Tko si ti da ikome braniš javna okupljanja, pisanja po javnim forumima, iznošenje svojih mišljenja sa kojima se ti ne sviđaš?! Makar to upakirao sa "molim"? Srećom takvi kao ti su maknuti sa vlasti 45-te, pa opet 91-e, pa su vaše ideje samo na razini "molbe". Ako vam se ne sviđe tuđe mišljenje, imate opciju IGNORE, molio bih vas da je u mom slučaju svakako odaberete. Ja hoću u vašem. Pozdrav.
Posts by rambo_5
-
-
Hehehe, baš me zanima kako će ovi naši "genijalci" sa foruma objasniti nama "fašistima" kako to da će odjednom njihovi fini, zeleni, lijevi, tolerantni, liberalni Demokrati početi sa dijeljenjem "demokracije" i "slobode" pomoću B52, F22, F35, Tomahawkova i ostalih divota i to uglavnom sve nekim ne-bijelim zemljicama koje leže na velikim zalihama nafte...
Možete o Trumpu misliti što hoćete, ali SAD nije napao ni okupirao nikoga dok je on bio predsjednik, dapače propagirao je pregovore i mir posvuda. Zato ga i jesu sustavno pljucali i napadali po svim režimskim medijima diljem svijeta.
Ja sam osobno gotov pričanjem s ljudima koji u 2020 više vjeruju IČEMU što pročitaju na Indexu, Jutarnjem, Večernjem, Tportalu, 24 sata ili ičemu sličnom i to nakon mora dokaza o kakvoj je besramnoj propagandi tu riječ. Dapače, ne samo da upijaju te laži nego na temelju toga izgrađuju svoj bolestan moralni sustav, totalno usmjeren na štetu samih sebe, a da su pri tom uvjereni da su svi koji ne kokodakaju istu propagandu ZLI FAŠISTI koje treba satrati bez milosti - takvi su za mene je niža vrsta nedostojna jedne sekunde mog vremena i jedne kapi moje žući.
PS: Donald Trump je dobio izbore, a Jeffry Epstein se nije ubio - tko se ne slaže, zaobiđite me u širokom luku, ne zanimate me.
-
Ajd da ubijem iluziju koju svi vi baby boomeri toliko volite, a to je da smo "mi" bili toliko napredni u odnosu na neke tamo Čehe, Poljake, Ruse, Rumunje itd...
To je dragi i drage moje bila samo kratkotrajna smetnja u povijesti izazvala komunističkim brutaliziranjem i posljedičnom depresijom istočno-Europskih zemalja. Pogledajte samo stanje na početku 20-tog stoljeća, gdje smo bili mi (Austrijska kolonija), a gdje Češka, Rusija, Poljska i ostali. Prestigli smo ih SAMO zato jer smo imali najblaži socijalistički sistem od svih na Istoku. Ali su zato nas prešišali Grci koji su bili još više zaostali, ali su u 20-om stoljeću imali KAPITALIZAM, iako crony vrste - što upravo plaćaju sad i to sa kamatama.
Sad se stvari vraćaju na svoje mjesto, Istok šiša 100 na sat, a mi zaostajemo. Zašto? Istok ima daleko jači kapitalizam od nas UPRAVO zato jer im se socijalizam u svim svojim oblicima ZGADIO. Nama nije jer nije bio ni blizu tako žestok kao kod njih pa ga i dalje toleriramo iako je direktno odgovoran za ekonomsko propadanje, iseljavanje i ostalo. Istok se vraća na svoje povjesno mjesto, a to je uz bok Zapadu, a mi smo propustili svoju povjesnu priliku da se priključimo jednima i drugima jer nam je eto draži naš HDZ / SDP socijalizam od slobode i kapitalizma. Pa eto, uživajte...
-
u 10 / 2021 će RIVP vrijediti 50 % više, ako se popravi epidemiološka situacija, a ako se ne popravi niti ADRIS niti RIVP neće vrijediti više nego danas
U zadnjih 40 dana RIVP +25,32%, a ADRIS +4,66%.
U zadnja 3 mjeseca RIVP +25,85%, a ADRIS mizernih +2,41%
https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijes…-P-A&perKrat=40
https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijes…-R-A&perKrat=40
Zar Valamar bolje posluje (možda na drugom tržištu?!) i manje je zadužen od Adrisa?
Adris sa razliku od Valamara ima diverzificiran biznis, te ima i značajno bolje rezultate
od Valamara koji se bavi samo turizmom u ovoj naopakoj godini, te će vjerojatno i
godinu, ako ne i dvije prije, početi isplaćivati dividendu od Valamara kada napokon
prođe ova epidemija.
Je ali na Adrisu Cucrin roka ko da nema sutra, a na Valamaru mirovinci kupuju ko da nema sutra...
Ušli smo očito u krivog turista...
-
Dajte ljudi, prije par mjeseci su milijuni papira ovdje prošli po 4 kn. Dad je netko za siću ovo napucao na 7-8 kn i sad je odjednom to "jeftino"... Ne kažem da ovo vrijedi 4 kn, ali ni 8 kn nije više jeftino!!!
-
Dionica je 230% precijenjena. Pod uvjetom da su uopće ispravno iskazali imovinu u bilanci. I dugove...
-
Gamad nastavlja po starom...
-
- ADRS-P-A
+ ADRS-R-A
-
Najveći rast u zadnjih 15 godina smo imali u godini kad je MOST uspješno obezglavio HDZ i SDP pa smo proveli godinu dana bez vlade. Istovremen rast BDP-a i pad javnog duga. Nečuveno.
Drugi najsvjetliji trenutak je bio kad je Milanović značajno srezao porez na dohodak - odmah je usljedio rast potrošnje i rast BDP-a.
ZAKLJUČAK: Da nam se ova prokleta država skine s grbače bili bi Švicarska. Zato im ne želim da ozdrave. Želim im sve najgore i da to prošire i ostatku vlade, ministarstava, agencija, županija, općina, holdinga, stotinama tisuća lažnih branitelja i svima ostalima.
Ne šalim se ni ne pretjerujem...
-
Neće, na ovom forumu svi samo kupuju Optimu, na onom drugom je prodaju
-
Zaboravio si HT, bez premca najpodcjenjenija dionica na ZSE, ali politika drži čvrsto ručnu na njoj pa je nemoguće reći kad će, ako i ikad, poletjeti gdje joj je mjesto...
ma nisam je nužno zaboravio.. iz nekog razloga mi je HT uvijek van ulagačkog fokusa.. al to je subjektivno.. i HT ima svoju priču.. i ako netko želi zimski san sa stabilnim prinosima to je HT..
Nije nužno samo zimski san. Imate jako dobru dividendu 7-10%, a i određenu mogučnost otključavanja vrijednosti od 300% - problem je jedino što nitko nezna kad. Da sam veliki investitor, ne bi puno razmišljao. Ali s obzirom da sam mali kokošar ko i svi vi drugi ovdje, bolje mi je vrtiti Đuru, Optimu i Dalekovod nego čekati Godoa na HT-u
-
Zaboravio si HT, bez premca najpodcjenjenija dionica na ZSE, ali politika drži čvrsto ručnu na njoj pa je nemoguće reći kad će, ako i ikad, poletjeti gdje joj je mjesto...
-
Ajmo malo biti pametni (za promjenu). Imamo problem. Medicinski problem. Trenutno ga ne možemo riješiti s trenutno raspoloživom medicinskom snagom (ili ga jedva rješavamo). Jedino logično je usmjeriti više sredstava i znanja na taj problem. Odakle nam sredstva? Ima uhljeba u RH ko u priči, uzmite njima. Dajte otkaz 50-100.000 uhljeba i ta sredstva preusmjerite u zdravstvo - 20-30% povećanje plaća za početak, 50% onim koji su na prvim crtama, ostatak na novu opremu, ljekove, respiratore, cjepiva, angažman stručnjaka, domaćih i stranih. I problem ako ne riješen, onda bar bitno umanjen. Hrvatska će takvoj vlasti dignuti spomenik, slavit ćemo premijera(ku) više nego Antu Starčevića i Kralja Tomislava zajedno, stoljećima.
PS: ne zatvarajte ekonomiju
PPS: kad prođe kriza ne smanjujte plaće medicinarima i usmjerite sredstva opet na uhljebe, nego nam smanjite poreze, za početak porez na kap.dobit - može čovjek sanjati
-
Meni ovo više izgleda da je netko prije koji mjesec mudro, jeftino napucao cijenu dionice i sad lagano čoka po bidu i izlazi skuplje nego je realno...
-
Kolegice, dopustite da vam odgovorim na ovaj post u samo jednoj rečenici: Naviknite se na COVID, COVID ne ide nigdje...
Ako ga se nije uspjelo zaustaviti na samom izvoru u Kini, neće ga se nikakvim lockdownima moći zaustaviti, samo ćemo uništiti ekonomiju, bez efekta na virus, a sa strašnim efektom na svakodnevni život.
Moramo se prilagoditi novoj stvarnosti, ali mudro i racionalno. Razviti cjepivo koje djeluje, raditi na imunitetu, reorganizirati zdravstveni sustav, možda nabaviti još respiratora, boca s kisikom, nemam pojma, nisam stručnjak. Ali život mora ići dalje, možda u malo manje zabavnom obliku. Prestanite se brinuti, živite, nitko neće otići živ sa ovog svijeta...
-
"nitko nije too big to fail" - istina. Ali isto vrijedi i za forume. Na slobodnom tržištu su tu dvije strane, ponuda i potražnja, a ne samo potražnja. Nema svetih krava. A kad se netko previše raspištolji s bananjima, to djeluje negativno na "slobodan" dio tržišta.
PS: najveći red i tišina su na groblju. Ako hoćete imati stvarno kvalitetno mjesto za razmjenu ideja i mišljenja morate dozvoliti solidnu količinu kaosa, neugodnosti i bezobrazluka. Tako vam to ide.
PPS: ako nekome smetaju likovi kao Naim ili Neo, nek ih stavi na ignore i mirna Bosna. Admin bi trebao banati samo spamere i to privremeno. Ovo perma-bananje i brisanje accounta je ubijanje muhe atomskom bombom. I prevršilo je svaku mjeru.
PPPS: I naim i neo i slični su mi išli na živce, ali ih NIKAD ne bi banao, jer takvi davaju boju i okus forumu. Ovako forum sve više gubi svoj osnovni smisao, a to je razmjena ideja koje ne znamo ili sa kojima se ne slažemo.
-
Kako tko živi od poreza?!
Ajmo redom: umirovljenici (da, mirovinski sustav je odavno bankrotiran, puni se iz poreza), zaposleni u javnom sektoru (vojska, policija, zdravstvo, obrazovanje, javne službe, jedinice lokalne samouprave, javna poduzeća, ministarstva, agencije...), i socijala. Ima ih oko 2 milijuna, na 600-700 tisuća zaposlenih u privatnom sektoru koji sve to hrane iz svojih poreza i doprinosa. Nenormalno i neizdržljivo. A sad još i ovaj lockdown. Jel on pogađa umirovljenike? Ne. Policiju? Ne. Vojsku? Ne. Javna poduzeća? Ne. Donekle zdravstvo, ali samo donekle. Btw, ako se želi pomoći zdravstvu da prebrodi ovo, nek se ljudima povećaju plaće. Ali neće, jer nema dovoljno za sve. Pa eto. Cijeli teret je na privatnom sektoru koji sve ovo plaća i kojemu se neda da radi i živi te doktorima i med. sestrama koji podmeću leđa iako su potplaćeni i previše rade. Šta je sa ostalima? Kakav oni teret nose? Ma mrš...
-
Mislite da ne može gore od Hrvatske? Pogledajte Afganistan ili Somaliju, ili samu Hrvatsku prije 50-ak godina. Uvijek može gore. A kad pričamo o privatnom sektoru, zaboravljate sve one vlasnike dućana, ugostitelje, obrnike, prijevoznike, poljoprivrednike, male i srednje poduzetnike i njihovih 600-700.000 radnika koji će najviše nastradati od ovoga, a od čijih poreza svi vi živite? Na neki mračni način bi i volio da se cijeli truli sistem uruši što vi svi indirektno prizivate pa da svi koji žive na račun privatnog sektora odjednom ostanu bez penzija / plaćica / plavih kuverti, na koje su navikli do te mjere da to smatraju svojim svetim pravom. Mi koji krvavo zarađujemo svoj kruh u privatnom sektoru ćemo se snaći, tražena smo roba diljem Europe bez brige, a što ćete vi? Živjeti od rente? Uvesti migrante koje ćete onda guliti kao nas sad? Ajd sretno s tim...
COVID će proći, bilo sam od sebe, bilo uz pomoć cjepiva, ali neće sam od sebe ostaviti pustoš. Pustoš će nastati zbog neodgovornih i iracionalnih tuduma koji ne razmišljaju dalje od svog nosa i sljedeće plaće / penzije. Darwin će se na kraju pobrinuti za takve, bez brige...
-
Ajmo malo razmišljati, ovo nije crno-bijela situacija, ništa nije. Ovdje imamo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir, jedan je COVID i njegove posljedice na zdravlje dijela populacije, a druga je cijena koju smo kao društvo spremni platiti da ga suzbijemo. Morate u svakom trenutku imati u glavi da javna medicina NIJE BESPLATNA, financira se iz poreza koje plaćaju zaposleni u PRIVATNOM SEKTORU, koji su jedini koji stvaraju dodanu vrijednost od koje svi vi ostali živite, školujete se i liječite se. Ako ubijete taj privatni sektor lockdownom, ostat ćete bez SVEGA. Penzija, škola, bolnica, cesta, vojske i policije. Vratit ćemo se u kameno doba, a tada se živjelo do 30-40 godina i to jako teško. Ne pretjerujem. Malo uključite mozak i shvatite s čim se ovdje igrate. Lijek ne smije biti veći otrov od bolesti.
PS: ti emil mi ne odgovaraj jer nemam namjeru polemizirati s ograničenim ljudima. Ostali slobodno.
-
Strah od stečaja na bio tu na cijeni od 1.6 i dosta se ozbiljno pisalo o tome, pogledajte na starom forumu temu Optima od 2018 i početak 2019. Dobit je padala, isto tako i broj korisnika, svi smo razmišljali da je realna mogućnost da HT to jednostavno ubije i preuzme korisnike. Ali onda su počeli raditi s dobiti, počelo se ulagati, HT poštuje sve naloge AZTN-a u roku, pojavio se ozbiljan potencijalni kupac UG koji je kupio Tele 2 i sve moguće po regiji, radi se novi zakon o telekomunikacijama koji bi trebao omogućiti preuzimanje...
Sve kockice su se posložile kontra stečaja tako da je sad to nebulozno opet spominjati. Jedina prijetnja trenutnim dioničarima Optime je vrijeme - hoće li prodaja biti ove godine ili sljedeće ili one nakon toga, jer je većina jako izložena u Optimi, puno love je zaključano, a nije nebitno koliko će ta lova biti u papiru. Ljudima se svašta može dogoditi u životu, ekonomija se može urušiti, korona vreba...
Ajmo ne udarati više mrtvog konja i pisati o relevantnim temama, ako vas zanima što smo pisali o stečaju Optime, idite na stari forum i pretražite stare postove...