to što su oni povećali proizvodnju za vlastite potrebe ne znači da će se bilo šta od toga naći na međunarodnom tržištu. brazil je bio izvoznik ali je njihovo tržište u rastu i uvoze gotovi dizel od rusa. tendencija je takva da će u novo nastalim okolnostima gledati da svako sebe podmiri, a izvoza ako bude, neće biti za papiriće već za konkretnu robu. jedini koji imaju potencijal rasta su venecuela i iran.
Posts by verdi
-
-
molim te navedi u kojim državama se povećava proizvodnja. ja imam sasvim druge podatke. angola pada, brazil i argentina su postali neto uvoznici, libija kilavi i rusi tamo prave bazu. povećanje proizvodnje je moguće samo u venecueli ali to je po već vidljivoj podjeli namjenjeno za amere. i još jedna činjenica, u ovom biznisu se ne gleda šta se danas dešava već šta će biti u bliskoj budućnosti. uzak krug zemalja ima viškove koji bi se mogli plasirati dalje.
-
jedan lik je lijepo objasnio sadašnju situaciju u evropi. naime, evropa je dugo imala status kućnog ljubimca. poznato je da kućni ljubimci pretežno žive bolje od svojih gospodara ili ti gazda. eee sad je gazdi dogorilo do noktiju pa je odlučio da kućnog ljubimca izbaci na ulicu da se sam snalazi.
-
danci ???? hahahaha pa ti stvarno živiš u oblacima. rusi su već dali odgovor na to. ako baltik bude zatvoren onda će biti zatvoren za SVE brodove.
-
prvi turistički gradovi u evropi, čak u iste godine. karlovi vary, opatija, vrnjačka banja.
-
onaj koji nema novaca on o njima ne mora ni misliti. to je komotna situacija.
-
uvijek ima priča za gore i za dole. ali ajde molim te objasni mi te mehanizme za ograničenje cijene. tko su EU i G7? to je prošlost. sad ti je sastanak u st. francisku apec-a koji je u biti cca 70% svjetskog bruto proizvoda. pozvali su čak i druga vladimira tamo ali on ima neku frku sa sudovima pa je poslao zamjenika premijera. toliko o bojkotu rusa. moram provjeriti da li su francuzi tamo prisutni pošto i oni imaju svoj teritorij u pacifiku. ako italija kao bankrotirana država može biti u G7 šta bi normalne države radile u toj asocijaciji.
-
ja nemam nikakvih problema sa tim. strogo čekanje. pravi događaji će se tek početi odvijati.
-
turisti dolaze sami po sebi već sto godina. kakve to veze ima sa briselskom administracijom? preporučam ti ozbiljniji servis sa zamjenom dihtunga glave.
-
ove pretpostavke o značajnom rastu cijena nafte smo već navikli slušati i znamo moguće uzroke toga. ali ima sad i jedna priča o značajnom padu iste iza NG. povećanje proizvodnje ne može da se desi što govori o ozbiljnom padu potražnje. da bi se to desilo mora neki ozbiljan cirkus da se izvede.
-
pa tko u vladi ima bilo kakvo znanje? oni su samo provodioci odluka koje se donose na nekom drugom mjestu. krajnje je naivno vjerovati da AP o bilo čemu odlučuje. pgledaj te samo briselsku administraciju iznad njih. još gori. a narod.... narod je dobio ono što zaslužuje.
-
do petka se mora izglasati budžet za iduću godinu, u st. francisku je sastanak apec-a, direktor cia-a je sutra u kijevu. stvari se primiču kuliminaciji premda to na prvu tako ne izgleda.
-
ministar obrane je politička funkcija pa i ne treba imati nikakva vojno tehnološka znanja. njegovo je da nabavi pare za svoj resor. oni ispod njega bi trebali znati kud sa parama. kao da se šojgu nešto razumije u hiper sonične rakete. to su projekti koji se rade po dvajst i kusur godina u tajnosti bio ministar kurta ili murta. predpostavljam da ipak bolje konta situaciju nego da im je žena ministar što je sad čest slučaj.
-
isti taj moody"s je istovremeno smanjio američki rejting sa stabilan na negativan. ostalo je AAA ali interesantno da je novinar valjda pročitao i ovu infrmaciju ali mu je naglo proradila auto cenzura.
-
nisam ovo znao. ajd napokon nešto pametno.
Što obuhvaća PDV od 0% za solarne elektrane?Stupio je na snagu Jesenski paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijenanasuncanojstrani.hr -
sjetili su se staviti i u prozorska okna koja moraju biti transparentna, a kamo li na fasade. i to davno. vječiti problem je u koštanju investicije. sve što inžinjeri smišljaju godinama politika je u stanju uništiti za jedan dan. jednostavno riješenje je ukinuti jednokratno pdv na takve aktivnosti. država tu ništa ne gubi jer se u suprotnom takve investicije neće ni desiti pa opet nema pdv-a.
-
zadnja transakcija u 11. h.
-
ako nemaš brdo para kupovati manju gramažu koju i lakše prodaš. upuštati se u neku numizmatiku ni pod razno. to su duboke vode gdje za tren potoneš. imam već decenije iskustva sa ti i znam da ništa ne znam. ponekad se i posreći ali rijetko.
-
to je interesantno pitanje. moj plan je u pravi tren ostati u dionicama pa nek se poslije i u rubljama računa. jedino se ne mogu sjetiti šta bi sa onim kreditima u dinarima kad se je bivša država raspala. nisam nikad nekakve kredite uzimao pa i ne pratim previše.
-
krivo si shvatio. euro neće vrijediti. transakcije u euru su se već prepolovile.