Ma ovo je sve sića, pogledajte samo koliko se tip iskrcava na ADRS - desetci milijuna već tjednima, a vi ovdje pjenite oko par desetaka tisuća... Pih
Posts by rambo_5
-
-
Upravo je objavljeno da je gosp. Cuccurin prodao RA dionice zbog zdravstvenih razloga u LISTOPADU. Možemo samo pretpostaviti da je rasprodaja PA dionica prošlih dva-tri tjedna odrađena zbog istog razloga, ali nije objavljeno ide li gospodin do kraja s ovim, jer ima još puno toga na lageru...
Misliš na ovo? https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…508264e909c.pdf
Ne piše da je prodao zbog zdravstvenih razloga nego da je kasnio s objavom zbog zdravstvenih razloga. Možda je imao nešto pa nije tada mogao odmah objaviti.
Kažu dolje u Dalmaciji "nije go...no nego pas posr..."
-
Upravo je objavljeno da je gosp. Cuccurin prodao RA dionice zbog zdravstvenih razloga u LISTOPADU. Možemo samo pretpostaviti da je rasprodaja PA dionica prošlih dva-tri tjedna odrađena zbog istog razloga, ali nije objavljeno ide li gospodin do kraja s ovim, jer ima još puno toga na lageru...
-
Prije godinu dana sam napisao na drugoj temi da nikome u Hrvatskoj burza više nije u interesu. Lova se može dobiti jeftinim kreditima (nikad jeftiniji), a kad si izlistan na burzi moraš biti transparentan, slagati one dosadne kvartalne izvještaje, trpiti manjince i njihova pitanja na skupštinama itd. Puno je ugodnije biti GAZDA koji nikom ne polaže račune, raditi ispod stola i zaduživati se po 1-2% kamate. Još malo pa će se dionice na ZSE brojiti na prste jedne ruke. Vrijeme je da se kapital prenese vani gdje burza još nešto ljudima znači...
Tko te drži ovdje? Odi van...
Kako ću onda uzimati lovu na burzi likovima kao što si ti?
-
Prije godinu dana sam napisao na drugoj temi da nikome u Hrvatskoj burza više nije u interesu. Lova se može dobiti jeftinim kreditima (nikad jeftiniji), a kad si izlistan na burzi moraš biti transparentan, slagati one dosadne kvartalne izvještaje, trpiti manjince i njihova pitanja na skupštinama itd. Puno je ugodnije biti GAZDA koji nikom ne polaže račune, raditi ispod stola i zaduživati se po 1-2% kamate. Još malo pa će se dionice na ZSE brojiti na prste jedne ruke. Vrijeme je da se kapital prenese vani gdje burza još nešto ljudima znači...
-
Netko je prodao 75.000 komada RA po 420, ali to je samo 10% od onoga što Plinio ima na svoje ime. Nemamo pojma koliko toga još drži na skrbničkima ili na PA...
Nadam se da će se ovo brzo riješiti jer smo propustili cijeli rally zbog njega...
-
Ma ima ovo potencijal bar kao RIVP, ali me brine luda kuća u SAD, hoće lockdown, neće lockdown, hoće Biden, hoće Trump...
Lijepi zeleni dani kao danas i prošli tjedan se jako brzo mogu promijeniti u crvenilo, pa opet u zelenilo pa u crvenilo...
Ne želim propustiti prilike jer se neki lik zainatio pa sad radi u korist svoje (i moje) štete...
-
RIVP ode gore 20% u zadnja 2 tjedna nakon objave cjepiva, ADRS 2 samo 4%. Sve zbog Cucurina... Ako čitaš ovaj forum, daj se molim te makni sa aska na bar tjedan dana i daj nam malo zraka, zaradit ćeš bar 10% više love. EEEEEJ! Laka lova! Samo se makni više, nije smiješno...
-
Vidim da će biti ovdje puno iznenađenih forumaša kad ova trakavica sa US izborima završi, nekih ugodno, nekih malo manje...
Ali to je nebitno za temu, pa ajmo ne spamati našu dragu AD Plastiku, kojoj od srca želim sve najbolje i da dionica za godinu dana napokon dođe na 300 kn gdje joj je i mjesto.
-
1) Cjepivo je još daleko od odobrenog, a još dalje od široke primjene
2) Izvori u SAD-u su još daleko od gotovih, bit će još iznenađenja (ko prati zna)
Bit će ovdje rollercoaster do kraja godine, a i duže. Vežite pojaseve.
-
Pretpostavljam da ovo Cuccurin prodaje, ako su točne priče o propalom državnom udaru...
-
Hvala svima.
Što je najbolje, uopće ne gledam TV. Već valjda deset godina
Osim Game of Thrones i ostalih planetarno popularnih trakavica
Kad je već gubitak vremena makar da je zabavno
Šta se tiče Game of Thrones, možete slobodno prestati nakon prve sezone. Prva je zakon, a nakon toga tobogan što se tiče kvalitete. Zadnja sezona je valjda najveće razočarenje u povjesti televizije, da vam ne dajem previše spoilera...
-
Već jesam, samo me zanimalo je li me osjećaj iznevjerio. Nije
-
2 200 000 tisuća kuna prometa na Adrisu, sve ostalo 600 tisuća kn
Trubim od jučer da se na Adrisu nešto iza brda valja. Moj nos i moj ponos
Šta kaže tehnička za Adris?
-
Malo ću pokvariti slavlje anti-Trumperima (vidite da nisam napisao pro-Bidenovcima...), jer ovdje se neke stvari događaju ispod površine od kojih će vam se glava zavrtiti kad izađu vani. Zato curb your enthusiasam, bit će ovdje još vatrometa..,
-
Koja si ti naivčina, Bože moj...
-
Ja ne mogu vjerovati da uopće postoje ljudi koji sebe smatraju inteligentnima koji se zapravo vesele Bidenovoj pobjedi. Čovjek je star i bolestan i bit će smo marioneta jako mračnoj ekipi koja će vući konce iz sjene - a naši interesi su suprotni njihovima, to smo vidjeli jako dobro za vrijeme Obame, a i za vrijeme Trumpovog mandata (izbjeglička kriza, ratovi na Bliskom Istoku, korona kriza, povratak rasizma i seksizma na velika vrata u SAD-u samo suprotnog predznaka itd.)
Ako im ovaj manevar prođe i stave Senilnog u Bijelu kuću, bojim se da nas čekaju jako teška vremena...
-
Trump je primarni vrisak umirućeg naroda SAD-a da se nešto promijeni dok nije kasno. Ako se ne promijeni SAD su gotove, bit će rat. A rat definitivno nije dobar za demokraciju...
"Primarni vrisak umirućeg naroda."
Kakav patetičan nastup. Ispada da merikanci umiru na ulicama, a gaze ih imigranti.
A tko je tamo domicilno stanovništvo? Kramp i Melania možda?
Imigranti se bore protiv ulaska imigranata, to stvarno miriše na sukob!
Migracije se odvijaju tijekom cjele povijesti. Crnce su si sami dopeljali, sad bi ih se rado riješili.
Ako baš žele zaustaviti imigracije, onda neka se uhvate posla i pomognu razvoju zemalja u susjedstvu, neka se ozbiljno uhvate ukoštac sa klimatskim promjenama, pošumljavanjem, navodnjavanjem, desalinizacijom, smanjenjem korištenja nafte i ugljena, a neka ne sišu sve što požele i napadaju i teroriziraju koga hoće kad im se k...c digne.
Jadna je ta amerika sa Krampom, ali i bez njega. Nekad sam sanjao o toj zemlji, maštao da je posjetim, a sad mi se sve više gadi.
Klasična greška midwita, miješate narod sa elitama koje upravljaju državom. Narod ima pravo živjeti u miru, na način kako žele, vjerovati u šta žele i živjeti sa onima sa kojima žele. Mi smo to pravo iskoristili '91, nešto smo napravili OK, nešto nismo, ali bolje nam je nego pod Miloševićem ili njegovim nasljednicima. Američki narod želi to isto za sebe i nitko im nema pravo to uskratiti.
Elite s druge strane, žele što više imigranata, s jedne strane jer žele jeftinu radnu snagu, a sa druge strane jer ih užasno živcira slobodarski duh Američkog naroda jer se ne mogu ponašati apsolutistički kao Kineski Xi, koji im je svima idol i uzor. Zato dovode milijune polupismenih seljačina iz Južne i Srednje Amerike koje indokriniraju medijima i očajnim školskim sustavom i govore im da su oni žrtve Bijelih Amerikanaca i da zaslužuju preuzeti njihovu zemlju i novac, dok će njihovi "dobrotvori" vladati. Isto je i s Crncima, btw. To sranj... traje već 60 godina, nakon 1965, a ubacilo je u višu brzinu s Clintonom i Bushem i da, obje glavne stranke su bile u talu. I zato sad imamo Trumpa i dobro je da ga imamo, jer ako on ne uspije ćemo dobiti nešto puno gore, možda John Putina, jer je ovo problem koji se jednostavno mora riješiti.
Ako ste za slobodu i pravo naroda za samoodređenjem, onda nemate ništa protiv Trumpa i onih koji su ga izabrali i razloga zašto su ga izabrali.
-
da situacija je za sad takva da izgleda da Trump pobjeđuje.. dobro ili loše nemam pojma.. kako tržišta ne vole promjene - vjerojatno dobro.. za daljnju degradaciju demokracije u US vjerojatno loše..
Gospodine, za daljnju degradaciju demokracije je loše ako jedna strana zaključi da narod više ne puši njihovu priču nakon što su zasr... sve što su mogli zasr... pa odluče da umjesto da mijenjaju sebe i svoju promašenu politiku, najbolje je da promijene narod. To se dogodilo u SAD-u sa milijun novih imigranata godišnje u zadnjih 20 godina, događa se u svim EU državama, uskoro će se dogoditi i nama. Trump je primarni vrisak umirućeg naroda SAD-a da se nešto promijeni dok nije kasno. Ako se ne promijeni SAD su gotove, bit će rat. A rat definitivno nije dobar za demokraciju...
-
Ako se po zelenilu dan poznaje, gledat ćemo Narančastog još 4 godine. Nadam se da će sad ispuniti bar dio svojih obećanja vezano uz Močvaru, a ne samo titrati jajca Izraelu...