Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
nemoj se truditi, nema smisla. jer nigdje nećeš ništa niti naći. adris nema kalendar, objavljuju dok im dođe.
Zadnji kvartali iz nekog razloga nose manju dobit i jedini su negativni u zadnjih 5-6 godina. Od zadnjih 5 promatranih, čak 3 su negativna.
Gledajući 4Q22, glavni razlog za neto gubitak nisu prihodi, nego operativni troškovi uz posebno visoke administrativne troškove i vrijednosna usklađenja.
pridodajte tome još kojekakve rezervacije, otpise, amortizaciju i ostale stvari.... zato q4 bude gotovo uvijek najslabiji kvartal.
sjedi 5 kolega! i sam se često to zapitam ne samo vezano za ovaj papir. taj pojam dugoročnosti mi sve brže gubi sam svoj smisao i definiciju.
sve 5! uskoro ćemo bit (nadam se) pametniji.
bojim se da ste prepreoptimistični kolega. a pogotovo visina ebitda marže! meni to prema posljednjim izvještajima izgleda kao SF!!
uzalud... ne samo ovdje... kao i na masu drugih dionica.... čim bude nekog "prosipanja" po bidu, ovaj se odmah popuni često i više nego što je bio. tržište kao da nagrađuje prodavatelje.
Cijena, prometi te velicina i broj kupovnih naloga su katastrofa u ovih par dana nakon ponude...ovakvom stanju se nije nadao ni najveci pesimist...moguce da ce isplata u JP popravit stvar, ali ovo je uzas za imatelje, mrtva dionica...
nažalost, ovome se malotko nadao. a vrlo lako moguće da će takova situacija i potrajati.
svako malo se neka dionica iz kojekakvog razloga umrtvi ili nestane sa burze, a i vlada i sama zb se svojski trude da se tržište kapitala oživi!!!! svaki daljnji komentar mislim da je suvišan.
gdje to vidiš? ja to vidim na 0,05!
sve je to lijepo i dugoročno super! ali treba znati da to iziskuje poprilične troškove, troškove i opet troškove. a rezultat dolazi kasnije. nije to nikaj novoga, godinama im je npm na razini običnih retailera! a ne industrijskog proizvođača. valjda će i to doći na svoje. jednom... ove godine bojim se da još neće.
moguće da zbog tih stalnih visokih troškova cijena upravo tu gdje jest. prilika?
priču o jdkm nisam pratio. osim da su u stečaju i to već duže vrijeme. ako je bio kakav preustroj dionice su brisane ili svedene na marginalnu vrijednost. ali sigurno znam da su dioničari baš posljednji u isplatnom redu (dobro ste pročitali... dakle svi, ama baš svi su ispred njih!!) i da na kraju nikad ne dobiju ništa. kad dođe do njih nema više niti kosti koliko je oglodana.
točno. bez obzira koliko ste promjene "papira" imali. info iz prve ruke od prijatelja. doduše, taj razgovor smo vodili lani, ali mislim da se ništa nije mijenjalo.
pa je bilo tak neobičnoga u sad-u? ja ne vidim ništa posebno.
to i meni upalo u oko... frajer u trgovini kupuje naramak drva i nosi ga doma. koliko mu može to potrajati? do sutra?
poznata stvar kolega. zato sam i napisao da smo sve bliže. q4 i godišnje budu izbacili nove brojke na kojima ću znati koji mi target. za sada smo još daleko.
košarica je dovoljno puna! ako se u maju rascvjetaju, spreman sam prodati za dobru cijenu.
btw... kako se onaj od jučer sada pomaknuo na 18 eura, sve smo bliže!
zato što je plača isplaćena za rad u 2023. godini, iako je isplačena ove godine. ista priča i sa kapitalnom dobiti. plača se završno sa 31.12.2023. dakle, u godini koja je završila. isto kao što je i vaš rad završio u prošloj godini. a promjena stopa ide sa 01.01.2024.
sada samo pratim i čekam razvoj situacije. dugo vremena čučao na bidu i skupljao otpadke. posljednji upali lani u svibnju.
po tome bi onda ispalo da tnpl ima cca 65% vlasništva....
kojeg li smisla ima stavljati strašilo 20% iznad sadašnje cijene? jest da je samo 355 komada do njega, ali ipak...