1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. diokidina

Posts by diokidina

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• diokidina
    • March 23, 2021 at 8:22 AM

Po vama ovo iz top-10 su glupi sto vama prodaju na ovim cijenama. Oni ne prate vozarine?!

Dosta je dubioza ovdje, ali iz top-10 izlaze(za sada samo jedan, drugi je za sada stao) i dionica ce ostat zacimentirana dugo,kao i na Tpng.

Moj trejd je ovdje bio odlican par tisucica sa 150 na 190kn vracenih vama.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• diokidina
    • March 22, 2021 at 8:58 PM

@Neo

BV je u minusu sada i kad si ti kupovao na 90-100kn. Ostao je skoro pa isti.

Marielena

Žalosno, ali upravu ste da građevinari padaju na malom prometu.

Ali sto je to usporedno sa brodarima koji padaju na velikom prometu?!

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• diokidina
    • March 22, 2021 at 5:20 PM
    Quote from Neo

Ovekivanja su jako dobra.

Malo sto kazu strani analiticari

Kakva ocekivanja???

Sigurno su kupovao na racun ocekivanja stranih analiticara.

Imali bez ocekivanja?!

Ocekujete na ovoj dionici rast i...

To vec slusamo mjesecima.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• diokidina
    • March 22, 2021 at 12:42 PM

mitkko

Zivnija si ovu dionicu, ali opravdano. 👏👏👏

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• diokidina
    • March 22, 2021 at 9:24 AM

Uvijek i zauvijek je bilo i biti ce da se dionica kupuje kad ih nitko ne zeli, a ima potencijala.

• diokidina
    • March 22, 2021 at 8:45 AM

https://www.google.com/url?sa=t&sourc…cbCzjCa&ampcf=1

IGH se nakon Peljeskog dobro zblizio sa Kinezima.

• diokidina
    • March 22, 2021 at 8:31 AM
    Quote from Neo

Ha ha...pa bitno nek samo krene..mene i zanimaju skale..bilo gore ili dolje.

Dug u 4g skoro prepolovljen, likvidnost rekordna, vozarine opet rastu...pa nije ovo graditelj s negativnim bookom koji zivi dan po dan.

Pa znas i sam da likvidnost trenutno nije rekordna. Prosli tjedan protrgovano cca 2tis kom. Rekordna je bila kad je top-10 izlazio, samo tada.

O vozarinama koje rastu i koje su "isplative", i naftu kojoj je trenutno stopirao rast,...

A o graditelju sa negativnim bookom si pisao hvalospjeve kada je bio na 100kn.

• diokidina
    • March 21, 2021 at 7:53 PM

@Neo

Samo taj logicna smjer nikako da krene. Nestabilnosti na trzistu je poprilicna.

Vozarine su podosta narasle u zadnje vrijeme kao i nafta,a dionica ne reagira.

Ovaj trend će uskoro najvjerojatnije okrenut, a hoce li biti potpore tada na dionici vidjet cemo.

• Birtija

• diokidina
    • March 21, 2021 at 2:55 PM
    Quote from Marielena

Gradjevinari su već odradili veliki rast na temelju očekivanja da ce obnavljati Zagreb. Taj optimizam je splasnuo i očito je da će proći još vremena prije neke strukturne obnove.

Za to vrijeme male građevinske obiteljske tvrtke obnavljaju kuce i pojedinačne zgrade.

Mislim da su građevinari trenutno u down trendu i ja čekam dno iako će tehničkih odbijanaca biti. Ne želim spekulirati gdje će dno biti. Čekam obrat trenda.

Kolegice moja draga, konstantno na pogresan nacin ulazes.

Prvo si govorila protiv Atpl kad je bila 150kn,pa si je uzela kad je dosla na 190,kad je odradila rast.

IGH bi vjerojatno uzela na100kn,jer prosle godine si imala sansu pa nisi, pa sad ponovno aludiras na tu cijenu, ali i na moju žalost taj film necemo moci gledat. Pa ti je zao sto nisi ni Ingru uzimala kad je bila 5,6,7,... dok si pisala postove protiv Ingre imali si veliku sansu kupiti po tim cijenama. Ti kao da se boris protiv vjetrenjaca.

Nakon svake krize građevinari izađu prvi. 2021g za nase građevinari ce bit presudna odnosno nikad od postojanja HR građevinari nisu imali imali toliko natjecanja, sto obnova Zagreba, željeznice, mostovi, luke,...

Sto kolega Neo kaže da IGH nece imati od Peljeskog mosta veci posao, a ja ga pitam koja je razlika od jednog veceg posla ili 5-10 manjih poslova?!

Kolegice moja nije lako uci ili pogoditi trenutak kada uci u dionicu, a jos teze je znati kad uđes kada izaci.

Znam da ces i dalje po svome, ali ti zelim uspjeha u tvojim daljnjim ulaganjima.

• diokidina
    • March 20, 2021 at 4:58 PM
    Quote from Neo

Da budem iskren da padne i na 34kn ja bi bio presretan jer imam casha boli glava. Samo nisam ja te srece. A i rast vozarina kaze dno je iza nas.

U svakom slucaju meni odgovara oboje.

Al ono sto vidim trenutno je 2.kvartal jako jako dobar plus.

Kad smo vec kod casha, dođe li ovo na 30kn,spreman sam riskirati svojih pola milja kn. Sto bi rekli Dalmoši, friško sam izasao iz Valamara.

• diokidina
    • March 20, 2021 at 2:51 PM

Jasno mi je kad si u dionici da pricas u superlativima.

Ova dionica stagnira godinama, te da nije bilo izlaza iz top-10, nista se ne bi promijenilo.

Da li je iz top-10 stopirao izlazak, ili ce nastaviti ako se pojaca kupnja, provjerite. Imate sansu. Ja da sam toliko siguran, preuzeo bi rizik, i kad vec govorite da rade i da ce raditi u plusu.

Iako mislim da ce u ovoj krizi prvi izaci građevinari(ne izjasnujem se tko).

• diokidina
    • March 20, 2021 at 1:35 PM

Ova dionica je interesantna, ali na dosta manjim razinama. Osobno cekam na 30kn,jer ce se prije ili poslije izvjesca za 1Q to desit.

Znajuci da ce 1Q podbacio. Netko koji govore da je to vec ukalkulirano u cijeni, grdno se varaju.

• diokidina
    • March 20, 2021 at 12:43 PM
    Quote from Neo

Nece to do 200kn zadugo. Al da moze nize itekako moze. Ipak treba sagledati trenutnu situaciju i stagnaciju. Nakon Peljeskog mosta vrlo malo je velikih projekata. Na malim poslicima i nema zarade. Eto moje misljenje je pricekati razine 80-85kn gdje je donji boll.

https://www.hzinfra.hr/naslovna/odrza…ja/eu-projekti/

Po tebi je ovo vrlo malo velikih projekata?!

Tvoj stav mi je vrlo jasan.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• diokidina
    • March 20, 2021 at 10:40 AM

Do ljeta transakcija bi mogla biti gotova.

Kako primjecujem u tekstu da Česi zele vecinski dio, kao u Tatri, tu ce im pomoc Petrovic(br. 3) sa 9% i po mogucnosti HR sa 28%.

Ako dođe do ove situacije preuzimanja od br.3 i HR, nece sigurno bit po 5kn.

A i jos jedna bitna stvar je ta da ne vjerujem da ce HR uopce prodavati svoje udjele, nesto slicno kao u PTKM. Ako ne bude prodavala nema mu drugog nego preko burze, ili nekom dokapitalizacijom(jos nije jasno u kojem obliku).

• diokidina
    • March 19, 2021 at 9:59 PM
    Quote from Neo

Ja sam pisao da kupujem na 90-93kn kolega i da je sve do 100kn meni prihvatljiva cijena.

Imao cca 2200 kom i prodao po prosjeku 142,xx i uredno platio porez. ;(

Ako padne na 100kn opet mislim kupovati.

Vec kad pises napisi, ako naraste i bude 200,da je neces kupovat,jer je odradila rast.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• diokidina
    • March 19, 2021 at 4:14 PM

Nije mi jasno o cemu pricate. Citam i ne vjerujen. Cijela je burza nelikvidna i u padu, a vi sad trazite razloge pada pojedinacno po dionicama. 🤦‍♂️

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• diokidina
    • March 19, 2021 at 1:55 PM

Slijedeci tjedan ce se sve vratit u normalu.

Danas treba stat na bid, ako se ima i cekat.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• diokidina
    • March 17, 2021 at 10:27 AM

Kad je raslo vecina se nije javljala. Sad vas ima. Pozdrav svima.

• INGR (INGRA d.d.)

• diokidina
    • March 16, 2021 at 2:45 PM

Bilo ih je vise na 11.

• INGR (INGRA d.d.)

• diokidina
    • March 16, 2021 at 1:04 PM

Na 10,70kn nalog na kupnji 19850kom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt