Tko je smislio hipotezu efikasnog tržišta bi se brzo predomislio pogledom na našu burzu 😂 izvješća dobra, pozitivne reakcije nigdje (osim KODT ajde, ali moglo je i to jače)
Posts by Philidor
-
-
to je valjda uračunato u ovo:
Snažan organski rast u 2021.
▪ Porast imovine +2,4 mlrd kn u 2021
▪ Povijesno najviši LCR 194%
▪ Najniži troškovi rezerviranja u 9M 2021 rezultat poboljšanja
kvalitete imovineJbg nije ti to Đuro, Viro, Dalekovod, Optima perjanice naše burze...
Ima tu i drugih, nedavno izlistanih kandidata, miljenika foruma s brutalnom dobiti od 10 mil. kuna u 9 mjeseci na više od 1/3 mcap-a HPB-a. Evo kažu kolege na toj temi da se možda čak kontrolira cijena dionice kako takva keš mašina ne bi rasla s tim sjajnim rezultatom. Ali što je tu je, s marketom se ne isplati svađati, tko čeka i dočeka!
-
Koja mlaka reakcija na FI, zapravo ni nema je
I tako već zadnje tri godine svaki kvartal, više se niti ne uzbuđujem oko toga
-
Jesu li u izvješće za ovaj kvartal ukalkulirane i vrlo relevantne dizajnerske stolice, zna li se što? 😂
-
Kostrenjani se bune protiv novog doka. Odjednom su njuške iz Aleje bogataša skužile da su gradili vile u susjedstvu remontnog brodogradilišta.
Kome smeta jaki Lenac 😂
Šalu na stranu, po meni je FI bolje od očekivanog, ali u navali drugih dobrih izvješća (osobito turista) jasno mi je da se kratkoročniji ulagači žele prebaciti u likvidnije pozicije, tako da preostaje jedino naoružati se strpljenjem
-
Bojao sam se malo kakvo će biti izvješće obzirom na drastičan rast cijena sirovina, a i najave podizanja minimalne plaće su digle koji upitnik. Međutim, kako se vidi iz izvješća oni su već znatno podignuli plaće (kaže CEO prosječna 6.000 kn što uopće nije loše za tu branšu) i unatoč poskupljenja sirovina ostvarili solidan profit. Kad završe R&D na tim negorivim tkaninama mogla bi postati vrlo interesantna dionica, dotad strpljivo skupljanje na ovim razinama
-
I ove drukare što što pričaju od 30kn po dionici(po principu što se babi tilo, to se babi snilo) ,a na ATPL drukaju o 4 znamenke također po principu(što se babi snilo, to se babi tilo), neka se ostave čorava posla, jer ih nitko ne uzima za ozbiljno više.
Na sličnom BCTI kao danas sam kupovao dionice TPNG pred cca dve i pol godine u vrlo niskim 30icama. Mislim da neće doći tako nisko, ali nije posve nemoguće
-
Dobra strana low floata je da dionica ide brzo gore (što se često pisalo). Loša strana je što to pravilo jednako vrijedi i u kontra smjeru. Obzirom da sam se nadao povoljnom ulasku nakon objave FI ne mogu reći da mi ne odgovara rasplet, ali eto nije skroz neočekivano...
-
Ako se može suditi po objavljenom FI za ARNT očekuje nas brutalan kvartal za turiste, 175 milijuna kuna čiste dobiti u Q3 na krilima "izvrsne sezone u Hrvatskoj".
-
Ne razumijem zašto se prigovara "izuvenima", vi volite kupovati skupo? Tko voli kupiti skupo, taj voli i prodati jeftino pa se onda nema što rugati drugom crnom loncu...
-
Nije moja stvar, ali moguće da je palac dolje zato što ova tema spada pod dionice, a složit ćete se da JASMY to nije
Moguće. Tema je "Što smo danas tržili".
Da, samo što je u kategoriji - Tržište kapitala Hrvatska - Dionice. Kripto ima svoj dio foruma
-
+ JASMY, onako bzvz, 12 K kom cca.
Netko je bzvz stavio palac dole, ja sam onako bezvezno sa 0,40 došao do 0,81. Baš bzvz
Nije moja stvar, ali moguće da je palac dolje zato što ova tema spada pod dionice, a složit ćete se da JASMY to nije
-
This is from Monty Python from almost 50 years ago.
Who knew these guys had such a deep understanding of running monetary policy!
Ispravak, radi se o serijalu Yes, Minister i Yes, Prime Minister, rijetko kvalitetnog sadržaja, toplo preporučam, svaka epizoda je antologijska
-
Povijest jednog druka - pozivam kolege na oprez i da se upute na temu TPNG te od stranice 108 nadalje čitaju postove iste kolegice koja sad navodi da će se dionica unutar dvije godine minimalno utrostručiti u vrijednosti. U echo chamberima se često plasiraju odabrane vijesti i zato DYOR, nemojte se nekritično oslanjati na tuđe analize.
-
Meh, s druge strane bi se moglo vrlo dobro argumentirati da se redovito koriste industry standard strojevi i da pravu razliku u rezultatima firmi opet donosi ljudski rad kroz ideje, plan rada, branding, plasman, što li već ovisno o industriji.
-
Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?
-
Hotelski simbol Crikvenice bit će do temelja srušen. Umjesto starog Internationala, stiže novi od - pet zvjezdica - Novi listCRIKVENICA - Hotel International, simbol novovjeke turističke Crikvenice, izgrađen u gradskoj luci na desetak koraka od mora i u prvoj varijanti svojeg izgledawww.novilist.hr
Kaže šef da je sezona bila iznad očekivanja, vidjet ćemo uskoro što to znači...
-
Sukob interesa ne znači quid pro quo. Sukob interesa je i situacija u kojoj privatni interes pojedinca može (ne i mora) utjecati na njegovu nepristranost u obavljanju javne dužnosti. Da je dobio nešto što drugi nisu mogli dobiti onda bi vjerojatno pričali o mogućem podmićivanju i kaznenim postupcima, ali to ne znači da čovjek nije u sukobu interesa. Jasno kao dan.
-
Prošli kvartal su imali oko 46, sada bi trebalo biti osjetno više, ja prognoziram 75 mil. HRK
34 mil. je bio 2 kvartal.
Je je, istina, provjerio sam, ovo mi je EBITDA ostala u primozgu valjda...
-
Prošli kvartal su imali oko 46, sada bi trebalo biti osjetno više, ja prognoziram 75 mil. HRK