mitkko
može konkretnije pošto veliš za sastavnice crobexa +15 do -25%?
mitkko
može konkretnije pošto veliš za sastavnice crobexa +15 do -25%?
računovođo
razmišljanja su ti gotovo sva na mjestu osim ...promašena europska politaka u borbi protiv covida 19.... daj nam reci koja su onda ispravna, možda američka? eto i švedska priznaje da je promašila. koliko mi poznato jedino sjverna koreja normalno funkcionira. znamo zašto. vjerujem da takvo društvo nitko ne želi.
Q1 će gotovo sigurno biti rekordan, ali uz produženje dana naplate, moramo imati na umu i veliku zaduženost 1:3,7 omjer kapitala i duga. firma već dugi niz godina funkcionira na taj način, kratkoročan dug je pokriven potraživanjima od kupaca. doduše najveći država koja plača, ali ipak... nije sjajno.
onda u utorak slijedi opet raketa!
vrlo zanimljivo razmišljanje! za pročitati nekoliko puta i razmisliti. (ako još imamo s kime misliti).
živim u manjoj sredini i te mjere vjerujem da je puno lakše provoditi, a imaš i puno više izbora nego li gradsko stanovništvo. malo u vrt, vinograd, voćnjak, okolo kuće uvijek nekakvog posla. osobno bih jako teško podnosio život između četiri zida u nekom neboderu. ako se ova situacija uskoro ne smiri, bojim se da je gore izneseno mišljenje vrlo vrlo blizu istini.
vrlo zanimljiva razmišljanja, rambo i kupoprodajnk protiv foruma. ne zagovaram nikoga, svaki post ima svoju težinu i istinu.
mene zanima samo jedna stvar: ukoliko NE DOĐE do smirivanja virusa npr. cijele ove godine.... da li će se sve mjere vlade i RH i EU nastaviti provoditi u današnjem obliku!!?? probajte samo zamisliti situaciju da aktualno stanje potraje samo do kraja godine!! ili ne daj bože da se još i rasplamsa! zatvarati će se onda i proizvodni pogoni i polovica javnog sektora!!?? u tom slučaju je cijeli svijet na klojenima!
trenutno još ima novaca, rezerve su pune i ne mogu se oteti dojmu da ova corona uopče nije slučajna da se taj novac potroši na "humani" način jer bi inače počeo stvarati goleme probleme najjačim ekonomijama, a posljedično i cijelom svijetu.
tako da... u pravu su i prvi i drugi i treći!
zločesta je stvarno postala zločesta!
i ja svakodnevno radim sa ljudima u bliskom kontaktu, ali ne prodajem niti mijesim babino brašno da sve njih nahranim! dapače, oni svi hrane mene!
Nije šija, nego vrat
pa što se sa tobom dogodilo!!?? od vedre optimistične forumašice, postala si ptica zloslutnica! daj napiši neki dobar veseli post i zalijepi nešto nadobudno. a ne samo crnjak do crnjaka i naših i amera.
meni će za nekoliko dana biti 21 g od prve kupnje na zse, i slažem se sa kolegom. najveći dobici bili su na kojekakvim bedastoćama u koje danas sigurno ne bih ulazio. doduše i vremena su bitno drukčija, ciklusi sve kraći, poremečaji sve češći. onaj buffetovski pristup kupi i zaboravi na dionicu, bojim se da sve manje vrijedi jer se život sve dalje sve brže odvija.
tih drhtavaca, kako veliš, se rješavamo još od 1,60 kn ako se ne varam, i nikako da otpadnu. drže se bolje nego klopci!
mirone
uzlazni trend na zlatu ti traje već od studenog 2018.!
mudri će baš ići u autosalone i dobiti debele popuste jer će svaki kupac biti zlata vrijedan. a i ljudi će se razmiliti kojekud, samo da covid prođe čim prije. i nemojte misliti da će štedjeti pare. baš naprotiv!
ja sam full u papirima, ali sa prstom na obaraču. i posljednjih nekoliko godina sam siguran da je svijet postavljen naopačke!
ne vjerujem da si toliko stara! drugo je pitanje koliko su buffetove metode od prije 50 g danas primjenjive na burzi. svijet, stil života, tehnika i tehnologija se mijenja drastičnom brzinom, tako da... eventualno ono... kupiš dionicu u koju vjeruješ (po mogučnosti iz poznate branše) i zaboraviš na nju.
manu
pa barik ti i inače jako slabo vidi! dobro je vidio da podravka nema u planu divku (što je sada i normalno), pa je prodao i kupio ernt za koji je vidio da isplaćuje 70-ak kn divke, pa ga kupio. samo je propustio da je to bila divka isplačena prošle godine!
zločesta
pa kako to da si ti u cashu!!?? zar ti te tvoje crtkalije ništa ne govore? a mlati se ozbiljna lova! ili si jedina osoba koja je prodala u veljači i sada mirno čuvaš lovu.
inače, velika većina ne zna što bi sada. po meni još nekih desetak % gore, a onda.... malo veći i duži tobogan! ozbiljnije smanjenje broja oboljelih ili pronalazak cjepiva su potencijalni bounce, ali generalno i početkom objavi fi.... ništa dobroga.
ma nemoj nam reći... oni su znali da dolazi najprije corona, a onda recesija!!?? vjerovatno zato i stoje novci od dokapa 2-3 g na računu, a usto su i isplačivali dividendu! ako je za vas to vrhunski management, onda ok! za mene su nesposobnjakovići sa nedostatkom vizije i strategije! ohhh, fulao sam, imaju odličnu viziju i strategiju kako povećavati vlasnički udio!
mišljenja sam da ove mjere koje su na snazi neće moći dugo izdržati ako corona doslovno ne poludi. eventualno još mjesec-dva jer će nastupiti totalni kaos u cijeloj europi sa kojekakvim nestašicama. kamionski prijevoz je već sad skoro nužno neophodan za nesmetan protok roba i usluga, a probajte zamisliti stanje da sve zabrane potraju još recimo 4-5 mj!!?? da ne govorimo o porotoku ljudi. nadam se da će se iznaći neko prijelazno rješenje na europskom, pa i svjetskom nivou. da, i morati ćemo naučiti živjeti sa coronom.
da li će turizam općenito od toga nešto uloviti....
Ko misli da država neće preuzeti drugi stup, taj ili je naivan ili živi u balonu. To je očito kao da je sutra ponedjeljak.
ovdje nije pitanje da li će preuzeti, već kada će to učiniti! pošto je nekoliko dobrih fiskalnih g iza nas, mislim da zasada to nije opcija.