1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • February 12, 2022 at 3:41 PM
    Quote from Marin83

Evo i danas baš jaki rast BCTI od 6,09%...BCTI 645. Ovo je definitvno okrenilo smjer, baš sam danas kupio nešto dionica po 39kn,mislio se oću, neću, oću neću,,,,izgleda da u pon ih više neće biti...

uvijek, i nakon skoro godinu i pol dana još uvijek optimističan! bravo kolega, takvi pokreću burzu!

da je svaki put nakon tvoje takve ili slične posljednje rečenice tpng porasla za kunu, već odavno bi stotka bila prevaljena!

u stvari, nebitno. važno da si ti nama veseo,vedar i rabijatan. jednom će doći na ono... strpljen-spašen! samo tako naprijed i sretno!

• Porez na kapitalnu dobit

• tollway
    • February 12, 2022 at 9:13 AM

mislim da ne treba uopće jer se nigdje ne spominje za one koji je prijavljuju putem aplikacije e-građani. s druge strane, ako nosiš fizički.... pa našim kolegama trejderima marinu, molleru, na biduasku i ostalima bi trebala auto prikolica + 2 nosača da to sve dostave! a tko bi to sve i provjeravao. bitna je samo završna brojka.

• Što smo danas tržili

• tollway
    • February 12, 2022 at 9:07 AM
    Quote from Infinity

Majketimile odi će biti i trudnih 👨🏻‍🍼

pa to se i očekuje ovdje!!! :) :) :) zar ne vidiš da su već dva malca na putu!!??

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • February 12, 2022 at 9:06 AM

moguće, ali kakva vajda od toga dioničarima optime!!?? moralno zadovoljsvo?

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• tollway
    • February 12, 2022 at 8:40 AM

a većinski dokapitalizirao po cijeni iz javne ponude po 184,12 kn!!! pa sad ti misli.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • February 12, 2022 at 8:36 AM

mišljenja sam da se ovdje uopće ne treba bojati "slabog" izvještaja. možda se dogodi jedan ispod očekivanja, ali će onda onaj slijedeći biti bomba. a tako je ovdje više-manje zadnjih deset godina.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • February 10, 2022 at 9:10 PM

ne moraš..... zamijeniti će se sami!

• CORONA virus

• tollway
    • February 10, 2022 at 9:09 PM
    Quote from Moller
    Quote from NaBiduAsku

No shit :D još malo pa će mediji konačno reći car je gol. Glavno da je teror trajao godinu i pol dana... prvo poluvrijeme se bliži kraju... 'mjere' koje ničemu ne služe polako posustaju, presvlače se kaputi i mijenjaju ploče. Žalosno. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…asnost-15156336

moram priznati da ipak ne bih volio da sam obolio u prvom ili drugom valu, ipak ima nešto neobično u tome virusu, možda zbog tolikog psihološkog pritiska kroz duži vremenski period, ali ipak je nešto drugačije u njemu nego kod normalnih gripa,

mene su prva dva dana boljele noge, kao da sam trčao maraton, onda tri, četiri dana ništa pa onda peti, šesti opet on navalio, a ja kupuj atpl, kupuj atpl, i odmah mi je bilo lakše, dobro je prošlo

kolega

daj molim te odmah pozovi nekog poznatog novinara, te mu objasni novi način liječenja corone! ali najprije obavezno patentiraj svoj recept autorskim pravima da ti ga netko ne ukrade! vidiš u kakvim prevrtljivim vremenima živimo! i dalje ćeš lijepo i lagodno živjeti od tantijema umjesto da crnčiš na burzi.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • February 10, 2022 at 8:56 PM
    Quote from tollway

ovaj popić mario stvarno zanimljiv lik kao investitor!

a bome je fakat zanimljiv! do neki dan skupo kupovao, a sad pošeo jeftino prodavati! valjda čovjek zna što radi.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• tollway
    • February 10, 2022 at 8:52 PM

ma izvukli su i oni i zaba deseterostruko veću lovu tijekom niza godina dok su njome upravljali, odnosno dobrano ih kreditirali od ovih 5,36kn koje su kao sigurne! tako da im konačna prodajna cijena ne igra neku veliku ulogu. još uz uvjet da ih se moraju riješiti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • February 10, 2022 at 8:49 PM
    Quote from Sunk cost

Ma kužim ja to... Telemach drži skoro 55%, ostali top dioničari 18% a mi "mali" 27%.

Nije valjda da čekamo da se Telemach neslužbeno dogovori za svim top dioničarima po 10 kn?

Krije se kupoprodajna cijena i neslužbeno su zabranili trgovanje.

Da su dogovorili cijenu po 5,36 onda bi je i objavili jer je očekivana, nebi nikoga iznenadila... i mogli se prsiti u medijama kako su jeftino kupili.

Neka blesava nada me drži u dionici, nešto se čeka... da bi bar zna na što

kolega

masa kupoprodaje većinskih ili velikih paketa i preuzimanja na zse je prošla a da se nikad nije saznala cijena. nešto kao poslovna tajna. a nigdje niti ne piše da kupac i prodavatelj moraju objaviti cijenu ili predočiti ugovor. mislim da je i ovdje to slučaj.

• DRY BULK

• tollway
    • February 10, 2022 at 8:11 PM
    Quote from hugh
    Quote from lebowski

Pa nije da nije rečeno početkom godine da će zbog indonezijskog baniranja izvoza ćumura vozarine kratkoročno pasti, a dugoročno rasti. Pa nije se zima povukla iz pristojnosti kad se skužilo da fali ćumura. Disruptionsi su uvijek dobri za brodare.

Početak godine:
    https://www.spglobal.com/platts/en/mark…g-into-disarray

Danas:
    https://www.spglobal.com/platts/en/mark…proving-cheaper

Display More

bilo je rečeno, ali bitno je da se to sve stvarno i ostvaruje a ne da ostane samo na riječima.......hoću reći, golub je bio na grani a sad je i u ruci.......i vjerovatno ne samo jednoj nego ih ima i u drugoj ruci a i u svim džepovima i torbama ..... :D ;) :thumbup:

Display More

ako smijem primjetiti... nešto ste vi jako brzo promijenili mišljenje i raspoloženje! ili se meni samo tako čini?

• Što smo danas tržili

• tollway
    • February 10, 2022 at 8:05 PM

... i onda legneš, spavaš i ostaneš sam :) :sleeping: :P !! a ovako i liježeš i budiš se u dobrom društvu!! svakodnevno... dok traje!

• Inflacija

• tollway
    • February 10, 2022 at 7:47 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from tollway

kolega toluen je napisao bit stvari!

a kaj se novca dotikavle..... u situaciji u kakvoj je SADA HR jedino rješenje po meni su nekretnine i dionice banaka, osiguranja i hrane. ako vam se to ne dopada na svjetskom nivou su to sirovine. sa zlatom potreban poseban oprez jer mladim generacijama ono ne predstavlja nikakvu vrijednost. vrijednosti i trendovi se mijenjaju enormnom brzinom. probajte zamisliti kolika bi bila cijena da su sve banke, inv fondovi i privatni veliki inv umjesto crypta kupovali zlato.

Nisu mladje generacije tu da predvode kolo jer realno ni nemaju s cim da bi predvodile, svi smo mi to prosli prvo te puste da osjetis draz burze i brzo bogatstvo i onda ti jedan dan samo pokazu tko kolo vuce, al dok to skuzis kako i sta funkcionira, prodje koje desetljece jer ciklus vise nije tamo gdje si sljepo vjerovao da je, nema znanja bez lopate.

istina da nemaju sa čime, ali ih je masa! imate nekoliko živučih foruma, pa odite i pročitajte. gotovo svaki ima otvoren revolut i trguju kako znaju sa par stotina ili tisuća $.. da samo ovi iz HR umjesto SAD-a i crypta ulažu na ZSE, prometi bi bili barem duplo veći!

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• tollway
    • February 10, 2022 at 7:40 PM
    Quote from dionicar
    Quote from miljenka5

Uzmite u obzir da su potrošili 130 mil kn na otkup dionica

a da uzmemo u obzir koliko ce im se u blagajnu slit od optime? ;)

napišite kolega slobodno. nemojte se sramiti. i izračunajte koliko je to po dionici. kod zabe vam je to 35 lipa. a kod ht!!?? sigurno razlog za 4-5 kn više divke! :huh: :/

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• tollway
    • February 9, 2022 at 8:53 PM
    Quote from Marin83
    Quote from tollway

delistiranje i/ili skvizanje!!??? nemojte mi opet to raditi!

imaju više od 75% glasova. dakle, mogu sve osim skviza. a onda im ojim se da ćeš se i načekatiIC proda ostatak i to je to.

Ja vas čekam sa nalogom tamo na 11 i nešto kuna... ^^ :)

samo čekaj kolega! bojim se da ćeš se i načekati. poučen vlastitim iskustvom, papire u kojima većinski ili sa njima povezani imaju više od 75% vlasništva zaobilazim u širokom luku. mada nije rečeno da tamo nema kruha.

• tollway
    • February 9, 2022 at 8:46 PM

tete u poreznoj pojma nemaju!!! one sve sretne da sam prijavljuješ i obrađuješ obrazac. naravno i plačaš porez. misliš da to netko kontrolira!!?? kako? na koji način? domaće još kako tako, a strano.....

• tollway
    • February 9, 2022 at 8:33 PM
    Quote from looserst
    Quote from StatusQuo

Ja sam zvao tetu iz porezne ona kaze da sve to stavim na JOPPD

Sta se tice RPO obrasca ima ovi link koji kaze da se treba pa sad, iako bitno da ste platili po meni a o obrascima lako naknadno

https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije…y.aspx?id=19590

"

Porezni obveznik koji ostvari dohodak od kapitala izravno iz inozemstva obvezan je, sukladno članku 87. Zakona, radi osiguranja podataka potrebnih za utvrđivanje poreza, ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema njegovu prebivalištu ili uobičajenom boravištu podnijeti prijavu radi upisa u registar obveznika poreza na dohodak na Obrascu RPO.

"

Display More

Platio nisam nista na dividende. Ako nisu sami uzeli. Provjerit cu da li su.

Neznam kako vama ostalima ali meni se gade ovi zakoni,citam ih sam na 5 nacina ovisno da li puse jugo ili bura <X

Display More

porez na dividendu ti sami poberu bilo gdje da trguješ, tako da sa time nemaš brige.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • February 9, 2022 at 8:28 PM

:thumbup: :thumbup: :thumbup: slično sam napravio nekoliko puta kad sam bio mlađi! najbolja je bila putešestvija po azurnoj obali, pa do lourdesa! pa kad smo bili već tamo do bordeauxa i atlantske obale. pa gore do normandije i preko pariza, švicarske i uzduž cijele austrije natrag doma! to su bili lepi cajti!!!

• Inflacija

• tollway
    • February 9, 2022 at 8:21 PM

kolega toluen je napisao bit stvari!

a kaj se novca dotikavle..... u situaciji u kakvoj je SADA HR jedino rješenje po meni su nekretnine i dionice banaka, osiguranja i hrane. ako vam se to ne dopada na svjetskom nivou su to sirovine. sa zlatom potreban poseban oprez jer mladim generacijama ono ne predstavlja nikakvu vrijednost. vrijednosti i trendovi se mijenjaju enormnom brzinom. probajte zamisliti kolika bi bila cijena da su sve banke, inv fondovi i privatni veliki inv umjesto crypta kupovali zlato.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt