1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Muzakus

Posts by Muzakus

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • July 29, 2022 at 12:30 PM
    Quote from Mcvily77
    Quote from deny_09

Molio bih komentar izvješća, postali su mi zanimljivi, da vidim sta kažu stručnaci sa fundamentalne strane, po prvoj rekaciji na burzi rekao bi da nije dobro.. ;)

Dobit veća nego u cijeloj 2021, jel treba kaj tome dodati još?

Ako identično odrade drugi kvartal, P/E je oko 10-ke. A posao im ne ovisi o cijeni plina, ugljena, gnojiva, metala, nafte...

Jel to skupo il jeftino, tko će ga znat na ZSEu. Recimo PODR i ATGR su oko P/E 14, a IKBA i JDOS oko 8.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Muzakus
    • July 29, 2022 at 10:53 AM

Istarska, kao i uvijek, poslovanje samo u jednom smjeru :thumbup:

6 mjesečni rezultati

• Muzakus
    • July 22, 2022 at 5:49 PM
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/trad…e76bcf116d9.pdf

Papa Istarska bankica.

Da li je to na skupštini izglasano? Ili može uprava to odlučiti? Zar im je preskupo biti na burzi? Ili je nešto drugo razlog?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Muzakus
    • July 12, 2022 at 12:17 PM
    Quote from KultLicnosti

Koji psiho prodaje ovo?

Sad smo najniže od prosinca '21.

Možda onaj tko je vidio profitnu maržu drugog kvartala. I na temelju nje projicirao godinu dvije.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Muzakus
    • July 2, 2022 at 2:10 PM

hpb-otvorila-novi-regionalni-centar-za-gospodarstvo-i-poslovnica-u-zadru

A posao ide dalje.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Muzakus
    • June 29, 2022 at 4:41 PM
    Quote from sonda

Ma sve 5. I ja skroz vjerujem upravi i ni najmanje ne sumnjam da znaju što rade.

Možda je ono bio samo nespretan komentar novinara.

A te česte usporedbe s Podravkom, meni je to kao nebo i zemlja. Prije mjesec-dva sam razmišljao čekat Podravku na 580 kn, al sam odustao. Previše je tu loše vibre. Eno je sad na tim razinama, ne pada mi na pamet ući. Nije da ne vjerujem u neki kratkoročni ili srednjeročni rast, čak naprotiv, ali sve strepim od nekih loših vijesti. Dok ovdje na ATGR nemam takvih bojazni.

Niti ja nemam bojazni što se tiče managementa i upravljanja. Ono što me brine je vanjski utjecaj, komplikacija odnosa na Balkanu s obzirom na Rusiju. Moram kazati manje nego u ožujku, ali još uvijek dovoljno da se držim postrani. A i Emil je u zadnjem nastupu potencirao važnost suradnje na Balkanu, koja daje pozitivni ili negativni ton poslovanju Atlantica, ne bez razloga.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Muzakus
    • June 27, 2022 at 6:03 PM

Znači dečki (i cure) iz Tankerske su uzeli prošlotjednih 46k dionica, zanimljivo, vjerovatno bolje vide brojčice prihoda/dobiti nego obična raja.

46000 lakih komada

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Muzakus
    • June 15, 2022 at 6:15 PM

Razmišljanja šefa Atlanika,

'Ovo je najveća kriza otkad radim i bojim se za ekonomiju. U regiji nedostaje radnika, trebali bismo se svi okrenuti Filipincima i Nepalcima'
    Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi sudjelovao je jučer na prvoj regionalnoj konferenciji 'Bez predrasuda, samo biznis' Poslovnog dnevnika,…
    www.tportal.hr
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Muzakus
    • June 10, 2022 at 7:32 PM
    Quote from plavi01

Konačno i sam adris priznao da postiže rezultate koji su ispod potencijala adris grupe, rekao Remenar

Priznanje problema je prvi korak prema njegovom razrješenju.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Muzakus
    • June 2, 2022 at 5:02 PM

Putevi ruske nafte

Ako neće naftovodom, hoće morem.

Ako neće nafta, hoće naftni derivati :)

• Muzakus
    • May 12, 2022 at 5:04 PM

Netko je omastio brk, a nije dioničar :(

Misterij u Istri: Pobjegao sa sefom punim novca iz banke
    Nepoznati pljačkaš banku je opelješio u noći na ponedjeljak. Iako se mještani kunu kako ništa nije čuo ni vidio, uvjereni su da banku nije opljačkao jedan…
    www.24sata.hr
  • Best buy

• Muzakus
    • May 3, 2022 at 6:30 PM

6. ATGR

Rast prihoda cca 10%, rast dobiti...po meni najbolji menadjment na ZSE; kroz 10 radnih dana ide izglasavanje divke; cijena 20% niza od vrha u sijecnju; ljubimica fondova; ovdje se ne moze izgubit...zicer

Sve stoji, no kako dosta prihoda ostvaruju na Balkanu, u slučaju kompliciranja situacije kod istočnih susjeda, može biti negativnog utjecaja na poslovanje. Izašao sam iz pozicije dok se stvari ne smire.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Muzakus
    • April 30, 2022 at 11:30 AM

Prvi kvartal 2022

Highlights:

Adriatic osiguranje je tijekom prvog tromjesečja 2022. godine zaračunalo bruto premiju od 313 mil. kuna, što predstavlja rast od 11,83%.

Društvo je u Republici Italiji u prvom tromjesečju 2022. godine zaračunalo bruto premiju u iznosu od 112,8 mil. kuna što predstavlja rast od čak 32%.

Neto dobit po dionici bila 179,15 , sada je 192,59, porast 7,5 %.

Ulaz u Italiju se pokazao super potezom, jos samo da se prihod pocne jace preljevati u dobit.

Cekamo najavu dividende. I dalje BUY.

• Muzakus
    • April 30, 2022 at 11:16 AM

Tromjesecni izvjestaj

Dobit razdoblja 12,5 milijuna, povecanje od 11 %.

Kamatni prihodi vise manje isti, no nekamatni solidno porasli, sa oko 8 na 11,5 milijuna.

Aktiva je porasla 2,7 %, a kreditni portfelj 3,6 % od kraja 2021.

Istarska je odradila uobicajeno, nista spektakularno ali kontinuirano bolje.

Svakako dovoljno da konacno povecaju slijedecu divku.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Muzakus
    • April 30, 2022 at 10:46 AM

Izvještaj vrlo dobar, fini porast dobiti 4 puta, no cash flow u minusu 70 mil. Nadam se da će naplatiti potraživanje.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Muzakus
    • March 31, 2022 at 12:17 PM

Ostavka clana uprave

Opet, druga u par mjeseci. Sumnjam da odlazi naprasno jer je našao bolju poziciju. Prije nešto nije prema očekivanju, ima li tko kakav info?

• Best buy

• Muzakus
    • March 30, 2022 at 5:49 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from plavi01

Ali nema ni kupaca na Adrisu a bilo bi dobro da ide na 500 pa da procuri vijest za dividendu. Valjda bi onda krenula i povlaštena. Danas konačno rast.

Ovi iz Adris-a su veoma optimistični ljudi ,kada misle da će im netko ozbiljniji prodavati po ovim cijenama , a da će oni kupovati u trezor a zatim dijeliti sami sebi. Mislio sam da je AV pametniji čovjek - te da će kupovati u trezor po nekim normalnim cijenama, a on se pravi ciganin te drži cijenu ispod svakog minimuma. Mislio sam da je on gospodin čovjek, ali on je oposito od toga.

Pa ako je cijena ispod svakog minimuma, to vam je prava prilika za shopping. Iako s obzirom na prošlogodišnju dobit, smatram da je cijena solidna. Kad dignu dobit iznad 500 milja, popratiti ce to cijena, bez brige. Iako ADRS kontrolira rado cijene dionica koje kupuje, kao MAIS, a bome i CROS.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Muzakus
    • March 21, 2022 at 6:00 PM

Interview sa Livajom

"Najvažniji od predstojećih strateških projekata je povećanje i unapređenje kapaciteta na kontejnerskom terminalu, u okviru razvoja Luke Ploče kao pametne zelene luke. Planiramo i daljnje ulaganje u razvoj i digitalizaciju, a ukoliko ne bude nekih novih globalnih poremećaja, očekujemo da iduća poslovna godina bude na tragu prethodne."

Kao suvlasniku, lijepo za pročitati

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Muzakus
    • March 17, 2022 at 11:22 PM

Sberbank ubrzo izlazi iz Fortenove

Znamo li tko ulazi, ATGR, PODR, ADRS...?

Enna?

Amerikanci?

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Muzakus
    • March 2, 2022 at 7:27 PM

Vjerovatno je problem Dodikov nedavni interview koji rezonira sa razmišljanjem trenutne ruske vrhuške. Koliko čujem od ekipe iz Bosne, spremaju zalihe, zlu ne trebalo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt