jel ovaj na 6,06 a1 ili neki šaljivac :-))
Posts by sveps
-
-
mislim da imamo jos oko maksimum 20 dana odnosno do kraja 4 mj. da skupljamo, onda ide objava da je odabran kupac i salje se agenciji na odobrenje ali tu ce vec cijena biti oko 8-9 kn
a tako misliš na osnovu čega?
-
Ako isti ljudi kupuju i prodaju a cijena brutalno raste, onda tu neki puše nemilu lovu.
Taj stil trejdanja sa ovakvim rastom nema nikakve šanse, a vidimo kako svi trejderi govore kako su okrenuli dobru lovu.
neki prodaju pametnije ... evo ti u top 10 broj 6 smanjio poziciju.
-
Ajmo pricat o ozbiljnim stvarima. Kako je moguće da se protrguje 1.5 milijona dionica u 3 dan, sa skokom cijene od 30% a nema značajnih promjena u knjizi dioničara? Očito je ko je gledao bid i ask zadnjih dana da neki računalni program stavlja naloge i na kupnju i na prodaju, mijenja ih takvom brzinom, baca iz euforije u očaj čas kupce čas prodavače. Pa vas pitam jel moguće da postoji takav softver?
pa isti ljudi prodaju i kupuju, smanjuje se prosjek ili slično
-
I sada se vidi da ovi veći nalozi stoje visoko na Asku jer su generirani automatizmom, trenutno na 14-15hrk, dakle to nisu prodavači nego popunjavači aska.....
ma nemoj :-)))
-
nije mi jasno zašto bi banka držala 7 godina udio nemala od toga ništa i potom prodala ispod cijene (ht bar nešto zaradio) a trećina njihova
pa recimo možda ako iz nekog razloga zaključi da ne može dobiti više
-
Ako je A1 dao ponudu onda je to bilo vjerojatno u prvom roku. Ako misle nadbidati UG onda su se morali isprsiti. To znači da si niti UG nije mogao dozvoliti da da slabu ponudu. Po mome virus nema uticaja na visine ponuda.
-
meni je HT izjava korektna. Shvatite da nismo bitni mi, ionako je cijena rasla samo na osnovu pretpostavke da ide prodaja i da će biti kupaca. Dok je netransparentno rasla nitko se nije bunio :-)) sad odjednom revolt. Trgovina sljedećih dana će pokazati što misle oni koji imaju para odnosno dionice.
-
Stvar je sada mrvicu manje neizvjesna nego pri dosadašnjem rastu.
-
Ako na papiru imate nekoliko činjenica koje čvrsto idu u prilog tome da se barem dvije kompanije trebaju javiti na natječaj...... Jedina otegotna okolnost je ova novonastala situacija koja će proći a telekomunikacija kao siguran biznis ostaje.... Ona ne znam u čemu je problem?
Neki kolege su u prijašnjim postovima iskazivali sumnju pošto nema insajderskih informacija?!!!
Gospodo pa ovdje se vjerovatno radi o UG, A1 I tko zna kome.... Dali će u prvom redu odvjetnička društava gdje dolaze ponude stavljati svoj ugled na kocku? Radi se o međunarodnoj ponudi... Nije to situacija u kojoj Janko kupuje Markov hotel, dogovore cijenu.. pa odu na janjetinu...
Ovjde se radi o međunarodnoj reputaciji, ugledu i poslovnoj diskreciji svih faktora u ovoj fazi... To je važnije od bilo kakvog kokošarenja na burzi.... A da su se na temelju nekakvih insajderskih informacija događale važnije transakcije, to bi se otkrilo....ovo je sve bilo u većoj i manjoj mjeri trejdanje i navlačenje dosad, naravno potpireno koronom.... Čak je i rba povukla ručnu i ostali su samo nadobudni...Tako da mislim da nitko ne može znati koliko ponuda ima 100%,osim onih koji će to otvoriti...
ako su realne dvije ponude, onda se onaj koji se nije žalio na uvjete natječaja javio već u prvom roku. Ako je tako, onda se i ovaj drugi mora javiti sada u produžecima nevezano uz koronu
-
Zainteresirane ponuđače u principu ništa ne sprečava da već sada, po ovim cijenema, kupuju na burzi?
I što onda kad time napumpaju cijenu kao što je Šaranović napravio?
Tehnički može kupovati tko god želi, ali lakše im je dati jednu jedinstvenu ponudu i po toj cijeni kupiti sve (ili bar veliku većinu) nego se zafkavati s kupoprodajama po lipu gore ili dolje.
Nije Šaranović plaćao Kraš po 1050 zato što je želio podijeliti pare ljudima nego zato što je bio prisiljen. Nije imao situaciju kakva je na Optimi da postoji natječaj kojim može kupiti kontrolni paket. Da je imao takvu mogućnost, mogao je svima ponuditi 600 kn dok je cijena bila 400 i svi bi mu prodali. Mislim, mogao je to napraviti i bez službenog natječaja, ali nije iz njemu poznatih razloga...
pa šta ja znam, može dio kupiti po recimo 6 prosječnoj i dati ponudu po 7. Ako mu prođe ponuda malo je uštedio, ako ne ... proda onom drugom po većoj cijeni. Ok, to može odraditi na par postotaka dionica možda pa mu je zarada kao velikom igraču kikiriki,
-
Zainteresirane ponuđače u principu ništa ne sprečava da već sada, po ovim cijenema, kupuju na burzi?
-
...pa imamo službene procijene ovlaštenih kuća koje su dale službenu procijenu zar ne i znamo kolike su te procijene...e sad tko je u pravu i tko ima bolji uvid u stanje i vrijednost kompanije...
imamo li ih? Imaš neke linkove na te procjene?
-
Zanimljiv je ovaj link:
https://www.digitaltveurope.com/2020/03/04/cro…o-united-group/
Tekst je od danas. Izgleda da je danas kompletirano preuzimanje TELE2. Koincidencija da je produžen rok jucer?
Ima i jedna zanimljiva pogreška unutra...a možda i nije pogreška tko zna...
United Group’s acquisition of Optima comes just after Deutsche Telekom-owned Croatian .....
-
Bok,
AZTN je dužan objaviti odluku i obrazloženje odluke na: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020
Ako zbog tajnosti stranke koja je uložila prigovor ne smije, jer bi se obrazloženjem otkrili tajni podaci iz natječaja, tada ima pravo ne objaviti. Da je po službenoj tužnosti, po riječi zakona, tada je u odluci moralo pisati "prema članku tome i tome morate promijeniti uvjete natječaja tu i tu".
lp
samo što se ne radi o odluci AZTNa. AZTN je OBAVIJESTIO HT a HT je donio odluku o uvažavanju primjedbe te produljenju natječaja
-
tržište je uvijek racionalno. Tu imaš dvije komponente
- što ako nema ponuda?
- što ako će se ova igra s iskrcajima/ukrcajima nastaviti (poučeni iskustvom to je realna opcija)
zašto ne prodati i probati dokupiti 10% jeftinije? Sve je to dio priče pa si svatko odluči kak mu paše. Ja sam dosta puta na Optimi bio preoprezan i nedovoljno pohlepan. Jbg
Ma je li?
6.35 je skupo, a 5.65 je ok jer postoji mogucnost da nema ponuda?!? Kakva je to logika majko mila??
pa na 6.35 je prodao onaj koji se boji da nema ponuda, a po 5,65 je kupio onaj koji vjeruje da ponuda ima, ili je prodao onaj koji misli da će ovaj pad biti dublji, a kupio onaj koji misli da će biti još par titraja pa će zaraditi
-
- što ako nema ponuda?
- što ako će se ova igra s iskrcajima/ukrcajima nastaviti (poučeni iskustvom to je realna opcija)
zašto ne prodati i probati dokupiti 10% jeftinije? Sve je to dio priče pa si svatko odluči kak mu paše. Ja sam dosta puta na Optimi bio preoprezan i nedovoljno pohlepan. Jbg
Kako nema? Ako su jučer produžili natječaj da dodaju barem jednu?! 😁
Sala, a koji bi bio razlog da nema ponuda? Cijena na burzi? Pa evo, pala je cijena.Ako je netko i imao neke info, imao je jedne strane, ne svih. A pitanje je da li su bile info ili dezinfo. Al to je ionako posao za regulatora, a ne za nas na forumu.
a šta ja znam ... možda kupci igraju na to da dovedu prodavatelja u stisku i time dobe povoljniju cijenu
-
Nikada od mene burzovnog mešetara.
Ne mogu predvidjeti reakciju mase, ne ide mi ta psihologija.
Vijest o produljenju natječaja i omogućavanju javljanja na natječaj svima zainteresiranima, a ne samo iz branše meni je bila dobra vijest
Tržište reagira snažnim padom.
Poklopilo me na bidu.
Ostalo/ propalo hvala im
Al' to je sve, šmrcko
Tržište može dulje biti iracionalno nego što mi možemo biti likvidni
- što ako nema ponuda?
-
....ne razumijem čemu toliko upitnika...očigledno je da je zainteresiran netko tko nije izravno u telekomunikacijskom biznisu i čini se da mu je jako stalo do OPTE...
pa kad nije baš očigledno. Postoji i ona lošija interpretacija
-
Stigle su ponude i to od A1 i UG.
Samo treba to pravno biti točno da se nebi poigrali sa UG....a oni su velikimigrači i imaju dobre pravnike....
ti to znaš ili pretpostavljaš?