evo, ja predviđam novi bull market na turistima
Malo je simplicistički podvući trenutno stanje u cijelom tom marketu pod dug od prošle godine, recimo ILRA se tržila i po 150 kuna, a imala je vrlo korektnu 2020. godinu - otprilike break even
evo, ja predviđam novi bull market na turistima
Malo je simplicistički podvući trenutno stanje u cijelom tom marketu pod dug od prošle godine, recimo ILRA se tržila i po 150 kuna, a imala je vrlo korektnu 2020. godinu - otprilike break even
Čak više od rasta cijene veseli me vidjeti onu pravu potražnju na našoj burzi, bit će to i pola milijuna kuna prometa na jednoj dionici u pola sata što se barem kod nas nažalost rijetko viđa...
kako je otvorila ATPL ne radi mi vidjelica.
Udarnički
Osim NNM svi preko bare u zelenom....
Bome prešlo je iz zelene u jarkozelenu 😁
Osobno sam izašao iz TPNG jer je hrvatska burza toliko spora da vjerujem kako će i u slučaju okreta trenda biti dovoljno vremena za ponovni ulaz po pristupačnoj cijeni. Točno je što kolega Neo kaže tko želi čuvati novac može ga mirne duše čuvati ovdje, nema gdje puno padati cijena, ali tko želi nešto i zaraditi u kraćem roku logično gleda brodare koji nisu na dnu ciklusa...
Meni je 8,70 fer cijena, u to je već uračunat i eventualno loš Q3, ne treba čovjeka oderati kad je već u nevolji 🤝
A što to točno radi HPB da HBOR ne bi mogao preuzeti na sebe?
RH ne može "baciti" 25 posto mirovincima, čak i kad bi htjeli njima neposredno prodati svoj dio morali bi prije toga provesti dva javna nadmetanja po zakonu o upravljanju državnom imovinom tako da to definitivno ne stoji...
Kakav narod takva burza, više se komentira nego trguje 😂
Ako ništa drugo počele su se plašiti one šaljivdžije koje bi svako toliko sjele na prodaju s velikim nalozima u pokušaju stopiranja cijene. I sad se pojavio jedan takav lumen iza ovog na 445 pa se brzo pokupio čim je pojelo prethodnog prodavača. To je uvijek dobar znak
Ima li tko Nano Ledger X i kako mu radi? Gledam bi li uletio u QNT sa nekim značajnijim iznosom u kojem slučaju bi mi svakako trebao cold wallet pa ako tko ima iskustva (ili druge preporuke) bio bih zahvalan...
Display MoreU vrijeme pisanja navodne poruke dionica Leda npr. još uvijek je vrijedila oko 9500kn a mjesec dana nakon toga počela je naglo padati na velikim trgovinskim volumenima. Dionicom se trgovalo još godinu dana nakon pisanja ove poruke uz velike volumene i kontinuirani pad vrijednosti dionice.
znaš šta, kad znam kakav kadar radi u DORH-u (neke i osobno), mislim da bi im glava eksplodirala da im neko i od nas sa foruma jednostavno pojasni u čemu je tu problem.
a tek ako bi se u raspravu uključio i kakav bolji vještak za financije.
a tek kad bi taj njihov kupus od optužnice išao čitati neki sudac.
šta je najgore, ta ekipa je toliko arogantna da se odbija i o bilo čemu educirati ili sagledati neku širu sliku.
zato se političari i njihovi odabranici i mogu ovako javno sprdati sa svima.
a oni ovakve i imenuju u sustav preko, navodno, apolitičnih Državno odvjetničkog i Državnog sudbenog vijeća.
tako da iskreno ne znam kako je ona ženska došla za Europskog javnog tužitelja (pretpostavljam da je ipak morala obaviti intervju sa nekima iz EU komisije, a ne sa ovim domaćim nabiguzicama).
kakav nam je kadar nadležan za procesuiranje, još smo mi i dobri.
druge države bi već odavno bile u bankrotu
Problem je što kadroviranje u DORH-u nije slučajno loše, sve ide temeljem veze i/ili iskaznice i ubiju ljudima volju odmah u startu. Osobno sam mogao birati u kojem ću odvjetničkom društvu započeti karijeru, a za DORH sam pitao par ljudi i svi su mi rekli - ovisi koga znaš. Je li to normalno da možeš u top dio privatnog sektora, a ne možeš u javnu službu? I to sve za crkavicu od plaće u groznim uvjetima rada? Pa da si fanatik zapitaš se čemu to, a kamoli ako si na vagi. Rekao hvala i do slušanja (više nikad).
Vidljiv je na sudskom registru upis zabilježbe pripajanja Leda, Jamnice i ostalih društava koja su zrcaljena u Agrokor d.d. Tako da si izvucite izvatke s SKDD-a dok je to lako dostupno ako želite poslije u neki proces kao dokaz da ste bili imatelj dionice, jednom kad se društva pripoje u Agrokor i budu brisana iz registra mogla bi Vam biti procedura oko toga, a nepotrebno...
Usput ne bi mu niti ja platio dobrovoljno da me se pita, ako stvarno ima makar minimalna osnova za prijedlog za dopustenje revizije. On kad digne tu lovu i prebaci negdje, tko bi više pronašao te novce po svijetu (osobito kad pričamo o profesionalnom kockaru) čak i da se naknadno ukine presuda. Neka ide na FINU pa se mogu pokušati boriti nekim prijedlogom za odgodu (koji 99 posto ne prolazi jer sud ne odluči u roku prije nego što FINA prebaci novce ali svejedno).
30 milijuna kuna na 1.100.000 dionica - skidamo ajde 30 kuna s knjigovodstvene vrijednosti (nećemo sitničariti) dakle još uvijek smo preko 1.200 kuna po dionici.
Inače ove priče su najvjerojatnije pokušaj iznude uprave HPB-a (zato i jesu tu priče o reizboru - plati ili idemo u novine). Vjerojatno su tražili još nešto pored iznosa dosuđenog presudom inače bi istu samo poslali na FINU s klauzulom ovršnosti i mirna Bosna, skinulo bi se s računa i leglo za 60 dana...
Što je ovo čupanje zadnjih nekoliko sati, reakcija na objavu fed-a ili? Melem za oči nakon sporosti gledalice na ZSE 😂
Ne znam što su točno ugovorili jer nisam vidio ugovor. Ali kao i svaki drugi ugovor može se aneksirati ako postoji nekakav problem uz suglasnost druge strane kojoj je naravno u interesu da dužnik zarađuje i to čim više.
Ja mislim da ATPL nema kapaciteta niti želje da ovlada Jadroplovom.
Pitanje je samo želje i interesa Uprave po meni.
Baš tako, što se tiče financijskih kapaciteta dovoljna im je dobit ovog kvartala za tu operaciju...
Zadnjih tjedan dana +ATPL, a danas +VLEN i +ILRA
Što da kažem, uvijek sam padao na akcijska sniženja...
Jadna nam država u kojoj se ministar financija mora ispričavati za tjedan dana jahte na godišnjem odmoru. I to prethodni CFO najvećeg koncerna u RH. Da se razumijemo nisam neki pobornik tog čovjeka, ali ova hajka je stvarno bezveze. Bio sam i ja na jahti, s prosječnom HR plaćom pa što? Bukirano na proljeće, vrlo povoljno. Zar ne bi bilo problematičnije da imamo ministra financija koji nema za papar pa toča stopala u lavoru tijekom godišnjeg? Neka radije krenu s istraživačkim novinarstvom o tome što Marić radi na poslu, a ne na godišnjem.
Ostaje za vidjeti koliko će refinanciranje kredita utjecati na iznos obveza iz Q2.
Ni Batala nije zanemariva stavka, naravno čim se ostvari potrebna likvidnost za dovršetak projekta...