1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. rambo_5

Posts by rambo_5

• Birtija

• rambo_5
    • May 12, 2020 at 3:20 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Usual suspects 🙂

Znala sam tko nered radi 🤗

Neo je kriv:)

On je vjerojatno to i kupio danas od vas...

Sutra ćemo čitati kako je padajuća žirafa rekla kako OPTE ide na 9.15, a prekosutra će se hvaliti kako je prodao sve na 6.50.

Ovaj forum mi je bolje štivo od Alana Forda ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• rambo_5
    • May 11, 2020 at 2:33 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from zlocesti

Gasim monitor

Baš na crti otpora galeb istrese 10 tisuća komada. U dionici sam jako jako dugo, i vidjela sam to puno puta, uvijek nekako školski u ključnom trenutku

Obzirom da svatko ima pravo prodavati svoje, ostaje nam dakle to promatrati kao kuriozitet

That's all Fallks.

Da, istovar na 5,70.

A jesi ti istovario onaj svoj Uljanik na koji su Kinezi bacili oko?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• rambo_5
    • May 8, 2020 at 5:08 PM
    Quote from naim

Zaba i HT zajedno prodaju dionice. Obveza nastaje prelaskom 25%, a u konkretnom slucaju prodajom objedinjenog paketa dionica Zagrebačke banke i Optime.

Naime, HT mora prodati dionice, a obzirom da nema kontrolni paket visu cijenu će postići prodajom kontrolnog paketa zajedno sa Zagrebačkom bankom.

Stoji, ali ZABA nema obvezu prodati dok HT ima. Logično je da prodaju zajedno zbog bolje cijene, ali nije obvezno da tako bude. HT će prodati jer mora, ZABA jer želi. To je sve.

• rambo_5
    • May 8, 2020 at 5:00 PM
    Quote from crnispot

Nije li da obveza nastaje kada pređe 36,9 koliko ima ZABA? U ovom našem slučaju to i nema nekog velikog utjecaja,budući da HT prodaje svoje i zabine dionice u paketu.

Odakle vam to? HT mora prodati svoje dionice, a hoće li ZABA uskočiti na taj vlak ili će solirati je na ZABI da odluči. Logično bi bilo da to naprave zajedno, ali nitko ZABU ne prisiljava da proda za razliku od HT-a...

• rambo_5
    • May 8, 2020 at 4:57 PM
    Quote from Neo

Kolega ja trejdam. I tu sam dobar. U biti malo je reci dobar. Prodavao sam na 4.3x jer ocekujem razinu 3.8kn pa opet rast.

Nisam ulagac koji je pasivan.

Kad dajem targete obracam se pasivnim ulagacima koji nisu od trejdanja.

Na Vasu zalost ja sam od trejdanja.

Zasto ne bi prodao na 4.4kn i kupio natrag na 3.8kn. Na mojih 30k komada to je 15k kuna extra.

Nadam se da sad kuzite. :D

Display More

Kolega svi smo tu da trejdamo, neki na dnevnoj, neki na godišnjoj bazi, nije u tome poanta. Poanta je da imate tipični balkanski, skorojevičanski mentalitet da ne znate držati jezik za zubima kad treba šutjeti. Pogodili ste neka kretanja pomoću TA, svaka čast, na račun toga se uspjeli utjecati na druge trejdere da ulože u pozicije na kojima ste trenutno i tako ste napravili dobar trejd, svaka čast opet, ali onda si ne možete pomoći nego to trljate o nos svojoj novostečenoj publici i tako je efikasno izgubite za sva vremena... Druže možda imate logičnu IQ 200, ali socijalna vam je 20 u najboljem slučaju. Ko Naimu. Eto o tome ja pričam, ako u prvom postu nisam bio dovoljno jasan. Nema na čemu.

• rambo_5
    • May 8, 2020 at 4:43 PM
    Quote from Tin10

Može li netko kratko objasniti što se točno događa kada dođe do konačne prodaje s nama manjim dioničarima?
    Da li mi samo dobivamo "obavijest" da se tvrtka prodaje po tolko i tolko te moramo/ne moramo prihvatiti ili imamo još neke opcije?

Mislim da je dosta bitna informacija, a vjerujem da ima još vlasnika dionica koji nisu u potpunosti upućeni.

Dok kupac ne prijeđe 25% neće se dogoditi ništa za ostale dioničare (HT prodao svoj dio). Međutim, ako prođe 25% ima obvezu dati ponudu za preuzimanje koju svi mogu ili ne moraju prihvatiti, po cijeni koju odluči, minimalno 3-mjesečni prosjek cijene na burzi. Ako nećete prihvatiti, ne morate, naravno dok kupac ne skupi više od 95% vlasništva, onda vas može istisnuti na sličan način kao s ponudom za preuzimanje, samo tada ne možete više reći ne.

• rambo_5
    • May 8, 2020 at 4:39 PM
    Quote from Neo

-Dlkv 30.000 kom cca 4.3x

+DDJH 21500 kom na 2.68 do 2.75

-DDJH 21500 kom na 3.13 prosjeku.

Hvala kupcima ovih visokokvalitetnih dionica!

Sad cekam gap na Dlkv na 3.5 kn.

Lijepo je zaradjivati po EU normama.

3000 eura ukupno za samo 2dana pametnog ulaganja.

Display More

Evo se Crtač pokazao u svoj svojoj raskoši, jučer govori da ide Dalekovod na 8, danas se smije naivčinama koje su kupile iznad 4. Još da zna držati jezik za zubima (prste k sebi), možda bi mu ova muljaža neko vrijeme i prolazila, ali jednostavno ne može sebi pomoći pa se mora naslađivati kako je jako "pametan". Pametan ko Todorić. Ili Kerum. Sa zlatnim dvorima i Maybachom koji trlja o nos raji. Zna se kako je to završilo...

Evo moja crtarija: Ovaj će za mjesec dana najkasnije promijeniti nick pa će od nekadašnjeg Snajperista, Nea postati Nick Praskaton. Padajući trokut mi je to rekao...

• OPTE prodaja - kladionica

• rambo_5
    • May 6, 2020 at 4:20 PM
    Quote from KultLicnosti

Nakraju kupio i ja danas simbolično OPTE pod utjecajem ove masovne hipnoze. Sve iznad 8kn ponude meni će bit šok godine.

Oprostite što pitam, ali kakvog smisla ima kupovati par 000 kn vrijednosti neke dionice, "čisto da se sudjeluje"? Ako se ispune očekivanja i zaradi 10 - 100%, imat ćete dobit za odvesti ženu na večeru. Wow. Ako stvarno vjerujete u to što ulažete teško zarađeni novac, zašto ne ući "muški" i zaraditi kako treba? Nije baš da su prave prilike na ovoj burzi česte pa ih treba u potpunosti iskoristiti. Međutim, ako imate rezervacije prema nekom ulaganju, zašto kupovati išta? Zaobiđite i nađite nešto u što vjerujete.

Ja ili sam 100% u cashu ili 100% u ili oko odabranog papira. Nemam milijarde ko Buffet da diverzificiram...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• rambo_5
    • May 4, 2020 at 5:55 PM

Kolega Barbosa, sve stoji, ali zaboravili ste mu reći da one ne odustaju, lagano te testiraju svaki dan i troše dok ne potroše. A kad jednom potroše, onda si ga naj... kako ste sami lijepo rekli. Meni je evo već 7. godina i još se odupirem, ali ne zato što sam tako tvrd ko vaše žene djed, nego zato jer držim jezik za zubima. Da mi žena zna da trgujem ovdje, vjerujte mi nebi dugo, dao bi joj to samo da umukne, ali zato nezna i nema problema. Ovaj poučak možete proširiti i na ostale stvari u životu, pa tko zna razumjet će o čemu pričam ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• rambo_5
    • May 4, 2020 at 4:47 PM
    Quote from BSOD
    Quote from KultLicnosti

Crvenilo gdje pola dionica pada na volumenima od jeftinog LED TVa do cijene organizacije vjenčanja. Bit će bolje -sutra.

Nemoj mi vjenčanja spominjati. Ja svoje odgodio/otkazao. Kapare nekako vratio. Za te sitne pare kupio Optimu.

Mogao bi i bez zaručnice ostati.... :/:/

Loša oklada. I ako pogodiš i ako izgubiš ćeš ostati bez tih para, ili će ti ih pojesti burza ili će ti ih potrošiti zaručnica. A ako izgubiš ćeš ostati i bez zaručnice ;)

• rambo_5
    • May 4, 2020 at 4:02 PM

Poklopilo me na 5.20, ali to iskreno nisam očekivao. Na kraju ovaj ga zatuče na 5.14?!

Ono prodavanje od četvrtka mi je imalo smisla, tip je baš pazio kako izlazi, ovo nema nikakvog, čista kamikaza...

• rambo_5
    • May 1, 2020 at 7:37 PM
    Quote from Neo

TA kaze pad do 4.4 kn minimalno. Tu lezi i mjesecni donji boll.

Izvjesce katastrofa. Od prodaje ni P.

Vidimo se na Gapu od 3.3kn.

Neki ocito ne shvacaju da dionica trenutno nema nikakav potencijal rasta. Cijena se korigirala na Fibo 50% i sad ce uslijedit novo dno. Nizi vrh nize dno. Temelj trgovanja.

Jedino ako Amerika opet rokne 20% u par dana ko zadnji put, inače nema teorije. Ako vanka ne bude gadnih šokova ide ovo nazad na 6, možda i 6.5. Ako vanka bude potop, Opte će slijediti kao i svi ostali papiri, bar dok ne bude objavljen koji novi detalj iz procesa prodaje. Dakle sve oči gledaju u New York i HT...

• rambo_5
    • April 30, 2020 at 3:57 PM

Ono što mi je drago vidjeti je da je bid fakat jak ovdje, lik prospe 200k komada danas i cijena potone 10%, a nema fondova da drže cijenu. Nema ovakve dionice na ZSE, svaka čast...

• rambo_5
    • April 30, 2020 at 1:53 PM

Ne znači da "nešto zna", nego da procjenjuje da mu je sad manje rizično biti u cashu nego u papiru s obzirom što se sve valja iza brda. Optima je dapače trenutno najmanje rizičan papir za držati jer ima prodaju, ostali imaju samo -10% BDP-a, rast nezaposlenosti i likvidnosti za radovati se...

Svi donosimo svoje odluke na temelju informacija koje su nam dostupne

• rambo_5
    • April 30, 2020 at 1:19 PM

Kako može biti out kad je u pon imao 927 k komada?

• rambo_5
    • April 30, 2020 at 1:13 PM

Nešto mi govori da bi u srijedu mogli gledati Addiko skrbnički sa -100k komada, možda i više ako ubaci u višu brzinu...

• rambo_5
    • April 30, 2020 at 12:26 PM

Gledam trgovanje danas i netko ovo jako mudro radi da ne poplaši ribice koje grickaju po malo, 5k tu, 4k tamo i skupi se 100k bez da je cijena značajnije pala. Jako dobar posao, respect.

• rambo_5
    • April 29, 2020 at 8:56 PM

Ono što mi se jedino ne sviđa ovdje su sljedeća dva mjeseca u kojima bi se trebalo objaviti je li prodaja ide po planu ili su opet nešto izmislili da je odgode, a u ta dva mjeseca očekujem još jedan žešći potop vani kad ekipa shvati da stimulous packages ne mogu zamijeniti zdravu i profitabilnu ekonomiju ma koliko god "štampali" dolara. To će onda povući Optimu dolje jer će masu ekipe namirisati bolje prilike za trejd u međuvremenu čekanja vijesti o prodaji - baš kao i zadnji put. Znači, ulaziti sad po 6 ili čekati vrlo vjerojatan pad pa ulaziti jeftinije.

Imam Optimu od 35% portfelja, ostalo cash.

• rambo_5
    • April 29, 2020 at 3:36 PM

RDG mi nije previše zanimljiv, da imamo pad prodaje, ali i pad rashoda pa ništa strašno. Ali ono šta mi je upalo u oči je u bilanci promjena ročnosti u pasivi, 201 mil.Kn je sa kratkotrajne imovine (dug i obveze prema dobavljačima), prebačeno na dug.imovinu "Obveze za zajmove... poduzetnika unutar grupe" WAS??!!

Tko je poduzetnik unutar grupe? HT? Šta su to sa njima izveli? Ne sjećam se da je itko spominjao nešto ovakvoga na forumu... Zna li tko šta?

• Birtija

• rambo_5
    • April 29, 2020 at 1:56 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from Barikb

ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.

Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?

- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.

Ivana, carice :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt