neznam kaj bi rekel... zadnjih 5-6, a posebno ovih 2 corona g su meni austrijanci totalna zbunjola!! poznajem masu ljudi koji tamo rade i svi vele gotovo isto. samo je dobra plača i kratak-dugi tjedan. ostalo sve je katastrofa. pogotovo kaj se tiče covid mjera.
Posts by tollway
-
-
Izgleda da i dalje brodari dobro plove za razliku od ovih gore, cak je tesla -9%, mogao bi market zahvatiti jos jedan kolektivni sell prije bounca iman neki osjecaj, ali izgleda da brodari onda u tom slucaju nece napraviti novo dno u ovoj fazi, s obzirom koliko su se povratili sta mislite ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. svi smo naučeni da nekakva pravila i poznate uzroke kriza. bojim se da je takvo vrijeme iza nas. ciklusi se izmjenjuju sve dalje sve brže, a uzroci su sve teže primjetljiviji i predvidljiviji. problemi se pojavljuju odande odakle ih malo tko očekuje, a oporavci sve brži. evo zadnje korona krize prije sad će dvije godine. pojavila se ni iz čega!! tko je mogao to predvidjeti ili prognozirati trajanje? ili koliko će ekonomske štete nanijeti? tko je mogao uopće zamisliti da će oporavak biti toliko brz i toliko jako silovit i snažan!!!??? sada već neko vrijeme čipovi koji remete gotovo svaku ekonomsku granu. tko je to očekivao?
osobno mislim da nekakvog kolektivnog sloma ili kraha neće biti. barem ne ove godine, ali je vrlo izvjesno da će biti selekcije i odvajanja žita od kukolja. prvenstveno mislim na tehnološke dionice. klasična stara ekonomija vjerujem da neće imati neke veće potrese. a brodari..... oni su fakat priča za sebe! tu se stvari stubokom mogu promijeniti tijekom noći. i svaka prognoza je vrlo nezahvalna.
-
naslonjeni smo debelo na austriju i njemačku gdje je totalno za...ano! dok sjevernjaci sve više popuštaju, pa čak i oni antipatični englezi i hladni nizozemci, ovi samo štišču još bolje taj covid šraštok! a svi u EU? lud, zbunjen....
-
parica
potpisujem sve napisano, osim što mene rast nije iznenadio. dapače, očekivao sam ga. zašto? više-manje sve vaše izneseno plus
-rast bdp iznad očekivanja
-stabilan kreditni rejting
-izvrsni poslovni rezultati vekikog broja izlistanih kompanija
-smanjenje javnog duga i udjela u % bdp-a...
da nas još otkriju 2-3 strana fonda....
infinity
atpl ista priča kod mene.
jdpl.... lud, zbunjen, normalan kako-tako! danas bi kratio, sutra kupovao, pa otkud onda pare za dokap ako bude "povoljno"? na kraju neću uraditi ništa dok ne vidim uvjete dokapa.
imam još 4 otvorena naloga na ostalim papirima sa manjim iznosima pa... app! ako ne....opet dobro, čuvam pare za dokap ili dokup, što bude povoljnije.
-
????? u godinu dana cijena se vrti na 1800 +-50$, a zloćka vesela!!??
-
Za napad na Putina sam pripremio:
TUHO, ERNT, IKBA, ZABA, ATPL, HT, HPB, ILRA, JDPL.
Target osim Putina je pokupiti još municije odnosno dividende.Nadam se dobrom dvd prinosu a rast/pad osim ATPL me ne dira za ovu godinu.
HT smatram kešom,mozda ga prodam a mozda s vremenom podebljam??
ILRA i JDPL ?? Bog ih pomilova 😁
ATPL u fokusu
Ostalo je teleportirano u neke druge dimenzije
gotovo identičan portfelj, samo što mene atpl i jdpl uopće ne tangiraju, teleportirane u budućnost. ostale me više peckaju!
-
hvala kolega na ispravku, mislio da se post mrcasha odnosi na jdpl. u stvari, na isto mu ga dođe, samo nije dokap! vrijedi i tu i tamo!
A gle , ljudi nisu toliko naivni , ako nesto vrijedi onda leti , ako ne leti onda bar ne roni već pluta , tako je i sa cijenom dione trenutno. ...
-
4. A možda je samo portfelj toliko narastao da više nisam okretan kao prije i jednostavno trebam više vremena za krenut u akciju...
imam gotovo isti problem. portfelj mi skoro pa preveliki za zse (po meni i jest) iako sam lani povukao prilično novaca što planiram i nastaviti sve dok je iznad nekog mojeg limita.
sve ostalo odgovorio vam je kolega status quo. da ne ponavljam kolegu, uzeo mi riječi iz usta.
samo nastavite smireno i dalje.
-
jasko champione!! iako sam već negdje napisao.... puno ti fala i svaka ti dala na trudu, filtriranju podataka, nesebičnoj distribuciji prema forumašima i neizmjernom doprinosu! da je više takvih!
-
- PODR sve. Prinos 50%.
Probati ću danas i sutra još koju poziciju očistiti.
Nemam dobar osjećaj, ne osjećam se ugodno više.
Previše mi je negativnih informacija ovih dana i nemam dobar osjećaj za sutrašnji dan,
u ovakvim situacijama nitko se ne osjeća ugodno,
neki nikako i nikada da nauče! isto kao i na burzi!
-
nepoznati uvjeti dokapa.... i kaj sad napraviti?
-
nikaj neobičnoga! pesimisti prodaju, optimisti kupuju! osobno neznam kaj bi napravil. možda najpametnije pričekati da se voda malo ne razbistri. ne vjerujem da će doći do ozbiljnijeg sukoba (i ova sadašnja situacija se može tumačiti kao sukob!), ali je očito da većina investitora ne misli tako. dakle, status quo!
-
nebo otpri se!! od skoro -4, ameri sada malo ispod 0!!!! i sad ti budi pametan kaj naprajti!!! moja je dugogodišnja deviza.... kad nisi siguran kaj treba napraviti, nemoj delati nikaj!
-
nije rečeno... bili su skoro na -4, sada su nešto iznad -1. evo već sada -0,4
-
-
u sat vremena ameri skinuli 1% minusa!!!??? ludoga li naroda.
definitivno! taman sam to napisal tres 60 bodova!
ovo danas je totalna budalarija! još budu i okrenuli u plus!! raj za tredere. uživajte i samo mlatite $$$$$$
-
iskusniji i znalci, molim komentare na tablice! meni laiku (da ne pratim neko vrijeme brodare) bi to izgledalo da taj netko jezabava svekoliko pučanstvo i čitateljstvo!
-
u sat vremena ameri skinuli 1% minusa!!!??? ludoga li naroda.
definitivno! taman sam to napisal tres 60 bodova!
-
nemojte se svađati kolege! nema smisla. normalno je da za vrijeme ovakvih padova tržišta nervoza uzima svoj danak i da se neki uvijek naslađuju trubeči dugo vremena.... govorio sam vam da slijedi pad! i sada su konačno u pravu! i neka se naslađuju i uživaju! ja uživam već nekoliko godina uzastopce svake godine sve više!
tako je i sada. nakon skoro dva mjeseca rasta nekih vrlo kvalitetnih papira i preko 20%, pad od 4-5% izgleda stvarno dramatično! moguče i daljnjih 4,5 ili 10%.... i još ostaje nekakav plus. ali to je sastavni dio priče. a ako je netko toliko sposoban da lovi i pogađa vrhove i dna, skidam mu kapu i naklon do poda! meni takav stil ne odgovara.
-
Za ugasiti brend OT i uvrstit sve korisniku u Telemach potrebno je steći 100% firme pa računam 95 jer će preostalih 5 istisnuti ali opet ne po nižoj cijeni od javne ponude.
odakle vam to? postotak vlasništva nema nikakve veze sa brendiranjem. današnji OT sa danom npr 01.03. postaje telenach kao i svi postojeći korisnici. a što će onda korisnici je njihova stvar! ne mislite valjda da ako u slijedećih 10 godina ne skupe po vama 95% da će do onda vući i brend OT? paralelno sa telemachom? to vam je logično?