Ovo sad valjda pajdo kupuje svoje papire nazad minus 2000 Kn
Posts by rambo_5
-
-
Na žalost moram se složiti sa Neom, u jednom trenutku je izgledalo prekrasno sa futuresima od 450 USD po toni, međutim evo nas nazad odakle smo krenuli sa 350 USD. Ovo nije rentabilna cijena, nadam se da su uspjeli iskoristiti ovaj kratkotrajan rast da potpišu što je moguće više ugovora po dobrim cijenama. U ovom trenutku možemo očekivati samo još gubitaka i pad cijene dionice, na stranu ove sitne igrice na burzi, trend je down.
-
USD puno bolji izbor ako gledate valute, kratkoročno i dugoročno
-
Sad nije vrijeme za biti u papirima, cash ili Optima za hrabre
-
Ma respect liku sa 20.000, digao je lakih tisuću-dvije kn na tom manevru, ali me čude ovi koji i dalje nasjedaju na te fore
-
Koji amaterizam, lik stavi nalog od 20.000 na ask, odmah se netko uspaničari i prospe po bidu, lik trenutno makne nalog od 20.000.
Nagradno pitanje: Što mislite čiji su bili nalozi na bidu?
-
Ni Njemačka nije više što je bila
-
Cijena javnog duga u prezaduženim banana državicama i cijena corporate duga za mega multinacionalke nisu kategorije koje bi smjele zajedno u istu rečenicu. Usput zbog quantitative easining-a novac NIKAD nije bio jeftiniji i dostupniji, a to će se nastaviti još neko vrijeme dok sve ne bankrotira pod težinom mirovinskih sustava. Uživajmo još ovo malo vremena koliko nam je ostalo na Titanicu, ali budimo realni do kraja i ne brkajmo kruške i jabuke
-
Ajmo bit realni, da nas država ne dere po 50 - 80% svega što stvorimo, lakše bi i sami sebi stvorili rezervu za "Crne dane" pa nam nebi trebala njihova "pomoć" niti bi je tražili. Ali s obzirom na razinu deračine, imamo pravo tražiti brda i doline od njih, čisto zbog reciprociteta. Nije moja funkcija u životu da na svojim leđima nosim troje drugih koji lade jaj... Ajmo dame i gospodo pa i vi malo zavrnite rukave / otvorite kesu...
-
A šta se to ZAPRAVO događa? Hrpa muljatora je iskoristila medijsku moć da bi najnoviju iteraciju virusa gripe proglasila novom Crnom kugom i tako izazvala globalnu recesiju. Prije su to radili ratovima, sad rade medijski induciranom panikom oko pandemije nečeg što ima manju smrtnost od obične gripe. Usput, i gripa ubija, ako niste znali, mlade i stare, zdrave i bolesne, i to radi jako uspješno već stoljećima - a nitko oko toga ne diže frku. A sad ćemo svaku smrt nepokretnog 90-godišnjaka s tri karcinoma i dijabetesom proglasiti smrću od Corone, ako je dotični pozitivan, i to popratiti debelim naslovom "Umro muškarac u Rijeci od Corone". Ma nemojte me j...ti, ovo je čisti kriminal, da ne kažem veleizdaja, ovako uništiti ekonomiju i upropastiti ljudima živote, a da ne govorim od idejama da se svi počnu pratiti preko Smartphonea 24 sata dnevno, ukine papirnati novac, uvede društveno bodovanje i ostale Sjeverno Koreanske genijalnosti. Nisu ljudi baš toliko ludi da ne vide što se oko njih događa i koji je stvarni cilj svega ovoga...
-
Kolega hvala na novoj knjizi. Taj novi u top 50 je zapravo stari. Čudan neki lik moram priznati, ili je mecena ili je pijan. prodao je 190 tis komada u onom padu prema 4 kn, po meni prosječno po 5 kn, prodao je cjelu poziciju do 18.3. Sad je opet kupovao po 6 kn prosječno. Računica mu je odlična nema sta, lijepog vw golfa je izdimio
I onda se namece zakljucak da ce taj lako opalit po bidu ako zasmrdi na krivu stranu, tako da nije bas utjeha da je nekakav sigurni igrac ulazio odjednom
Lik je na ovom "trejdu" spalio cca 100-200 k kuna. Svjestan je kakvu je glupost napravio i mogu se kladiti na što god hoćeš da mu takvo nešto više neće pasti na pamet ma koliko god da market potone. Dapače, najvjerojatnije će biti zadnji koji će više prodati makar jednu dionicu do finalizacije prodaje.
-
A najbolje da će vam priznati da su popušili gadnu lovu. Na forumima su vam svi AAA investitori koji nikad ne gube, uvijek kupuju na dnu, a prodaju na vrhu, prognoziraju laserskom preciznošću trendove 5 godina unaprijed i imaju vagon para koji samo čeka da bude uložen u papir kojem su upravo otpjevali hvalospjeve. Naš forumaš vam je kombinacija Stephena Hawkinga, Warrena Buffeta i babe Vange…
-
+OPTE prosjek 6.08, moglo je i bolje, ali da nije bilo onog članka moglo je i puuuuno skuplje pa se ne žalim...
-
Da, totalno suludo. S jedne strane najave najgore recesije od drugog svjetskog rata, nedostatak hrane, migranti na granicama, a s druge strane sve raste po 5-10% ko da su otkrili novi lijek za sve bolesti i 5. industrijsku revoluciju.... Suludo
-
Preživjeli smo fašizam, komunizam, tri svjetska rata, a sad će nam glave doći virus gripe. Da čovjek ne povjeruje koliko jadni i kukavni ljudi mogu biti. Nemam dionice RIVP niti sam ih planirao imati, ali totalno suosjećam s dioničarima, ovo što vam rade je kriminal milenija. Nadam se da će se jednog dana doznati istina i odgovorni kazniti na javnim prostorima srednjevjekovnim metodama - drugo ni ne zaslužuju...
-
Danas u 14:30 podatci o zaposlenosti i plaćama u SAD-u, prve vijesti da nije dobro, futuresi već pali. Ovo je faza 2 krize, prvi pad je bio rezultat pretpostavki da će biti loše, sad kreće nova faza na stvarnim brojevima. Treća faza će biti kad počmu stizati FI iz glavnih kompanija. Pripremite se na daljnji roller coaster, bit će luda vožnja...
-
Hmmm, bit će tu još oscilacija i to gadnih, pazite ovo:
https://www.teletrader.com/us-gdp-to-cont…9504?internal=1
-38% !!!
Burze su pale jer se očekivao pad BDP-a, ali ovoliko sigurno nisu očekivali. A svaki tjedan koji provedemo doma će srušiti BDP još više. Ljudi moji čekaju nas olovna vremena, a nitko ovdje to još ne vidi...
-
Cijena preko 6 Kn je red flag dok više ne bude, onda će biti davna povijest. Ovo smo gledali više puta na Optimi, ovdje su skokovi nagli i siloviti i nemoguće ih je efikasno predvidjeti, prema gore, a bome i prema dolje.
Reći ću što nikad nisam do sad: ovdje treba imati vjere. Ako vjeruješ u dionicu, ostani, ako ne bježi. Nije za ljude slabog srca.
-
Postoje dva javna sektora, dio koji radi i o kojem svi ovisimo (zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, dio prosvjete...), a tu je i uhljebnički dio (javna poduzeća, ministarstva, agencije, jedinice lokalne samouprave, javna uprava...). Naravno, i među prvima ima uhljeba ko u priči, posebno u administracijama, a i među drugima ima vrijednih i kvalitetnih ljudi, posebno žena koje tamo rade jer imaju djecu pa im je tako najlakše pomiriti obitelj s poslom, ail se fakat trude dobro raditi svoj posao.
E dragi moji javnosektoraši, vi ste ti koji se morate distancirati od ološa u svojim redovima, a rekao bi da vas je omjer 50:50. Vi morate uprijeti prstom jer vas oni koriste ko smokvin list za svoj nerad i bezobrazluk, a realni sektor ne vidi jasno razliku između vas i njih. Dignite glas, nemojte da vas se dogodi što se već dogodilo braniteljima, gdje su zbog ološa sad svi branitelji na zlu glasu - tako im i treba kad se nisu distancirali od lažnjaka dok je bilo vrijeme...
-
Evo ja sam upravo tamo objavio post pa nek ga kite minusima, hebe mi se. Znam sta sam gledao danas na OPTE i nije negativno, dapače...