nažalost, i meni ispalo da će nedostajati nekoliko trgovinskih dana za ostanak.
Posts by tollway
-
-
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
Naravno da nisam ocekivao lose izvjesce dapace, ali kad je izlozenost preko 30% i kad su svima ocekivanja velika i interes veliki, lako je ne ispuniti ulagacka ocekivanja i izazvati negativniji sentiment samo ako nesto malo podbaci pa onda naravno da s time i izazov ocekivanja kod otvaranja izvjesca nikad ne znas kad se neke jednokratne stavke mogu pojaviti to je zapravo najveca nepoznanica.
da, sa time se slažem. a takve stvari se najčešće pojavljuju u q4. pogotovo kod banaka. u takvim papirima me izloženost niti od 50-60% ne bi smetala.
-
obvezni su, ali ne ako si u redovitom trgovanju. nego u službenom ili vodećem (prva kotacija). dobra volja jer neki i iz te lige objavljuju kalendare.
-
A majke ti mile, zašto sam ženi rekao da sam kupio KODT, sad će htjeti preko oceana za godišnji...
Šalu na stranu, izvješće je brutalno i nadmašilo je valjda sva očekivanja analitičara u praktički svim kategorijama, pozdrav kolegama s drugog foruma koji upozoravaju na "balončinu" na KODT, nastavite i dalje pratiti P/B omjer dok keš mašina radi brrrrrrrrr
ne shvačate valjda lojtreka za ozbiljno!!?? njemu su svi papiri koji rastu, a on ih nema, balončina, a oni koje on ima samo kaj nisu krenuli! i tako godinama... još dok krkne kojega zagorskoga delanca...
šalu na stranu.... izvještaj je iznad svih očekivanja!! ne sjećam se kad me posljednji put neki fi toliko iznenadio.
-
Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
-
nemoj se truditi, nema smisla. jer nigdje nećeš ništa niti naći. adris nema kalendar, objavljuju dok im dođe.
-
Zadnji kvartali iz nekog razloga nose manju dobit i jedini su negativni u zadnjih 5-6 godina. Od zadnjih 5 promatranih, čak 3 su negativna.
Gledajući 4Q22, glavni razlog za neto gubitak nisu prihodi, nego operativni troškovi uz posebno visoke administrativne troškove i vrijednosna usklađenja.
pridodajte tome još kojekakve rezervacije, otpise, amortizaciju i ostale stvari.... zato q4 bude gotovo uvijek najslabiji kvartal.
-
sjedi 5 kolega! i sam se često to zapitam ne samo vezano za ovaj papir. taj pojam dugoročnosti mi sve brže gubi sam svoj smisao i definiciju.
-
sve 5! uskoro ćemo bit (nadam se) pametniji.
-
bojim se da ste prepreoptimistični kolega. a pogotovo visina ebitda marže! meni to prema posljednjim izvještajima izgleda kao SF!!
-
uzalud... ne samo ovdje... kao i na masu drugih dionica.... čim bude nekog "prosipanja" po bidu, ovaj se odmah popuni često i više nego što je bio. tržište kao da nagrađuje prodavatelje.
-
Cijena, prometi te velicina i broj kupovnih naloga su katastrofa u ovih par dana nakon ponude...ovakvom stanju se nije nadao ni najveci pesimist...moguce da ce isplata u JP popravit stvar, ali ovo je uzas za imatelje, mrtva dionica...
nažalost, ovome se malotko nadao. a vrlo lako moguće da će takova situacija i potrajati.
svako malo se neka dionica iz kojekakvog razloga umrtvi ili nestane sa burze, a i vlada i sama zb se svojski trude da se tržište kapitala oživi!!!! svaki daljnji komentar mislim da je suvišan.
-
gdje to vidiš? ja to vidim na 0,05!
-
sve je to lijepo i dugoročno super! ali treba znati da to iziskuje poprilične troškove, troškove i opet troškove. a rezultat dolazi kasnije. nije to nikaj novoga, godinama im je npm na razini običnih retailera! a ne industrijskog proizvođača. valjda će i to doći na svoje. jednom... ove godine bojim se da još neće.
moguće da zbog tih stalnih visokih troškova cijena upravo tu gdje jest. prilika?
-
priču o jdkm nisam pratio. osim da su u stečaju i to već duže vrijeme. ako je bio kakav preustroj dionice su brisane ili svedene na marginalnu vrijednost. ali sigurno znam da su dioničari baš posljednji u isplatnom redu (dobro ste pročitali... dakle svi, ama baš svi su ispred njih!!) i da na kraju nikad ne dobiju ništa. kad dođe do njih nema više niti kosti koliko je oglodana.
-
točno. bez obzira koliko ste promjene "papira" imali. info iz prve ruke od prijatelja. doduše, taj razgovor smo vodili lani, ali mislim da se ništa nije mijenjalo.
-
pa je bilo tak neobičnoga u sad-u? ja ne vidim ništa posebno.
-
to i meni upalo u oko... frajer u trgovini kupuje naramak drva i nosi ga doma. koliko mu može to potrajati? do sutra?
-
poznata stvar kolega. zato sam i napisao da smo sve bliže. q4 i godišnje budu izbacili nove brojke na kojima ću znati koji mi target. za sada smo još daleko.
-
košarica je dovoljno puna! ako se u maju rascvjetaju, spreman sam prodati za dobru cijenu.
btw... kako se onaj od jučer sada pomaknuo na 18 eura, sve smo bliže!