1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Philidor

Posts by Philidor

• SPAN (SPAN d.d.)

• Philidor
    • February 29, 2024 at 2:50 PM

Ne znam zašto se toliko piše o povećanju rashoda za zaposlenike kad razlika nije tako strašna, ja bih volio čuti zašto su toliko rasli troškovi prodane robe?

Disclaimer: nemam dionice SPAN-a, niti sam ih ikad imao

• Porez na kapitalnu dobit

• Philidor
    • February 28, 2024 at 7:57 AM

Imam jedno pitanje ako mi tko može pomoći - do ove godine sam JOPPD predavao ručno pa bi mi u Poreznoj dali uplatnicu s podacima za uplatu po kojoj bi izvršio uplate. Kroz sustav ePorezne nisam dobio ništa slično, bi li trebao platiti s prošlogodišnjim podacima ili kako ste vi došli do detalja za vršenje uplate?

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• Philidor
    • February 26, 2024 at 11:32 AM

Iz izvješća Končara:

"Kao i u prethodnim razdobljima do značajnijeg povećanja ugovorenosti došlo je u društvima iz divizije Prijenos i distribucija električne energije i to posebice KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori i KONČAR – Mjerni transformatori. I u većem djelu ostalih društava novo ugovoreni poslovi su značajno veći, a posebno dobre rezultate bilježe Dalekovod, KONČAR – Električna vozila, KONČAR – Metalne konstrukcije, KONČAR – Digital i KONČAR – Aparati i postrojenja"

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Philidor
    • February 25, 2024 at 11:59 AM

Obrani - okreni, stvari koje su preokrenule kvartal su jednokratne stavke. Ne znam čemu ta zabrinutost oko budućnosti kompanije zbog toga, ali dobro ako tržište pretjera u valorizaciji istih to bude dobro vrijeme za lagano skupljanje... Ono što mene zasad interesira je porast vrijednosti u knjizi narudžbi, na isti način su i Končarevci krenuli s rastom.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Philidor
    • February 22, 2024 at 10:09 AM

A majke ti mile, zašto sam ženi rekao da sam kupio KODT, sad će htjeti preko oceana za godišnji...

Šalu na stranu, izvješće je brutalno i nadmašilo je valjda sva očekivanja analitičara u praktički svim kategorijama, pozdrav kolegama s drugog foruma koji upozoravaju na "balončinu" na KODT, nastavite i dalje pratiti P/B omjer dok keš mašina radi brrrrrrrrr

• Što smo danas tržili

• Philidor
    • February 19, 2024 at 1:37 PM

+DLKV, Končar grupa mi je ostvarila vrlo lijepi prinos na ostalim dionicama pa sam se i tu uključio. Izgleda da se nazire zaokret u poslovanju, a ja imam strpljenja.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• Philidor
    • February 19, 2024 at 12:02 PM

Evo debljeg naloga na prodaji pa da vidimo ima li stvarno zainteresiranih kupaca ili su ljudi kupovali radi dividende...

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Philidor
    • February 10, 2024 at 11:55 PM

Imaju već dogovorenu opciju za debt to equity swap u PSN-u koliko se ja sjećam

• Philidor
    • February 10, 2024 at 10:08 PM

Neće država baciti firmu u stečaj. U najgorem slučaju će pretvoriti dug u equity

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Philidor
    • February 1, 2024 at 10:08 AM

Jesu li to uklonjeni cementni blokovi s prodaje na ADRS2 ili čuče ispod nekakvog skrivenog naloga??

• Strategija razvoja tržišta kapitala u Hrvatskoj

• Philidor
    • January 30, 2024 at 9:01 AM

Je li samo meni neobičan način na koji su postavili peer grupu? Znači ispitali su isključivo ljude iz struke, mislim da bi bilo konstruktivno da su posjeli i jednaki broj građana s određenim imovinskim cenzusom pa ih pitali kolika je vjerojatnost da bi investirali ako:

a) mogu imati investicijski račun na kojem iznosi dobiti od maksimalno X ne moraju raditi nikakve porezne prijave;

b) bi hrvatska firma Y (izabrati koju od glavnih tipa Infobip) sudjelovala na IPO, da li biste bili zainteresirani za investiranje itd.

Nisam imao točan podatak, ali ako je istina da je u cijeloj 2022. promet na tržištu obveznica iznosio 16 milijuna eura, onda je jasno da ljudi iz industrije ne mogu držati tržište niti na aparatima, a ima neupogonjenih eurića na računima diljem obale koliko srce poželi...

IMO sada kada je država shvatila da se može zaduživati kod svojih građana po povoljnim uvjetima kroz obveznice i trezorske zapise, nastojati će ih držati "klijentima" i samim time ne znam koliko su motivirani zainteresirati ih za alternative ili fiskalno stimulirati ulaganje u vlasničke vrijednosne papire.

• Philidor
    • January 29, 2024 at 8:36 AM

Obzirom da su u predstečajnoj nagodbi i potrebi za stalnim priljevom novca, prostor za kalkulacije im je prilično smanjen, bio bih iznenađen kad ne bi uzeli 32K dolara dnevno za sljedećih godinu dana ili slični duži deal.

• Philidor
    • January 23, 2024 at 2:00 PM
    Nakon Kraša, Podravke i Spana, braća Pivac bacila oko i na dionice Croatia osiguranja
    Kraš i Neven Pivac zajedno drže 0,38 posto dionica osiguravatelja i četvrti su vlasnik po veličini
    novac.jutarnji.hr

Ne znam na koji način misle kupiti neki veći dio firme, osim ako bi konkurirali Adrisu za dio koji još uvijek ima RH...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Philidor
    • January 23, 2024 at 1:49 PM

Inspirirali ste me za prvi iskorak na strano tržište:

+VOW

+TKA

pa da vidimo mogu li se nositi s vrlo lijepim prinosima kakvim me naše tržište častilo...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Philidor
    • January 23, 2024 at 1:40 PM

Neka logika stvari mi nalaže da bi s njihovim nagomilanim narudžbama trebali raditi punom parom cijelo vrijeme (odnosno neovisno o kvartalu), uslijed čega bi trebala biti ublažena sezonalnost profitabilnosti na koju su kolege lijepo i detaljno ukazale.

• Kupnja dionica izvan uređenog tržišta

• Philidor
    • January 21, 2024 at 8:51 PM

Bilježnik vam je nekih 7 eura i kusur, a šta se tiče naknade SKDD-u imaju neke svoje metodologije i kalkulatore pa si slobodno pogledajte na njihovim stranicama, ionako ćete to na kraju morati sami računati za konkretan posao...

• Kupnja dionica izvan uređenog tržišta

• Philidor
    • January 21, 2024 at 2:54 PM

Može se rješavati neposredno ugovorom s ovjerom potpisa kod javnog bilježnika, imate i šprancu ugovora na stranicama SKDD-a koju sam okačio na objavu. Svakako ugovor dostavite SKDD-u radi prijepisa dionica na vaše ime.

Files

Ugovor o kupoprodaji (1).pdf 94.71 kB – 21 Downloads

• Philidor
    • January 19, 2024 at 2:26 PM

Nije ni meni jasno otkud odjednom ovakav potez, ali ako Adris misli da će se u skorom roku država riješiti preostalog dijela CROS-a onda je vrlo elegantno koristiti njihov kapital kroz isplatu dobiti za zatvaranje financijske konstrukcije.

• Philidor
    • January 19, 2024 at 12:29 PM

Možda Adrisu treba keša da otkupi ostatak firme?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Philidor
    • January 19, 2024 at 10:53 AM

Osim ADPL, izgleda da niti Stellantis nije baš u fokusu investitora kao vruća roba, P/E mu je tek malo iznad 3? Sad me navlači da se i u to uključim, ali nije baš neki hedge rizika obzirom da sam se nakupovao ADPL-a...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt