Oko 360 na kraju godine, na temelju rasta dobiti od novog skladišta, i bazičnog biznisa, uz 15 € dividende. Ako bude tako ja prezadovoljan.
Posts by Muzakus
-
-
Ako je trenutno zarađeno 24 evra za pola godine, onda je valjda uz trend rasta proizvodnje i rastućih marži valjda za očekivati da će do kraja godine biti barem 50 evra. 40 posto od 50 je 20, ako ja dobro računam.
Moguće kolega, zato sam i napisao konzervativno. U mokrim snovima vidim i 60 €
Budemo vidjeli, slatke brige.
-
Dobit trostruka naspram istog razdoblja prosle godine, dosada 24 € po dionici.
Konzervativno 40-tak € do kraja godine, dividenda oko 20 €. Preko 7% na zadnju cijenu.
A profitna marža jos ima prostora, i duplo...
Od kuda vam info za dividendu? Ili vi nagađate?
Nagađam, ali i planiram, temeljem iskustva zadnjih par godina.
-
Dobit trostruka naspram istog razdoblja prosle godine, dosada 24 € po dionici.
Konzervativno 40-tak € do kraja godine, dividenda oko 20 €. Preko 7% na zadnju cijenu.
A profitna marža jos ima prostora, i duplo...
-
Gazda prodaje sve u šesnaest jer je "uzeo" po 0,001€. Dvadeset posto u iduća 2 mjeseca, ili 30 % do kraja godine mu ne čini nikakvu razliku. Polako se penzionira kako je i najavio. I hoće još uživati u desetak dobrih godina. Ne bih se uopće oko toga uzbudjivao. Čak i bolje da ojača dioničku bazu.
-
Dobrodošla promjena, za okretanje trenda.
-
Čolak poprilično fantazira.
Čolak od države traži pet milijardi kuna, a pristao bi i na 'samo' milijarduGrupacija zbog nerealiziranog projekta zabavnog parka u Samoboru tuži državu, pokušava se nagoditi, no u Ministarstvu imovine tvrde da su njihovi zahtjevi…www.vecernji.hrSlavena Čolaka sumnjiče za kredite od 41 milijun kunaGrađevinski poduzetnik Slaven Čolak poznat je po ulaganju u vodeni park Šmidhen u Samoboru, a prijavljen je i njegov poslovni partner Davor Čilić.www.vecernji.hr -
Fora je u tome da dokument na koji se referencirate govori o isplati 30 % dobiti iz 2022 za 2023 godinu, ništa više. Niti da će biti 30 % u ovoj godini, s kamoli 60 %. Naravno postoje šanse za takve opcije, i kad budu u konkretnom dokumentu cijena će odmah reagirati. Prijašnji dokument je donesen u studenom 2023, tako da nije žurba ući u dionicu (ima i zanimljivijih opcija), i upravo takvu cijenu imate.
Ako mislite da je isplata 60 % dobiti 2024 gotovo sigurno, kupite povoljno.
-
Sa revidiranim podacima za 2023 dvije su me stvari neugodne iznenadile, dobit je smanjena sa 5,3 mil € na 3,6€, i opet planiraju ne isplatiti dividendu.
"Primarni razlog za smanjenje bruto dobiti je porast nastalih (likvidiranih) šteta za 34,5 mil. eura odnosno za 43,87%. U cilju jačanja kapitalne pozicije Društva Uprava Društva će predložiti da se ostvarena neto dobit prenese u zadržanu dobit."
Prihodi im postojano rastu, a dobit postojano pada. Da imaju istu profitnu maržu kao CROS dobit bi bila oko 20 mil €. Otkako su ušli na tržište Italije, sve su im veći troškovi za štete, a sa druge strane prema iskustvima korisnika (katastrofalni google reviews) zakidaju ih na svakom koraku. Te dvije činjenice mi ne idu zajedno, kao da negdje drugdje novac curi. Ili u Italiji svi najgori vozači osiguravaju kod njih
I CROS ima štete, i sve isplaćuje prilično fer prema iskustvima korisnika, pa ih šiša 6 puta u profitabilnosti. Nadam se da će većinski vlasnik pritegnuti upravu na tu temu. Ili možda naći nove igrače.
-
Firma koja je zaposlila 200tinjak ljudi da se bave sa cyber security u zadnjih godinu dana, a prihodi su im u tome segmentu manji za 14 % u odnosu na isti period prošle godine. Čime se oni bave? Još uvijek se educiraju na račun firme?
Povećanje prihoda je u potpunosti ostvareno za razine grupe, najviše od Tarkvare, a tamo radi 20tak ljudi. Ne vidim da netko počinje uspješno prodavati security i sada novu AI priču.
Iako je kvartalno povećanje prihoda 33%, ako pogledamo u apsolutnom iznosu ovo im je najslabiji kvartal po prihodima u zadnjih godinu dana. I ne ulijevaju nadu da će kvartalni prihodi rasti ubuduće.
Što se tiče dobiti još trebaju naučiti zarađivati, mislim da uprava nema tu crtu, trebali bi uzeti nekog vanjskog da im posloži stvari.
Sve u svemu lošije od velikih najava i očekivanja, a promjena trenda se ne nazire.
-
Super izvješće. Uz navedeno od Drivera, dodatno za istaknuti:
1. Rast prihoda lijepih 25 %, EBIT se poduplala, na dobiti se ne vidi tolika razlika zbog porezne olakšice 2022.
2. Rade na podizanju operativne marže, baza im je niska, trenutno 8,2 %, Kazu završavaju ugovore sa niskom profitabilnosti i započinju one sa višom. Znaci nastavak slijedi. A i kako navode isto na nekoliko mjesta, vidljivo je da uprava ima fokus na efikasnosti.
3.Otvaraju nova tržišta - poglavlje pet
4. R&D im lijepo napreduje - Inovativni su, idu u potpunosti na biorazgradive elektrike - trenutno na 17% prihoda. Razvijaju još dva nova tipa transformatora.
5. Njihova partnerska firma TBEA digla je dobit 30 % uz solidan rast prihoda. Imaju udio od 27 %.
Nisu još dobri kao veliki brat, no očito je da im je KODT uzor .
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ponovo krećemo uzlazno!
-
Mozda je u pitanju "dobar posao" u Italiji?
-
Znaci ovaj puta Tihomir, iz nadzornog.
Mislio sam da je u pitanju Radoslav, da se približava kraju, ali sada ima konkurenta.
Prema trenutnim brojkama dionica izgleda poprilično jeftina, a opet insideri bjeze iz nje.
Ili im treba lova pa prodaju "daj sto das" ili znaju sto se valja iza brda.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Zamrla je trgovina valjda se čekaju izbori.Pobjeda radničke fronte nije izvjena ne vidim tu neke posljedice za banku
Pobjeda predsjednikove crvene opcije može imati utjecaja u vidu nekoliko puta naglašenog novog poreza. Šanse im nisu velike, no moguće.
-
Malo sam se igrao sa brojkama
Po cijeni dionice 430€ i neto dobiti od 11,318,736.00€ - P/E 5.62
ako cijena ne naraste nesto ozbiljnije a realno je za ocekivat cca 13mil € neto dobit (za 2024), to ce bit onda P/E 4.9 (ako dođe do 500 eura onda realno isti P/E ostaje, 5.69)
Ako usporedimo sa ZABA-om (P/E 11.45), da bi IKBA bila vrednovana kao ZABA trebala bi na trenutnu neto dobit vrijedit 875 eura
A ako dođe na 13mil neto dobiti, onda i tisučak
Izračun ima tri vrlo pozitivne pretpostavke:
1. Da se kamatni prihodi neće smanjivati tijekom idućih godina.
2. Da je usporedba sa ZABAom smislena
3. Da je ZABA sada fer evaluirana
-
Da li je još netko dobio zahtjev od strane IKBA za dostavom IBAN-a radi isplate dividende? Mislim, što ne ide isplata na žiro račun preko SKDD-a.
Ide direktno od IKBA, kod prve isplate pošaljete podatke. Kasnije automatika.
-
Odluka o upotrebi dobiti
-
+HPB još malo, kad se već nudi po P/E 5.6
-
+KODT po 1030 hvala prodavatelju