Evo debljeg naloga na prodaji pa da vidimo ima li stvarno zainteresiranih kupaca ili su ljudi kupovali radi dividende...
Posts by Philidor
-
-
Imaju već dogovorenu opciju za debt to equity swap u PSN-u koliko se ja sjećam
-
Neće država baciti firmu u stečaj. U najgorem slučaju će pretvoriti dug u equity
-
Jesu li to uklonjeni cementni blokovi s prodaje na ADRS2 ili čuče ispod nekakvog skrivenog naloga??
-
Je li samo meni neobičan način na koji su postavili peer grupu? Znači ispitali su isključivo ljude iz struke, mislim da bi bilo konstruktivno da su posjeli i jednaki broj građana s određenim imovinskim cenzusom pa ih pitali kolika je vjerojatnost da bi investirali ako:
a) mogu imati investicijski račun na kojem iznosi dobiti od maksimalno X ne moraju raditi nikakve porezne prijave;
b) bi hrvatska firma Y (izabrati koju od glavnih tipa Infobip) sudjelovala na IPO, da li biste bili zainteresirani za investiranje itd.
Nisam imao točan podatak, ali ako je istina da je u cijeloj 2022. promet na tržištu obveznica iznosio 16 milijuna eura, onda je jasno da ljudi iz industrije ne mogu držati tržište niti na aparatima, a ima neupogonjenih eurića na računima diljem obale koliko srce poželi...
IMO sada kada je država shvatila da se može zaduživati kod svojih građana po povoljnim uvjetima kroz obveznice i trezorske zapise, nastojati će ih držati "klijentima" i samim time ne znam koliko su motivirani zainteresirati ih za alternative ili fiskalno stimulirati ulaganje u vlasničke vrijednosne papire.
-
Obzirom da su u predstečajnoj nagodbi i potrebi za stalnim priljevom novca, prostor za kalkulacije im je prilično smanjen, bio bih iznenađen kad ne bi uzeli 32K dolara dnevno za sljedećih godinu dana ili slični duži deal.
-
Nakon Kraša, Podravke i Spana, braća Pivac bacila oko i na dionice Croatia osiguranjaKraš i Neven Pivac zajedno drže 0,38 posto dionica osiguravatelja i četvrti su vlasnik po veličininovac.jutarnji.hr
Ne znam na koji način misle kupiti neki veći dio firme, osim ako bi konkurirali Adrisu za dio koji još uvijek ima RH...
-
Inspirirali ste me za prvi iskorak na strano tržište:
+VOW
+TKA
pa da vidimo mogu li se nositi s vrlo lijepim prinosima kakvim me naše tržište častilo...
-
Neka logika stvari mi nalaže da bi s njihovim nagomilanim narudžbama trebali raditi punom parom cijelo vrijeme (odnosno neovisno o kvartalu), uslijed čega bi trebala biti ublažena sezonalnost profitabilnosti na koju su kolege lijepo i detaljno ukazale.
-
Bilježnik vam je nekih 7 eura i kusur, a šta se tiče naknade SKDD-u imaju neke svoje metodologije i kalkulatore pa si slobodno pogledajte na njihovim stranicama, ionako ćete to na kraju morati sami računati za konkretan posao...
-
Može se rješavati neposredno ugovorom s ovjerom potpisa kod javnog bilježnika, imate i šprancu ugovora na stranicama SKDD-a koju sam okačio na objavu. Svakako ugovor dostavite SKDD-u radi prijepisa dionica na vaše ime.
-
Nije ni meni jasno otkud odjednom ovakav potez, ali ako Adris misli da će se u skorom roku država riješiti preostalog dijela CROS-a onda je vrlo elegantno koristiti njihov kapital kroz isplatu dobiti za zatvaranje financijske konstrukcije.
-
Možda Adrisu treba keša da otkupi ostatak firme?
-
Osim ADPL, izgleda da niti Stellantis nije baš u fokusu investitora kao vruća roba, P/E mu je tek malo iznad 3? Sad me navlači da se i u to uključim, ali nije baš neki hedge rizika obzirom da sam se nakupovao ADPL-a...
-
Bome u Rijeci veselo, škura bura divlja. Pogodili su sa onim jučerašnjim upozorenjem na mobitele.
Vraćam se pod dekicu, ugodan vikend svima.
Niste ništa propustili, osim smijanja ljudima koji uopće nose kišobran po ovakvom vremenu, stvarno nema smisla...
-
Ha gledajte, koga nešto konkretno zanima uvijek se mogu ponuditi za pomoć u tom pravnom dijelu, mislim da upadam u karakterizaciju kolege Laudatora. Inače se bavim klasičnim civilnim pravom (nekretnine, ugovori, parnice, ovrhe, stečajevi i slično), a dionicama se bavim samo kao investitor posljednjih sedam godina, ali kad već sudovi idu u štrajk izgleda da ću imati dodatnog vremena za razne zanimacije pa eto čujemo se u porukama ako kome zatreba...
-
Gdje bi Kinezi kod nas našli 19.000 kvalificiranih radnika u industriji za ovakav projekt? Svi se žale da radne snage jednostavno nema.
-
Jesu li to napokon upogonili planine keša koje su imali na računu? Ajde, mogla bi biti super priča, još da se poboljša i likvidnost dionice...
-
Hoće li osiguravajuća društva biti u 2024-oj ono što su banke bile u 2023?
-
Možda je defekt iz kladioničarskih dana, ali nikad si ne obračunavam prinos dok ne prodam dionicu. Ostale traume iz razdoblja "evo samo još jedan par, kvota 1.10, ne gubi to Barcelona doma" - koje sad prenosim na dionice u mom portfelju tipa na KODT s ogromnim rastom u prošloj godini.