ništa posebno!!
može to još bolje ![]()
Posts by tollway
-
-
-
???? kakvo je to pitanje!!?? pa nakon kratkotrajnog proboja 190kn, pada već četvrti dan zaredom! ili se želio pitati za rast?
-
zna se kolega, sve se zna. samo treba malo prolistati stranice nakon zimskog sna.
-
migra, daj uspori malo!!
što strastvenije i srčanije pišeš, to atlantska više i brže pada!
-
eeeh, to je pravi dečko!! možda vam se pridruži i zloćka sa svojim dubokim i velikim čarapicama!
a ne ovi kaj se lipariju po bidu i po asku za par lipa!! -
I ja... i ja... opte

Ne smijem ni gledat kolik mi je udio opte
Od kad sam rekao da neću uzet ni jedan komad više uvalili mi 45.000 kom

znači uskoro slijedi javna ponuda od strane laudatora!!?? po kojoj cijeni kolega?
-
pustite ih da se istresu. bid je (kao i ask) ionako šupalj, pa neka ga ruše što niže. ja čekam nisko.
-
mikromakrto
nisam mislio isključivo na zagreb. situacija je identična u gotovo cijeloj hrvatskoj osim u slavoniji i nesretnoj banovini. istaknute cijene u barem 25% više od stvarno željenih. recimo, noviji stanovi u VŽ,ČK i KC su vrlo traženi i cijena bitno ne odstupa samo iz jednog razloga. jer ih nema dovoljno, sve mlado bježi u gradove. ostati na selu koja su na SZ HR sve mini gradići kaj se tiče infrastrukture i ostalih životnih potreba, niti čuti! sve se pogospodilio. evo, u mom selu od cca 2000 st, nema niti jedne krave već desetak g! svinje hrani još netko tu itamo za vlastite potrebe. banka, pošta, općina, doktor, zubar, vrtić, škola,benzinska, stanica za teh pregled.... sve u krugu petsto metara. a u trideset g broj stanovnika pao za 35%!!
obiteljske kuće na rubovima i u selima okolo možeš dobiti za puno puno manje novce. iziskuje puno truda, vremena i strpljenja, ali ako znaš za kaj ti treba....
-
Citam svaki dan ovdje postove ali nikada ne komentiram. Trejdam vec godinama ali ne baratam sa tim raznim terminologijama koje vi ovdje spominjete. Ne koristim margin (niti znam sto je), ne koristim stop loose i slicne bakarace. Svaki mjesec mi je ROI min 30%.
Imao sam dojam da sam amater ali sada moram pitati. Koliko je vama ROI koji baratate sa strucnim terminima, koji znate sto je margin i sl.
DOGE - zaradio cca 15.000 USD u zadnjih 2 mjeseca.
kolega
napiši ti nama koliko si BTC-a imao kada si kupovao doge, a koliko imaš sada! to ti je jedino mjerilo ukoliko nisi konvertirao u fiat. ako jesi, onda u dolarima.
-
uhhh kolega.... nije li to malo preoptimistično?
i sam sam probao izvoditi neke svoje projekcije, ali mi vremenski period puno duži.
-
Da, unutra sam
Cilj P/E 15-17x
ali naravno ovo nije nagovor nego samo tuačenje trenutnih činjenica.u kojem vremenskom roku?
-
Display More
taman gledam di ste Vi nestali.
veljača je uvijek "ludi" mjesec, pa tako i za trgovanje.
nadam se samo da i u nekretninu ulažete po dobroj cijeni, tj. da ne plaćate balon.
imam i ja neke dvije polu-prilike od kojih nijedna da se napokon realizira

Je, treba paziti, jer su napucali cijenu nekretnina u nebo.
Baš gledam i za ni manje ni više su tražene cijene skuplje 50%
u odnosu na 2015. godinu, bar ovaj dio koji gledam.
kod nekretnina se igra igra tko koga koliko može nasanjkati! ili kome je bolje hitno. postavi se kao ozbiljan kupac, ispituj sve moguće i nemoguće pojedinosti, obavezno traži uvid u zemljišne knjige, oteži...zovi nekoliko puta, iznenadit ćeš se koliko se cijena može spustiti. a i iziskuje puno živaca i vremena i nadasve strpljenja, ali je učinkovito. neki prosjek ti je oko 30% manje od željene cijene! da, dobro si pročitao!
-
danas u plodovima zemlje prilog o šećeranama. sve lijepo objašnjeno u petnaestak minuta.
-
Ono sto je moj point, jest nesrazmjer racionalnih ocekivanja i trenutne situacije, gdje je evidentno (barem meni jest) da je cijena dionice ‘way ahead’ ispred konkretnih, pa i očekivanih procjena i rezultata.
ok, kolega, u pravu si! ingra je koma firma, ali odlična dionica zadnjih godinu dana. i imatelji iste se imaju pravo nadati da će se to i nastaviti!
zanam da poznaješ TA. on trenutno JOŠ UVIJEK vrišti BUY!
a kaj bi onda ti rekao za valuacije na nasdaqu!!?? ingra je mala beba za njih!! idi samo na temu stranih tržišta nakojoj se okupila zanimljiva škvadra koja lijepo zarađuje! ili je cijeli svijet u krivu što koristi pozitivne momentume i pobire lovu, a samo si ti u pravu?
-
Bas sam trazio ovako nesto da postam vezano za enasolAUTO investiciju:
https://www.linkedin.com/pulse/otvorena…a-milan-horvat/
https://www.linkedin.com/posts/fimavz_e…7046743040-KfI5
https://enasol.eu/hr/page/usluge/enasol-auto/
Ja sam uzeo jedan udio...
kada? iskustva? očekivanja?
-
Display More
Nebitno je koliko sam u kešu.
Ameri računaju CPI,izgleda mi nerealno. Zar netko stvarno misli da je dolar u godinu dana pao 2%?
A mi vidimo koliko je bilo koji od metala išao gore u godinu dana...Koliko je poskupila nafta, plin, soja, kukuruz, šećer... Soft commoditiesi. Dovoljno je samo vidjeti što se događa. Sve je poskupilo, još se samo to ne vidi toliko u dućanu.
Uz sve navedeno
težiti jednako kuna/eura kao u veljači 2020 je jednostavno katastrofa.
ni meni ovo ništa nije jasno.
kad gledam cijene proizvoda, oni se izvoze s deflacijom.
gledam po dućanima, dosta proizvoda je na akcijama.
npr. dobro vino nikad jeftinije.
s druge strane, cijena tehnike/uređaja rastu 🤷
građevinsko željezo, armaturne i druge mreže. željezne cijevi i profili pocinčani ili crni, limovi svih vrsta, profili za knauf, alu profili, čavli i vijčana roba, elektroinstalacijski i ini kablovi, lanci i pribor za motorne pile..... sve poskupjelo 15-20%!! najavljeno još jedno poskupljenje od 10-ak%. građevinski materijal kompletno +15%. još ako nafta ozbiljnije poskupi.... biti će veselo. naravno, sve na leđa krajnjeg potrošača.
potom vjerovatno slijede boje i lakovi, pvc galanterija, ....... dok se krug ne zatvori!
-
nekome nije, ali nekome i je! pogotovo na zse je itekako bitno! znaš i ti kolega, zašto! nisam ih čuo niti ja, izvukao sam ih sam, ali manje bitno. bitan je momentum na trgovanju! još neko vrijeme. a onda mi ni to više neće biti važno.
-
iskreno rečeno, meni je vrlo čudan bio ulazak francuza u vlasništvo prije ....koliko ono godina? nisu niti onda cvale ružice šećeranama koliko se sjećam. koji je bio motiv, cost/benefit analiza, kvote su već bile poznate... nisam nikakav znalac u vezi šećera, ali mi odmah bilo iznenađujuće.
-
raspravljalo se o svemu tome nedavno. sačekajmo FI i mišljenje deloita, vjerujem da ćemo biti pametniji.