Posts by diokidina
-
-
Sutra cemo vidjeti kako ce dionica odraditi na burzi. Tu ce se najbolje vidjeti kakvo je izvjesce bilo.
-
-
Izgubili ste cijeli vikend, a vani lijepo vrijeme.
Samo bez ikakve nervoze.
Pustite ovu dionicu da napravi svoje.
Ja koji posjedujem ovu dionicu ne pisem da bi vas nagovarao, niti se plasim sto ce sutra biti. Sutra je novi dan.
-
BDI +3.7% 450
Capesize +5,9% 2,638$
Panamax +6,3% 4,871$
Handysize +0.7% 3,278$
Supramax +1.4% 5,288$
Ovo gore su vozarine brodova i bdi na dan 18.02.2020. a cijena dionice bila je 321,00 kn . Malo sam pogledao i komentare nekih kolega tada koji su drukali u to vrijeme na rast ponovno do 500 kn. Ti su isti kolege ako me sječanje dobro služi, a služi i rijetko me prevari ( a ima idokaza na forumu), tada drukali protiv Tpng koja je u to vrijeme prošle godine bila u totalno suprotnoj situaciji nego danas i nakon toga ostvarila rast. Ti isti kolege sada perfidno drukaju protiv atpl trenutno a za Tpng. (to ne znači da mislim da tpng neće rasti ali o tom po tom).
Moderatora molim da post ostavi na temi da se kolege mogu posuti pepelom, a ja ču se isto uz zadršku ako vozarine za mjesec dana ostanu na ovim ili sličnim razinama a Atpl ispod današnje vrijednosti uz uvjet da ne bude velikih knjigovodstvenih otpisa vrijednosti i eventualnog dokapa, mada mislim da ni tada u slučaju ovakvih vozarine ne može biti ispod sadašnjih vrijednosti........
Pa-pa, a moderatora još jednom molim da ostavi post na temi atpl.......
P.S.
pozdrav "vjernicima" na cijeni atpl od 321,00 kn a vozarinama za panamaxe ispod 5000 a nevjernicima na vozarine za panamaxe iznad 20000 i cijeni od 185.......isto vrijedi i za supre i handye......
Slozila bih se sa vama u potpunosti.
Rekla bih i da kod drukanja treba imati savjesti. Ne samo kod dionica kao kod Atpl i Tpng, vec i kod puno rizicnijih kao Ingra. Ne moze drukanje biti samo ja kupio, ide raketa.
Tpng je dobra firma. Medjutim, dionica je nelikvidna. Ja vjerujem da ce prije ili kasnije ona doci na 50+. Hoce li to biti za tjedan dana, mjesec dana ili 6 mjeseci ne znam. Netko tko ju je kupio jucer ce ju mozda za mjesec dana morati prodati sa gubitkom jer ce mu novac trebati.
Ja sam prije godinu dana bila uvjerena da ce Atpl jednom opet na 400 kuna, ali trebalo je tu cekati 2 godine da do toga dodje. Zato sam ju i prodala tada. Zao mi je jedino da ju kasnije nisam kupila na 130 kuna.
Svatko neka sam procijeni rizik i sam mora znati koliko tu moze cekati.
P.S. neka moderator premjesti post gdje treba.
Doci ce po tebi tpng na 50+,zato jer je imas.🤔
Ne znam zasto Ingru konstantno spominje u svim postovima?!
I ja sam pogriješio u ulaganjima, ulozio u jednu dionicu, a druga ode. Nema žalenja.
-
https://www.poslovni.hr/domace/rjesava…-centru-4264880
Izlaze iz PSN, i to se nece desiti preko noci. Ali su na dobrom putu. Trenutno se kupuje buducnost. Da li ce cijena stati na 15,20,25,... dok ne dođu neki drugi poslovi to cemo skoro saznati. Kao sto vidimo na trgovanju trenutno ima vise kupaca nego li prodavaca, a kad cijena dosegne vrhunac bit ce obrnuto.
Kad je vrhunac gledajuci kratkorocno?!
Na ovu dionicu bi se trebalo gledati dugorocno.
-
1.Ingra(dugoročno)
2.Atpl(cisto trejd, prodati kad uskoro naraste 10-20%)
3. Valamar(dugoročno)
3.IGH (dugoročno)
Posjedujem dionice pod brojem 2 i 3
Da se ne zaboravi. Nemam carobni stapic, ali imam...
-
-
ingr 14 kn , tko je ovdje lud
Kad se kupuje po 14,sta ce bit kad dođe F1 i novo ugovoreni poslovi.
-
neki stalno kupuju
INGR SEDLAR JOSIP 6,500 0.05% 196,749 Ovaj kupuje kao da je 5 do 12.
-
kolegice
ako se zna rezultat molim vas da ga službeno objavite!
naravno da svi imamo svoje mišljenje, ali ga zadržavamo za sebe.
ali postoji problem! ako se ne uključi netko veći, vjerujem da mi mali nećemo moći to izgurati!
Napisala sam jos ljetos na Poslovnom koliki ce biti minus u 2020.
Ne zelim sada o proslosti. Pogotovo jer trenutno nemam dionicu.
Za likvidnost se barem ovdje ne morate brinuti. Ovo je narodna dionica i kada BDI krene snazno gore, za kupnju nece biti problema.
Prekasno si usla.
-
Stvar je vrlo jednostavna, kad se zadovolje prodavaci na ovim cijenama, ide se daje.
Uvijek ce bit i prodavaca a i kupaca.
-
SEDLAR JOSIP Osnovni 190,249 Tko je taj gospodin?
Tko je da je, ulozio je min 1mil kn, mozda i dosta vise. On je jedan od onih koji se vidi,a oni koji se ne vide.
Ova dionica definitivno je vise nije špekulatitvna.
Dolaskom novih igraca i uskoro F1 idemo korak po korak.
-
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…d=1613321391494
Nemojte ni ovo zaboraviti, o velikom se cashu radi. Tri godine je proslo, mogla bi i presuda uskoro.
-
"Da su vjerovnici vjerovali u to da Ingra može otplatiti sve dugove ne bi joj ih nikad prodali uz duboki diskont."
Ova recenica govori dovoljno o tebi kao ulagacu.🤦♂️🤦♂️🤦♂️
-
Previse price, svima interesanto, "ali" odluka teži dio.
Možemo se svi složit da je špekulatitvna dionica, uz upravu i poneki mali ulagac kupuje. I cijena je trenutno gdje je.
Opet "ali" i "kad" ne bude špekulatitvna ulaze veci igraci i mozda fondovi, tada dionica ce biti "daleko" veca.
Trenutno Ingra krece od nule, pa cemo vidjeti sa novom upravom kojim je limit i dokle mogu dosegnuti.
Sad tko voli neka izvoli. Uvijek je trebalo znati uci i jos teže izaci kad treba.
-
Brodari ce odradit ovih slijedecih par mjeseci ili mozda kroz cijelu godinu, jer dugo su bili zanemareni, sto sa vozarina, sto sa...
Samo kod ce od nasih odradit veci rast nznm, ali sam siguran da je vrijeme za brodare napokon doslo.
Panamax je presao 16tis, 20tis je blizu, i cisto sumnjam da nece odradit, tako mislim i za Supramax da ce ici jos gore.
-
Ja smatram da ce atpl odraditi veci rast nego li tpng(ne dugoročno), iako ta dva brodar su neusporediva sto u svom sektoru, a sto u poslovanju(tpng u dosta boljoj pozicij).
Ali to je burza, kad mislis da si ulozio u kvalitetniju tvrtku sa dobrim prihodima i poslovanju, druga ode sa losijim karakteristikama.
-
Po meni ovdje jos nije gotova prica.Smanjenje dugova, novi poslovi, koji tek dolaze ili su u zavrsnoj fazi sklapanja. Vidim da su se mali dionicari sada razbudil. Pojacani interes.
-
Usporedba Dsx i Atpl i nije bas mjerodavna. Jer Atpl ima poprilican dug i kamatu koje se ni zelenasi ne bi posramili.
Nije Atpl za svakoga. Ja sam na njoj dobro zaradio prosle godine jer sam ulazio 1000-2000kom i koristio impulse...ali trenutno me ne zanima.
Zato jer nema impulsa?!