sigurno ali i netko iz prvih 10 je i prodao. pričekajmo ponedjeljak
Posts by verdi
-
-
zamisli te vi da američki sud dosudi todoriću 7 milijardi $, on si uzme milijardu i 6 podjeli svima ostalima i u finalu država bankrotira. ovo je van svake pameti. hr je i ovako dužna. gdje bi našli tu lovu? to bi ispalo da nas naš veliki saveznik i partner (bar si tako neki retardi kod nas tumače tu suradnju) hoće malo pogurati kao i njemačku sa sjevernim tokom.
-
opaaa blok transakcija 40 000 po 7,75
-
znaš koliko je stablo od 10g? plantažni voćnjak se vadi poslije toliko ili malo više godina . nije to bonzai. ima ukrasnih stabala i za 5000€ ali....
-
izgleda da netko ovo što mi pišemo ipak i čita. kad je već tako onda nek im orjentir bude ono kad je pacijent, lovac, kolekciona, nesuđeni predsjednik i nadam se budući zatvorenik nadan vidošević dao iskopati lipu staru 50 godina i presaditi na svoj ranč negdje u lici.
-
10y je 2 puta probio preko 5% ako nastavi gore onda je zatezanje, a ako padne dublje ispod 5% pali se printanje papirića i ide hiper inflacija. ogromna količina je onih na 3mj. koje su još skuplje. ali udar ne mora doći od te strane. naftni šok mijenja sve. u "slobodnoj" međunarodnoj razmijeni nafte postoji 40 miliona barela dnevno. kroz hormuz prolazi 18 miliona. neka usfali 10 milja ruši se sva financijska konstrukcija koje je budimo iskreni obična iluzija. zamisli sad sve one budalaštine i nadogradnje spot tržišta. u dva dana to više ne postoji. derivati, izvedenice, fjučersi.... to je sve jedna velika magla.
-
da je npr. nvidia prešla tržišnu kapitalizaciju od 1000 milijardi pa će sad svima cvijetati ruže.
Što se toga tiče (Nvidia, AI, opasnosti, prilike…), predsjednik Biden je baš jučer izdao naredbu vezano za to, ružama da moraju cvjetati https://www.whitehouse.gov/briefing-room/…l-intelligence/
nije za ovu temu ali mislim da se uklapa kao odgovor na te njihove pokušaje.https://darkfutura.substack.com/p/censorship-c…tm_medium=email
-
za par eura kupiš neku voćnu sadnicu ali nije poanta u tome već će oni samo sađenje računati pitaj boga koliko. ni ganjđa toliko ne košta.
-
nisu problem privatne firme, one manje više uvijek rade u tržišnom okruženju. problem su javne financije. npr. u americi na 1 proizvodno radno mjesto ide 10 iz uslužnog sektora. ne kažem da su sva proizvodna radna mjesta potrebna niti da su sva u uslužnom sektoru višak ali tako stvari stoje. kad se govori o recesiji ne može se uzeti argument da je npr. nvidia prešla tržišnu kapitalizaciju od 1000 milijardi pa će sad svima cvijetati ruže. u dobrom dijelu država javne financije su doslovce u rasulu.
-
gruntovčani moji dragi kak stvari stoje ovo kaj vam je ona pijana tuka smislila cinober i presvetli bi ju pohvalili. ruku na srce dugo ste i trajali. kod martina v birtiju svi na gemišt.
-
dobro, dobro. samo ne moj te poslije reći ni smo znali. tunelska peć od 25m malo korištena ode u otpad šatro, a silosi u bosnu. a vi friško logirani....
-
da li izvješću pridonosi i gašenje onog pogona u umagu? šta će biti sa tim zemljištem? npr. jedan pogon od žita u ljubljani su isto ugasili i zemljište će ići za izgradnju stanova. imam neki osjećaj da će ovi rasprodati sve što mogu i izvući lovu na razne načine.
-
za 20g? tri mrtva i jedan ranjen danas na horgošu. kad izjaviš da je to nečija vojska ljudi se čude.
-
hoćeš neku uspavanku da ti bude lakše? ako se misliš baviti ovim poslom moraš biti realan, a ne fantazirati i živjeti u oblacima.
-
ti si na dobrom tragu samo ne uviđaš da se to već dešava te će se samo još više povećavati dok se ne uspostavi novi paritet. npr. kad saudijci kinezima izvezu naftu ovi će im napraviti nuklearku za 10 milijardi $. to je direktni udar na petro dolar i to u najbolnije mjesto. tamo gdje se on stvara. u međunarodnoj trgovini naftom. u ovoj transakciji nema ni jednog centa, a kamo li 10 milijardi.
-
ako je cijeli američki dug višestruko veći od sve njihove imovine i ako razni financijski derivati isto tako veći od kompletne svjetske imovine da li je recesija nešto najgore što nas može snaći?
-
ovaj navodni rast bdp u 3q će zapravo i biti izgovor za novo povećavanje kamata jer kao ne škodi ekonomiji pa nema potreba za tiskanjem novca. sve osim medijske priče je u teškoj banani. kta po karticama 12-13%, u zadnjem kvartalu štednja građana se je otopila za 1/4 (cca 250milijardi) država se na dnevnoj bazi zadužuje 20 milijardi $, iduću godinu na naplatu dolaze trilioni dugova. ovaj rast bdp je ostvaren na osnovi zaduživanja, povlačenja štednje i vojne industrije. ovakvo stanje je na duži period ne održivo.
-
ajmo mi dočekati kraj ove godine pa tek onda voditi brigu o narednima.
-
ne znam da li si ikada živio sa drugim rasama, ja sam s njima proveo doslovce godine tako da moraliziraš na potpuno krivoj adresi.
-
nedavno sam čuo jedan podatak koji mi je sulud. u kanadi je 71% azijata i 29% bjelaca i crnaca. ako je ovo istina onda im stvarno treba jedno milja ukrainaca da malo uravnoteže situaciju.