Posts by tollway
-
-
teško kolega, jako teško. iako i sam već neko vrijeme razmišljam o kupnji novog vozila (i prije pojave corone), mislim da će kupnja pričekati. naravno, ako krenu neka dobra sniženja (mada su već počela, doduše sramežljivo) zašto ne iskoristiti. prije ću otići na neki malo duži kvalitetniji odmor na neki naš otok. mislim da će velika većina radije na dobar odmor nakon svega ovog s.anja, pogotovo građani, nego kupovati auto, renovirati stan.. i sl što nije nužno neophodno.
-
napisao si da je pala sa 480 na 130 zbog pada bdi USLIJED korona krize.... što nije točno jer je do potopa zbog korone već bila oko 300 kn.
to što je pala duplo više od drugih....
a ostali spomenuti.... na temi adpl sam upravo napisao svoje mišljenje o autoindustriji općenito, što važi i za adpl. možda to još izgleda nerealno i čudno, ali mislim da bi hoteljeri uz sve silne potpore i sad već najavljivanu nekakvu sezonu mogli biti na nekakvoj nuli nakon q3. prvenstveno oni koji imaju puno kampova i app naselja.
-
meni izgleda da će pravi propad autoindustrije (bez obzira na to što će svaka država šakom i kapom dijeliti potpore i kupcima i proizvođačima, prvenstveno mislim na njemačku) uslijediti tek nakon q3 kada podaci budu svježi, a ionako prepuna skladišta i pogotovo brodski terminali za dalekoistočne automobile još punija. pad prodaje će biti po meni katastrofalan i u q2 i u q3.
-
Moje misljenje je da je dionica PALA sa 480 na 130 kn zbog pada brodarskih indeksa uslijed Korona krize, te je povratak na 190 kn jos uvijek premali s obzirom na PREVELIKI pad, bez obzira na izvjesce za Q1.
S porastom BDI-a moguce je da brodar razvije jedra i poleti!
o čemu ti pričaš?? izvrčeš brojke kako ti odgovara. kad je bila viša od 450 kn još nije bilo niti slova k o koroni. već je samo slijedila pad indexa započet u rujnu/listopadu. a dalje je samo pratila pad cijelog tržišta. da li je pad preveliki ili premali, neka svako zaključi za sebe. mogući brzi oporavak....???!!!!
-
vorax
mislio sam na 300 000 nezaposlenih više. ti mladi ljudi ionako ne izlaze na izbore u nekom ozbiljijem postotku, tako da opet ništa. a i postojeće struje ne nude apsolutno nikakve promjene. škoro? dajte najte. kako li je samo kolakušić iz..bao svoje birače! i onda će mladi na izbore? moš mislit!
-
Mislim da je veliki problem što potencijalne best buy firme u RH nisu dioničke ili nisu na ZSE, Ima ih podosta koje su mi zapele za oko, a o njima se malo ili ništa ne govori - Kamgrad, Infobip, Rimac Automobili, Q Agency, Oradian, Mikroblink, Infinum, Include, Nanobit su neke od interesantnih. Neke su već velike, a neke tek rastu. Ako mislite da su male i preslabe za razvoj ne zaboravite da je Coca Cola prve godine postojanja prodala ukupno 26 boca pića. Nikad ne znate gdje leži sljedeći novi div.
Možda ne bi bilo loše sa imamo i (barem) jednu temu posvećenu tome. Firme s potencijalom za IPO. Tko zna s vremenom kako budu rasle možda se odluče na taj korak. Bilo bi dobro to pratiti. Nisam vidio da na forumu postoji i ta tema za buduće IPO firme - možda bi bilo dobro i to otvoriti ?
kolega
na funderbeamu (koji sad već pomalo sliči na burzu) imaš masu start-upova u koje možeš ulagati. naravno, određeni broj ih je već propao. include ima u planu mislim već treće prikupljanje srestava. a ostali navedeni.... siguran sam da nitko od njih neće ići na zse, prije vani. ili će ih vlasnici prodati kad narastu ili dobiju dobru ponudu.
-
-
Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.
Vi ste stvarno jako zanimljiv lik, reći da je samo 1 dionica dobra nema smisla. Podravka će izgubiti jako puno radi loše sezone. Milijuni ljudi manje u državi. Navijam za Podravku i kupujem njihovu Istarsku rajčicu u boci odlična je, najbolja na tržištu... Podravka je nedavno rasla za čak 32% sa 315 kn i sada je 415 kn. ERNT je sada "na akciji" bijaše 1.500 i sada je 1.150 kn. ERNT je blue chip broj 1 na ZSE sa plodonosnim perspektivama.
nekako mi izgleda da još nisi prežalio prodaju podravke!
-
zar povlaštene dionice ne moraju dobiti dividendu makar i simboličnu? to im i je svrha, zato su povlaštene. plava laguna je nekoliko godina isplačivala samo divku za povlaštene u visini od 1 kune.
-
mittko
svaka pohvala i vama i ostaloj ekipi na trudu. mogli ste jednostavno napisati sell in may and go away pošto za niti jedan papir nema up trenda. i vratiti se negdje pred kraj godine. do onda će mnoge stvari biti puno jasnije. šteta vam truda i vremena.
-
Mogla bi vlada na koljenima moliti UG da kupi optimu jer svaki novac koji bi se upucao u gospodarstvo je skoro od esencijalne važnosti, a kad bi UG kupio fiksnog operatora sigurno bi uložio značajne novce u sinergiju i upgrade.
svašta i koješta. nakon stručnjaka i pravnika za elektronske komunikacije i medije, evo ga.... i stručnjak i savjetnik za gospodarske aktivnosti! koji to novac bi bio upucan u ekonomiju??
da, i sve bi bilo odrađeno igotovo u narednih nekoliko mjeseci i tako bi se se spriječio pad BDP-a! stvarno svašta.
-
pa kaj ti je došlo kaj si se rastal od svoje ljubljene!!?? sad bu sigurno smak svijeta!
-
ameri rastu...a zašto mi ne rastemo, možda odgovor nađemo u ovome članku:
Hrvatska je zbog golemog javnog sektora pred smrtonosnim scenarijem
pa mi smo u takvoj situaciji barem 25 godina. to nam je već normalno. da je drugačije bilo bi čudno.
-
dolaze li nam to biblijske pošasti jedna za drugom!!?? covid19, potres, skakavci, tornada....
-
kaj previđate za sutrašnji dan na burzama?
naftaši postigli sporazum, diljem europe se masovno olabavljuju uzde vezanih uz mjere covida19... vraća li se pomalo optimizam?
-
da li je eksperiment ili se netko previše "zaigrao" ili se puno toga poklopilo pa medji izazvali svjetsku recesiju..... ima jako puno ili. donedavni problemi sa izbjeglicama, brexitom, trgovinski rat sad i kine i puno drugih važnih problema nestalo gotovo preko noći sve zahvaljući medijskim bombardiranjem medija i izazivanjem straha i panike. već sada možemo po netu naći puno mogućih scenarija teorija zavjere, ali bez obzira na sve to , po meni su reakcije i država i ljudi i burzi puno puno pretjerane. interesne sfere izazivanja krize i postkriznog razdoblja....
nego kako komentirate sad već masovno najavljeno smanjenje restrikcija diljem europe? malo me španjolska ipak iznenadila, njemačka čak uskoro planira i održavanje kulturnih i sportskih događanja! došlo svima gotovo istovremeno iz guzice u glavu!! viškovi para potrošeni za subvencioniranje i krpanje troškova zdravstva i ekonomija, zalihe se potrošile.... ma kako jaka država bila financijski jaka, bez stalnih proračunskih prihoda nemože dugo izdržati.
po meni, više je nego očito da ćemo morati svi naučiti nastaviti živjeti sa virusom. druge izgleda nema!
-
ima puno istine u onome što kaže zigass. moja priroda posla je takva da gotovo svakodnevno, a ponekad i više puta sa poslovnim partnerima odlazim u kafić na piće. i vrlo često u restorane pojesti nešto. kako je 19. ožujka stupila na snagu zabrana rada ugostiteljima, tih par stotina kuna što stalno imam u novčaniku već su počeli napadati moljci. a na bankomatu nisam ni prismrdio.
-
mitkko
može konkretnije pošto veliš za sastavnice crobexa +15 do -25%?
-
računovođo
razmišljanja su ti gotovo sva na mjestu osim ...promašena europska politaka u borbi protiv covida 19.... daj nam reci koja su onda ispravna, možda američka? eto i švedska priznaje da je promašila. koliko mi poznato jedino sjverna koreja normalno funkcionira. znamo zašto. vjerujem da takvo društvo nitko ne želi.