da, ali proizvođača automobila! koliko mi poznato naš adpl ne proizvodi automobile. već samo neke plastične komponente.
Posts by tollway
-
-
mene bode u oko da uz veliki interes ulagača brojka od 2 milje dionica nije popunjena. tko tu koga? i kao što flight veli neprovjerene info, a memorandum jadroplova!!!???
-
mislim da nas ovdje očekuje prilično volatilno trgovanje narednih mjeseci dok se situacija oko čipova i inih sirovivina ne stabilizira. q3 će reći puno toga bilo dobrog ili lošeg.
-
javni poziv završava ovaj petak! kakav je daljnji hodogram, zna li netko?
-
evo mog iskustva. 2007. uplatio novogradnju 50m2 u varaždinu, stan preuzeo u kolovozu slijedeće godine. od listopada 2009 do danas rentam istom paru. po sadašnjoj stanarini, neto povrat investicije je 24, 5 g. u međuvremenu cijena kvadrata tog stana porasla 15-17%.
-
toula spominje raspon cijene od 25-100 kn. u pozivu sam vidio samo najnižu od 25 kn, bez ikakvog gornjeg limita. mitkko, koliko bi ti sa ekipom pristao najviše platiti?
-
vrlo lako moguće s tom razlikom što sigurno imaju puno veće troškove.
-
nešto se prorijedio bid, a pogotovo ask na kojem sve kikiriki koštice nalozi sa par desetaka komada. nema zainteresiranih prodavača? preniska cijena? nema kupaca? previsoka cijena ili se čeka kipanje cerpa.
-
Ali dobro je znati da nije bilo baš prodavača ispod 50 kn, osim dakle izgleda možda tek njih par.
kolega, o čemu vi to!!??
nema prodavača ispod 50kn, a zadnja prodana po toj cijeni je bila prije skoro godinu dana!!??
-
evo jedna moja jučerašnja situacija. tražim od jednog od najvećih veleprodavača ponudu za cca 20 000 metara raznih elektro kablova. nije prošlo 15 min, a on mene zove što je neuobičajeno za njih. veli mi da proučim ponudu čim prije jer ista vrijedi 3 SATA!!!! da, dobro ste pročitali! zaključak izvucite sami.
-
kolege
kaj stvarno mislite da su baš sada u neuobičajeno vrijeme GO sasvim slučajno izašli sa ponudom kao ono grlom u jagode!!?? da nemaju konkretnu ponudu na stolu i da je ovo samo stvar pro forme.
-
bespredmetno je razglabati da li je trenutno boliji izbor atpl, tpng ili jdpl... ulpl je priča za sebe. sadašnja cijena bla, bla, bla.... nekome uvijek podcijenjena, nekome uvijek ne opravdava porast cijene od 130%, nekome uvijek preskupa. uvijek bilo i uvijek će biti.
neki dan išao čitati forum na temu atpl 2006-08 g. ništa se po percepciji promijenilo nije. i onda je bilo uvjeravanja da su cijene na 600 i preniske i previsoke, i na 900 ista priča, na 1500 teška balončina..... ostalo je povijest.
činjenica jest da je sa vozarinama atpl (kao i ostali brodari) već "gotova" za q3 i za očekivati je barem dobit od 50-55 milja. q4 vjerovatno isto tu negdje, ako ne i bolje. ako ne bude nekog tektonskog poremečaja. kada vidimo godišnje, tek onda ćemo imati pravu krvnu sliku. kakva očekivanja netko ima i kako će shodno tome postupati, osobna je stvar percepcije svakoga od nas.
-
Tko je bio na GS je mogao traziti da ga se isplati po 7.13kn... Dok je trajala javna ponuda, ponudjeno je bilo 6.51kn po dionici i to je isplaceno... Nekolicina dionicara je usla u tuzbu protiv KABE i to ti je visemanje to...
a tužba je vezana za javnu ponudu ? ili je nešto drugo u pitanju
tamo neki sporovi već traju od 10-15 godina
ne znam, vjerovatno ne. da je zbog javne ponude, proces ne bi niti "smio" započeti. nezgodna situacija i kod vaba banke. jedan veliki mali dioničar pokrenuo tužbu zbog niske procjene fer vrijednosti dionice, i cijeli proces istiskivanja je zbog toga razloga stopiran.
eh sada.... da li su javna ponida i squeez aut iste kategorije.... ne znam. vjerovatno nisu. kod javne ponude je tvoja volja prodaješ li ili ne, a kod squeza si stavljen pred gotov čin (iako si imao prije izbor prodati ili ne).
-
koliko ja pratim unatrag 15-ak g tržište nekretnina u svojoj okolici i zagrebu, pogotovo za stanove novogradnje se neprestano priča da su cijene prenapuhane. izuzev nekih lokacija u zg, ti isti stanovi se bez problema prodaju još tokom gradnje.
i sam sam 2007 kupio prvu nekretninu i (po)mislio da sam je preplatio, a ispalo je super jer je nastao slom na burzama. ako izuzmemo 2009-11 kad je uslijedila korekcija cijena stanogradnje, cijene neprestano rastu.
evo još jedan primjer.. zimus se interesirao za novogradnju u koprivnici. kvalitetnih novih/novijih stanova NEMA, a ono što se gradilo, sve bilo prodano lani u 8/9 mj dok su se još betonirali temelji!!
sve ostalo nakon 2011 je samo rast. a danas.... kako očekivati jeftinije kvadrate kad je i cijena rada i materijala porasla cca 100%!!!???
-
Display More
Znači, ako je dobit Q1 bila 12 milja, sada je 15 - 20 milja, po prst palac procjeni.
Q3 će po tome biti 20-25 milja, jer ipak su oni konzervativna firma, pa ni dobit
ne raste samo tako, samo da ne pada, dok vozarine rastu.
Kad je uopće objava izvješća, zna tko?
Ja znam da će biti u jedan petak u 16 i 15h

Vjerojatno 30. srpnja iza 16 sati.
Sumnjam da insideri prodaju sada jer je izvjesce lose. Nismo bas takva mocvara.
Koliko pratim ovu dionicu, trejderi ju uvijek shortaju prije izvjesca.
skoro da se usudim kladiti da će biti 31.07.
-
E decki moji ovo je zadnji put(nadam se) da ulažem mimo svog racionalnog promisljanja i uvjerenja da ovdje tek predstoji restrukturiranje, sto duga, sto flote, sto desetkovanog ljudstva, jer netko ( nije bitko tko ) pise hvalospjeve o buducim zaradama, tj. golubovima na grani. Tako se pisalo i da ce Q1 biti dobit, kad ono zgubitak. Najbolje se uci na svojim pogreskama, a ja sam ovdje naucio lekciju i hvala vam na tome.
bome kolega potpuno si u pravu!! čudo neviđeno.... deset godina učiš lekcije i činiš ono što si napisao....i ovdje si naučio lekciju veliš! pa mora da si super odlikaš s prosjekom 5.0!!
-
kaj se mene dotikavle.... mogu biti i 0,75 kn kao dalekovod!! meni bolje odgovara smuđ, štuka i lijeni brkati som!! makar bili i 10x skuplji!
-
da... kao mrul, ciak, vdub... stvarno su je probudili!
-
ne znam kaj tu nije jasno!!?? dokap u ovom obliku (unosu svježe love) je fantastična vijest! stabilizira poslovanje i bitno skraćuje vrijeme konsolidacije. kratkoročno možda ne najboja vijest za cijenu dionice, a za dugoročno je odlična.
naravno, kao i uvijek ..... netko će unutra, a netko će van.
-
nekada bilo! zato su sve svjetske burze poskidale nedavno nove rekorde! upravo zato što sada vole neizvjesnost! i da se pobere ono što se već samo nudi!