ako ih se puno rodi u pakistanu. velika je to zemlja i svi tamo stanu. meni baš nešto i ne fale.
Posts by verdi
-
-
evropske države su pod pritiskom amerike potpisale nekakve polu tajne sporazume o slobodnom protoku migranata. da li je pakistan u nekakvom ratu? nije. od kud onda toliki pakistanci? pa to je američka pješadija koja će ovdje da gine za njihove interese. kad im oni narede da destabiliziraju evropu oni će ju rastaviti na sastavne dijelove. onda će doći crni papa i td. i td.
-
ajmo to ipak malo dublje razmisliti. da li vi mislite da je slučajno u svakoj državi politička elita gomila nepismenih k.etena? nemoguće. oni su tu namjerno postavljeni da medijski uruše sistem koji je već davno ekonomski propao. oni će ordinirati na sceni toliko dugo dok i zadnji korisni id.ot ne shvati da je sve otišlo u krasn k. i da treba zasukati rukave i živjeti od svog rada. prošlo je vrijeme beskonačnog rasta i života na dug koji bi se otplatio kad bi rast bi održiv. kad se zavrne kreditna linija sva radna mjesta u javnom sektoru koja tretiramo kao uhljebljenje će biti ne održiva i samim time će njihov utjecaj splasnuti.
-
apsolutno jasno. ako želiš da uništiš neki narod uništi mu školstvo. npr. to je bolonja. moral? to je dno dna...
-
da li smo predvidjeli propast eu ili ni smo? kao prvo ona je ekonomski ne održiva, a svi ostali aspekti su bože ti pomozi.
-
pročitao sam letimično onu objavu jer nema smisla trošiti vrijeme na dublju analizu jer je to na zse sve prevara po istoj špranci. odokativno mislim da je to rus sam financirao svojim novcem. koliko će milosti imati prema nama malima vidjet ćemo.
-
šta će sad bajdena poslati u izrael da malo relaksira situaciju ili da odigra rolu franca ferdinada?
-
Vani ludilo...mi ronimo...
Istina, vani mi sve raste već tjedan dva, dok kod nas opća depresija...osim na MDKA, valjda zato jer delaju tablete za smirenje
P.S. Evo Vix indeks straha danas vani roni, čak -9%, ali to je valjda dobro, zar ne
jedino što on (vix) to radi svaki drugi dan. kako gore tako i dolje.
-
gledam nešto katar kaže ako ovi napadnu ove mi ćemo ukinuti izvoz plina! kad je nafta i plin u igri i židovi i palestinci su tu sitna riba ali su super dobar razlog da opec uvede NAFTNI EMBARGO. to je zapravo genijalna ideja da se do kraja dezavuira petro dolar jer je plan i bio da se više ne daje nešto za papiriće. to što će barel biti 300$ samo će ubrzati ono što je započeto bez nekog velikog razaranja. ruku na srce netko će i stradati ali oni su samo potrošna roba. pojedinci u izraelu su to već shvatili.
-
možda još nije pravi trenutak za pominjanje kine. to je jak adut iz rukava. ima i ovih sitnijih žarišta koja se mogu prije potpaliti. bosna, kosovo, španjolska, s. irska, faklandi, kašmir i td. i ovo sa palestincima je odigran opasan potez koji može smanjiti opskrbu naftom i plinom do kritičnih razmjera. a ako kinezi dođu na red onda možemo ladno zaboraviti mnogo ovih IT novotarija i ostalih uređaja bez kojih nam se trenutno život čini ne zamislivim. onda treba nabaviti acu motike. ali gdje...
-
u tome i jeste problem. muslimana u evropi ima oko 50 miliona i možda nekome padne na pamet da sruši tvoju kuću ili zgradu pa tamo nešto svoje napravi. evropi neminovno slijedi neki ustanak ali opet nije isto sporadično ili da se totalno otme kontroli.
-
ljudi se previše bave marginalnim stvarima koje su manje više poznate. tipa da li je sssr podržao osnivanje izraela, da li 1/3 izraelaca govori ruski, je li izrael američki i britanski saveznik. na sve je odgovor DA. ali niko ne želi reći da smo upali u gadan vjerski rat sa sa enormnim destruktivnim potencijalom za cijelu planetu. ako slučajno ili namjerno sruše džamiju al aqsa onda smo nahebali. tad se ratni plamen može prenijeti bilo gdje na planeti.
-
dolar će uvijek ostati dolar. pitanje je samo količine, ujecaja na druge i agregatnog stanja u kojem će egzistirati. imam jedno retoričko pitanje šta će se desiti sa kreditima u € kad se rasformira eu, propadne ecb i td. imam neki osjećaj kao da se ti krediti ne misle vraćati...
-
migranti migranti. crno nam se piše.
-
kako nećemo doživjeti nešto što je upravo u toku. kontroliranim kaosom nas direktno navode na točku gdje će trebati pametno odigrati. velika depresija nije bila smak svijeta. poslije toga je uslijedio ogromni monetarni poticaj koji je kuliminirao 2.s.r. koji je americi dao strašnu ekonomsku moć.
-
razlika je u tome što se vi bavite posve normalnim ciklusima na burzi. čak ni zadnjih 20 godina nije "normalno" jer je upumpavana enormna količina bezvrijednog novca. za razliku od vas ja se bavim razmišljanjima tipa 1928-33. g. što je ogromna razlika.
-
ukinuti sve poticaje. zašto bi nekom pješaku, biciklistu, ljubitelju dizela uzmali lovu pa davali za nešto sasvim deseto. u singapuru je nedavno prodana dozvola za posjedovanje automobila za 101 000$. po prvi put prijeđena psihološka granica. ako hoćeš toyotu camry to te uz dozvolu izađe 266 000$.
-
tko je ono neki dan hvalio ledo? prije 2-3 g. su ukinuli proizvodnju sladoleda u čitluku a sad do kraja godine gase i cijeli pogon.
-
jedan dan ništa ne znači. puno je gora vijest da je vw obustavio proizvodnju na dva tjedna električnih automobila u dvije tvornice u njemačkoj.
-
ima index Mc Donalds hamburgera. pošto je gdje u svijetu pa iz toga mjere neku maglu.