Likvidnost se povecala, sto uz pad sto uz rast. Veoma bitna stvar za svaku dionicu.
Posts by diokidina
-
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f518e4c6e97.pdf
I njima je dosla voda do grla.
Dizu kredit da bi zatvorili stari 🤔🤦♂️.
Kolega nije za vas burza, zloba vas bude pojela...
Kolega anuitet je glavnica+kamata i anuitet se (uz neke pretpostavke) ne smanuje. Reprogramom "zatvaraju" preostalu glavnicu prvog kredita i otplacuju je uz manje kamate. Ukratko platit ce manje za istu stvar. Basic stvar. Kredit imam.
Uzurpiramo temu pa bi ja ovdje stao i prepustio dalje tpng znalcima da preuzmu, ako ih ima
Sa jednom razlikom firme uglavnom ne vraćaju glavnicu "kroz rate", već samo plaćaju kamatu, i to čak ne na mjesečnoj razini, već uglavnom kvartalno, polugodišnje ili čak godišnje.
Kolega ako netko pise realne stvari onda je zloban. Hvala.
Previse vas je ovdje ušla u zadnje vrijeme, da bi ja kao jedinka pisao nesto realno.
Citam vec mjesecima hvale od ovoj dionici, i vasim ciatatima samo sto nije isla preko 50...,a ona ne da stoji na mjestu nego je i kliznula prema dole. Sretno vam bilo.
-
Ne razumijem sto Ingra ima veze u reprogramiranje duga Tpng????
Kolega da li ste ikad dizali kredit u banci?
Po vasoj izjavi sigurno niste.
Da li znate kako se kamate za kredite plaćaju?
Znaci da vam ukratko objasnim kamate od prve rate otplate kredita idu vece prema zadnjoj otplatu kad je najmanja,dok anuitet ide od najmanjeg do zadnje otplate kad je najveci.
Sukladno tome kako st-brajo govori da su podigli kredit 2015,predpostavljam na 10g, mozda i krace,su do dana danasnjeg platili najvece kamate. Nije mi jasno da su u drugom polovini otplate kredita sa podosta smanjenim kamatama, oni podigli novi kredita sa novim kamatama koje sigurno nisu manje?!
Refinanciranje ili reprogramiranje se radi da bi se smanjili anuiteti, sto znaci da nisu mogli placat prosle obveze pod tim uvjetima.
Cuj, daj nemoj vise... nije ovo kredit dan fizičkoj osobu u banci.... kredit se otplaćuje onako kako je ugovoren, a modalitetima otplate može biti od plaćanja rate, anuitetske otplate pa sve do “tailor made” kreditiranja sa najrazličitijim opcijama grace perioda, balona i svakojakih drugih opcija. Za pretpostaviti je da ako nešto refinanciras prije roka inicijalnog dospijeća ili otplatis da to radiš jer si dogovorio povoljnije financiranje i to je logično. Sumnjam da se uprava TPNG ponaša nelogično jer bi vrlo brzo dobila zahvalnicu za rad.
Slazem se da nije dat kredit kao fizickom osobi. Prema pravnim osobama se dogovaraju uvijeti.
Ali svima je jednak nacin otplate, znaci glavnica+kamata.
Glavnica ide od manjoj prema vecoj, a kamate od vecih prema manjim. Anuitet je uvijek isti.
Zasto banke rade na ovakav nacin, i uvijek rade pozitivno, zato je najbolji primjer je ovaj od Tpng kad prekine kredit na pola, odnosno zatvara vlastitim sredstvima ili reprogramiranjem drugim kreditom.
Tpng je platio najvecu dio kamata, a ostala mu je i veca glavnica.
-
Znaci da vam ukratko objasnim kamate od prve rate otplate kredita idu vece prema zadnjoj otplatu kad je najmanja,dok anuitet ide od najmanjeg do zadnje otplate kad je najveci.
Sukladno tome kako st-brajo govori da su podigli kredit 2015,predpostavljam na 10g, mozda i krace,su do dana danasnjeg platili najvece kamate. Nije mi jasno da su u drugom polovini otplate kredita sa podosta smanjenim kamatama, oni podigli novi kredita sa novim kamatama koje sigurno nisu manje?!
Refinanciranje ili reprogramiranje se radi da bi se smanjili anuiteti, sto znaci da nisu mogli placat prosle obveze pod tim uvjetima.
Kolega anuitet je glavnica+kamata i anuitet se (uz neke pretpostavke) ne smanuje. Reprogramom "zatvaraju" preostalu glavnicu prvog kredita i otplacuju je uz manje kamate. Ukratko platit ce manje za istu stvar. Basic stvar. Kredit imam.
Uzurpiramo temu pa bi ja ovdje stao i prepustio dalje tpng znalcima da preuzmu, ako ih ima
U pravu si kolega, na to sam mislio, ali krivo napisao. Umjesto glavnice napisao anuitet.
-
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f518e4c6e97.pdf
I njima je dosla voda do grla.
Dizu kredit da bi zatvorili stari 🤔🤦♂️.
-
Svakako se slazem kolega da ne bih trebala ulaziti u firme gdje je kapital negativan. Svakako nisam dovoljno strucna za to.
Kolegice imate priliku na drugim dionicama, ne znam zasto ovdje trazite.
Kako sam shvatio da trazite dobrog građevinara, sjetih se upravo, imate dobru prigodu na Ingri, kapital pozitivan, a trenutno trzisna cijena manja 50tak posto od BVPS.
-
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/objavl…na-kuna-1475967
Predpostavljam da ce komentari biti da su sitni novci u igri.
Sto uopce pises ako ne znas o cemu se radi. Kolegice ovdje se pise ako imas argumente, a ne da je B2 humanitarna udruga ili sumnjam u dogovor.
Poanta je da B2 kapital sigurno nece pristati na aranzmane koji su de facto oprastanje duga, kakav smo imali u slucaju Ingre.
Sa tim da je to u Ingrinom slucaju bilo posljedica cinjenice da oni taj dug ionako nece moci vratiti. IGH ima u vlasnistvu vrijedna zemljista.
Kolegice moj iskreni savjet NE ulazite sa komentarima u građevinski sektor.
Vas je brodarski.
I to je upitno.
-
Ne znam naravno o cemu se radi. Sumnjam da je B2 kapital udruga sa humanitarnom misijom. Sumnjam da je pao neki dogovor od kojeg bi dionicari mogli profitirati.
Sto uopce pises ako ne znas o cemu se radi. Kolegice ovdje se pise ako imas argumente, a ne da je B2 humanitarna udruga ili sumnjam u dogovor.
-
Koleginjice, tko je rekao da se spominje Ingra?!
U članku se ne spominje niti jedna tvrtka.
-
https://www.seebiz.eu/drustvo/stete-…rdi-eura/253612
U pripremi je nova aplikacija za banijske potrese za novac iz EU fonda solidarnosti. Rok za apliciranje je do 23. ožujka, ali će Vlada i prije tog roka poslati aplikaciju i to do kraja sljedećeg tjedna, donosi Jutarnji list.
Ovo ce pogurat sve HR građevinare.
-
-
Cudna
https://www.seebiz.eu/tvrtke/institu…kapitalu/253579
Podmirili PIK dugovanje . 👏👏👏
Kako to misliš da su podmirili dugovanje? Sklopili su ugovor kojim se uređuje način podmirenja duga.
Netko je drugi otkupio dug ili će ga tek otkupiti ili će B2 kapital preuzeti imovinu koja sluzi za osiguranje duga. Oni sredstava za uobičajeno, novčane podmirenje duga, nisu imali niti danas imaju. A niti će imati, dok netko ne dokapitalizira ili na neki drugi način financijski ojača društvo.
Al zanimljiva je brzina u sazivanju sjednice NO i donosenja odluke..... po noći. Voda došla do grla.
Alooooo. Ne citas dobro. Procitaj Predmet.
Znaci Podmirili PIK, SENIOR u rekonstrukciju.
-
https://gospodarenjeotpadom.rijeka.hr/polovinom-ozuj…ihacevoj-dragi/
Moglo bi ovdje biti ugodno iznenađenje za 1Q, neovisno od ovog poslica.
Jos kad lovica bude uknjize od Peljeskog za 1Q.
-
https://www.seebiz.eu/tvrtke/institu…kapitalu/253579
Podmirili PIK dugovanje . 👏👏👏
-
Ovdje ce bit oscilacija u cijeni.
Samo treba kupit i biti strpljiv. Kad krene bit ce prilika za trejdanje, dok se situacija ne rascisti. Ocekujem da ce prije up, nego down. Kupio davno i prodao kad sam uvidio da ce cijena stagnirati,ali sad ponovno razmisljam o kupnji.
-
Kad se pogleda danasnji i jucerasnji bid, mislim da je svima jasno.
-
Kad krenu objedinjavati, kad dođu nova lica u top-10. Nece vise top-10 imati samo 30% dionica kad sad.
-
Samo neka ima trgovanja. Nek se istresu,da mozemo ici dalje.
Kako je raslo, mora doci i do korekcije. Korekcija je zdrava,a da je nema tek tada bi se zabrinuo.