ova ti je baš na mjestu! uspoređuješ naše i njihovo tržište!
Posts by tollway
-
-
Obicno ti zivot, tj. Karma vrati sve sa kamatama.... da se jedan dan zamislis sta ce mi sav novac svijeta, to je samo $$$... jedan segment zivota bez kojeg ne mozes, ali sto si inteligentiji i stariji, vidis da ti ni ne treba puno da istinski uzivas u zivotu
Upravo tako. Možda ćemo sada biti malo ponizniji i skromniji nakon svega.
starije generacije definitivno, a ovi oholi bahati uobraženi mladci.... teško, jako teško. tako dugo dok ne osjete na vlastitoj koži.
-
https://finance.yahoo.com/news/investor-…-110659642.html
Ovo je poučno za pročitati.
Pišu da ovo nije dno, i da se maknemo sa marketa. Pominje i Veliku Depresiju, sa padom od 80%
Nekako je to u skladu i sa onim što je pisao Harding u Riding the Bear. Kaže da se naprosto moramo maknuti u stranu
kolegice, previše čitaš i pažnje poklanjaš tim amerima! zar vam još nije jasno da mi njihov mentalni sklop ne možemo razumijeti, to je svijet za sebe. njih jedino kuže oni retardirani britanci, pošto su isto takvi. vjerujem da zadnji događaji i reakcija burze govore tome u prilog.
-
Taj forum o kojem pričate je u najmanju ruku smiješan i ne treba ga shvaćati uz nikakvu dozu ozbiljnosti jer je očigledno da su teški amateri tamo. Drago mi je da postoji forum kao ovaj gdje vidim ima uistinu dosta iskusnih ljudi koji posjeduju određena znanja (ne mislim konkretno na temu OPTE, već općenito).
kolega
gotovo svi akteri na ovom forumu preselili su se sa spomenutoga, a velika većina ima i iste nickove. najveći razlog za to je očajan redizajn i admin vjeko za kojeg mi se čini da je u službi njegova veličanstva! često je normalne i konstruktivne postove brisao, a puštao kojekakve trolove sa više nickova (stariji forumaši znaju o čemu govorim) da pišu što god želu pa čak i vrijeđaju. svojim (ne)činjenjem rastjerao je puno puno odličnih i vrlo konstruktivnih forumaša koji su prestali pisati. posljedično je kvaliteta foruma pala ispod svakog nivoa, a ostali su samo najokorjeliji ovisnici. ovdje je nivo komunikacije mnogo kvalitetniji i civiliziraniji, iako i tu ima povremeno iskrenja i drukanja. što je i normalno, ali ne tako sirovog i bezobraznog kao ondje.
molim admina da ne briše ovaj post (iako nije na pravoj temi) zbog prilično novopristiglih članova. a i admin vrlodobro zna o čemu govorim. za sada sve pohvale!
-
konačno nešto dobroga!
-
bravo za mušketira! sve rečeno u jednoj rečenici. jedan od najboljih postova u ovim virusnim danima!
-
zašto podravka i sapunjara? koliko znam oni rade punom parom. za kraš ne znam.
-
kolega u medici je više-manje isto stanje barem deset godina. prouči malo posljednjih nekoliko izvještaja i biti će ti jasnije. osobitu pažnju obrati na stanje duga!
-
-
-
u SAD-u za liječenje ne trebaš policu, ali dobiješ uredno ispostavljen račun. bilo jučer na tv. kompletno liječenje u slučaju da ste pozitivni traje do dvadesetak dana. od bolnice do bolnice cifre su različite. od 30 do 70 kila dolara! pa sad vi vidite treba li vam zdrastveno ili ne.
osobno imam problema sa karpalnim kanalima. znate li koliko košta bezazleni 5-minutni zahvat nakon kojeg ideš za pola sata kući u privatnim ustanovama? najjeftiniji koji sam našao je 7000 kuna.
-
takvo stanje duga u medici traje već barem desetak godina, a ove g bi moglo biti još i gore! istina, država je dužnik koji će to jednom platiti, ali kad moraš uzimati kredu za obrtna sredstva..... ne izgleda najbolje.
-
Jeli moguce da Ameri znaju više nego ostatak svijeta? Dok svi palamude kako će tamo svi pokrepat, eno i danas sve u plusu u njih i malo po malo indexi se vraćaju gdje su bili. Mi se s druge strane ne vraćamo nimalo, pa se pitam jeli moguce da smo previše pali, nekih 20ak posto više nego smo realno trebali sudeći po Amerima? Vidit ce mo ovih dana
kolega
nemoj se mučiti sa amerima. to je definitivno svijet za sebe sa mentalnim sklopom koji mi, a niti drugi europljani, ne možemo razumijeti. dokazano nebrojeno puta. neki dan sam pročitao da je u općoj strci i zbrci oko korona virusa najprodavaniji asortiman ORUŽJE!!?? naime, posljednjih tjedana prodaja oružja raste enormnim stopama!! pa sad ti budi pametan!
-
kolega
moglo bi biti koječega, pa i nereda i prosvjeda ako stanje potraje. živim u sredini sa 2500 stanovnika i sve funkcionira skoro normalno iako malo usporeno. možeš biti vani koliko ti vrijeme dozvoli i obavljati svakodnevne okokućne i poljoprivredne poslove skoro normalno, ali ne sa nekolicinom kao prije nego sam. u gradovima mora da je živa koma!
a što se tiče sezone i samog valamara (pa i drugih velikih turističara), bojim se da si puno puno preoptimističan!
-
Nisu to uopće stručnjaci kolega, piše se bez ikakvog znanja i informacija.
Austrija Kurz kancelar je odmah upumpao 38 mlrd eura tj. 285 milijardi kn firmama.
Hrvatska će morati barem pola od toga oko 140 milijardi kn. 01.06. će se otvoriti granice, mjerit će se temperatura putnika i sezone može sasvim "normalno" dalje. Biti će pada, ali mali iznajmljivači bi pocrkali a ni velikim hotelijerima ne bi bilo bajno. 01.06. je krajnji datum za ovo stanje. U suprotnom bi sigurnosno stanje bilo nemoguće kontrolirati. Krenuli bi masovni neredi, ubojstva, krađe, paleži, razbojstva. Budimo realni, Hrvatska nema zalihe novaca. Zato se i čude "stručnjaci" ovdje da Valamar ima pola milijarde kn casha u blagajni.
-
Ima li tko da nam da odgovor na pitanje koliko ce pasti hrvatski BDP?
Eto tko to zna pogoditi znat ce i gdje je dno.
Po meni nismo ni blizu dna, ni mi ni Ameri.
Al bi mogli jos malo narasti.
kolega, budite ozbiljni! ili nemojte biti naivni! to ti nitko živ ne može sa nekom ozbiljnošču i sigurnošću reći, samo pretpostavke pretpostavki. prognozama i mišljenju većine rijetko kada posvečujem neku pažnju. najčešće djelujem upravo suprotno. zašto? najsvježiji primjer: tokom vikenda na forumima je barem dvadesetak stručnjaka sa sigurnošću govorilo o potopu u ponedjeljak i na zse i na europskim i na američkim burzama. a ono vidi vraga, potpuno kontra!
-
Danas ujutro su na vijestima na radiju u 7 h rekli konkretno iz Podravke da imaju sve potrebne sirovine da mogu raditi i proizvoditi bez problema do kraja godine i dulje. Jedino zapinje sa kvascem. Također je rečeno da su na razini države zalihe žitarica dovoljne i da ni tu nema brige. Nema mjesta bilo kakvoj panici. Usto i zaštitna oprema protiv virusa je sve dobavljivija i pristiže u Hrvatsku. Izdurat i nadat se da ovo neće predugo potrajat.
proizvodnja radi u tri smjene već mjesec dana, repromaterijala ima dovoljno, skladišta rade i vikendom. zalihe se smanjuju, narudžbi nikad više. ukinute sve akcije, roba ide van po redovnim cijenama.
-
Jesu, 72 milijun neto dobiti. Ja sam si malo presložio portfelj i pojačao mediku na ovim sniženjima. Hvala prodavaču na 12400. Fundamentalno je trenutno jako jeftina, a mislim da ova kriza neće negativno utjecat na poslovanje. Jedino je rizik da država još krene s odugovlačenjem plačanja i fluktuacija tečaja kune. Neko je sa starog foruma spomenuo da neće biti dividende ove godine, ja nisam nigdje taj podatak iskopao. S 2600 kn dobiti po dionici, mislim da bi 1000 kn bilo i više nego realno. Čini mi se da večinskim vlasnicima treba lova tako da se ja nadam da bi mogli odriješit kesu.
vjerujem da ove godine nitko više neće isplačivati dividendu bez obzira na bilancu.
-
Cijena Optime koja je na burzi nema veze sa realnom vrijednošću firme.. dosta se ekipe ovdje već pozicioniralo i sad ostaje da
vidimo rasplet.. ovdje cijena može stagnirati.. rasti - padati još mjesecima.. dok ne dođe neka materijalna činjenica.. a onda ukoliko će cijena biti veća
što svi koji smo u dionici očekujemo cijena bi se mogla u sekundi nivelirati na taj nivo.. tako da ovdje će trebati još dosta strpljenja da bi se vidjela prava vrijednost i što budući vlasnik stvarno misli platiti..
kolega, trenutno (a očigledno je da će to i potrajati) malo koja cijena ima veze sa realnom vrijednosti firme.
-
protrgovati 400k je u naravi ulog 200k i na to je 13 k tj. 6-7% vrlo dobar trejd, ćak malo ziheraški
...nego, kaj neo opet u karanteni
on i barikb se valjda natječu tko će prije i tko će duže!! što ćeš, vjerovatno dečki imaju previše vremena, a zaradili brdo para pa se sada sprdaju sa nama sirotinjom.