meni ovo izgleda kao predah... nakon rasta do 250 uslijedio pad do 220
Posts by tollway
-
-
slažem se... meni smiješno kako ga protivnici na izborima tako zdušno reklamiraju. frajer dobio besplatnu promidžbu!
-
Da je bolje imati PPHE uopće ne sporim.
Ali smješno mi je logično zaključivanje da mama "sisa" što bi trebalo značiti da uništava kćer i to dioničari mame honoriraju sa tolikim rastom na burzi.
Jel tebi to logično?
To je čista zavist, jer i ARNT posluje dobro, a tebe muči što nisi unutra.
Jer da jesi, to ne bi napisao.
kolega
znam da niste na burzi od jučer. zašto se praviti grbav? sam graf kretanja cijene govori više od bilo koliko postova, da ne rečem fin izvješća. 2,3,5,8 ili 10 godina unatrag.... katastrofa.
-
Cilj je da nas se skupi dovoljno da nas ne mogu zaobići, a idealno iznad 25%.
želim vam puno uspjeha u nakani ali bojim se da vas očekuje sizifov posao kolega, a 25% nemoguća misija. bez IB nikako.
a neaktivnost? vrlo vjerojatno je velik broj forumaša na oba foruma, pa i onih najglasnijih prodao dionice u ponudi. a ostali zbog loše procjene zbrajaju trenutne sada već ozbiljne minuse i gledaju mrtvilo od trgovanja. i šute i jedni i drugi.
-
meni odmah u startu bilo vrlo čudna ta točkasta koalicija... svi sa svima!!?? pa tko će i kako u slučaju pobjede namiriti te sve potrebe i zaslužne? na kraju će ostati hdz, jedna točka i puno malih točkica...
-
postoji neka knjiga ili esej ili elaborat koji sam davno pročitao... ne znam autora, ali tema ili naslov je kako lagati statistikom ili nešto u tom stilu. ako je pronađem, okačiti ću link. vrlo jednostavno i plastično objašnjeno.... možda netko zna na kaj mislim...
-
koja ne bude prešla izborni prag i onda glasovi idu pobjedniku!! kako da ne!
-
svjestan sam toga. zato već deset godina ne izlazim na nikakve izbore. a ni ta opcija nije dobra!
-
pa uvijek je najlakše kritizirati druge i iznositi na vidjelo tuđi prljavi veš! ehhhh, a kada se radi o vlastitima, tu onda nastaje problem. uz još ogroman ego kod obojice.... onda imamo to što imamo. i sad ti izađi na izbore i glasaj!!!??? za koga?
-
ovo je vrlo vrlo zanimljivo razmišljanje!!! ali nisam baš siguran da će dobiti tu priliku. meni ovi svi događaji izgledaju kao voda na mlin hdz-u.
-
nema tu straha. nijemci su inače racionalan i štedljiv narod. mogu se odreći nečeg drugog, ali da ne idu na godišnji odmor. jako teško.
uostalom takva i slične teze se već nekoliko godina pojavljuju uoči početka sezone, a kad ono svaka slijedeća rekordna.
-
kako ne možeš? dva dana za pripremu i dva dana za pospremanje. meni baš super jer mi rođendan! kud ćeš ljepše!
Eto, onda sretan rođendan gosp. tollway!
hvala na ranim čestitkama, ali ja ću stvarno morati nastaviti slaviti cijeli tjedan jer mi tamo i imendan! a bogami slavim i 25. godišnjicu "braka".
-
želite možda, ali se ne usuđujete, pitati kada će hajduk biti prvak? da li je vrijeme nakon 19 godina?
-
ako je suditi po količini postova posljednjih tjedana, bojim se da baš i nije tako. nadodajmo zamrlo trgovanje uz sad već osjetan pad cijene..... nikako ne izgleda dobro.
uz sve to, ne mogu se oteti dojmu da preostala dva brodara postaju zatočenici atlantske/tankerske.
-
još jedan znak, kako se vodi računa o tržištu kapitala, ne možeš spojiti ništa s ničim
kako ne možeš? dva dana za pripremu i dva dana za pospremanje. meni baš super jer mi rođendan! kud ćeš ljepše!
-
s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt.
ERNT se uspoređuje s KPT a ne KODT! Ne volim pisati o dionicama koje nemam, posebice kad nemam nešto dobro reći, ali natuknuo sam nekoliko puta na nekim mjestima što mislim o ERNT kroz suptilne komentare o naravi njihovog biznisa, nepostojanju dugoročnog trenda rasta, nepostojanju ničega strukturno drugačije danas da bi se očekivala budućnost puno bolja od prošlosti.
Ako nešto sliči na ERNT u Končar Grupi to je KPT.KODT je svemirski brod u odnosu na sve to.
s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt.
ERNT se uspoređuje s KPT a ne KODT! Ne volim pisati o dionicama koje nemam, posebice kad nemam nešto dobro reći, ali natuknuo sam nekoliko puta na nekim mjestima što mislim o ERNT kroz suptilne komentare o naravi njihovog biznisa, nepostojanju dugoročnog trenda rasta, nepostojanju ničega strukturno drugačije danas da bi se očekivala budućnost puno bolja od prošlosti.
Ako nešto sliči na ERNT u Končar Grupi to je KPT.KODT je svemirski brod u odnosu na sve to.
nešto imate kratko pamćenje kolega... već se zaboravilo kaj je bilo kad je prije par godina az izlazio? da, ispalo je super jer je kratko trajalo i količine su bile puno puno manje od ovih koje se sada spominju. i na p i na r. nema veze kaj vi ili ja ili većina misli ako netko veliki odluči izaći! a mrcvarenje može potrajati puno duže nego li je bilo spomenuto.
fundamenti u tom slučaju prodavatelju nemaju apsolutno nikakvu težinu.
-
ja samo znam da opreza nikad dovoljno. ima puno malih za koje je bid na povlaštenoj preplitak. znam ih nekoliko osobno, a i ovdje ima lijepi broj takvih imatelja.
s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt. ne predviđam niti priželjkujem sličan scenarij, ali.... zato velim opreza nikad dovoljno.
-
"Ostavljaju zemlju sa sličnom gorčinom u želucu s kojom su na SFRJ gledali iseljenici ranih 70-ih.
ovo je potpuno promašeno....današnjima baš stalo do domoljublja i hrvatstva. da ne upotrijebim neku grublju riječ iako joj je definitivno ovdje mjesto. gledaju svoje brige, svoju ekonomsku situaciju i svoju perspektivu. potpuno apolitični novi građani europe.
-
ako je suditi po rastu cijene od 2,5% za takav tip dionice..... ili to trezor trpa i ne škrtari?
-
potpisujem kolega sve napisao. skupljanjem mrvica po bidu cijena papira može samo naniže jer uvijek netko ima razloga prodavati. i onda se nađe netko tko prospe veću količinu i zatuče cijenu.
zadnji pasus je in medias res. samo bih nadodao i slijedeću godinu, ne samo ovu.