Baš me zanima koje su boje pločice u Ericssonu...
Posts by rambo_5
-
-
Ajmo gledati samo Ameriku. Prije Corone su bili na ATH. Poslije Corone će imati - 10% BDP i 30 mil. nezaposlenih. A vi se kladite da će se za koji mjesec vratiti na ATH... Evo zašto 95% ljudi na burzi izgubi novce
-
Kolege vi očito ne razumijete koliki su fiksni troškovi kako za pojedine kompanije, tako i za sistem u cjelini, kao i da ti fiksni troškovi idu i od nečeg će se morati platiti - a dosta ih neće moći platiti pa će biti ključ u bravu. A to dodatno povećava fiksne troškove sistema. Dva mjeseca fiksnih je ogromna cifra, pa čak i da se od 1.6 magično sve vrati u normalu i radi punom parom, šteta ova dva mjeseca će se osjećati još godinama u vidu većih kamata, manjih plaća itd. Nisu burze bez veze pale 30%, ovo je ko ratno stanje ali bez dodatne motivacije koje takvo stanje nosi...
-
Joj ljudi, tip nas očito trola sa tih 2 mil. dionica...
-
Ako prije toga spoje x dionica u jednu onda može. Bilo je toga već na ZSE...
-
Stigle crne limuzine pune para, ko nekad na Đuri
-
Mislim da će se Švedski model primjeniti u cijelom svijetu bez obzira što vlade ili "stožeri" mislili o tome, ljudima će jednostavno prekipjeti i počet će ignorirati "naputke". Evo ja sam na primjer za dlaku jutros pokidao onu traku što su nalijepili na dječija igrališta kako bi spriječili dječicu da se zabave na svježem zraku na ovaj lijepi proljetni dan, nego umjesto toga da gnjoje u kući igrajući igrice na mobitelu ili gledajući Youtube. Sutra ću to definitivno napraviti i odvest ću djecu da se ljuljaju i klackaju, pa nek me hapse ako se usuđuju, napravit ću medijski cirkus od toga pa ćete doznati tko je rambo_5
Ovo je neustavni teror i naša je građanska dužnost da mu se odupremo svim sredstvima ako smo slobodni građani (i ako želimo to ostati).
-
Ne pričajte gluposti, pobogu
...Dosad se 20 puta ponovila priča oko 7.mj 2020. ili 7.mj 2021.
To su dvije odvojene informacije...
Agencija je 2017. produžila HTu upravljanje na dodatne 3 godine, tj do 7.mj 2021..
Međutim uvjeti natječaja nalažu da ukoliko 6 mjeseci nakon raspisivanja natječaja ne bude ponuđača, a znamo kad se raspisao, cijelu priču preuzima investicijska banka a to je onda matematički: datum raspisivanja natječaja+ 6 mjeseci = sami kraj 7. mjeseca 2020...
Teoretski, nakon 7 mj ove godine banka može preuzeti proces prodaje a HT ima upravljanje nad poslovanjem do tog slavnog i opjevanog 10.07.2021., ukoliko u međuvremenu inv. banka ne završi proces
Ispričavam se cijenjenim kolegama. I sam sam bio u zabludi
Dakle, moram požuriti ako mislim još dokupiti!Reče on, a na gledalici i dalje ništa iako mu se nudi cca 25.000 komada ispod 6.10, a to će se još podebljati kad netko krene kupovati. Kako to, kako to...
-
U znanje treba ulagati kad su vremena dobra, kad sve ode u mp3 već je kasno
Kažu da pametni uče na tuđim greškama, budale na svojima - ja sam prema tome više zadnje nego prvo
-
Ključni su tokovi kapitala, trenutno kapital očajnički traži mjesto gdje će se parkirati, ali takvih sigurnih mjesta nema previše. EU je pred kolapsom, Kini se isto trese tlo pod nogama, ekonomije u razvoju neću ni spominjati. Najsigurniji je trenutno USA i zato kapital sve više bježi tamo što otvara prostor "štampanju" novih dolara od strane FED-a. Problem je što ni to neće biti dugog vijeka zbog enormnog duga tako da su ovo tek vatrogasne mjere. Države cijelog svijeta su prezadužene i više nisu u stanju upumpavati novac u ekonomiju, a to nebi ni smjele raditi jer naprave više štete nego koristi na kraju. Jedino sigurno utočište za kapital će biti niskozadužene blue chip dionice u najjačim ekonomijama.
-
rambo_5 sve budno pratite.
Velika lova mi je u igri pa moram
-
To je očito onaj iz zadnje minute sa 30k
-
Nije pokušaj rušenja nego se ljudi klade da će se prije DOW srušiti nego OPTE narasti, kako sam već napisao na drugom Optima topicu, i to je sasvim legitimna oklada. Baš gledam, nafta se srušila 10% danas zbog nedostatka potražnje, ovo svijet nije vidjeo već desetljećima. A zna se da se Američka ekonomija pokreće dobrim dijelom skupom naftom, baš kao i Ruska, Saudijska itd.
-
Mene sa 2500 po 6.00. Imam 50% u OPTE i 50% u cashu i jeb...no se dobro osjećam tako. Možda dodat malo zlata u mix i to je to...
-
Sve je to relativno.
Da nije veliki investitor sa 190 000 dionica na silu bježao vanka, cijena dionice i unatoč krizi nebi pala ispod 7 kn.
Uglavnom mjesec dana od predaje ponuda je iza nas, do kraja ovog mjeseca očekujem nekakvu vijest o postupku prodaje.
Kolega jeste sigurni da je palo samo zbog "velikog"? Pogledajte ovaj graf.
Usporedno kretanje OPTE-R-A i CROBEX-a u zadnja 3 mjeseca. Korelacija skoro savršena.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ovo je sad oklada što će biti prije, korekcija na 5.5 ili niže, vezano uz koreciju globalnih burzi, ili rast na krilima neke nove objave vezano uz prodaju. Kladim se 80:20 na ovo prvo, jer sve upućuje da je kraj bull trapa i Americi i da idu opet dolje. Brojevi su jednostavno jezivi, pad prodaje, zaposlenosti, plaća, BDPa je ogroman...
-
Vaš prijatelj je sigurno Demokrat 😂
-
Zato sto kapital masovno bježi iz EU u Ameriku već nekoliko godina. Mislite o njima što hoćete ali USA je oaza stabilnosti i sigurnosti prema EU. EU je Titanic
-
Ćurki se vraća kući?
-
3 ponude? Znači zaradit ćemo ovdje ko hadžije i to u idealno vrijeme kad su ostale dionice nisko sa tendecijom daljnjeg pada. Bome, možda mi ipak upali plan da se umirovim sa 40 i bavim rađenjem dječice do kraja života...