Interes za ovu dionicu je sve veci.
Vjerujem da ce uvidjeti vecina da je po 20 dobra kupnja. Jadroplov odavno nije vozio pod ovakvim vozarinama, i da ce 1Q biti pozitivan.
Ovo je mitkko dobro srocio ima 20tak dana.
Interes za ovu dionicu je sve veci.
Vjerujem da ce uvidjeti vecina da je po 20 dobra kupnja. Jadroplov odavno nije vozio pod ovakvim vozarinama, i da ce 1Q biti pozitivan.
Ovo je mitkko dobro srocio ima 20tak dana.
Ovo je dobar znak kad novinar ili novinarka pise negativno o tvrtki.
Novinarstvo je podlezno placanju clanaka, to se zna.
Kako bi bilo da je upalilia auto i provozala se do SB i razgovarala sa predsjednikom uprave, a ne sama donosila zakljucke.
Mi smo drzava takva da svi mi znamo bolje od susjeda sta se događa u njegovom dvorištu.
Nemam dionice ove trenutno rizicne tvrtke, ali cu je kupit sada.
Iza 20 ce ulazi velika vecina,to tako bude. Ne znam kad Jadroplov ulaze u redovni režim.
Sto se tice vozarina(Bulk carrier) iz mog saznanja Jadroplov radi u nuli kad su vozarine 7tis $.
U 1Q voze po prosjecnoj vozarinama od 13tis $, odnosno nekih zadnjih 15tak dana u tom istom kvartalu voze po 20tis $.
2Q ce se vozit vecinom po 20tis $.
Za kasnije cemo vidjeti razvoj situacije.
Govorimo za svaku godinu da je presudna za IGH, ali ja mislim da je ova prekretnica.
Ova godina ce bit sa podosta velikih ulaganja u građevinu.
Sad je sve na vodecem rukovodstvu da se izbori na natjecajima sto kod nas a sto vanka. Velik test za njih.
Sto ti mislis?
Ta vijest o Suezu nije niti ocekivana niti se moglo ocekivati da isti dogadjaj postane trajan. Vec kratkotrajan. Vjerovatno ce biti odblokiran u nedjelju.
Potrosnja nafte i jaca potraznja je jedini parametar uz oporavak gospodarstva i jacanje avio i brodskog prijevoza. Isto se pocelo dogadjati i otud rast vozarina. Naravno i skupi scrap metal utjece na rezanje starih tankera.
Veca cijena metala znaci i skuplji tankeri i manje narudzbe.
Sutra retest na cca 43.50-43.60 kn i nastavak rasta.
Sto bih ja sve dao da mogu biti ovako vidovit.
Po mom misljenju ste svi prebrzo usli i ostali bez municije. A tko ce branit???
Bid treba bit dobro popunjen,a ne kao kod IGH, a on sve rijeđi.
Ja ne znam cega se bojite. Vozarine rastu, Suez je blokirana, sto znaci vece vozarine, avionski promet se dize i sa njima vece vozarine, projekcije su odlicne,probijen je put na 47,otvara se prema 60,....
Jesam li sto zaboravio?!
Top-10 se napokon javio. Tek je poceo.
Tek nam predstoji vidjeti do koje razine ce ici.
Moj kolegijalni savjet je kad budete izlazili da izlazit u valovima.
Nemojte svi odjednom stvorit cete paniku.
Addiko i Zagrebacka i dalje izlaze, jos im je ostalo 48000kom. Meni nije jasno jeli oni vide da vozarine rastu.
Nadam se da CERP vidi kako vozarine rastu, pa necu u podjeli duga zbog oduzete imovine i na ime naknade za HRVI.
Kako kaze nas dragi kolega @Neo, gdje je volumen jak to svjedoci o snazi kupnje u obrani cijene. Ovdje se volumen smanjio na kupnji, a nas dragi kolega nestao.
Cekajte da se vecina uz top-10 pocne iskrcavat.
Kao i kolega @Neo, poznatiji pod nickom Mr %.
Sta sam rekao, bid se stanjio. To je nevjerojatno koja navlakusa pojedinaca na forumu, koji izađu na ovim razinama.
Nisu pojedinci problem koji navlace, vec oni koji upijaju.
Sto sad.... Opet na 180 i mozda nize.
A on sa finim zaradom na drugu dionicu ili kao nestane neko vrijeme, pa se slucajno vrati. Bio na sluzbeno putu, zbog nemogućnosti privatnih ili poslovnih obveza nije bio dostupan. 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Budite oprezni previse vas je uslo ovdje.
Dogovorite se da svi ne izađete u istome trenutku.
Iz IGH ulaze u Atpl. 😎
Cekajte da se vecina uz top-10 pocne iskrcavat.
Kao i kolega @Neo, poznatiji pod nickom Mr %.
Grijesis sto se tice Ingre, jer upravo ova danasnju uprava ne igra na kartu politike.
Kad pogledas njihove reference i gdje su prije radili bit ce ti malo jasnije.
Ovo sto upravo gledamo je ocigledni primjer dizanja cijene sa malim prometima.
Jos pod brojem 3.uz IGH treba dodati Ingru koja bi "mogla" imati vodecu ulogu.
Dosta je cistija po bilanci od IGH, zajedno prolaze PSN.
Iako smatram da IGH kad jos rijesi senior dug nece imati teret na leđima, i lakse ce funkcionirat.
Hvala. Zarađenih 20tis € za 2-3 mjesec.
Nakon objave trezora da prodaju dionice, cijena se nije povukla i drzala obranu cvrsto na 140.
Trenutno sama nelikvidnost burze i globalna neizvjesnost reflejtiraju trenutno stanje ne samo na ovoj dionici vec i na cijeloj burzi.