1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Philidor

Posts by Philidor

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Philidor
    • April 22, 2022 at 8:24 AM

Evo mene je isto zainteresiralo hoćemo li evidentiraiti primitak od prodaje broda u Q1 pa sam pokušao posložiti neke podatke da dođemo do odgovora.

Kombinacijom nekoliko podataka rekao bih da se radi o postupku koji se pred Trgovačkim sudom u Rijeci vodio pod poslovnim brojem: Ovrv-17/2019 (bilo je i drugih ali su priklopljeni na taj spis). Link spisa je:

e-Predmet

Iz spisa možemo vidjeti da je rješenje o dosudi doneseno 7. ožujka, ali što je bitnije 25. ožujka je donesen zaključak o predaji kupcu (brod se tretira kao nekretnina pa piše nekretnine). Pretpostavka za donošenje tog zaključka je isplata cijele kupoprodajne cijene. Dakle, mislim da bismo morali vidjeti i taj priljev u FI za Q1 (osim ako cijeli računovodstveni odjel TS Rijeka nije na g.o. ili tako nešto).

• Što smo danas tržili

• Philidor
    • April 20, 2022 at 3:48 PM

+VLEN, to je to od mene prije FI, čekam prolazno vrijeme domaćih uzdanica prije daljnje aktivnosti

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Philidor
    • April 20, 2022 at 8:49 AM
    Quote from mitkko

Buduci da su narucili dvije novogradnje, to mi govori da vjeruju u dugotrajno dobru perspektivu dry bulka, a ako je to tako, onda mi ova prodaja nikako nije logicna. Da su prodali 20 g star brod ne bih nista rekao, ali ovako...

Naime, trenutno je 1y TC oko 29k USD, sto znaci da su jednostavnim fiksiranjem broda na samo jednu godinu mogli zaraditi vise od 6M USD - to daje P/E malo iznad 3. Ali ako ubrojimo i scrap vrijednost broda broda koja trenutno iznosi 7M USD, to znaci da su brod prakticne vrijednosti najmanje 13M USD vrijednosti prodali za svega 19,5M. Uzmite u obzir i da je samo u ozujku vrijednost bulkera porasla 5-10%. Sta ce biti za 6 mjeseci, godinu dana?

Meni ovo nije nikako logicno. Risk/reward mi izgleda takav da je potpuno nelogicno prodavati ovaj brod. Imas sigurnih 2/3 vrijednosti broda u dzepu za godinu dana... pa zasto to prodavati? Pogotovo sa ovako dobrom perspektivom kakva je trenutno u sektoru.

A ako ne vjeruju u dugotrajni oporavak sektora (kako Marielena kaze - "a nagodinu tko ziv tko mrtav"), pa zasto onda uopce kupuju nove brodove?

Kolega lijepo ste napravili obračun, ali po mom mišljenju počevši od pogrešnih pretpostavki. Trenutni 1Y TC nije bitan jer ne prodaju brod odmah nego tek u Q4, a ne znamo koliki će tad biti 1Y TC. Ako ćemo u priču uključiti vozarine, onda se može gledati kao primitak sve što brod zaradi u narednih 6 mjeseci + na to kupoprodajna cijena, a ne gledati obrnuto i diskontirati kupoprodajnu cijenu za iznos koji bi se možda mogao zaraditi u 2023.

• Philidor
    • April 19, 2022 at 7:47 PM

Po meni je prodaja očekivana, cijelo vrijeme uprava najavljuje da neće povećavati flotu usprkos novogradnjama, dakle nešto se moralo prodati po mojem razumijevanju artimetike. Zašto su odabrali upravo taj brod ostaje upitno, ali je to već zasebna tema. Moguće da planiraju iskoristiti opcije i na daljnja dva nova broda pa onda traže ponude za ukupno četiri polovna, vidjeti ćemo...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Philidor
    • April 15, 2022 at 10:39 AM

Da se mene pita radili bi cca 5 radnih dana mjesečno, više od toga nema ni potrebe ni značajne potražnje...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Philidor
    • April 11, 2022 at 8:57 PM
    Vrijednost fiskaliziranih računa u prvom kvartalu veća za 7,6 milijardi kuna
    U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prva tri mjeseca ove godine vrijednost fiskaliziranih računa iznosila je 45,4 milijarde kuna, što je 20,1 posto…
    www.tportal.hr

Nakon ovakvih vijesti ne vidim razlog za rasprodaju prije objave FI za Q1. Naravno, sto ljudi sto ćudi, razumijem sentiment i očekujem i ja u dogledno vrijeme hlađenje na burzi...

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Philidor
    • April 9, 2022 at 7:14 AM
    HANFA odbila ponudu za preuzimanje riječkog PIK-a. Cijena ponuđena dioničarima bila je - preniska - Novi list
    Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odbilo je zahtjev riječke tvrtke PIK-ESOP za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanj
    www.novilist.hr

Da ne ispada kako crnjačimo neprestano, treba pohvaliti HANFU za ovu odluku, barem jednom su odradili posao kako spada.

• Što smo danas tržili

• Philidor
    • April 6, 2022 at 10:18 PM

+VLEN, probati će se skupiti još nešto prije izvješća

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Philidor
    • April 4, 2022 at 12:24 PM

Predsjednik uprave HPB-a je do 2019. godine cijeli radni vijek bio u Sberbanci i njezinim prednicima (Volksbank) na odgovornim pozicijama, ako ispadne da su ih izigrali prilikom preuzimanja, zadržati ću točno jednu dionicu da mogu doći na GS i pitati čovjeka za zdravlje :)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Philidor
    • April 3, 2022 at 8:58 AM

Meni je veoma zanimljivo kako pojedinci stalno krive "zapadni svijet" za iniciranje ovog rata. Dakle Rusija na svaki mogući način podupire separatiste u Ukrajini od 2014. godine, Ukrajina se logički okreće za zaštitu NATO-u jer je nitko drugi niti ne može zaštititi od Rusije kako se ne bi dogodilo ovo što se upravo događa, zatim kreće ruska invazija, ali svejedno nisu krivi Rusi, nego zapadni svijet provocira?

Ruske floskule o NATO sustavima naoružanja na njihovim vratima su se samouništile zajedno sa dronom u Zagrebu, radi se o čistom korištenju priče radi opravdanje vojne sile.

Putin je shvatio da kroz izvjesno vrijeme kad se dogodi energetska tranzicija u Europi Rusija više neće imati polugu za ovakve avanture, koristi zadnje skose tog leverage-a da učvrsti geopolitički status Rusije. Moj stav je da si je samo napravio kontraefekt i da je natjerao EU da još brže ide sa minimizacijom nafte i plina ma sve moguće načine, što je dugoročno vrlo loše za Rusiju.

• DRY BULK

• Philidor
    • April 2, 2022 at 11:51 AM
    Quote from StatusQuo

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…rusiji-15178135

Kupci u posredničkoj banci moraju otvoriti poseban račun i doznačiti iznos utvrđen ugovorom, uglavnom u eurima i dolarima. Banka će ih potom na dražbi u organizaciji Moskovske burze prodati i prihod u rubljima doznačiti na račun dobavljača plina.

Po ovome ce i dalje placati u eurima i dolarima, a oni ce sami vrsit konverziju, ako je tako ne vidim nikakvu prepreku da se ugovor krsi jer placanje ostaje isto ?

Mislim da je poanta da će uzeti kao iznos namirenja konačni iznos u rubljama, neovisno o količini deviza koje bi bile uplaćene prije dražbe, nisu baš tako blesavi da bi oštrili bez ikakvog efekta...

• Philidor
    • March 30, 2022 at 11:01 PM
    Quote from dionicar
    Quote from harpun

Banka je u godini koja je završila 31. prosinca 2021. godine ostvarila neto dobit u iznosu

202.106.512,95 kuna te se prema prijedlogu odluke o upotrebi dobiti ista raspoređuje kako slijedi:

- 10.105.325,65 kuna u zakonske rezerve,

- 192.001.187,30 kuna u zadržanu dobit,

i koja su misljenja forumasa?

Rekordna godina po velikoj većink parametara prije 2022. u kojoj se anticipira rast kamatnih stopa (pa bi se trebale aktivirati i promjenjive kamatne stope u postojećim kreditima), plus akvizicija Sberbanke za nisku cijenu, ja sam zadovoljan. Za kratkotrajno kretanje cijene bi sigurno dobro došla dividenda makar kao znak dobre volje, naše tržište to voli.

• Philidor
    • March 30, 2022 at 7:13 AM

Koliko ja znam CROBEX se revidira krajem trećeg i devetog mjeseca. Indeksni fond jednostavno emulira sastavnice indeksa, ne znam čemu čuđenje njihovoj poslovnoj politici ili namjeri, povijesno su se takvi fondovi pokazali kao najuspješniji.

• Philidor
    • March 26, 2022 at 9:26 AM

Naravno da mislim na konsolidirano, nisam mislio da je to uopće potrebno posebno pojasniti. Vidjeti malo je bolje nego vidjeti ništa, a ja eto želim vidjeti kako će na papiru izgledati to povećanje imovine nakon sta je Sberbanka pretrpila bank run. Ne znam što vi tražite u izvješćima, ali ako vam je ovakva velika operacije nebitna za razmatranje FI onda nam se metode analize poprilično razilaze.

• Philidor
    • March 25, 2022 at 11:01 PM

Ne znam kako je ostalima, meni je dionica na "wait and see" do FI za Q1 kad ćemo moći vidjeti efekt kupnje Sberbanke. Ne mislim prodavati osim ovog što sam poštucao radi upravljanja portfeljom, a šteta mi je nagrditi prosjek kupnjom.

• GRNL (Granolio d.d.)

• Philidor
    • March 21, 2022 at 3:03 PM

A ne znam, mislim da vrijedi i još više, ali je mogao skupiti na nižim razinama, naravno uz malo strpljenja.

• GRNL (Granolio d.d.)

• Philidor
    • March 17, 2022 at 9:05 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

2,20 kn po dionici od prodaje, ide u rezultat za ovaj kvartal

• GRNL (Granolio d.d.)

• Philidor
    • March 16, 2022 at 11:39 AM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Malo ste se privarili ode danas cijena gore, jako...a ja sam se taman bio namjestio na 28 kn...

Pa evo i mene iznenadilo. Al svakodnevna histerija u medijima o poskupljenjima je dala rezultat.

A prije samo neki dan je bilo na prodaji 1000 komada po 30 kn. Dugo smo se gledali ta ponuda i ja, al nismo kliknuli. Lažem se da ne žalim za propuštenom prilikom.

Gledao je i mene taj nalog, a čekao sam niže i bio škrt. Na kraju sam se posipao pepelom i uletio po 33...

• GRNL (Granolio d.d.)

• Philidor
    • March 15, 2022 at 6:45 PM

Ako cijena GRNL proizvoda naraste zbog rata i time uzrokovanih poremećaja u opskrbi žitarica, mogla bi dobit ove godine biti al pari sa trenutnim Mcap-om. Takav rezultat u nelikvidnim dionicama ne znači da će se nužno brzo i adekvatno odraziti u cijeni dionice, ali je investicija po mojoj mjeri za čeličiti živce :)

• Kvaliteta života - selo vs grad

• Philidor
    • March 15, 2022 at 12:04 PM
    Quote from Moller
    Quote from komot

Zaista mi nije jasno zašto svi toliko hrle kupovat basnoslovno skupe i nepriuštive stanove.

ima tu puno razloga, jedan od njih je da u stanu neće držati motiku, ne mora zalijevati vrt, travnjak, ne mora imati kosilicu, trimer, crijevo za vodu, a s tim svim valja raditi, pored toga ne može držati koze, kokoške, zečeve u stanu na opće oduševljenje mnogih, nego uzme kakvog pasića, da ga može pokazivati na špici, kako je pametan, jer ga gazda nosi, kao da nema noge,

o obradi vrta i proizvodnji nema smisla ni pisati, nemaju u pedikerskim i salonima ljepote još u ponudi nokte za vrt

osim toga, vrlo je važno od čega vi na tom selu živite, jer mali je postotak onih koji novac za život na selu ostvaruju u drugim djelatnostima, pa da mogu lagodno živjeti od svoga rada

kolega toluen,

prema spomenutim mjestima, možemo sa sigurnošću procijeniti da ste obzirom na godine sigurno kandidat za život na selu, ali kako u to ukalupiti današnje milenijce, to ni Plenković ne uspijeva uz sve poticaje (malverzacije) za poljoprivredu i život na selu, zadnji kojega je uspio obraditi i privoljeti bio je bivši ministar Tolušić, što mislim da ipak niste vi obzirom na sličnost nicka i prezimena, ako slučajno i jeste, ne zamjeramo, uvjeti su bili odlični da to niste mogli odbiti ^^

Display More

Kakvo selo i zemljani radovi, nakon 50 sati + radnog tjedna i još ponekog vremena koje se utrosi na praćenje dionica, javnih dražbi i drugih prilika za investiranje, još mi samo fali da i taj reliquia reliquiarum slobodnog vremena utrosim na obrezivanje grmova i sadnju krumpira.

Nije život samo i isključivo rješavanje obaveza :)

Naravno tko voli nek izvoli, ali život na selu zasigurno traži osjetno više angažmana, ako si već prekrcan opterećenja, taj switch i nije tako romantičan i primamljiv...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt