Odluka se ne odnosi na HPB nego samo na TD izričito pobrojana u prilogu odluke
Posts by Philidor
-
-
Evo i kolegu noviulagac smo zbrinuli što se tiče odvjetnika, ako još netko stvarno ima interes za to gurati dalje može se slobodno javiti za preporuku...
-
Tema je mrtva jer su svi trejderi odavno nestali iz ove dionice i ista privlači samo rijetke entuzijaste fundamentalne analize koji imaju volje biti 10 godina u dionici. Pogledajte rast premija u prethodnom razdoblju pa zaključite sami isplati li se uložiti koji dinar. Po meni cijena nema gdje niže od ovoga, a za značajniji pomak uvis je potrebna stabilna dividenda ili rast profitabilnosti.
-
BCI 5TC 52908 6736
Koliko je to porast u postotku?
A gdje je raketa .
Eh, kad bih još znao smanjiti tu raketu..
Evo kolega posudit ću Vam ja koju raketu, bulkeri časte! 🚀🚀🚀🚀
-
Bit ce ludo i nezaboravno na ovoj voznji. Kao na atpl mpzda i veselije...
JDPL je do sada ostvarila najveći rast od svih brodara, kolega je neki dan stavio tablicu na temi Dry bulk, i to ne uračunavajući ovaj današnji rast. Zanimljivo je da je ova dionica, čak i unatoč tolikom rastu, uspoređujući fundamentalne pokazatelje i dalje više od duplo jeftinija od primjerice ATPL.
Ne znam što druge odvraća od kupnje, ali osobno ne kupujem ovu dionicu dok ne saznam točno koji postotak firme dobivam i po kojoj cijeni, a što mi je nepoznanica dok ne prođe priča sa dokapom jer je tu naravno i pitanje po kojoj cijeni bi išao itd. Do tada jednostavno nisam u mogućnosti napraviti fundamentalnu analizu koja stoji jer je nejasno koliko se ti fundamenti razrjeđuju i koliko kapitala ulazi u firmu
-
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…-kraju-15101263
dobar intervju..stabilizacija sa cipovima ..nagodinu
u Sloveniju iz Zagreba isporučujemo oko 1500 branika dnevno raznih boja i komplikacija. Isporučujemo ih bez zaliha i imamo pola sata vremena da dođe kada je naručena u nizu kojim je potrebno na traci. Svaki dan šaljemo 30 do 40 šlepera, što je izazov na koji treba odgovoriti.
A i vrijednost dionice se oporavlja.
Zavaravajuće je prenijeti ovu izjavu bez početnog dijela rečenice - u nekom vrhu proizvodnje (...), a kako je evidentno iz intervjua sad se ne radi o vrhu proizvodnje niti je to izjavio kao da se sada događa. Imam ovu dionicu i dokupit ću je još, ali nemojte ovako prenositi stvari, ima i čitača koji nisu išli čitati cijeli intervju i na koje ovakvo citiranje direktno utječe...
-
Prebacivao sam si danas s hot walleta na Ledger HBAR u protuvrijednosti od 2.200 dolara i naknada za prijenos je iznosila desetinu jednog centa - 0.63 lipe, transakcija provedena u manje od minute izvan bilo čijeg radnog vremena naravno... U ZABI mi skinu dve i pol kune za plaćanje računa za mobitel od stotinjak kuna 🤣
-
Hvala kupcima...uzimao jucer i jutros i uredno vratio nazad po 490 i 492kn.
2900kn za par sati i nije tako lose.
Druk pa ako cijena padne kao odlično predviđanje, a ako cijena naraste kao odlična zarada - priča je bila samo da se nešto okrene na brzinu, uvijek ista priča plasirana više puta i na drugim temama, čisti dejavu 😂
-
Čak i kad je pad kripta predvidljiv jedino 100% lud čovjek bi isao shortat kripto, to je stvarno recept za gaće na štapu...
-
Na crikveničkoj rivijeri turistički posjet u kolovozu svega deset posto slabiji nego rekordne 2019. godine. Najbrojniji su bili Nijemci - Novi listCRIKVENICA - Crikveničani imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, i to već na početku rujna: ostvarili su odličan program 55. Ribarskog tjedna koji je završio spekwww.novilist.hr
Pretpostavljam da će biti zainteresiranih za ovaj članak na temi...
-
Paralela koju ste povukli nema veze s ovim što ja pišem, da Vama telekom nešto neosnovano naplati putem postojeće ovršne isprave recimo zadužnice, izvjesnk biste se od njih mogli povratno naplatiti ako dokažete da su istu neosnovano poslali na naplatu. To ovdje nije slučaj nego je izvjesno da više nikada neće vidjeti te novce čak i ako im revizija prođe i tu se može fino obrazložiti zašto se radi o mogućoj ogromnoj šteti.
Ne može se poslovni udjel samo tako preuzeti kroz ovrhu, nego ide prodaja na javnoj dražbi, a onda on može ponuditi iznos koji se potom prebija s njegovim potraživanjem. U svakom slučaju sud odlučuje o prijedlogu za odgodu ovrhe prije provođenja javne dražbe pa ako ga sud odbije, HPB će to vrlo izvjesno platiti prije javne dražbe i time spriječiti prisilnu prodaju bilo kakve imovine.
-
Definitivno se radi i o likvidacijama poluga (oko 2 milijarde dolara ako je izvor točan) i o okinutim stop loss nalozima, ali je spust toliko strm da je nesto vrlo dinamično uzrokovalo likvidaciju dakle ili se neki whale htio unovčiti momentalno po marketu ili se radi o nečem drugom. Meni je koincidiranje takvog naglog pada neposredno prije usvajanja BTC u Salvadoru indikativno o čemu bi se moglo raditi, ali naravno to je čista moja spekulacija...
-
Kako glupo sročen izvještaj za javnost, pa kakve veze ima tuđi novac koji se kod njih nalazi položen sa njihovim vlastitim novcem?
Koliko shvaćam, ostala im je još samo revizija na VS, To će trajati nekih 2-3 godine, ali ne mijenja činjenicu da čovjek ima ovršnu ispravu!
Ako ovog tipa isplate neće više nikad vidjeti novce, prošla im revizija ili ne, dođe im na apsolutno isto. Radi se o međunarodnom kockaru koji može sakriti tu lovu na sto načina, a što nije loš razlog za tražiti odgodu ovrhe.
-
Da brutalno ne znam na kojem prometu je ovo sve bilo ali podsjeca me na neku naznaku problema oko likvidnosti ako se radi o gapovima a bez konkretne vijesti koja je potaknula pad ili su veliki decki poceli malo jace se igrat s SL hvatanjima s obzirom da nije samo bitcoin zahvatia pad ?
Kako BTC prdne ostatak tržišta zaprlja donje rublje, zasad je uvijek tako bilo, iako u principu nema neke prevelike logike iza toga...
-
Imate pravo, nisam se dobro izrazio, uzeli su to i pored američkog dolara, dakle nisu htjeli ostati samo na dolaru
-
Ovog tjedna Salvador prelazi na BTC kao legal tender, ne treba isključiti nekakve geopolitičke igrice iz priče (niste uzeli dolar sad da vidimo kako vam se sviđa BTC)
-
Ovdje sigurno ima još neka priča. Nema smisla da se odvjetnik po portalima zali sto je morao ici u ovrsni postupak, a sastav prijedloga za ovrhu od par stranica ce naplatiti nekoliko stotina tisuca kuna po vps-u. Dakle ili mu se gadi zarada ili postoji nekakva pozadina...
-
Naručio sam Nano Ledger X pred koji dan budući da me QNT fino opario pa bi to trebalo adekvatno i uskladištiti, malo je skup, ali ovisno o veličini kripto portfelja isplati se uložiti u sigurnost po mom mišljenju. Uglavnom ljudi preporučuju ili taj ili Trezor T...
-
Možemo li se složiti da je malo problematično osloniti se na podatke iz prospekta kao vjerodostojne, a u kojem su prospektu promašili EPS za prošlu godinu za 15 puta? Dok ne objave koje GFI na burzi kako Bog zapovijeda, ja se držim po strani.
-
Cijena je možda mrvicu viša nego sam očekivao, ali baš gledam lani su natukli skoro 61 kn dobiti po dionici. Na ponuđenu cijenu oni sami sebe zarade u manje od 3 godine. Plus, rizik inflacije i povećanja kamata ne igra ulogu u ovoj branši. Definitivno mi se čine ok za neku lovu gurnut unutra.
Mislim da su to radili obračun bez novoizdanih dionica (što mi se u startu ne sviđa po pitanju transparentnosti) . Ako će dionica biti sveukupno malo manje od 2 milijuna, a EBITDA je bila te godine ispod 32 milijuna kuna, po mojem viđenju na ponuđene dionice je cca 16 kuna EBITDA po komadu. Neto zarada bi bila nekih 3.5 kuna po dionici. Pogledao sam na brzinu pa ako me netko može demantirati bio bih zadovoljan s tim...