Izgleda da neki korisnici Revoluta imaju problema.
https://www.reddit.com/r/Revolut/comm…rading_account/
Izgleda da developeri testiraju na produkciji. I to bi bilo manje loše nego da su provaljeni ili da je inside job.
Izgleda da neki korisnici Revoluta imaju problema.
https://www.reddit.com/r/Revolut/comm…rading_account/
Izgleda da developeri testiraju na produkciji. I to bi bilo manje loše nego da su provaljeni ili da je inside job.
I kako platiti porez po tom trgovanju? Napraviti solo izlist dobiti i gubitaka pa obracunati? Kako se kontrolira?
"Vaša ulaganja mogu vam donijeti određene prihode ili kapitalne dobitke. Na primjer, ako dobijete dividende ili prodate dionicu po većoj cijeni nego ste je kupili. Na te se prihode može primjenjivati porez u skladu s lokalnim poreznim odlukama i vaša je odgovornost da se informirate o tome kako prijaviti i platiti porez na takvu dobit."
Čini mi se da sam stavio link na pitanja i odgovore, ali moguće da ga je netko maknuo jer je pogrešno smatrao da sam stavio affiliate link (što nije bio slučaj).
Iako povremeno koristim Revolut nisam obratio pažnju na njegovu trading funkcionalnost - mogućnost da se vrlo jednostavno i uz minimalne naknade trguje na američkim burzama. Ja nisam neki veliki investitor, ali volio bih se malo poigrati trgovanjem. Kao neki rekreativni trgovac, ulaganjem manjih iznosa pa da vidim da li imam nos za to.
Neke od ocjena ovog servisa:
PRO
- Buying and holding shares through Revolut is cheaper than with most investing platforms.
- It has a decent choice of companies you can buy shares in, including some very high-profile ones.
- Opening an investment account is really easy and quick through the Revolut app.
- Fractional shares allow you to own shares with highly-valued companies even if you don’t have a massive budget.
CONS
- You don’t get any help or advice in setting up your investing strategy, which can be risky for beginners.
- Limited product portfolio
- Basic research and missing educational tools
- Poor customer service