a kako je završilo ono s Igom, ništa se ne hvalite, jel bilo kakvih čari
rus bi skazal... oćenj ploha!
a kako je završilo ono s Igom, ništa se ne hvalite, jel bilo kakvih čari
rus bi skazal... oćenj ploha!
ma čim potegne sa sjevera gotova priča!
Ja sam spušio.
He he, zloćka odlično pitanje. Svi pametni, ne kažem da nema srećkovića ali ali,. Nisam kupio niti prodao ništa cca zadnjih 5 mjeseci, a da imam oscilacija onoo ufff. Ma lako se igrati sa nekoliko desetaka tisuća kuna ali nešto ozbiljnije samo pogledam i jbga .
Ja sam spušio.
postoji jedna pomalo neobična teorija.... koja i možda nije tako neobična!!?' naime, ako se pretpostavlja da se burza nikad neće zatvoriti, a povijest uči da prosječno kroz dugi niz godina raste x,xx% godišnje.... prema toj logici, ako smo dovoljno dugo unutra nitko ne mora spušiti lovu!!?? stvarno za razmisliti.
za tu situaciju i reakciju "nadležnih stručnjaka", mislim da je svaki komentar suvišan. sramota je preblaga riječ.
nisam zagovornik rata, a niti jedne a niti druge strane. kod nas se veli da se jedna sama krava nikad ne bode.
ali ovaj zelenski svojim nastupima, izjavama i gestikulacijama kao da provocira ruse. a europi i svijetu kao da uvjetuje članstvo u eu i nato.... ako nam ne pošaljete pzo i avione i zatvorite zonu letenja, i ne uvedete još jače sankcije..... onda ćete vidjeti kakve će biti posljedice za europu i cijeli svijet... bla,bla,bla...
ja sam stekao takav dojam. da li je marioneta, glumac, heroj, vođa....
kao i cijeli zse i velika većina drugih burzi, i dionica robuje situaciji u ukrajini. da nema tog rata sigurn sam da bismo gledali puno puno veće razine cijena nakon odličnih gotovo svih izvještaja na svim izdanjima.
a o rizicima i što donosi sutra.... neki drugi puta.
svatko prema vlastitim preferencijama.
ako je nekome 6-7 mjeseci u današnja luda vremena kraći period..... a na zse ne izdrže duže od prvoga šuma, onda ok.
i nije pogođeno u mačju dlaku jer je promašeno za cijelih 100$ naviše. što je u % jako puno za zlato.
i sam sam na tom tragu. a i van top10 ima samo 120 000 dionica.
gotovo svakodnevna (iako još uvijek mizerna) trgovina ovom bančicom unatrag dva mjeseca ne izaziva nikakve komentare. osim kaj cerp dijeli dionice, i vrlo solidnog godišnjeg fi.... kaj se ovdje događa? da ne idem kopati.... ima li netko da prati ovaj papirić?
kaj ovdje nema živih!!?? nitko ne komentira drastičan pad trgovine unatrag nekoliko dana i kretanje cijene u uskom rasponu? nestalo municije kupcima ili nema više prodavača na ovim razinama?
UREA košta cca 1250 kn po toni.
KAN je oko 1000 kn po toni.
Zarada u segmentu veleprodaja će biti enormna!!!!! Ako su pametni...
Žitarice, ali i sve ratarske kulture, će otići u nebo, što zbog skupe proizvodnje, što zbog nestašice.
Ako država ne uvede zabranu izvoza, a nadam se da nisu toliko pametni, cijena leti u nebo.
kolega
da vam nije pofalila poneka nula iza brojaka!!??
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
ruseki se nisu dobro proveli
![]()
ne znam da li je još netko takvog dojma, ali svaki put kad vidim to staro gvožđe kojime se vodi ovaj nesretni rat.... zapitam se: kaj rusi čiste skladišta? zar nema lakšeg i normalnijeg načina da se zbrine staro željezo? pa ukrajina bude postala pravo smetilište i odlagalište kojekakvog otpada.
dakle nije bez vraga priča da romi sakupljači sekundarnih sirovina u čakovcu već vrše rezervacije željezničkih karata u pravcu ukrajine dok rat prestane!
ispričavam se ako je neukusno i ako sam nekoga povrijedio, ali nisam se mogao suzdržati. nisam stručnjak, ali dok vidim kakvu sve staru kramu prikazuju u snimkama konvoja..... čudo jedno što je još i pokretna.
i onda i nije čudno ako je istina da su ih već toliko puno uništili.
mislim da se te brojke odnose na time charter. dugoročni ugovori su nešto drugo.
Tko god je ovih dana u papirima, pa makar se radilo i o Atlantskoj , zaslužuje i medalju za hrabrost, a ne samo Mercedes.
pa ako je tako, draga naša kolegice....
počnite onda pomalo taliti ono zlato kupljeno nedavno na ath od ath i ljevajte prigodne zlatne novčiče! kandidata za dodjelu bojim se ima toliko da ćete morati posegnuti u američke savezne rezerve.
nema ek logike, ali velim ti da su naftaši slabije kvalitete nafte još plačali da im netko makne naftu sa skladišta!! a kako onda objasniti negativnu kamatnu stopu? tu ima ekonomske logike? a imaš i danas negativne stope u europi.
Kao i kod auta, sad je i polovnim cijena porasla.
Kako sve poskupljuje, željezo, oprema, sve šta se ugrađuje u nove, tako ovi stariji postaju poprilično vrijedniji, a i manje im pada cijena nego novima.
da sam to pročitao prije samo dvije godine, grohotom bi se nasmijao.
inače, živa istina. prošle g u veljači sam kupio dvije g star auto koji danas vrijedi 15-20 000 više nego što sam ga platio!!!???? fakat nekakva čudna i za...ana vremena.
ako sam dobro shvatio... bcti se sastoji od dva lr i dva mr indexa. tpng ima u floti mr tankere kojima su vozarine još uvijek jadne. otuda i onaj grdi q4 izvještaj. a koliko vidim po ovim vozarinama, niti q1, a izgleda niti q2 nebudu ništa bolji.
Objasnite mi kako vozarina može biti negativna:)
malo neobično, ali je vjerovatno moguće. ne znam kako, ali se dobro sječam da su pandemiji korone neke vrste američke nafte imale negativnu cijenu. tako je vjerovatno i ovdje. moguće nešto slično kao i negativna kamatna stopa. treba proučiti detaljnije.
da nije naš mitkko
zna li netko po čemu te dionice oznaku povlaštene? na kaj se ta povlastica odnosi?
ima i onaj đoker pola-pola