1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • March 9, 2022 at 10:08 PM

hm... :/ ?( pa ne možete prodati dvaput iste papire :!: :?: i na burzi i u javnoj ponudi X( :P

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • March 9, 2022 at 8:30 PM
    Šah mat Vladimira Putina - Zapadni svijet u šoku bespomoćno gleda što mu se događa - Najnovije Vijesti
    Vladimir Putin je nekada davno izjavio: "Kada sukob ne možeš izbjeći, prvi udaraj", što je upravo učinio. Priznavanjem Donbasa i Luganske oblasti u kojima
    www.logicno.com

svakako za razmisliti i zamisliti se.

• Porez na kapitalnu dobit

• tollway
    • March 7, 2022 at 7:44 PM

nikako. ako si dobio izvještaj od brokera to je već sve obračunato. zanima te samo konačna cifra na koju se obračunava porez i prirez.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• tollway
    • March 7, 2022 at 5:32 PM

nije da nema interesa, problem je u netransparentnosti uprave. vjerovatno ima dosta forumaša koji ne razumiju masu toga oko ovoga tickera kako društvo funkcionira sa tvrtkama kćerima kao i ja. samo se ne usude pitati ili im to ne dozvoljava njihov ego. moraš biti dobar znalac da sve to iskopaš i povežeš u jednu cjelinu. a takvih je malo.

zahvaljujem svima koji su mi pomogli da donekle pohvatam konce.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • March 6, 2022 at 8:58 PM

obzirom na samo dosada zadnjih nekoliko dana izneseno na ovom topicu, mislim da se niti firmi niti dionici ne piše dobro. imali su nesreću upasti u kolotečinu nezgodnih događaja počevši od corone. kako bude priča sa rusijom završila, vrag si ga znaj. ista priča sa cijenom.... pretjeran pad ili nastavak... dno dostignuto ili.... psihologija na djelu definitivno, a to je gadna stvar.

• DRY BULK

• tollway
    • March 6, 2022 at 8:43 PM
    Quote from mitkko

Mene cudi da nitko od shipping analiticara ne razmatra mogucnost pada gospodarstva i recesije zbog visoke inflacije i dramaticnog porasta cijene energije. To je okolnost koja je po meni vrlo realna, a ne znam zakljuciti kako ce se bulkeri u tim okolnostima ponasati.

Misljenja?

teško je i vrlo nezahvalno bilo što predviđati zbog rata i sankcija, ali ajde da pokušamo...

po meni recesija je vrlo izgledan i vjerovatno neizbježan scenarij samo je pitanje kada i u kojem vremenskom okviru. ukoliko bi se stanje u ukrajini donekle primirilo za mjesec dva, nekih drastičnih padova bdp-a mislim da nebi trebalo biti. inflacija će pomalo jačati zbog većih troškova i duljeg roka dopreme u slučaju sankcija (mislim da će potrajati). EU tada ima mehanizme da je obuzda i stavi pod kakvu takvu kontrolu.

u slučaju da rat potraje ili se rasplamsa, onda smo dobrano nadrapali. neka samo rusija prestane njemačkoj isporučivati plin i druge energente, eto ti masa problema. već na ovim sadašnjim cijenama nafte, plina, sirovina, i najnovije hrane. bojim se da će se kotač početi sve okretati. i neće se moči brzo preorjentirati na druge izvore i dobavu. a ako njemačke počne kihati.... kao najjače eu gospodarstvo, slijedi lančana reakcija ostalih i onda ozbiljnija recesija.

eto, moje viđenje najkraće moguće napisano. a moglo bi se pisati......

• tollway
    • March 6, 2022 at 6:02 PM

niste odgovorili niti na jedno pitanje iz mog prijašnjeg posta.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • March 6, 2022 at 5:50 PM
    Quote from accountant

samo da dodam, u četvrtak je objava CPI u US, očekujem novi rekord

a onda tjedan iza nastupa FED koji je stjeran u kut

kakva su očekivanja i predviđanja?

• tollway
    • March 6, 2022 at 5:44 PM

kolega

vjerovatno niste pogledali kartu! i svi uništeni vojni iIli civilni strateški ciljevi. da se ne ponavljam više....

i o kakvom faktoru iznenađenja pričate!!?? prije osam g vam otmem krim i dijelove luganske i donjecke oblasti. i tri mjeseca premještam teško naoružanje neposredno uz granicu. i to je iznenađenje!!!??

a gdje to pobjeđuje ukrajinska vojska? na kojem dijelu bojišta? koliko je teritorija do sada vratila?

svi smo podcijenili putina. ali je problem najveći što ga zapad podcjenjuje i dalje.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • March 6, 2022 at 4:42 PM

ne- ali bilo je unatrag godinu-godinu i pol BNB, ADA, polkadota, meseci, solani i kojekakvih neobičnih nebeskih i zemaljskih čudesa, pa nekoliko vrsti peseki i kojekakvih križanaca....

• tollway
    • March 6, 2022 at 4:18 PM
    Quote from Marin83

Kolega loše su vam procijene zadnjih tjedana...samo treba primijeniti sirijski poučak. Situacija ide na dalju eskalaciju, pogotovo jer je Rusija pokazala vojnu slabost.

a gdje je to pokazala vojnu slabost??? koje medije pratite?

u deset dana zauzeli područja velika kao hrvatska i slovenija zajedno (ako ne i više), onesposobili gotovo sve ukrajinske strateške vojne objekte, i polovicu civilnih, drže sve velike gradove u okruženju, pomorsku flotu odsjekli....pogledajte malo kartu... prsten je sve veći i veći, a ukrajina sve dalje sve više traži stranu pomoć. ako nekome nije jasno što slijedi....što se više oteže sa pregovorima, rusija u sve boljoj poziciji da ostvari i ono što u početku vjerovatno niti sama nije planirala.

nemojte krivo shvatiti... nisam nikakav rusofil niti zagovornik bilo kakvog rata, jer sam i sam sudjelovao u njemu. samo malo više objektivnosti i realnosti, a ne uzimati zdravo za gotovo zapadnu propagandu.

• tollway
    • March 6, 2022 at 10:37 AM
    Quote from D_artagnan

A i kad im posaljes… treba im par mjeseci da obrade, a ako ti trebaju nesto vratit, onda to se razvuce i na sljedecu godinu…

nekada bilo! kolega, nakon dva dana dobio mail da je podnesak prijave ispravan. i sam sam se začudio!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 6, 2022 at 10:04 AM

pa kolega mitkko sa ekipom je bio u toj situaciji kod onog dokapa jesenas! samo nikad nismo doznali kako je to sve točno završilo.poznato da je keš neko vrijeme bio zarobljen nakon odustajanja od dokapa. pismo isprike, zahvale.....

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 6, 2022 at 9:58 AM
    Quote from barbosa 2.0

... 200m eur je odljev samo prvi dan u četvrtak,

kolega

koliko mi poznato bez najave možeš podiči 40 000 kn, dok se za devize već od par tisuća naviše potrebno naručiti. po ovoj vašoj cifri to ispada preko 30 000 klijenata koji su podizali novac dnevno. po meni, vrlo malo vjerovatno i fizički nemoguće odraditi u jednom danu!

• tollway
    • March 6, 2022 at 9:50 AM

da, piše u vlastitoj floti. a poznato mi i da uslužno upravljaju brodovima koji nisu (ili još nisu) u njihovom vlasništvu. gdje,kada, koliko, na koji rok.... nisam nigdje našao. možda nas takvim podacima iznenade u konsolidiranom.

• tollway
    • March 6, 2022 at 9:43 AM
    Quote from Hans

Zna li netko sto je trigger za poreznu da za nekoga krenu racunati obvezu? Je li im brokeri imaju obvezu dostaviti podatke ili skdd?

kod podnošenja porezne prijave osim joppd obrazca nema nikakvih dodatnih priloga, niti potvrda. dakle, sve je umreženo temeljem OIB-a. na koji način oni "vide ili ne vide" odnosno traže porezne obveznike, nije mi poznato.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 8:00 PM
    Quote from Manu
    Quote from tollway

na koji način mislite da će biti proveden dokap? znamo da će u prvom krugu postojeći imati prednost. zatim ostali institucionalni pa strateški u 3. krugu. tako nešto. da bi budući večinski postao večinnski, potrebno je izdati barem 2-2,5 milje novih dionica na sadašnju cijenu. po kojoj cijeni očekujete novo izdanje? eps je 42,xx kn!!?? što je skoro sadašnja tržišna. puno puno upitnika!!!

Pitanje je na koji način će ići. Ne razumijem zašto je najavio sazivanje skupštine za izglasavanje novog prijedloga osim ako ne planiraju jače razvodnjavanje. A prema već izglasanom modelu maksimalno može ići 71% novim dioničarima. S obzirom da su ciljevi dokapa ambiciozno postavljeni možda će ići i na novi model koji će jamčiti uspjeh dokapitalizacije a to bi značilo još veće razvodnjavanje.

upravo i ja tako nekako razmišljam. na jače razvodnjavanje moraju ciljati kako bi država pala ispod 25%. ako bude oko 50kn kako i sam mislim, puno malih će sudjelovati, u 2. krugu će se naći nekoliko fondova, a u 3. strateški pobire onoliko koliko mu treba za 50+ dionica. eto nekako na tom tragu.

• tollway
    • March 5, 2022 at 7:35 PM
    Quote from pinball
    Quote from tollway
    Quote from pinball
    Quote from tollway

4 bulkera + 4 tankera naprave više dobiti iz poslovanja od 12 bulkera atpl!!!???? više puta sam napisao da ne kužim sistem ulpl, ali tek sada mi ništa nije jasno.

4 bulkera + 4 tankera?

Koji su to brodovi kolega?

tako stoji na službenim stranicama tvrtke. znam da imaju nekoliko tvrtki kćeri i da se vlasništva nad brodovima stalno mijenjaju, a kako to funkcionira sam pitao već nekoliko puta, a nikad nisam dobio konkretan odgovor. već samo zajedljive odgovore/protupitanja. sve veliki znalci a u ovom slučaju nitko ništa nezna ili ne želi podijeliti. čast nekolicini izuzetaka!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 4:39 PM

na koji način mislite da će biti proveden dokap? znamo da će u prvom krugu postojeći imati prednost. zatim ostali institucionalni pa strateški u 3. krugu. tako nešto. da bi budući večinski postao večinnski, potrebno je izdati barem 2-2,5 milje novih dionica na sadašnju cijenu. po kojoj cijeni očekujete novo izdanje? eps je 42,xx kn!!?? što je skoro sadašnja tržišna. puno puno upitnika!!!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 5, 2022 at 4:03 PM

hipotetski, da masa štediša navali u svaku banku i povlači depozite preko kritične točke likvidnosti, dogodila bi se ista situacija. niti jedna nebi imala niti minimalnu adekvatnost kapitala i/ili bi se dogodio nedostatak novčanica. fizički, ima ih nekih 30-35% od ukupne količine transakcija u prometu. ostalo je samo prebacivanje brojaka. i onda redom sanirati sve banke, a gotovine više nema jer su sve u rukama građana?

tako da sve ovo meni izgleda politička odluka.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt