1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 1:29 PM

pa niti ga ne mora ga pripajati, ali trebalo bi se i moralo vidjeti nešto bilo što u konsolidiranom.

ima masa firmi na zse koje imaju udjele u drugim tvrtkama i redovito ih prikazuju u izvješćima.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 1:25 PM

4 bulkera + 4 tankera naprave više dobiti iz poslovanja od 12 bulkera atpl!!!???? više puta sam napisao da ne kužim sistem ulpl, ali tek sada mi ništa nije jasno.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 1:16 PM

ovako na prvu, ovo je jack pot i za banku i za dioničare. ali poučeni nebrojenim iskustvima, uvijek postoji onaj ali.

sber posluje pod novim imenom i u 100%-tnom je vlasništvu HPB. valjda je HNB imao uvid u njeno poslovanje i vjerovatno su sankcije i nelikvidnost jedini razlozi za hooo-ruuk prodaju. u svim zemljama je to odrađeno express. u narednim q izvještajima bojim se da nećemo bogznašto saznati. a godišnji konsolidirani za 2022 je prilično daleko. tako da.... opreza nikad previše.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 1:02 PM
    Quote from Goran

Šta da mali rade u ovoj situaciji??

e to je pravo pitanje, samo je problem što nema univerzalnog odgovora. sagledati svoju poziciju i percepciju, poziciju i potencijal tvrtke na tržištu i sve ostale okolnosti... nimalo lak ni zahvalan zadatak.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 10:19 AM

može biti da je tako kao što kaete u prva tri pasusa.

a četvrti o tečaju vam baš i ne priliči. i nije vam trebao. moguće da su vama nešto krivo prezentirali. meni nije niti potreban dok vidim iznos kratkoročnih i dugoročnih obveza nasuprot kapitalu i novcu na računu. probajte izračunati omjer. možda je vama to super, meni je koma.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 10:00 AM
    Quote from mitkko

Išao sam napraviti projekciju prihoda, dobiti i osnovnih pokazatelja poslovanja za 2022. pod pretpostavkom da će vozarine slijediti trenutne futurese. Dakle, uzeo sam vrijedosti futuresa na današnji dan i projicirao prihode, a sve troškove poslovanja sam pretpostavio da su na razini prošlogodišnjih.

Parametre bitne za ovaj model sam preuzeo iz podataka od prošle godine - omjer postignutih vozarina i BSI vozarina, utilizaciju, troškove, ostale prihode.

Ovo je sve naravno vrlo paušalno, tko zna šta nam ova godina nosi, ali dobro je za dobiti osjećaj u kojem smjeru bi stvari mogle ići.

Ispod se mogu vidjeti inputi u smislu BSI indeksa:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ovdje se mogu vidjeti sukladno tome očekivani prihodi i rashodi.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Može se primijetiti da bi Q1 po dobiti trebao biti negdje na raziini Q2 prošle godine, dok bi ukupna dobit za cijelu godina mogla biti oko 69M kn, što je više od 50% više nego ove godine.

Ispod se mogu vidjeti kako će izgledati ovi bitne pokazatelje 1y fwd, naravno u usporedbi sa današnjom cijenom dionice.

P/NAV je smiješnih 0,28, pod pretpostavkom da vrijednosti brodova više neće rasti, u bilancu je dodana samo godišnja neto dobit, a zaduženost nisam ništa umanjio - dakle, sve vrlo konzervativno.

P/E ovako iznosi svega 1,14!?!

U tablici su također za usporedbu i 1y fwd vrijednosti ovih pokazatelja peer grupe koje sam preuzeo iz Cleavesovog izvješća.

Poanta je da je JDPL trenutno valjda najjeftiniji brodar u svemiru. Nije najefikasniji, ima svojih problema, nepoznanice glede dokapa... ali usprkos tome po ovome izgleda da je bitno podcijenjen.

-

Display More

kamo sreće da netko ili mitkko napravi projekciju i za ulpl pa da možemo usporediti sva tri brodara.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • March 5, 2022 at 9:40 AM

ako je istina da je za deset dana "silovitog" bombardiranja i granatiranja svih većih gradova poginulo "samo" tristo i nešto civila, dopuštanje hum pomoći i osiguravanje nesmetane evakuacije, selektivno uništavanje samo vojne infrastrukture, civilne samo na strateškim točkama..... onda je putin "pravi svetac" u usporedbi sa drugim ratnim vođama.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 9:32 AM

kako sada dokapa neće biti!!?? nekoliko puta objavljeno da dokap ide na proljeće i završava najkasnije u lipnju.

s druge strane... gledajući bilancu i rdig, na stječem dojam da iz tekućeg poslovanja unatoč odličnim vozarinama mogu servisirati dospječe svih postoječih obveza i još financirati kupnju brodova. iako stara krama odlično za sada zarađuje, izgleda da su troškovi znatno veći nego li kod drugih brodara. negdje curi!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 8:58 AM

sve je to istina, ali mislim da je trenutno najveći uteg neizvjesnost oko uvjeta dokapitalizacije. tako da masa postojećih i potencijalnih dioničara još uvijek kalkulira. uključujuči i mene.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • March 4, 2022 at 7:50 PM

mislim da ste potpuno u krivu. usporedite kapacitete, marže, prihode i dobit maistre sa ostalima turistima i dobit ćete drugačiju sliku. kamping je nešto sasvim drugo.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • March 4, 2022 at 7:45 PM

a kaj budu dobili dioničari ovdje? unatrag dvije godine samo sliječu crni labudovi. izredalo se redom covid, nestašica čipova, smanjenje obujma radova, sada i ovaj nesretni rat.... kaj još mora dojti. a kaj se cijene dotikavle.... kamo sreće da je ovo dno, ali bojim se da nije tako. po meni, oporavak bude traljav i dugotrajan.

• INGR (INGRA d.d.)

• tollway
    • March 4, 2022 at 7:05 PM

nema to veze kome je koliko, puno ili malo. 6000 kom naspram 13,5 milja izdanih. na to sam mislio. kaj more s tim?

• Birtija

• tollway
    • March 4, 2022 at 6:54 PM

kaj grašo se ženio!!?? moji mediji to nisu prenosili!

• INGR (INGRA d.d.)

• tollway
    • March 4, 2022 at 6:51 PM
    Quote from dionicar

Insider dokupljuje....

Sprema se nešto veliko ? 6000 kom ?

nešto veliko sa 6000 kom!!!??? odnosno 66 kilo kn? iliti 9 000 đureka? nemojte, molim vas!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • March 4, 2022 at 6:47 PM
    Quote from D_artagnan

A mozda kupuje kao sto je PPD kupovao dug od dlkv, da ga preuzme za kikiriki. Mozda i oni kemijaju kako da preuzmu Rusiju 😂😂😂, naravno zahebancija.

ako pitate njih, sigurno ne rade to iz zahebancije, već vrlo lucidno i ozbiljno, a jednog dana vjerovatno i vrlo lukrativno.

• Forex - Trgovanje valutama

• tollway
    • March 4, 2022 at 6:40 PM
    Quote from zlocesti

USD.

Kupila sa danas dolare, i pretplatila ih.

kako si se to pretplatila na dolare!!??

• tollway
    • March 3, 2022 at 9:30 PM

ne odobravam niti ja, ali me nervira tolika količina pristranosti i nerealnog izvještavanja. propaganda radi svoje samo ne znam za koga!!?? starije od 60 g? danas gotovo svaka duša ima pristup internetu i može procijeniti i istražiti objavljeno. a mlade ionako nikaj takvoga niti ne tangira.

• tollway
    • March 3, 2022 at 9:12 PM

Analitičar: Putin nije lud i ruska invazija ne propada. Zapad ga podcjenjuje

Index VijestiPrije 12 minuta

konačno jedan nepristran i realan osvrt na ruske poteze.

• JDRN (Jadran d.d.)

• tollway
    • March 3, 2022 at 5:08 PM
    Quote from dzile

No, i dalje tvrdim da je na sadašnjoj cijeni dionice ovao dobro ulaganje u nekom srednjeročnom vremenskom intervalu jer mi je nekako teško očekivati da će cijela pa Crikveničk - vinodolska Rivijera jedina ostati izvan fokusa velikih turističkih igrača koji imaju novac i znanje za realizaciju kvalitetnog investicijskog ciklusa.

pratim taj cijeli šou sa jadranom od uvrštenja na burzu kao moguću investiciju, ali nikako da se pokrene. ako se ne počne čim prije nešto ozbiljnije investirati u smještajne jedinice, objekti će dodatno propadati. obzirom na sadašnje stanje i krvnu sliku tvrtke, mišljenja sam da niti nema prostora za neku premiju ukoliko bi se išli trenutačno prodavati.

• tollway
    • March 2, 2022 at 9:09 PM
    Quote from hugh

.i Fed bi zato trebao u sadašnjem kontekstu tražiti financijsku stabilnost tržišta što bi barem kratkoročno zadržalo stabilnost glavnih svjetskih indexa i rast tržišta...

kako sada to!!?? FED da traži fin stabilnost tržišta!!?? a donedavno se govorilo/pretpostavljalo da traži sve moguće načine da se trišta barem donekle iskorigira ju jer su navodno prilično napuhana.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt