1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. rambo_5

Posts by rambo_5

• CORONA virus

• rambo_5
    • December 31, 2020 at 1:34 PM

Apsolutno sam za solidarnost i često sam u životu pomogao potrebitima, novcem, radom, kako god...

Ono sa čim imam problem je PRISILNA SOLIDARNOST, koja i nije solidarnost nego svođenje mene kao osobe na sredstvo koje će netko drugi isporištavati pod POKRIĆEM SOLIDARNOSTI, pod prijetnjom nasilja ako se ne pokorim. Upravo tome u 21. stoljeću služi država, uzima nam 70-80% krvavo zarađenog novca pod prijetnjom nasilja, a sve u ime solidarnosti. Mafija je manje pohlepna i odvratna od modernih država i Elita koje stoje iza njih. O tome se radi, korona je samo sredstvo, kad to prođe bit će nešto drugo, pa treće, nije uopće bitno šta. Bitno je samo da sistem nastavi isisavati našu životnu energiju godinu za godinom...

• Birtija

• rambo_5
    • December 30, 2020 at 3:53 PM

Samo indirektno vezano za ovu temu, upozorio bih vas kuda lako ode ova priča ako svi zajedno ne kažemo DOSTA bagri koja nam je namjenila prilično crnu budućnost. Jedan od Youtubera koje sam jedno vrijeme pratio, a imao je prilično velik broj pratitelja, je prvo banan s Youtubea, zbog kršenja vječno mijenjajućih pravila ponašanja, pa kasnije i s drugih platformi tip Facebook, Twitter i ostali. Kako lik nije htio zašutiti odlučio se kandidirati u politici, ali tek su onda ubacili u petu s napadima. Lik je ostao bez posla, određene skupine su ga počele terorizirati u kući pa ga je vlastiti otac izbacio da zaštiti ostatak obitelji, na kraju su mu Patreon i ostali provideri slanja novca ukinuli mogućnost da mu fanovi pomognu financijski. Došlo je do toga da su mu banke čak blokirale račun jer su ga aktivisti optužili da promovira terorizam, a bankarenje s teroristima je težak zločin!!! Čovjek je potpuno uništen financijski, razbili su mu veze s obitelji i prijateljima i ubili budućnost. Što mu preostaje?

Mala napomena, tip nije bio nikakva babaroga, nego obični politički komentator, neki stavovi su mu bili radikalni za ovo vrijeme, dapače prije 100 godina bi bili potpuno normalni i opće podrazumjevajući diljem svijeta, ali nije NIKAD pozivao na nasilje ili nešto slično, samo komentirao trenutne događaje iz vlastite prizme. Nitko nije bio prisiljen da ga sluša, pratitelji su ga otkrili i slušali sami, slali mu novac jer su to htjeli, a velik broj pratitelja je dobio dobrom porukom i elokvencijom.

Postao je opasnost za Sistem i Sistem ga je zgazio ko bubu jer već postoje načini da to potpuno legalno napravi SVIMA koji mu postanu prijetnja ili iritans.

Pazite se svi koji zazivate razne liste, jer danas ste vi na COVID temi pravovjerni za Sistem, a već sutra ćete biti heretici na nekoj drugoj temi koju će Sistem forsirati pa ćete i sami završiti na nekoj listi koju sada tako jako zazivate...

Kao da se Staljin, Hitler, Mao i ostali nikad nisu ni dogodili, već ste zaboravili kuda ide ovaj put?!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• rambo_5
    • December 29, 2020 at 3:57 PM
    Quote from Krokodil

Kolega Rambo, ko da je kod nas drukčije. Ljudi ili se ne mole a ovi koji idu u crkvu se sprdaju s boga.

Plenki, Bandić i sl.

O tempora, o mores. Jedino što možete je metodično ucijepiti svoje vrijednosti svojoj djeci i nadati se da ste bili jači od utjecaja okoline, iako je mala šansa da ćete značajnije uspjeti. Svijet ide tamo gdje ide i mi tu ne možemo puno, treba zaštititi sebe i svoju obitelj...

• rambo_5
    • December 29, 2020 at 2:36 PM
    Quote from trial

Čemu se onda kunu na Bibliju kod predsjedničkih i niže rangiranih političkih inauguracija? Što im piše na dolaru ? Što je onda Trump mahao Biblijom dok je u kampanji vrbovao birače? Što je cijela Amerika u ove dane okićena borovima i cjelokupnim Božičnim ozračjem?

Kako bilo, Wall Street je radio, a naši su si spojili praznike, jer ih zapravo nije briga kakva je situacija na ZSE.

Kolega, Bibliju ne čitaju samo Katolici, nego i Protestanti (stotine denominacija), Pravoslavni i brojne kršćanske sekte...

Amerika je nekad bila Protestantska zemlja, čak i dan danas njeguju brojne protestantske vrijednosti, iako su sve manje vjernici. Imigranti nemaju te vrijednosti, odatle i tolike trzavice koje bi lako mogle završiti građanskim ratom. Republikanci su predstavnici tradicionalnih protestantskih vrijednosti, dok su Demokrati koalicija Katolika, Židova i sve više Ateista.

Božićno ozračje koje dobivamo iz Amerike nema više nikakve veze s Kršćanstvom, nego je to kanzumeristički blagdan i sve je podređeno shoppingu i žderanju i lokanju - poslušajte bilo koju popularnu "božićnu" pjesmu ili pogledajte "božićni" film koja dolazi iz Amerike u zadnjih 70 godina i obratite pažnju hoćete li ćuti riječ "Isus" u bilo kojoj od njih...

Razlog? Američke Elite su 90% ateisti ili jako malo Židovi i njihov sentiment vrijeđa pravo Kršćanstvo koje je još živo u dobrom dijelu Američkog puka, Protestantskog i Katoličkog, iako sve manje zbog pritiska masovne kulture koju forsira njihova Elita.

ZAKLJUČAK: Riječ "Božić" u lingu Američke popularne i korporativne kulture više nema nikakve veze s Kršćanstvom ili religijom općenito nego je to svjetovni / konzumeristički praznik kako bi se osvjelio najtamniji dio godine neonom i šarenim lampicama. Čak i riječ "Božić" sve više mijenjaju riječi "Praznici"...

Ne govorim da je to ni dobro ni loše, samo ajmo reći popu pop, a bobu bob...

• CORONA virus

• rambo_5
    • December 29, 2020 at 11:50 AM

Darwin na djelu. Ništa, uzmimo snack u ruke i gledajmo kako će proći "vjernici" u NWO. A ako se ovi naši klipani usude napraviti nešto kao Španjolci, oružje u ruke pa put Markov trg. Bar oružja ima ovdje koliko hoćeš...

• rambo_5
    • December 24, 2020 at 5:58 PM

Ameri nisu katolička zemlja, niti su ikad bili. A bome nisu više ni Kršćanska, a njihove Elite niti to nisu nikad bile, ove današnje pogotovo...

• Američki predsjednički izbori 2020

• rambo_5
    • December 24, 2020 at 3:03 PM

Civilizacije se uspinju u kožnim čizmama, a umiru u svilenim papučama. Istina od postanka svijeta...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• rambo_5
    • December 19, 2020 at 1:07 PM

Nisam tehničar, ali znam nešto malo o fundamentima i mogu 100% potvrditi da je 28 kn za RIVP u ovoj situaciji s Coronom i nesigurnim prihodima dogodine vrlo optimistično, da ne govorim hazarderski. 20 - 24 kn je blago optimistično i Ok.

6 - 8 kn na Dalekovodu je isto debelo too much, 4-5 kn je realno, a opet ni to nije sigurno ako Plinari nešto ne zamuljaju.

ADPL mislim da je fundamentalno podcijenjena, ali takva je oduvijek, pa tu nemam šta pametno reći, isto vrijedi i za npr ADRS, SAPN, VLEN i HT - ove razine su jednostavno smiješne, ali ne znači da će se kupnjom uskoro tu moći zaraditi veliki novci. Ali znači da se neće moći izgubiti veliki novci, a to isto nije mala stvar...

• rambo_5
    • December 18, 2020 at 2:05 PM
    Quote from fond300

Ne na agram brokeri, 1290 je zadnja cijena od jucer. Na ZSE pise +2.33 a na agram - 1.49

Zanzibar majke ti

Nemojte tako o Zanzibaru, dao nam je najvećeg pjevača svih vremena, Freddya Mercurya, dok nam je ZSE dala samo glavobolje :D

• CORONA virus

• rambo_5
    • December 18, 2020 at 2:02 PM

Jedina ispravna žrtva u ovom trenutku bi bila žrtva uhljeba, njih bar 100.000 - 150.000, kako bi se zaposlili novi liječnici i sestre, postojećima povećale plaće za bar 30-50% i nabavila potrebna oprema za Covid krila u bolnicama. Kad se to napravi, nema više potreba za lockdownima i sličnim ludostima, bolesni će imati kvalitetnu skrb u bolnicama, zdravi će nastaviti raditi i financirati to sve. A uhljebi? Čujem da će biti potrebe za bauštelcima u Njemačkoj i Austriji kad ovo sve prođe, pa nek idu i zarade pošteno svoj kruh bar jednom u životu. Vjerujem da nikome ovdje neće previše nedostajati, mogu nam doći preko ljeta kao turisti... :S

• rambo_5
    • December 17, 2020 at 3:02 PM

Žao mi je ekipe na Dalekovodu, ali ipak nemate ni 800.000 Kn prometa. Kod nas na Adrisu već 7 milijuna kn danas, 37 mil u zadnjih mjesec dana! A prodavač i dalje ima municije (bome i kupac), a svejedno nema promjena u top 10!!! Iako je prošlo 118.000 komada u zadnjih mjesec dana. Do kad još?!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• rambo_5
    • December 17, 2020 at 1:48 PM

ako je ovo head and shoulders pattern (ne šampon :) ), onda ima ovdje još dosta prostora za pad...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• rambo_5
    • December 17, 2020 at 12:51 PM

++ADRS 2 - očekujem da je to za sad to što se tiče pada

• rambo_5
    • December 17, 2020 at 12:35 PM

Razmišljam nešto, prošlih godina smo pričali da od 1.1.2021. se u Hrvatskoj ukidaju skrbnički računi općenito - od 1.1.2020. je sud po nalogu mogao dobiti informaciju tko stoji iza kojeg skrbničkog, sad je to prošireno. Ako je to tako, onda je jako moguće da se neki pojedinci rješavaju papira kako nebi upali u neprilike - razvodi brakova, članovi uprava i nadzornih, članovi obitelji istih, ljubavnice, kumovi i slično. Bolje ne imati papir nego zbog njega upasti u probleme kasnije. Jel govorim gluposti ili mislite da ima nešto u tome?

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• rambo_5
    • December 16, 2020 at 1:46 PM

zanimljiv obračun kod OK korala na PA Adrisu, tko će prvi potegnuti, pitanje je sad :)

• rambo_5
    • December 16, 2020 at 12:57 PM

Najluđe od svega mi je što vani rastu ko ludi

dok ovaj naš jad od burze tone...

A što će tek biti kad vani nastupi korekcija?!

• rambo_5
    • December 15, 2020 at 7:01 PM

Meni se čini da je priča gotova, ali ne zato jer nije bilo gadnih muljaža i varanja, jer je bilo i za to ima jaaaaaako puno dokaza, nego zato jer SVI koji su dio sistema i ovisni o sistemu u SAD-u će rađe prihvatiti ovu prljavštinu nego riskirati kolaps cijelog sistema - a svaki sistem, najviše od svih politički, ovisi o stabilnosti i povjerenju. S ovom svinjarijom su gadno ugrozili povjerenje u sistem, ali neće dopustiti da još ugroze i stabilnost. Naravno u toj priči su još i strani igrači, ponajprije Kina, čiji dugi pipci sve više izlaze na svjetlo dana, ali i drugi (Izrael, Rusija, Saudijci...).

Ipak mislim da će duga sjena Trumpa i pitanja koja je otvorio biti još dugo tu sa nama i da se duh populizma više neće moći vratiti natrag u bocu. Narod je osjetio da je cijeli sistem usmjeren protiv njegovih interesa, a kad jednom to vidiš ne možeš više nikad ne vidjeti.

Red pill:

• rambo_5
    • December 15, 2020 at 2:43 PM

Sve vam je to zakon ponude i potražnje, jednostavno kod nas ima više prodavača nego kupaca i to je tako sve od 2010, a posebno poslje Todomora. Sad nitko ozbiljniji više ništa ovdje ne kupuje osim par nas sitnih kokošara i par fondova koji se prebacijemo ko na hrkljušu - kome ostane papir, mora se tući šakom u čelo dok mu ne natekne...

:D

• CORONA virus

• rambo_5
    • December 15, 2020 at 10:31 AM

Zašto umjesto lockdowna i teroriziranja populacije jednostavno ne bi uložili više u bolnice, liječnike i sestre, povećali im plaću, posebno onima na prvoj crti (i ne, 500 Kn nije "povećanje plaće"), nabavili najbolje ljekove i opremu i na taj način se borili protiv COVID-a? A ako pofali love, uzeti uhljebima pa dati zdravstvu. Tako bi se to radilo u normalnim društvima, u normalnom vremenu.

A sa druge strane, svima koji zazivaju lockdowne i kolaps ekonomije propisati lustraciju da nikad više nemaju priliku provoditi svoje luđačke ideje u praksi koristeći moć države...

• rambo_5
    • December 14, 2020 at 2:40 PM

Evo Emile, uspješno si stavljen na ignore, molio bih te da staviš i ti mene pa da završimo s ovom online dramom. Ti vjeruj u što god hoćeš, ja ću u svoje, između nas je Grand Canyon, komunikacija je nemoguća.

PS: ja tebi i sličnima NIKAD ne bi zabranio javno izricanje svojih mišljenja i stavova, samo naprijed, ali isto tako mi je ne trebaju sviđati niti ih ne trebam gledati i slušati. Samo naprijed, ali ne zanimaš me.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt