apsolutno točno, pod uvjetom da nije kupi (misliš da je) jeftino, a prodaj još jeftinije!
Posts by tollway
-
-
jedva čekam ponedjeljak i stampedo na optimi!!! predviđam otvaranje sa dražbom uravnoteženja i padom xetra trgovinske platforme

-
na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.
nadalje, neizrecivo mi je drago da nitko osim mene ovdje nije popušio lovu!!?? samo ste povečavali prosjek ulaska i gotovo nikome ne premašuje 5,36kn!!?? čudo jedno! baš ste srećkovići što niste u minusu, jedino nisu ostvareni snovi
a barem stotinjak x su forumaši prijavljivali kupnje iznad 6, pa čak i 8kn! a protrgovan je ogroman broj papira.....zaista zanimljivo! -
mickey
razumiješ li ti sam sebe u onome što pišeš?
-
- Tko je ovdje navlačio, navlačio je prvo sebe.
meri
nemoj mi samo reči da nitko nije nasjeo i to na cijenama debelo iznad prosjeka. napamet znam nekolicinu koja je drugima zahvaljila što su im otvorili oči, da nikad nebi kupili opte da imtaj i taj nije skrenuo pažnju,.... itd
-
ajde sad optimaši samo letimice preletite i/ili odvrtite forum i film NAKON PRODAJE AH. i nađite i imenujte one koji su najviše navlačili. sve će vam biti puno jasnije. iako smo na kraju krajeva uvijek sami krivi za svoje odluke.
i sam sam popušio nekoliko tisućica iako sam bio kratko unutra. presjekao sam kad je guru KK raspalio drugi puta po bidu (iako to tada nisam znao, već sam slučajno pratio trgovanje i zaključio da netko veći izlazi).
i samo još jedna stvar: neki dan sam kolegi postavio pitanje zakaj gotovo svi misle da su kupci pametniji od prodavača bilo koje dionice!!??
-
Prvo , ovo je top vjest jer će se velika lova sada osloboditi. nije istina da će te morati čekati još mjesecima, jer će kao i uvijek do sada naći kupci koji će kupiti uz neki diskont od 10ak posto ili manje od finalne cijene.
koja će se velika lova osloboditi!!?? koliko se vidi po reakcijama ozbiljnijih imatelja, ostati će još neko vrijeme zarobljena! a ostali će prodati po daj što daš i ciao bella!
-
ovo je za anale ZSE burze!! naći dobrog režisera i producenta (scenarij je napisan) i imaš vrhunski napeti triler s dijelovima horora i komedije i na žalost, na kraju i tragedije!
-
kaj počinju sa 10 kn?
-
nije to nikaj strašnoga! toliko je jučer bubimir rastepel!
-
upravo suprotno!! ti sa luxusnom ponudom će biti puni i pobrati će svoje kao i svake godine. ja se više bojim za hotele masovnog turizma manje kategorizacije.
-
onda morate nabaviti bolji detektor metala!!

-
samo opet da ne bude puno buke nizašto! kao kod IPO-a ciaka ili meritusa.
-
istina.
nisam "uspoređivao", već samo napisao brojke. zato sam i napisao.....kako kome odgovara.
-
nakon desetlječa tuge dioničarima atpl bi samo još i Jadroplov trebao......ajde pod uvjetom da ga dobiju za 1 kn pa ako vozarine ostanu visoke sljedečih 3-4 godine bit će tu i kruha i janjetine.......u suprotnom atpl bi se samo dovela u još veče probleme nego bez Jdpl a 2 od 5 brodova koliko vidim su več prilično stari ...
ovdje se moram složiti sa kolegom. u ovoj situaciji atlantskoj uopće ne treba jadroplov. mislim da imaju i previše svojih briga.
svaka čast kolega..... kako samo vadiš te sve podatke. ne samo na ovoj temi.
zašto na kraju jdpl onda nije bio prodan? pa to je bila super cijena! ako me sječanje ne vara, nakon toga je uslijedio tobogan!
Zato što se nije dogodio dugoročni oporavak vozarina i zato što ŠKVER nije htio platiti u gotovini nego prebijati potraživanja prema državi sa dionicima Jadroplova, a to nije bio smisao privatizacije niti je to ikada bio bilo kakav vezani posao sa Debeljakom.
sječam se te igre, samo mi the end u magli. a one švabe su otjerali ili su se sami povukli?
-
Al ako me sjećanje ne vara, posljednji put kad se JDPL pokusavao privatizirati osim jednog njemačkog brodara, interes je pokazivala Tankerska plovidba koja je sjećam se lobirala po državnim institucijama da se JDPL njoj prepusti. Čak je i škver bio dao ponudu i to najbolju, al Debeljak je htio prebijati nekakva državna potraživanja pa mu ju je CERP to odbio. Radilo se o 152 milijuna kuna odnosno cca 132 kune po dionici.
svaka čast kolega..... kako samo vadiš te sve podatke. ne samo na ovoj temi.
zašto na kraju jdpl onda nije bio prodan? pa to je bila super cijena! ako me sječanje ne vara, nakon toga je uslijedio tobogan!
-
Display More
Usporedi sa atpl pa vidi a ako pada vanka past ce i tvoja miljenica. Pises gluposti
Bacih oko ofrlje na famu da je "vanka sve raslo" dok je jadna atpl nepravedno zapostavljena, diskriminirana i ostecena. Time period uzeh koleginih "od pocetka godine"
Otprilike ovako to bjese od starta 2021:
Dija: 2.35-4.29
Guglo 5.42-10.07
Genko: 8.18-17.71
Starbalkeri: 11.47-20.01....
Atpl:179-415
(Discaimer: nijednog od navedenih ne smatram peer atpl ali pretpostavljam da se na neke od njih misli kao primjere brutalnog rasta)
I sad pitanje koje se namece samo po sebi... Koja je to tocno dry bulk kompanija rasla previse od pocetka godine?
Moj odgovor je: nijedna i sve trebaju jos puno narasti
...ali atpl nije nimalo zapostavljena, naprotiv, samo je imala fazni pomak kojeg smo naravno svi iskoristili, hvala ti zse 
može se i to tako gledati.... ali vani je rast počeo još krajem prošle godine, a kod nas tek sredinom travnja. atpl 190, jdpl cca 20 kn. po ovome ispada da su obje rasle puno puno previše u odnosu prema vani. ako ih staviš u kontekst npr od 01.10. 2020., dobivaš sasvim drugačiju sliku.
kako kome odgovara....
-
Uspoređivao sam tablice vrijednosti brodova, usporedio sam zadnje tablice Cleavesa i ovu što je neki dan postao kolega jasko, pretpostavljam da je to tablica od Clarksonsa.
Pogledajte koliko su veće procjene u Clarksonsovoj tablici. Vrijednosti 10y/15y starih panamaxa i supri su veće za 23-45%!?! Ja u svojim izračunima koristim procjene Cleavesa, ali sada se pitam šta je tu bliže stvarnosti jer ovo nisu beznačajne razlike. Kolega jasko, jeli imaš kakve dodatne informacije o toj procjeni vrijednosti brodova - kakav im je benchmark?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Uspoređivao sam tablice vrijednosti brodova, usporedio sam zadnje tablice Cleavesa i ovu što je neki dan postao kolega jasko, pretpostavljam da je to tablica od Clarksonsa.
Pogledajte koliko su veće procjene u Clarksonsovoj tablici. Vrijednosti 10y/15y starih panamaxa i supri su veće za 23-45%!?! Ja u svojim izračunima koristim procjene Cleavesa, ali sada se pitam šta je tu bliže stvarnosti jer ovo nisu beznačajne razlike. Kolega jasko, jeli imaš kakve dodatne informacije o toj procjeni vrijednosti brodova - kakav im je benchmark?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. koliko vidim cleaves ne uključuje scrubere. ako ih clarksons i uključuje, opet je razlika poprilična.
baš me zanima kaj bumo vidli u FI od brodara po tom pitanju. kad ih objave to već budu "stari" podaci.
-
sestra mi jučer stigla sa ljetovanja na makarskoj rivijeri. malo sam ostao zapanjen, ali nigdje ju nitko ništa nije pitao glede covida!!! da li si prebolila, cijepljena, potvrda…apsolutno ništa! niti u agenciji niti u hotelu. masku je imala samo prilikom prijave u hotel. ne nosi nitko niti prilikom samoposluge u restoranu, a veli da nitko nije ni pitao zašto ih gosti nemaju!
dakle, dani otvorenih vrata hrvatskog turizma!
kolega napisao na drugom forumu. prokomentirajte ili je svaki komentar suvišan.
-
rezultat za najbrži prst - ukupno minus 350 kom...uz prosječnu cijenu 420,49 kn (trenutni dnevni prosjek je 421,86)- znači može to bolje, udri jače ma..jače
najbrži prst - ukupno minus 320 kom...uz prosječnu cijenu 417,32 kn

pakaj su skoro sve današnje prodane tvoje?