Posts by rambo_5
-
-
S obzirom na trenutnu cijenu od 360 € po toni u Londonu, bojim se da nema kruha ovdje. Stanje je bolje nego prije godinu dana jer su vjerujem iskoristili onaj privremeni rast cijene šećera da bar malo pojačaju postojeće ugovore, ali to je malo premalo da bi dioničari mogli slobodno spavati. Posebno kad se Gazde osjećaju ugroženo trenutnom situacijom, malo morgen da će paziti na male i njihove interese...
-
Jednim okom gledam trgovanje cijeli dan, svaki dan (radim od kuće, pa mogu, jbg...) i mogu sa sigurnošću reći da je par minuta nakon prodaje od 15.000 kom, po 5.98 osvanuo novi nalog od 5000 kom na 5.90. Pokušao je izazvati lavinu i kupiti jeftinije, ali nitko nije nasjeo. Sad će kupovati skuplje ili u najboljem slučaju po istoj cijeni minus naknada brokeru. Burek, burek, burek...
-
Moje kratko razmišljanje vezano uz trenutnu situaciju na ZSE:
Ogroman broj dionica je već out, dosta "stećajuša" je na izlaznim vratima, sljedeći je najvjerojatnije Viro, vijesti koje dolaze od tamo mi okreću želudac da budem iskren, prodaja Optime je pri kraju, nadamo se u pozitivnu priču, ostale likvidne dionice ovise isključivo o mirovinskim fondovima, a njihove akcije ovise o nalozima "odozgo"...
Optima je bila nosioc trgovanja u ovoj i prošloj godini, kad ona ode sa čim ćemo trgovati? HT-om?! Stećajušama tipa Đuro?! Možda jedino s pomorcima tipa ATPL ili TPNG...
Fondovi će i dalje prebacivati svoje jedan na drugog, sad ja tebi, pa ti Mati pa Mate opet meni, da se stvori privid prometa, a par mutnih tipova će napucavati stećajuše pa ih uvaljivati naivcima, a sve ostalo će imati mjesečni promet manji od babe koja prodaje luk na tržnici...
Bojim se da kad Optima ode, otići će i većina malih sa ZSE na zelenije pašnjake tipa NYSE ili neke po regiji...
Dionice kao metoda jeftinog financiranja u Hrvatskoj nikome očito više ne trebaju, novac je ionako jeftin, a gazde ne vole dijeliti svoje sa neopranim pukom i polagati račune investicijskoj javnosti...
Vrijeme za ključ u bravu ZSE? Koja je svrha te institucije osim da par desetaka ljudi ima dobre plaće svaki mjesec? Samo da kažemo da i mi imamo burzu kao Amerikanci?!
-
Ne gubi vrijeme , da nebi zaradio manje , jer time is money , a od danas ono curi kao u pješčanom satu .
Kolega, ja imam dionicu OPTE i to poprilično, i želim da naraste, i željno iščekujem bilo koju vijest o prodaji, ali ne pišem nebuloze kao ti i ne navlačim bezočno druge kao ti.
Što se to danas tako bitno dogodilo da vrijeme od danas curi kao u pješčanom satu?
U pravu je kolega Jubito, ajmo ne biti djeca...
-
Ta je teorija obično ispravna, ali.......... ovdje to više nema tko učiniti.
Usual suspects su već izašli... a ni količina nije impresivna, ne radi se to za sto tisuća komada
Tako je, ostali su samo "pravovjerni", do guše u papirima i pokoji trejder zbog čijih bureka stojimo trenutno na 6.00 iako sentiment vrišti 7.00
-
Istina, ali pozitivno je da sve ide po asku, znači sentiment je još up. Negativno je što opet svjedočimo autističnom trpanju stalno po istim razinama što efikasno ubija volju za daljnjom kupovinom. Tako se ne maksimizira dobit. Tako se koči rast. A bojim se da je to i cilj.
PS: nije to ništa što malo "mišića" nebi polomilo, ali većina "snagatora" nije više sa nama...
-
Ajmo probiti tu šesticu više!!! Vamonos muchachos!!! (i senoritas)
sačekajmo da zločesta upali svjećice ili bolje prskalice
E moj Molleru, nevjerni Tomo
-
Ajmo probiti tu šesticu više!!! Vamonos muchachos!!! (i senoritas)
-
Ameri rastu kao da ne postoji sutra
Sve turisti i cruiseri rastu kao reakcija na dobre vijesti oko Corone
Norwegian Cruise ... 15.87 +14.09% Carnival Corporation 16.32 +12.70% Alliance Data Sys... 47.09 +11.95% Royal Caribbean C... 48.25 +11.71% United Continenta... 28.32 +11.55% Southwest Airlines 32.12 +11.37% Coty Class A 4.16 +10.63% Alaska Air Group 34.41 +10.82% Ralph Lauren 80.56 +10.78% PVH 48.84 +10.72% -
Praćka se nateže kolega, a kad se pusti bit će jauk, plać i škrgutanje zubi na malo duži rok. Pitanje je samo kad će je pustiti, prije Am. izbora ili poslije? Ja glasam za prije jer God Emperror ima jako puno neprijatelja među onima što upravljaju novcem...
-
Problem je što kod nas rast i ne mora značiti rast. Ako ne raste OPTE, TPNG, KODT, DLKV itd kao da ne raste ništa, jer su forumaši, a forumaši su ogledalo naroda, puni tih dijonica ko brod.
P.S.
Izgleda da se Neo bacio u trejd sa ATGR i PBZ
Kolega,
forumaši nisu ogledalo naroda.
Da bar...
-
Evo Ameri planiraju privatizirati Mjesec:
https://www.teletrader.com/russia-wont-al…etails/52250980
Moglo bi biti nekretinskih špekulacija ko u priči, nek nam Neo napravi graf
-
ništa vas ne kužim, zašto onda drugima prepuštate ovu jeftinoću do 6
Zato što su svi već unutra 100%
-
Hm, mislim da ovo lagano ćokanje po 5.60 ne daje rezultate, lavina se ne pokreće, papiri su čvrsto u rukama. Da probate koju lipu više, možda ćete imati više sreće?
-
Kolega, Neo!
Vidim da ste počeli kupovati nakon što nas mjesec dana nepotrebno zatrpavate svojim crnim prognozama. Lijepo...
Znači li to da nas u svibnju očekuje zelenilo i da neće biti ništa od vaših prognoza? Čitate li vi svoje postove?
Napisali ste, a ja mislio stigao nam je guru:
- Pa i ne treba drukanje kad se ionako čeka propad svih dionica. Samo je pitanje trenutka.
- Ma svibanj je crven garant.
- Kakav ce ovo biti povijesni pad. Tu vise nemam nikakvih sumnji.
- SP500 u prvom valu pao sa 3400 na 2200, dakle slijedi pad 2840 na 1600 minimalno
- Nafta ce duze biti na cca 10 dolara.
- Crobex 500 mi postaje sve izglednije
- Uskoro ce nam Ina placati da ulijemo gorivo.
-Neki i dalje sumnjaju u pad.
- Mislim da nije vrijeme za imati ijednu dionicu. Neke dionice ce s ovih razina pasti i preko 70%.
Znam da je u svemu bitan kontekst i tajming, ali možete li se malo uozbiljiti?
Svojim pisanjem podsjećate na one cirkusante koji su se prije 2008. hvalili kako se svojom municijom tuku protiv fondova. Vrlo brzo su njihovi nickovi nestali pa smo se pitali koja je svrha takvog pisanja. Tinejdžerska hvalisavost?
Trejdajte koliko vas volja, ali poštedite nas više ovakvih prognoza.
Kolega Marcel,
ne hranite trola.
Hvala
-
OPTE će krenuti gore tek na vijest, ukoliko vijest bude pozitivna. Do tad će crkavati na ovim razinama ili malo nižim, ovisno koliko će ljudi trebati casha za druge stvari. Ekipa koja je ovo pumpala je većinom vani, unutra su još uglavnom samo "pravovjerni" i pokoji trejder. Čekamo dobre vijesti
-
Zašto bi plaćao skupo kad ih ima koji će mu prodati jeftinije. Puno jeftinije...
Frankly, ja bih voljela da cijena padne, nije ona čarapica još posve prazna...
Možda hoće, a možda i neće...
Na cijeni od 6 kn market kapitalizacija je koliko, 420 milijuna kuna... manje od 60 milijuna eura. Plus dugovi 500 milijuna... još 70 milijuna... to je 130 milijuna eura..
Tele 2 je otišao za 220 milijuna, al' kažu da se to ne može uspoređivati, da je Tele 2 bio zdrava firma, a da ovo naše ništa ne vrijedi........ al' to se pričalo i na 1,80 kn
Promatrajući dosadašnje trgovanje cijena će kliziti lagano dolje na malim prometima dok se ne pojavi neka značajnija vijest oko prodaje, a tada će ask biti pometen jednim agresivnim pokretom i cijena poletjeti u nebo. Već viđeno jako puno puta na ovoj dionici. Ako imate želudac za trejdanje, možete s malim količinama malo po malo, ali nemojte skroz izlaziti da nebi opet morali trčati za papirom...
-
Zašto bi plaćao skupo kad ih ima koji će mu prodati jeftinije. Puno jeftinije...
-
Joj samo da ne poleti Jos do 10.6. da Jos jednu placu ubacim unutra. Danas Sam jednu hehe 😊😃😁
Šteta što vam je tako mala plaća pa smo pali na 5.70...