1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • January 20, 2021 at 7:21 PM
    Quote from ohladi
    Quote from tollway

isti slučaj kolega, i to u nekoliko navrata. ali ja ne bih ni razmišljao, već odmah izlazim.

koliko se šuška, do veljače slijedeće g vodit će je doko. tada ističe mandat upravi.

A vidit cemo, ako ne bude ona na celu, onda vjerojatno necu prodavat jer mi je besmisleno prodavati podr, jedn od dragulja zse.

Rastu prihodi svugdje, raste dobit, raste dividenda, izbacuju se novi proizvodi, odlicna Bilanca i CF, dobre profitne marze, sve se bolje kontroliraju troskovi, odlican brand...

I plus mi je sto ne uzimaju LEDO, jer 600 mil eura je previse.

Display More

vezano za ledo... navodno podravka još NIJE dokraja odustala!! procijenjena vrijednost leda je pala (velik pad prodaje uslijed corone) i bitno manja, nekih 450-500 milja. da li je cijena od 450 dobra, a 600 puno previše..... to vjerovatno znaju (ili probaju dokučiti) oni koji rade cost benefit analizu.

netko je spomenuo troškove... tu definitivno ima puno puno prostora, bilanca i rdg omogučavaju vrlo visok koef zaduženja, a novac nikad jeftiniji. ili još jedna dokapitalizacija. ne smijemo zaboraviti komplementarnost proizvoda i sinergijske učinke. na prvu su cijene ogromne i bitno bi pokvarile sada odlične brojke, no na duži rok...!!??

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • January 19, 2021 at 8:46 PM

isti slučaj kolega, i to u nekoliko navrata. ali ja ne bih ni razmišljao, već odmah izlazim.

koliko se šuška, do veljače slijedeće g vodit će je doko. tada ističe mandat upravi.

• CORONA virus

• tollway
    • January 17, 2021 at 6:11 PM

evo kakova su moja razmišljanja i pitanja, a suvislih odgovora nigdje na vidiku. kako ova corona ide sve dalje, otvaraju se mnoga nova pitanja i sa jedne i sa druge strane na koja nema odgovora. i siguran sam da ih u dogledno vrijeme neće ni biti.

u početku sam smatrao da je to prolazna pizdarija poput sarsa, pa lupe lock-down. meni se ništa u životu nije promijenilo ni tada ni sada osim što sam nosio masku samo tamo gdje moram. radoznao kakav jesam, pročitao masu toga za i protiv, malo prikočio. dolaskom ljeta se totalno opustio (kao i velika većina vjerovatno), a na jesen stampedo novooboljelih i opet nekakvo zatvaranje i ograničavanje. u cijelom svijetu!!!

od prije mjesec dana zbog drugih nosim masku i na poslu (iako sam morao i prije, a nisam). neodgovorno?

dolazi cijepivo i opet zilijun pitanja i još više pitanja bez odgovora i pro i contra. i pitanje... cijepiti se ili ne?

zašto to sve pišem? što je drugačije u odnosu na prije godinu dana?

meni osobno ništa bitno (živim u mjestu sa 2000 st koje ima sve što je čovjeku treba u krugu par stotina metara), radim sve što i prije. (apstinencija od kavane i nije tako loša stvar!!) ljudi se rađaju i umiru (prijašnjih g od svih mogućih bolesti, ove zadnje samo od corone), feštaju ne u kavanama, već na dravi, u šumi, na livadama, smjenjuju se dani mjeseci... jednostavno život ide dalje! malo se prilagoditi i sve je ok! znam da je u gradovima puno teže, ali...

naposlijetku... po zadnjim podacima u svijetu (u skoro godinu dana) ima oko 100 milja zaraženih!!! strašna brojka! neka bude i 200 do stavljanja corone pod nekakvu kontrolu. ali, i to je samo 2-3% stanovništva! da li je zbog tog postotka stvarno bilo (i još jest, a ne znamo što nam još slijedi) potrebno zaustaviti cjelokupno svjetsko gospodarstvo, srušiti ekonomije, spaliti trilijarde milijardi dolara i eura, zatvarati ljude i države, staviti sve pod kontrolu..... resetirati cijelu kuglu zemaljsku, promijeniti navike i razmišljanja i stvarati neki novi početak!!??

zar stvarno nije postojao "drugi ili treći način"? neko drugo rješenje?

neznanje ili namjera? pitanja, pitanja, pitanja...

• CORONA virus

• tollway
    • January 16, 2021 at 7:51 PM

svaki dan bombardirani smo koliko je ljudi umrlo od posljedica corona virusa. a nigdje nisam naišao podatak koliko je ljudi umrlo od posljedica obične sezonske gripe. prošlih godina imali smo preminule od gripe, a ove godine svi koji umiru, umiru od corona virusa! zanimljivo, vrlo zanimljivo!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • January 16, 2021 at 7:40 PM

stvarno jaki igrači, nema šta!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • January 14, 2021 at 9:28 PM

kategorički NE, moraju ostati mame! vidiš da u zadnjem pasusu piše da je KIyosaki NAPISALA!! dakle...

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• tollway
    • January 14, 2021 at 9:23 PM

vjerovatno neki njihov deal. ista stvar i na htp korčula. hpb auz, slavonac in a količine identične.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • January 13, 2021 at 6:50 PM

renči

opet lupetaš bez veze. adris je već dugo dugo manjinski imatelj dionica i triglava i save re. ali taj postotak ih ne zadovoljava.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • January 11, 2021 at 7:52 PM

možda triglavu zatrebalo za obeštečenje od potresa:)

• tollway
    • January 11, 2021 at 7:08 PM

renči

ako nešto neznaš, raspitaj se i istraži malo prije nego nešto napišeš. adris je nekoliko puta tražio slovensku agenciju da mu dopusti ulazak do 25% ili 30% dionica (nisam siguran), a ne da kupe (postanu večinski vlasnici) u triglav i savu re. a to je bitna razlika.

• Investiranje u vrijeme krize

• tollway
    • January 10, 2021 at 5:22 PM

brajo

to bi uz trenutačno stanje bio idealan scenarij. ali znaš i sam da gotovo nikad ne ispadne po planu. kao da vrag umiješa uvijek svoje prste. nekakvo moje mišljenje jest da će se rast (uz poneki manji zastoj) na dioničkim tržištima nastaviti barem do Q3. do onda će se već vidjeti da li su ostvareni rezultati kompanija opravdali trenutne masovno enorme valuacije.

crypto?? ulaziti sada, po meni je pomalo ludo. osobno, zadržao nešto altova i malo eth, a btc pretvorio u fiat. pametniji i umniji ljudi od struke vele da pravi rast tek sada slijedi i da je fakat samo nebo granica. sad ga ti daj!

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• tollway
    • January 10, 2021 at 3:53 PM

računovođo bravo

odličan mini-rezime voljene nam zse. više puta je već rečeno da su naši HR zakoni među najboljima u europi, ali je problem što pravosuđe ne radi svoj posao kako treba. sprega rodijaštva, kumstava i zaslužnika. ZSE ista priča. masa netransparentnosti kamo god se osvrneš, a ako ja v cugu odlučim prodati ili kupiti npr. 500 dionica podravke ili adrisa (što i nije neki iznos), onda će se ta transakcija istraživati!

da, i slažem se. ima na burzi još nekoliko dionica tipa vlen, samo je pitanje koliko će vremena trebati i tko će ih pogurati. a oportunitetni trošak samo ide. mislim da nitko nema neiscrpnu čarapicu.

• tollway
    • January 10, 2021 at 3:30 PM

flight

viziju i strategiju vjerovatno i imaju, ali ne mogu tamo kamo bi oni htjeli. koliko puta su već iskazali interese za slovenske osiguravatelje, ali slovenska agencija im nekoliko puta odbijala. godinama se šuška o ulasku u ACI, podebljanje pozicije u HPB-U.... nije da nekoga zagovaram ili branim, ali poslovi sa državom i/ili paradržavnim fondovima i agencijama(znate svi i sami) idu veoma sporo. hotel marijan.... svi vičemo da je preplaćen. a otkud mi to znamo? i što i kako će se napraviti na tome lokalitetu.

a ako im se nešto nudi, a ne uklapa se u njihove planove... po meni bolje sjediti na kešu i čekati, nego grlom u jagode bez prave i jasne strategije i vizije.

• tollway
    • January 10, 2021 at 12:32 PM

hvala rambo, poznata mi donekle energija. IT mi skoro pa nepoznat teritorij.

• tollway
    • January 10, 2021 at 12:30 PM

plavi01

po čemu to adris više nema financijski top u rukama? po meni još uvijek ima i to itekakav! ako im zatreba mogu se bez problema zadužiti i nekoliko milijardi. još će se potencijalni kreditori i tuči tko će dati povoljnije uvjete. jeftinog novca, znate i sami, ima na pretek.

a to da su malo zaspali sa vlahovićem na tronu, u potpunosti stoji. ali to je već neka druga priča.

• tollway
    • January 10, 2021 at 12:23 PM

brajo

shvatio sam tvoje razmišljanje iz prijašnjih debata koje si nedavno vodio na forumu. ok, svatko po svojoj nakani.

kaj nam onda preostaje? ne valja keš, ne valja zlato i većina plemenitih metala, više i nije IN i neka opcija, burze (to se vjerovatno svi slažemo) su pri vrhuncu...stat up-ovi, zelena energija, hrana, plin... sve se to svodi na gotovo isto, kao i kod ulaganja u dionice. možda će ova nova singapurska novotarija malo razbiti maglu po tom pitanju.

da li je to crypto? vele da nakon svake svjetske krize dolazi nešto revolucionarno. i sam nešto čeprkam već 2-3 g., ali i to je teren pun nepoznanica. neke zemlje su i službeno prihvatile crypto kao način plačanja, neke banke u europi već nude kompletnu uslugu vezano za crypro, dok većina i regulatora i država ni sama ne zna što bi po tom pitanju.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• tollway
    • January 10, 2021 at 10:14 AM

ajjajjajajajjj... što bi forumi bili da nema tako altruistički nastrojenih dušebrižnika. sad kad ih već nitko ne šljivi na drugom forumu pojavljuju se pod tko zna kojim nickovima ovdje i prosipaju svoje teškom mukom stečeno znanje! od nekih (iako povremeno i površno pratim forume) znam barem 5-6 nickova!! stvarno za zamisliti se.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • January 10, 2021 at 10:06 AM

brajo

pa zar upravo kina nije prije godinu-dvije drastično postrožila (zabranila) malim ulagateljima investiranje u crypto? upravo iz razloga koje navodiš....

ogromnog "izvoza" gotovine i kupnja nekakve virtualne imovine.

• KABA (Karlovačka Banka)

• tollway
    • January 8, 2021 at 9:21 PM

pročitaj ponovo ili se informiraj! hita OTC!

• tollway
    • January 7, 2021 at 9:42 PM

dugo sam na zse, ponekad mislim da i predugo. ali ne samo kod adrisa, već mi izgleda da se masa kvalitetnih/kvalitetnijih papira nalazi u čvrstim rukama.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt