Hoce, ali ne skoro. Do proljeca i vise.
Kad se ljudi cijepe, krenut ce i rezervacije.
Iz svojih izvora imam info da su krenule hotelske rezervacije.
Hoce, ali ne skoro. Do proljeca i vise.
Kad se ljudi cijepe, krenut ce i rezervacije.
Iz svojih izvora imam info da su krenule hotelske rezervacije.
Rastemo jer smo padali kad su vanka rasli. Nadoknada. Potrajat ce koji tjedan,pa cemo na hlađenje.
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2244437
Dobra vijest, pogotovo za turisticke dionice.
Kupovao po 2,20 kn, 2,5 kn, 3 kn.
I još ih držim.
Svaka cast. 👏👏👏
Ja sam kupovao između 4-5 kupovao. Vec sam par puta htio prodat. Ali srecom odustao. Sad sigurno necu jos dugo.
Uvijek je bilo sto manje pisati, to bolje za dionicu.
Znaci pokusajte se ovdje suzdrzat od pisanja.
Iskreno receno zainteresiran sam za ovu dionicu, ali misljenja sam da treba jos pricekati da se razrjese neke stvari.
Ova ce firma opstati, ali joj uz trenutno dosta malih poslova, treba ovdje ili u inozemstvu par velikih poslova.
Dionica ce jos dugo ostati na ovoj razini ili ce pasti, radi prodaje vece kolicine dionica od same tvrtke.
Poznato nam je u vise navrata kad je netko iz top-10 izlazio kako je zavrsilo,i kojem je smjeru dionica krenula.
Odlično... Pored silnih domaćih poslova i veliki posao iz Ruske federacije, zgrada od 27 etaža, ukupne vrijednosti od 212 miliona eura.... Bravo Igi, a dežurni pljuvači postidite se... Kao što rekoh, ove godine očekujem veliki rast
212tis eura. 😁
https://www.poslovni.hr/hrvatska/najve…potresu-4265814
Lijepa gesta kako kazu od nase najvece turisticke kompanije.
Suosjecam se sa ljudima u Petrinji i okolici.
Ali evidentno je da ce slijedece godine građevinske sektor dozivjet bum. Ponajprije radi saniranja Zagreba(vec su osigurana sredstava), a sad i Petrinja.
Jedna od vecih tvrtki koja je kompetentna za ovakve radove je upravo Ingra.
https://www.seebiz.eu/tvrtke/valamar…nagrada/247067/
Veoma lijepo priznanje od jedne poznate svjetske organizacije.
Da se ne kaze da sam pesimista prema HR turizmu.
Najduze ce trebati turizmu da se oporavi jer ljudi sada najmanje razmisljaju o ljetovanjima i skupim hotelima.Vec same ekonomske posljedice do sada ce jako utjecati na turizam i potrosnju.Kako je razvidno iz mnogih relevantnih medija i izvora,procjepljivanje ce trajati slijedece godine,tako da je sezona vrlo upitna i s tog aspekta.
Nema nikakvog racionalnog uporista vjerovati da ce slijedeca sezona biti dobra,naprotiv.
Uz sve uvazavanje kolega optimista ovdje,mislim da je realna slika za narednu sezonu vrlo tmurna.
Ostaje nam za nadati da ce se do 2022 donekle stvari normalizirati i tijekom 2021 stanovnistvo procijepiti.U drzavi gdje se polovina stanovnistva ne namjerava uopce cijepiti,sumnjam da ce biti turisticke sezone cak i na razini 2020.
Imaju imovine, a kolika je naspram duga???
Ja sam svoj post napisao sa cinjenicama, a tvoj je na pretpostavkama.
"Pretpostavka da ce slijedeca sezona biti barem 60-70% kao iz 2019".
Sto si neki prorok???
Sta imam vise dodati.
Prevelika je euforija, a jos puno nepoznanica oko samog virusa i cjepiva. Pa naprosto se jos ništa u svezi tog cjepiva ne zna. Ne znaju koliko dugo će trajati imunitet, ne znaju hoće li procijepljene osobe dalje širiti virus, ne znaju je li podjednako učinkovito za sve dobne skupine… samo znaju da je 95% učinkovito.
A gubitak 400.000.000 i dug prema bankama 4.000.000.000 do kraja godine,tko ce to sanirat.
Kad je drugi val krenuo???
Kad su nas Nizozemci, Britanci,Skandinavci,... stavili na narancastu listu???
Nizozemci konkretno 21.07.,a ostalo malo kasnije.
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…d=1609084199446
I ne mjesaj kruske i jabuke,gripa dolazi zimi, a covid19 cijelu godinu. 0
Od saznanja da je cjepivo dovrseno ova dionica je narasla 20%. Sad kad ce se poceti cijepiti vecina ocekuje rast 20%,sto bi znacilo razine prije samog dolaska korone.
Ne da su rezervacije za smjestaj stopirane, te da je sve izglednije da je predsezona propala, vec je i sama sezona upitna.
Ne znam zasto su ljudi preuforicni sa dolaskom cjepiva,nije upitno da ce cjepivo iskorjeniti vecim djelom virus, ali kad???
Da se cjepi 70% Europe, sto smatraju da tim posrotkom bi se vecim dijelom iskorjenio virus, koliko treba vremena da se cjepi toliki postotak. Pa minimalno 6-8mj. Ljudi su opcenito u svijetu zeljni putovanja to nije upitno. Ali ako turizam u nas ne zaživi slijedece ljeto mrtvi smo.
Stvarno je uspjeh danas dobiti kredit, banke pune novaca, a kamate nikad nize.
Da nisu u problemima ne bi im trebao kredit.
Brodarski sektor jos nije dosegnuo vrhunac krize. Do polovine veljače(kineska NG) nece biti pomaka sa vozarinama.
Pojest ce nas jeftinije destinacija kao i iza krize 2008god.
Znas i sam da smo poprilicno skupi, ali sta nudimo.... To je tema o kojoj jos visoko pozicionirani jos nisu razmotrili.
https://www.seebiz.eu/tvrtke/danko-d…ca-ingre/248115
Ako njima nije skupo po 8,zasto bi i nama bilo.
U slijedecih 5god minimalno ne mogu ici u kupovanja, ali ni jaca ulaganja.
2019 god ce im se vratit, ali ne prije 2025god.
Turizam od svih drugih branši, je najviše pogađen ovom krizom.
Ne sumnjam da ce se ova firma vratiti na stare slave, ali ce trebati vremena.
Meni su pojedinci smjesni na forumu koji su euforicni, da ce Hrvatska biti bum slijedece godine, da će zaraza preko noci nestati,...
Predsezona u 2021god je izgubljena, trebamo se izboriti za sezonu, ako se virus donekle primiri.
V. Britanija je pogriješila tajming izlaska iz EU. U ozbiljnim su problemima sa covidom. I zadnji ce izaci iz ove krize.
U teskim su iskusenjima, i vidit cemo kako i kad ce izaci na pravi put.
EU sigurno nece ostati ne okrznuta.