Zna deda sto radi. I nije to sve.
Posts by diokidina
-
-
-
Nadam se da ce se uskoro ukinuti i embargo na lijekove i medicinsku opremu.
-
Tih 6,5% prihoda Belupa neće bit tako lako nadoknaditi. I drugi su izvozili u Rusiju, ostali su bez tog tržišta i sad će nastati gužva u šesnaestercu.
Ne mislim da će Podravka imati ozbiljnije probleme u poslovanju, al treba biti oprezan i ne treba srljati.
U cemu treba biti oprezan?!
Dva puta sa u zadnjih par mjeseci kupovao vecu kolicinu(cca 1000kom, prvi put na 600,drugi put na 620,i kasnije prodao na 700. Sad sam kupio ispod 600,i opet cu prodat na 700 mozda i nesto malo nize, jer mi je ulaz dobar.
-
U tih 6-6,5% su ponajvise prihodi Belupo, ali ja uskoro ocekujem da ce se embargom na lijekove prema Rusiji ukinuti. Ne samo na lijekove vec i na svu medicinsku opremu.
Iz članka objavljenog 7.3.2022.
"Ovog časa nije poznato kako će Belupo ove godine nadomjestiti gubitke u Rusiji i kako će ‘zaposliti’ kapacitete u novoj tvornici koja se gradila upravo zbog velikih ambicija na ruskom tržištu. U tvorničkim i sindikalnim kuloarima ovih se dana strahuje i od otkaza te smanjenja plaća.
Barem tako u ponedjeljak navodi naš izvor iz Belupovih sindikalnih krugova. “Plaće u pogonima su ionako male, sumnjam da će to dirati. A otkazi su mogući ako se ovo nastavi, odnosno ako se stanje s Rusijom u idućim mjesecima ne normalizira”, smatra on.
Vrijeme će pokazati kako će se Belupo nositi s najvećom krizom od Domovinskog rata i gubitkom tržišta bivše Jugoslavije."
Iz clanka objavljenog 28.02.2022.
Dalić je komentirala koja je sudbina Podravke, ali i Belupa.
"Sudbina je dobra. Podravka grupa ima 4,6 milijardi kuna prihoda, od tih 4,6 nešto manje od 6 i pol posto, odnosno između 200 i 250 milijuna je prihod od izvoza na tržište Rusije i Ukrajine kroz prehranu i Belupo. U našem ukupnom poslovanju to predstavlja vrlo mali udio. Pratimo situaciju, tamo imamo i svoje zaposlenike, naravno da procjenjujemo rizike i poduzimamo aktivnosti koje možemo, no ni na koji način poslovanje na ta dva tržišta ne može ugroziti stabilnost Podravke i njene rezultate", kazala je.
-
U tih 6-6,5% su ponajvise prihodi Belupo, ali ja uskoro ocekujem da ce se embargom na lijekove prema Rusiji ukinuti. Ne samo na lijekove vec i na svu medicinsku opremu.
-
Br. 2 pojacava portfelj(+4000kom).
-
PODR definitivno na ovoj cijeni,
https://www.poslovni.hr/svijet/cijene-…toljeca-4327819
+moguća prodaja,
Podravka je 550-600kn jackpot.
Za ovo nije trebalo biti niti pametan a niti stručan. I opet ce do 700 kao zadnja dva puta. A preko toga ce se jos neke stvari trebati poklopit.
-
Ne bi me cudilo da Dalićka pregovara sa Peruškom. Vezu ih odlicna poznanstva i interesi.
-
Za koji dan stize jos jedan US Navy ship.
MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine TrafficMarineTraffic Live Ships Map. Discover information and vessel positions for vessels around the world. Search the MarineTraffic ships database of more than…www.marinetraffic.comEvo kako sam i rekao stigao je Trenton.
-
"Lenac" će se uspješno naplatiti nakon dražbe broda, stari kruzer "Delphin" ide u tursko rezalište - Novi listRIJEKA - Motorni brod »Delphin«, koji je već godinama arestiran i na vezu u Brodogradilištu »Viktor Lenac«, ovih je dana prodan na usmenoj javnoj dražbi radi powww.novilist.hr
Eto još malo $$$, 2 mil. eura, cca 1kn/dionici
-
Predlažem da dionici damo privremeno nadimak: Jadnoplov, s obzirom na raspoloženje investitora!
Promjeni se raspoloženje preko noci.
-
Za koji dan stize jos jedan US Navy ship.
-
BDI 2352—2558
BCI 1826—2281
BPI 3041—3194
BSI 2733—2845
Dobro su skocile vozarine danas.
BDI 2704
2718
-
Ici ce cijena. Ima trgovanja. Skuplja se.
Raiffeisen sa br.9 na br. 5 podebljao 31100kom.
-
Ship ATHENA (Passenger Ship) Registered in Malta - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 9398008, MMSI 256424000, Pozivni znak 9HUA8Vessel ATHENA is a Passenger Ship, Registered in Malta. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get the details…www.marinetraffic.com
Ne znam kako mi je i ovo promaklo. 😎
-
Ship AL MIRQAB (Yacht) Registered in Cayman Is - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 1009223, MMSI 319361000, Call Sign ZCTS4Vessel AL MIRQAB is a Yacht, Registered in Cayman Is. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get the details…www.marinetraffic.com
Stigao je danas.
-
BDI 2352—2558
BCI 1826—2281
BPI 3041—3194
BSI 2733—2845
Dobro su skocile vozarine danas.
BDI 2704
-
👏👏👏👏😁
-
Deda je pametan, dokapitalizacija ce ici najvjerojatnije na pocetku ljeta, kad vozarine dosegu svoj nekakvi maksimum.
Bit ce to i vise od 50.