emil nisi ti kriv što si se rodio kao idiot. to je bilo u božijim rukama. kriv je administrator koji dopušta takvima kao ti da tu divljaju, spamuji i unišavaju svaku normalnu diskusiju. onako realno kad razmislim padne mi na pamet da je sam soroš organizirao ovaj forum.
Posts by verdi
-
-
da budemo najiskreniji ovo veze sa mozgom nema. manje više sve je postalo parodija.
-
rakete lete nafta ni da mrdne. nekad davno neko se nakašlje i odma 5% gore, dolje. što će reći da je burza izgubila orjentir. € i $ je šuplja priča i sad samo prepoznati kako će izvesti tu transformaciju.
-
vidjet ćemo da li najveći promašaj u povjesti zrakoplovstva F35 može preletjeti siriju, izvršiti zadatak pa se živ doma vrnuti. neki dan im je hipersonika rasturila bazu u pustinji negave. čips je tu kokice i piva isto, gledamo i navijamo.
-
kolega ne moj te se truditi da čitate moje misli pa onda donosite krive zaključke. ja nikada nisam rekao će se svijet urušiti ali da će biti drugačiji to jesam. samo pratite suficit/deficit u međunarodnoj razmjeni, energetske i druge resurse i stvar vam može biti puno jasnija. beskonačnom zaduživanju je došao kraj.
-
Na svetu subotu napad je uspješno odbijen.
Danas im je radni dan kao i svaki drugi, TASE normalno, čak i u plusu na trenutke jutros! https://finance.yahoo.com/quote/TASE.TAsveta subota tanko nešto. čeka se pasha. onaj tamo ponedjeljak utorak ako se nešto desi džamiji al aksa to će biti scenarij vrhunski.
-
izgleda da smo i mi sad na redu. ili je nekakvo spektakularno izvješće ili opet iz praznog u šuplje. u glavnom eppur si muove.
-
ne. htio sam reći da me tvoje mišljenje o monetarnoj politici američkih federalnih rezervi ne zanima ni malo. imam provjerenije izvore. ako te zanima pročitaš moj post ako ne samo produžiš dalje.
-
problem je što ih je jako malo stabilnih i nastat će lančana reakcija. to su za njihove pojmove male banke i one su osnovna veza sa gospodarstvom i građanima.
-
cijena nafte, zlata i geopolitički odnosi ne ostavljaju puno prostora za optimizam. 10.03. je fed ukinuo program pomoći malim bankama. problem jeste u bankama i monetarnoj politici. samo se čeka nekakav povod za početak cirkusa.
-
password ti može oporaviti administrator tamošnjeg foruma. da li je još vijeko pojma nemam. kontaktiraj.
-
ne mogu reći da nisam očekivao par lucidnih komentara. prvi post ne treba ni komentirati jer tema prevazilazi intelektualne mogućnosti autora. jednostavno ne znam gdje je opcija ignore da se riješim daveža. za drugi, kolega valjda je i meni jasno da će se moći u luku nakon vađenja konstrukcije mosta. i šta onda? dovezao si neku robu koja mora preko toga mosta koji je certificiran za prevoz opasnih materija. sigurno su certifikat radili jer im je bilo dosadno. sve ovo napisano je iz američkih izvora. ne treba biti veći katolik od pape. znam da kod nas ima puno većih stručnjaka od njih ali bi vas zamolio ako želite neku razumnu konverzaciju da upalite mozak barem na 15 min, malo razmislite, pa tek onda tipkovnica.
-
treba novi most. za sad se ne može ni ući ni izaći iz luke. kad dignu konstrukciju valjda će se moći ali kud je vodio taj most? procijene su da toliko vremena treba za izgradnju novoga. i 6mj. je katastrofa. ljudi su već ostali bez posla i td. i td.
-
most ide preko nekog rukavca i blokira kompletnu luku. na samom mostu je bio promet oko 12 mil. automobila godišnje. drugi po važnosti u americi za prevoz opasnih materija. dužina mu je 2,5km. njegov značaj je zapravo spektakularno važan.
-
ne znam da li je netko obratio pažnju na ekonomske posljedice rušenja mosta u baltimoru. evo malo podataka o luci: 150 000 zaposlenih, 52mil. tona tereta, od toga 22 m.t. ugljena godišnje i pola milona lng mjesečno, oko milju auta godišnje. cifre su stvarno impozantne i luka ima strateški značaj za istočnu obalu usa pa i puno dalje. obnova mosta će potrajati 4-5g. prva procjena štete je oko 100 milijardi $ što će narasti na hohohoo. da li možemo vjerovati da je to slučajnost? zavisi koliko je ko naivan i dobronamjeran. već sad se šire priče o cyber napadu na brod. bilo kako bilo uz probleme u suezu sada imamo još jedan veoma bitan poremećaj u svjetskoj trgovini.
-
kad JP Morgan nešto izjavi trebalo bi to barem saslušati. to nije obična banka koja se nešto petlja sa građanstvom i td. već sistemska banka. i gle čuda ona sad otvara svoje poslovnice diljem amerike. da li će sad i oni raditi te poslove? ako oni to budu radili onda se postavlja pitanje šta će raditi manje banke? možda više ništa...
-
Oko 80 posto Poljaka uvjereno je da članstvo u EU donosi samo dobrobiti. Ali dokumentarist Tomasz Tsoukernik objasnio je u intervjuu za Myśl Polska zašto ima više minusa nego pluseva.
Razlika između doprinosa Poljske proračunu EU-a i subvencija iz Bruxellesa dugoročno je samo 2% poljskog BDP-a. To nisu iznosi koji mogu potaknuti razvoj zemlje.
Ali u isto vrijeme, europski dužnosnik, a ne poljski vlasnik, određuje na što će potrošiti svoj novac. Sredstva iz fondova Europska komisija koristi za ucjenjivanje nacionalne vlade Poljske.
Više od dva milijuna Poljaka otišlo je raditi, a umjesto da rade za dobrobit Poljske, stvaraju dobrobit stranaca.
Osim toga, zemlja gubi ekonomski zbog potrebe podvrgavanja regulativi EU sa svojim kvotama i ubojite “zelene revolucije”.
Quote“Europska unija bila je birokratski moloh još 2004., kada smo joj se pridružili”, kaže Tsoukernik.
Europski zeleni dogovor prijeti bankrotom mnogih tvrtki i osiromašenjem ogromnog broja Poljaka, a da ne spominjemo napad na slobodu Poljske; jedino rješenje bit će Polexit, naglasio je.
-
Poljacima bi bilo najpametnije da se drže stare hrvatske: bolje ruka na p.ci nego na strojnici i da sjede kod kuće i gule svoj krompir jer bi ovo moglo jako loše da se završi za njih. Svi ti njihovi ekonomski pokazatelji su lažnjak, oružje kupljeno na dug im neće ni malo pomoći ako ulete na klizav teren. Da sad ne elaboriram oni su plijen, a ne lovac kako su si zamislili. Kao u safariju, kad se predatori skupe antilopa treba biti brza i okretna.
-
moj nema ni mobil ali sve se vodi na njega već godinama. samo sam ti htio reći da nemam nikakvih problema sa brokerom. i bolje mu je da ne zna šta se tu dešava. nije to za svakoga.
-
Dosta se sposobnih i odselilo nažalost. Što su sve mogli bit, gradit svoju domovinu. Da ne kažem da je i rat uništio mnoge mlade dobre ljude, nevidljivo oku. Ostatak se povukao u svoja 4 zida. I tako smo sad u zajednici naroda ali oni nama šalju Kaufland a mi njima VSS. Dobro smo pazarili. Mašala.
Auu baš se vidi da su sposobni otišli...snerva sam se dok mi je uspija složit ponudu za stolariju točno onako kako sam želija...em ja moram studirat po "stare dane" da bi zna što mi treba, jer ovaj nemaj veze sa životom, em ja morao prepravljat mjere meštra koji je sve smanjiva junački po 3 centimetra ( jer to tako mora).
Nema veze što vanjski zid nema fasadu i što bi tu trebao mjeriti otvore, ne on će iznutra(jer se to tako radi),a špalete unutra obrađene, i sad bi ja trebao sve špalete nanova obradit, kako da ne ...
A da ne govorim da sam sve sam prostudirao u veze motora za rolete i adaptera za wifi za upravljanje na istima, jer ovaj što prodaje nema pojma o tome, "jer ja sam ih prvi to pitao..."(na adaptere mislim)
to nam je bliska budućnost. koliko resursa imaš sam i sa kojim znanjem raspolažeš. jedino što će uhljebima i ljenčinama smanjiti prihode pa će kvaliteta doći do izražaja.