Pise da 22.7 stize rijesenje atzna a sredinom 8 mj hanfe i tad ce se znati cijena ponude koja svi vjeruju je oko 10.30, 10,40€ ostale dionice bi izasle oko 60mil€ s tim da nebi svi prodali a i na racuni ima 17 mil€ Sve u svemu meni se pari da ova dionica nezna za inflaciju zadnji godinu dvije dana a cijena je trenutno i niza nego prije ponude
Branka i dalje svaki dan prodaje a mozda i jedino koja pravi vamo promet
odakle ti datumi, kolega? može link?
Posts by tollway
-
-
odavno nema logike za masu stvari. a o burzi da ne govorimo.
-
da se prodaju za što manje para!
-
Nažalost ta dividenda i razna traženja na skupštini za isplatu buduće dobiti je dovela do svega ovoga kasnije.... valjda vam je to jasno sada
Ubili ste dobru kravu zbog jedne šnicleNije dividenda ubila kravu. Pastir je ubio i kravu i sam sebe.
Već traže novi posao a preporuke nisu baš sjajne.
pastir je ubio kravu od koje će dovoljno dobro živjeti do mirovine! krava ionako bila dovoljno stara, a još će i zaraditi prodajom papaka, kože, rogova, kostiju....
-
i onda kad ti zatrebaju novčeki i želiš van, pojavi se masa ograničenja za koje se ne zna. ili malo tko zna.
-
ima li tko da prati... po kojim parametrima se prodaje addiko?
Neće vam se baš svidjeti, trenutno za Addiko je cijena 17 ez+ura, BV je 0,37, a P/E 7,4
ima to svoju težinu, naravno. ali bitno je i u kakvoj je situaciji dotična. kosturi u ormaru, tržišni udio, dubioze...
meni zadnje kaj je ostalo je preuzimanje neke austrijske banke u problemima prije 5-6 godina... mislim da je bv bio 0,6-0,7, a pe oko 11. nemojte me držati za riječ, to je onako po sjećanju. ionako to nisu jedine brojke koje se uzimaju u obzir. bankarske dionice su vrlo zajebane ako ih ideš analizirati i valuirati.... i onda još k tome premija ili diskont... jako jako nezgodno
-
ima li tko da prati... po kojim parametrima se prodaje addiko?
-
ako se ne varam, bile su planirane za kraj ožujka, pošto treba refinancirati neke obveze. ali je to palo u vodu zbog raspuštanja sabora , vlade i izbora.
moraju se valjda malo posložiti prije nego li objave.
-
baš me zanima tko je kupac!!??
-
na isti onaj sa kojim su riješili gotovo sve u upravi, nadzornom odboru, izvršne direktore....
-
ako naprave dokap uz isključenje malih (kako se to obično radi unosom nekih prava i sl.) onda više niti IB nije bitan. ionako će ga namiriti na neki način.
-
oni koji kupuju ili oni koji prodaju?
-
nema, a istina je po običaju negdje u sredini.
-
da.... a njegov prosjek je sada negdje oko 450!! ako i toliko. tako da čovjek ima lufta! i zna kaj dela.
-
ja drugog objašnjenja nemam.... rast po svaku cijenu, a dobit će doći kasnije.
-
nadam se da je tako. da nema razlike između obvezne i dobrovoljne.
-
Za nižu cijenu nemaju zakonskih mogućnosti
možete li pojasniti zašto nemaju?
-
manje bitno da li je moderiranje primjereno ili previše restriktivno. osnovni problem je što se kriteriji ne primjenjuju jednako za sve članove. dakle, ima nas jednakih i jednakijih. i to se reflektira na broj postova u omjeru na broj članova. 90% njih ništa ne piše zbog učestalih upozorenja ili baniranja. sve ostalo ok.
-
Promjenila se vrijednost brodova na više. Bravo, svakodnevno cu racunati. Ne znate vi di gonite..
ako vi znate.... onda napišite.... patuljci pojma nemaju....
-
a kolega znalac je quotao tuđi izračun omjera pe/nav jer svoji niti nema. a i taj izračun se promijenio unatrag 15-20 dana kad je izračun rađen jer se promijenila i vrijednost brodova (što je manji utjecaj) a izašli i godišnji i q1 gdje su brojke svježije, pa je i omjer drugačiji.