Koliko se sjecam nisu bili medju prvih 10, no možda su i na IPOu uzeli početnu količinu.
Posts by Muzakus
-
-
tko stoji iza tog računa br 7 koji prodaje dionice?......to je neki Slovenski fond?....
Da, prvo je par mjeseci ulazio u poziciju, a u zadnje vrijeme prodaje. Čini mi se da je razlog održavanje cijene na ovoj razini, da ne pobjegne prebrzo, jer vjerovatno dugoročno želi još pojačati poziciju.
-
I kaj sad na kraju, ni inflacije, ni stagflacije i jedva bude neka mini recesija? Veliki medo otišao na zimski san? Američka burza igra prema nekim svojim pravilima, a i naša, samo u suprotnom smjeru.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1a5557f79bb.pdf
Ovo su prodali na burzi?.....može li netko pojasniti ovu obavijest?......
Nisu prodali već podjelili managementu i možda radnicima prema ugovoru iz IPO-a, znam da postoji neki milestonei pa oni koji su sudjelovali dobiju dodatne dionice. Iako suma i nije nešto...
-
Moram priznati da već nekoliko godina ne pratim hrvatska sredstva javnog informiranja (nemam više živaca), tu i tamo nešto usput zakačim na netu tako da u međuvremenu ne razumijem ove priče o raznim menađerima, kupcima, prodavateljima, političarima...
Zašto je dionica Podravke prije neki dan skočila na vijest da su Pivci (do)kupili dionice? Vidim da imaju 3% vlasništva. Nije neka značajna količina.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ja bih mislio da je to samo da se oni što dobivaju povlaštene dionice što povoljnije iskrcaju, a s njima i ono akumulirano od 550-600, inače Podravka ko Podravka, bolja od Kraša, ali ipak naša
malo se ubaci Pivaca da se reakcija pospješi i onda opat sve po starom
Pivci pomažu upravi da svatko digne po par milijuna, a uprava će valjda znati uzvratiti, kad dodje taj trenutak 😏
-
Inače, barem što se tiče (rasta) prihoda do 30.09.2022., ja tu ne vidim ništa spektakularnog. Možda netko upućeniji može pojasniti stanje?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Prihod 2020 - 613 mil
Prihod 2021 - 774 mil
Prihod 2022 (TTM) - 840 mil
Meni je ovo izvrsno
Nisu brodari, ali niti im prihodi neće padati kad se neki B-index okrene.
Ako malo proucite ranije godine, prije izlaska na burzu, vidjeti ćete da je smjer postojan u stopi 10-20 posto.
Meni dovoljno za 5 g horizont.
-
Treći kvartal na prihodovnoj strani na razini nekoliko zadnjih. Dobit značajnije manja zbog preko 20 milja povečanih izdataka za osigurane slučajeve.
Italija i dalje solidno raste. No ne primjećujem da otvaraju nove poslovnice, što bih volio vidjeti.
Na trenutnoj burzovnoj cijeni i dalje solidan ulaz. Pavlović Radoslav lagano prodaje, ima još preko 3 tisuće komada tako da očekujem cijenu na ovim razinama još prilično mjeseci.
-
Najvažniji dio ovog izvještaja je novčani tok, a on je i dalje katastrofa. Iako izgleda da zaradjuju i dobit solidno raste, novaca niotkuda. Naplata potraživanja nije se odmakla od prošlog tromjesečja. To je značajno izvan ugovorenih standarada. Dodje mi da se zapitam hoće li oni ikad vidjeti te pare?
Čak su digli još jedan kredit da premoste tromjesečje.
To će i dalje držati cijenu na ovim razinama. Možda je to i želja vlasnika? Zna li netko tko im duguje taj novac, željezara Zenica, ili neki posrednici?
-
Pridružujem se ponudi, ja sam čekao na bidu. Nisam odolio još malo dokupiti. Nevjerovatno je za koju cijenu se trguju neke dionice na ZSE, a JDPL je u TOP 5 jeftilena. Svaki kvartal dodaju min 20 % vrijednosti na moj ulog u dionicu
-
Pola tržišne kapitalizacije im je keš i novčani ekvivalenti, sa ostalom polovicom generiraju preko 400 milijuna ove godine, prilično solidno. Ako ih gledamo kao samo turisticku dionicu na ovoj su razini najpovoljniji na tržištu. A još imaju CROS iza sebe koji ne bi smio osjetiti rast ulaznih troškova u velikoj mjeri. Cromaris ima dobar proizvod prehranbene kategorije gdje se inflacija ne bi trebala osjetiti na visinu prihoda. A ionako su u dodatnoj ekspanziji povecanjem trzista. Meni dovoljno dobro za početak dokupa.
-
Predah na putu prema dolje.
Stock Market Rescue Operation Underway As Inflation SurgesSupport the channel by becoming a Maverick member:https://www.youtube.com/channel/UCvk0KB4Ue0vfPqvDzjIAwiQ/joinMarket Recap:0:00 Intro 2:12 Market Commentary...youtu.be -
100.000 na 75
Mreža je postavljena
-
Članice Agram grupe i njihova vlasnička povezanost.
-
Da, nevjerovatno niski TCE.
Je li je moguće da su išli ispod cijene na TPNG linijama kako bi kod istih partnera dobili bolju cijenu na TP tankerima?
-
jel ja nešto krivo gledam dobit 1H 49 mil. kn... 30 kn/dionici
a cijena na ZSE 60tak kn ???
Pa ima li bolje burze na svijetu, sve za bagatelu
Kak je krenulo mozda je opet dočekamo ispod 60.
Kulturološka boljka, ne cijenimo svoje.
Pošto skupljam ne bunim se.
-
P/E treba uspoređivati u ovisnosti o sektori i o burzi.
Slažem se, ako znate odnose P/E vrijednosti izmedju sektora, odmah ce vam biti jasno da li je SPAN trenutno skup ili jeftin
-
Molio bih komentar izvješća, postali su mi zanimljivi, da vidim sta kažu stručnaci sa fundamentalne strane, po prvoj rekaciji na burzi rekao bi da nije dobro..
Dobit veća nego u cijeloj 2021, jel treba kaj tome dodati još?
Ako identično odrade drugi kvartal, P/E je oko 10-ke. A posao im ne ovisi o cijeni plina, ugljena, gnojiva, metala, nafte...
Jel to skupo il jeftino, tko će ga znat na ZSEu. Recimo PODR i ATGR su oko P/E 14, a IKBA i JDOS oko 8.
-
Istarska, kao i uvijek, poslovanje samo u jednom smjeru
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/trad…e76bcf116d9.pdf
Papa Istarska bankica.
Da li je to na skupštini izglasano? Ili može uprava to odlučiti? Zar im je preskupo biti na burzi? Ili je nešto drugo razlog?
-
Koji psiho prodaje ovo?
Sad smo najniže od prosinca '21.
Možda onaj tko je vidio profitnu maržu drugog kvartala. I na temelju nje projicirao godinu dvije.