Posts by Muzakus
-
-
Ma sve 5. I ja skroz vjerujem upravi i ni najmanje ne sumnjam da znaju što rade.
Možda je ono bio samo nespretan komentar novinara.
A te česte usporedbe s Podravkom, meni je to kao nebo i zemlja. Prije mjesec-dva sam razmišljao čekat Podravku na 580 kn, al sam odustao. Previše je tu loše vibre. Eno je sad na tim razinama, ne pada mi na pamet ući. Nije da ne vjerujem u neki kratkoročni ili srednjeročni rast, čak naprotiv, ali sve strepim od nekih loših vijesti. Dok ovdje na ATGR nemam takvih bojazni.
Niti ja nemam bojazni što se tiče managementa i upravljanja. Ono što me brine je vanjski utjecaj, komplikacija odnosa na Balkanu s obzirom na Rusiju. Moram kazati manje nego u ožujku, ali još uvijek dovoljno da se držim postrani. A i Emil je u zadnjem nastupu potencirao važnost suradnje na Balkanu, koja daje pozitivni ili negativni ton poslovanju Atlantica, ne bez razloga.
-
Znači dečki (i cure) iz Tankerske su uzeli prošlotjednih 46k dionica, zanimljivo, vjerovatno bolje vide brojčice prihoda/dobiti nego obična raja.
-
Razmišljanja šefa Atlanika,
'Ovo je najveća kriza otkad radim i bojim se za ekonomiju. U regiji nedostaje radnika, trebali bismo se svi okrenuti Filipincima i Nepalcima'Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi sudjelovao je jučer na prvoj regionalnoj konferenciji 'Bez predrasuda, samo biznis' Poslovnog dnevnika,…www.tportal.hr -
Konačno i sam adris priznao da postiže rezultate koji su ispod potencijala adris grupe, rekao Remenar
Priznanje problema je prvi korak prema njegovom razrješenju.
-
-
Netko je omastio brk, a nije dioničar
Misterij u Istri: Pobjegao sa sefom punim novca iz bankeNepoznati pljačkaš banku je opelješio u noći na ponedjeljak. Iako se mještani kunu kako ništa nije čuo ni vidio, uvjereni su da banku nije opljačkao jedan…www.24sata.hr -
6. ATGR
Rast prihoda cca 10%, rast dobiti...po meni najbolji menadjment na ZSE; kroz 10 radnih dana ide izglasavanje divke; cijena 20% niza od vrha u sijecnju; ljubimica fondova; ovdje se ne moze izgubit...zicer
Sve stoji, no kako dosta prihoda ostvaruju na Balkanu, u slučaju kompliciranja situacije kod istočnih susjeda, može biti negativnog utjecaja na poslovanje. Izašao sam iz pozicije dok se stvari ne smire.
-
Highlights:
Adriatic osiguranje je tijekom prvog tromjesečja 2022. godine zaračunalo bruto premiju od 313 mil. kuna, što predstavlja rast od 11,83%.
Društvo je u Republici Italiji u prvom tromjesečju 2022. godine zaračunalo bruto premiju u iznosu od 112,8 mil. kuna što predstavlja rast od čak 32%.
Neto dobit po dionici bila 179,15 , sada je 192,59, porast 7,5 %.
Ulaz u Italiju se pokazao super potezom, jos samo da se prihod pocne jace preljevati u dobit.
Cekamo najavu dividende. I dalje BUY.
-
Dobit razdoblja 12,5 milijuna, povecanje od 11 %.
Kamatni prihodi vise manje isti, no nekamatni solidno porasli, sa oko 8 na 11,5 milijuna.
Aktiva je porasla 2,7 %, a kreditni portfelj 3,6 % od kraja 2021.
Istarska je odradila uobicajeno, nista spektakularno ali kontinuirano bolje.
Svakako dovoljno da konacno povecaju slijedecu divku.
-
Izvještaj vrlo dobar, fini porast dobiti 4 puta, no cash flow u minusu 70 mil. Nadam se da će naplatiti potraživanje.
-
Opet, druga u par mjeseci. Sumnjam da odlazi naprasno jer je našao bolju poziciju. Prije nešto nije prema očekivanju, ima li tko kakav info?
-
Ali nema ni kupaca na Adrisu a bilo bi dobro da ide na 500 pa da procuri vijest za dividendu. Valjda bi onda krenula i povlaštena. Danas konačno rast.
Ovi iz Adris-a su veoma optimistični ljudi ,kada misle da će im netko ozbiljniji prodavati po ovim cijenama , a da će oni kupovati u trezor a zatim dijeliti sami sebi. Mislio sam da je AV pametniji čovjek - te da će kupovati u trezor po nekim normalnim cijenama, a on se pravi ciganin te drži cijenu ispod svakog minimuma. Mislio sam da je on gospodin čovjek, ali on je oposito od toga.
Pa ako je cijena ispod svakog minimuma, to vam je prava prilika za shopping. Iako s obzirom na prošlogodišnju dobit, smatram da je cijena solidna. Kad dignu dobit iznad 500 milja, popratiti ce to cijena, bez brige. Iako ADRS kontrolira rado cijene dionica koje kupuje, kao MAIS, a bome i CROS.
-
"Najvažniji od predstojećih strateških projekata je povećanje i unapređenje kapaciteta na kontejnerskom terminalu, u okviru razvoja Luke Ploče kao pametne zelene luke. Planiramo i daljnje ulaganje u razvoj i digitalizaciju, a ukoliko ne bude nekih novih globalnih poremećaja, očekujemo da iduća poslovna godina bude na tragu prethodne."
Kao suvlasniku, lijepo za pročitati
-
-
Vjerovatno je problem Dodikov nedavni interview koji rezonira sa razmišljanjem trenutne ruske vrhuške. Koliko čujem od ekipe iz Bosne, spremaju zalihe, zlu ne trebalo.
-
Dobit je pala 27 %, niska profitabilost još se snizila. Prihodi porasli par postotaka. Pozitivno je što se uprava želi primiti posla oko sredjivanja segmenta trgovine, i možda uloviti kakvu zanimljivu akviziciju. Cijene žitarica možda pomognu. Na ovoj cjenovnoj razini dionica za shopping potpuno nezanimljiva.
-
Kako rekoh, tako i bude.
Vratit cemo se slijedeci tjedan, izvjesca ce biti dobra, a rat nece jos dugo.
Uz dobra izvjesca, kraj pandemije i novca sa Opte, iducih mjeseci smo u plusu.
Ne znam kako ce zavrsiti rat u Ukrajini, ali ako ne ide dalje od Ukrajine, a zapad se zaustavi na sankcijama Rusiji, rat uskoro nece vise utjecati na globalne burze.
Lijepe želje, no američkoj ekonomiji treba malo duži rat u EU.
-
Lijepo, no moram priznati da se nadao okrugloj 100tki. Po dobiti i kešu već su mogli napraviti taj korak. No rade konzervativno u svemu pa i na divki.
-
Subjektivno mišljenje zaposlenika o firmi u kojoj rade je objektivna činjenica prilikom njene evaluacije.