juče je drug vladimir u riadu imao neki dogovor sa predstolonasljednikom u vezi nafte. dvije strašne delegacije. sa oba dvije strane su bili svi koji nešto znače. atmosfera srdačna do boli. nedavno je princ pomenuo špekulante na burzi u kontekstu da im se crno piše. šuška se nešto da će se trgovina prebaciti na nacionalne burze. znači ural u moskvi, saudijska u rijadu, amerikanci valjda svoju i venecuelansku u svom petro dolarskom sistemu. ovaj model da naftom između sebe trguju oni koji ju u opće na posjeduju lagano dolazi kraju. i još jedna stvar. odnos cijene zlata i nafte se je gadno poremetio na štetu nafte. idući mj. bi mogli gledati nešto što još nikad nismo vidjeli.
Posts by verdi
-
-
boga mi ovi se ne šale. ako je ovome vjerovati pogodiše američki vojni brod. ulozi se povećavaju...
-
evo druga vladimir u međunarodnoj izolaciji. neki dan je njemački predsjednik pola sata čekao u avionu jer ga nitko živ nije dočekao. apsolutno nitko ne doživljava američke sluge. i onda nakon 45. min pošalju treću smjenu da pokupe levata sa aerodroma. sramoćenje neviđeno. čovjek izviruje iz aviona ima li koga ili nema. šamaranje i cipelarenje k.etena.
-
da li bi se ti okladio da će kamate padati?
Bih ali nisam sto posto siguran u ishod,nema danas garancije za ništa.
Ako ne banke mi prođu bolje tako da sam flat vamo-namo
ne znam ja kako tebi banke prođu ali trenutna inflacija je lažna samim time i kamate. treba gledati i suprotnu stranu vage. ako opet upale tiskarsku mašinu kamate mogu biti 0% i ništa se neće riješiti. slijedeće rješenje če biti još gore. kako stvari stoje za sada još ne pale i ako nastave tako bit će čišćenje palube.
-
Je znaju u Tankerskoj da bi sljedeću godinu kamate tribale padati pa ce se dug puno brže stopiti?
da li bi se ti okladio da će kamate padati?
-
gori engleski brod u crvenom moru. još neki si napadnuti tako da sutra vozarine nebu pod oblake.
-
interesantan članak posebno što se navodi da sa lakoćim može probiti sustav kriptiranja na btc ili bilo kojoj kripto valuti
OpenAI - Q* Saga: ImplicationsThis week a disturbing bombshell rocked the AI development world. The firing of Sam Altman, CEO of the leading AI development firm ‘OpenAI’, unleashed an…darkfutura.substack.com -
nije bitno. oni su na krivoj strani. svi muslimani svijeta su na jednoj strani, a bošnjaci i albanski muslimani na drugoj jer još ne mogu izvući glavu iz američkog supka. to će biti jedan lagani interni obračun koji nas ne bi trebao puno zanimati. ako je vjerovati narativu u proljeće židovi ruše al aksu (treći vjerski objekat po važnosti u islamu, iza meke i medine) to će dovesti do ujedinjenja sviju muslimana i nestanka izraelske države. to i ne čudi jer im je puno hvaljena vojska doživjela totalni debakl. da su se kojim slučajem sreli sa ukrajincima, rusima ili nedo im bog sa wagnerom odande ni jedan živ ne bi izašao. to što oni provode nije ratovanje, a evropa će to isto vidjeti kad im se digne onih 5 miliona vojno sposobnih inžinjera i doktora koje su pod američkim pritiskom lagano pustili preko svojih granica.
-
ode sad kad je najzanimljivije. trebao se je strpiti još godinu dana. izgleda da je znao šta će biti pa od muke nije mogao gledati šta će mu napraviti od životnog djela.
-
mene ja ta firma s malte od njegove ćerke na dlkv izlevatila. gledo na street viewu neka opskurna adresa a milijarde se vrte.
-
ja koliko znam dok je bio u ppd pričalo se da je to ruski plin. kad zaigraš u jednom dresu teško se mjenja ekipa. onda se malo okreneš oko sebe i vidiš orbana, pa sad onog slovaka, milanovića i dodika i tu samo lud čovjek može povjerovati da oni bilo šta rade na svoju ruku. i neki dan uhvatim đilkoša mađarskog da se izlane. kaže budući privredni rast koji se bude ostvarivao u evropi neće biti na zapadu već u centralnoj evropi i karpatima. izgleda da on zna šta se tu sprema. mogućnosti za to i te kako postoje. još ako neko pogura u tom pravcu...
-
čudi me to rusi ispali iz igre ?! čiji čovjek je vujnovac? je li on prodaje onaj američki lng plin sa molekulama slobode ili nečiji drugi?
-
ja baš i nisam. ne mogu pasti travu. u subotu je akcija gic gic gic. upravo odo u potragu za velikim galgama sa vitlom. prevelik je ovaj ljubimac. preko 250kg. čvarke sam već dva puta radio od kupovne slaninčuge samo da me želja mine.
-
na današnji dan pajcekima nije bilo svejedno.
-
Istra-auto: Najveći vlasnik dionica IGH optužen za odavanje povlaštenih informacija!
Slučaj Istra-auto: Najveći vlasnik dionica IGH optužen za odavanje povlaštenih informacija!
Ilustracija: HR Foto / biljanak
IVAN LEJO, vlasnik brokerske kuće Fintrade i Dražen Androić, bivši direktor Osiguranja Zagreb, optuženi su u Splitu za korištenje, otkrivanje i preporučivanje povlaštenih informacija.
Nezakonito do dionica Istra-auta
Lejo se optužnim prijedlogom splitskog Općinskog državnog odvjetništva tereti da je 20. studenog 2006. godine, nakon što je iz Croatia osiguranja dobio nalog za prodaju 13.512 dionica jednog trgovačkog društva iz Umaga po cijeni od 200 kuna po dionice, Androiću odao povjerljive podatke, koji bi sigurno utjecali na kretanje vrijednosti dionica te mu tako omogućio da po cijeni od 215 kuna po dionici obavi transakciju na Varaždinskoj burzi.
Za Leju i Androića predlaže se novčana kazna. U DORH-ovom priopćenju se navode inicijali, ne spominju se tvrtke.
Lejo samo na dividendu u IGH ove godine pokupio pola milijuna kuna
Leju je hrvatska javnost upoznala kao najvećeg dioničara IGH. Portfelj sa više od 20 hiljada dionica vrijedi 260 milijuna kuna. U medijima je prozivan kao fiktivni vlasnik, no to je Lejo kategorički demantirao. Dionice je, tvrdi, u svoje doba kupio od jedne građevinske tvrtke iz Slavonskog Broda za 140 kuna po dionici, danas vrijede znatno više... Od 2007. godine Lejo je član Nadzornog odbora IGH, a Fintrade je prodao Splitskoj banci. Ove je godine samo od dividendi u IGH pokupio lijepih pola milijune kuna.
Androića su, pak, već prijavljivali za gospodarske malverzacije u tvrtkama Osiguranje Zagreb i Panonija iz Osijeka. Lejin upad u prijevozničku tvrtku Istra-auto preko obiteljske tvrtke Petrokov također nije prošao bez potresa. Predsjednik Uprave Branko Lukšić već je upozoravao da je Androić do dionica došao nezakonito. Pročitali smo mu DORH-ovo priopćenje.
Klasičan hrvatski kriminal
"To smo mi. Sve je to istina. To je klasičan hrvatski kriminal. Mi smo imali sreću. Mali dioničari su se uspjeli obraniti. Nitko nam nije želio pomoći. Androiću i njegovima smo zapriječili fizički ulaz u tvrtku, oni su uzvratili blokadama. Bitno je da smo preživjeli. Ja sam nekoliko puta bio na razgovoru u Uskoku, postupci se vode na sve strane, ne samo u Splitu, već i u Zagrebu i Osijeku", kaže direktor Istra-auta, kojeg je obradovala vijest sa splitskog Općinskog državnog odvjetništva.
-
4. AKCIONAR D.O.O. 12.500 2,04% 4. LEJO IVAN 12.500 2,04% opa ispo akcionar a upao lejo. ne bi se okladio ali mi se čini da je to nasljeđe od pokojnog jure. neka me neko demantira ako griješim.
-
ode zlato. da li je to signal da nabavimo kokice?
Breaking news: China just deployed six warships near Israel.
ne znam zašto je to prelomna vijest. oni su prisutni u crvenom moru već duže vrijeme iz baze u džibutiju. sad su promatrali američku akciju oslobađanja izraelskog tankera od jemenaca.
-
ode zlato. da li je to signal da nabavimo kokice?
-
za utjehu mogu vam samo reći da ni na dičnom zapadu situacija sa najmoprimcima nije ništa bolja. znam za primjer u lisabonu gdje je ženi totalno devastiran stan dok je nakon puno natezanje izbacila postanara. u francuskoj ga ne možeš izbaciti tamo negdje do 5-6. mj. sve dok ševa ne zapjeva da se jadnik ne bi smrzavao. u americi to ide glatko. sve je to posljedica stečenih navika i socijalnih prava. kad neka firma ima 100 stanova njih to ne žulja previše. neko će platiti kad tad.
-
otkud getaninu motorka. dugopoljac