Krenula jaca prodaja ispod 40.
Vjerojatno sa losijim 2Q ce biti dno.
Krenula jaca prodaja ispod 40.
Vjerojatno sa losijim 2Q ce biti dno.
i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.
ili uzeti 500-600 kom pa šta bude!!?? kao na kladionici?
1Q je bio u minusu radi prije dogovorenih vozarina koje su bile prosjecno 10-13tis$.
U 2Q su vozarina 22-23$. A za 3Q ce vozarine biti preko 25-26$.
A kad krene u redovan rezim ide se na 30,sa novim izvjescem i do 40. Ovo govorim objektivno.
Imali kakvi grafic ovdje sa uzlaznom putanjom ili prate Atlansku.
2Q mi mogao biti onda dobar, ali 1 polugodisnje i ne tako dobro.
Mozda ne uđe u ovaj kvartal.
"A postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u
poslovnim knjigama Društva".
@Neo
Znam da je tesko priznati, ali isto si se malo zaletio na tpng, mislio si da ce kao na igi sa 100 na 150...
Ako se bolje pogleda u gledalicu, ovdje se vec neko vrijeme desava rusenje cijene na malim prometima.
Doci ce i odbijanac, nadam se da ce se nesto ove godine ugovorit na novom trzistu u istocnim zemljama.
Do 140kn nema tisucu dionica. Šupljina.
@Neo
Prognozirao si i da ce tpng preko 50,samo ne znam koje godine. Istu sam prognozirao debelo ispod 40.
Izvjesce za 2Q, ali i cijela godina ce bit pozitivna.
Ad 7. Predmet poslovanja Drustva dopunjuje se na nadin da se u predmet poslovanja Drustva dodaju
sljedece djelatnosti:
x proizvodnja energije;
* prijenos, odnosno transport energije;
* skladištenje energije;
* distribucija energije;
* upravljanje energetskim objektima;
* opskrba energijom;
* trgovina energijom.
Bacaju se na energiju.
Racunica ti nije na mjestu.
Kako novinar iznosi da drzava dokapitalizira sa 360mil kn, a ukupni dug je 203mil kn, a temeljni kapital je 203mil kn.
Po tome znaci da drzava dokapitalizacira sa 360mil kn, zatim reze 1 u 2 sa 20 na 10kn, te Česi ulaze po 10kn.
Tu i ostane jos i kapitalnih rezervi
Pojavio se članak na forumu PD i ključno što kaže je:
"Detalji programa za spas Đure Đakovića, kao i u dosadašnjoj praksi, drže se “iza zatvorenih vrata”, no kako se čuje, prvi korak povući će država, koja će smanjenjem duga za 360 milijuna kuna dokapitalizirati kompaniju, potom će uslijediti rezanje temeljnog kapitala i treći korak bit će dokapitalizacija kojoj će pristupiti D.D. Acquisition. Ukupno će u pet godina trajanja ovog procesa Đuru Đaković ojačati s jednakim iznosom koji daje država, dakle 360 milijuna kuna, a u prvom koraku bit će to 120 milijuna kuna, što će otvoriti prostor Česima da steknu više od 75 posto vlasničkog udjela."
Danas tone DDJH na 10 lipa
Iz teksta:
" Model je u načelu sličan onome koji je primijenjen u kutinskoj Petrokemiji, a u ovom slučaju specifično je da je strateški partner koji je odabran u javnom nadmetanju, već i pojedinačno najveći dioničar s udjelom od 18,9 posto, te odnedavno ima i svog predstavnika u Upravi grupe Đure Đaković. Riječ je o Tomášu Telúchu, češkom menadžeru s dugogodišnjim iskustvom u metalnoj industriji, koji je kao kadar D.D. Acquisitionsa angažiran je na projektu restrukturiranja Đure Đakovića, a formalno mu je Nadzorni odbor dao tromjesečni mandat, koji istječe početkom srpnja."
Sa 120mil kn dobit ce 75%,i to izdavanjem 30mil novih po 4kn.
I to je tek pocetak price slične kao u Petrokemiji.
Auuu, koliki milijuni se ovdje utapaju. A koliko onda dioničarima vrijede dionice?
Nominala po 10kn. Dionice vrijede koliko ce se moci na burzi prodati.
Imamo novog u top-10. Preletio zadnjih trojicu. PBZ
Sadašnji većinski vlasnik Dalekovoda je tvrtka Konsolidator sa 60,68 posto dionica.
Vlasnici Konsolidatora su fond Inspirio sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto. Najveći vlasnik fonda Inspirio je HBOR s 50 posto, Fortenova ima 26 posto, a mirovinski fondovi i Croatia osiguranje preostalih oko 24 posto.
Konsolidator je vecinski vlasnik, ali unutra sebe je Insporio i Fortenova, a unutra Inspirio je HBOR i Fortenova.
I vi mislite da je vec odluceno.Po meni su vece sanse da ne prođe "ali samo pod ovim uvjetima".
Do jucer je bilo kao da je gotovo, da dionica ide na 10lipa,sad kad ima kupnje, prica Vam ide u suprotnom smjeru.
Jos ima do skupštine mjesec dana, i nije sigurno da ce proci, 50%-50% kod vladajucih za sada.
Ne mogu odgovoriti odakle mi info.
Danas prelazimo 2,a za koji dan i 3.
I zasto kupci kupuju po takvim cijenama????
+Ingra(dokupio)
+Vlen
+Dlkv(dokupio)
Ima jos do kraja danasnjeg trgovanja. Ako se dlkv razbudi i krene, sto hoce, mozda ne danas, nece se imati dobrih prilika kao jutros.