1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • March 31, 2022 at 7:21 PM

na istom sam tragu razmišljanja. neki dan prošla godina od prve kupnje, a za sve ostale tijekom travnja. još godina će proći....

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 31, 2022 at 6:52 PM

nakon akvizicije sberbanke, vrlo razumljiv i racionalan potez.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • March 30, 2022 at 9:13 PM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…om/2351785.aspx

Ni sam Vrag još ne zna kako će se ovo rasplesti

"znaju burze".........i vele nam da če sve biti skupo, plače iste, kamate veče, gospodarski rast manji pa zatim nikakav a da čemo svi živjeti bolje.......valja misle na onu komponentu da je za sreču potrebno zdravlja........samo mi nije jasno kako burze toliko "brinu o zdravlju" a ne o financijama....... :D .......za sad ni nemaju puno izbora dok ovi klauni koji paradiraju sa našom lovom omogučuju bogatima da budu još bezobraznije bogati..........te njihove parade mi skupo plačamo svakog dana na računima za sve što kupujemo......parada če završit kad raja ne bude više imala love za sve što je potrebno trošiti i konzumirati da bi ekonomije rasle.........jel tad nakon stagflacije na vrata kuca recesija........

to sam neki dan pokušavao objasniti prijatelju. rusima uveli za sada max moguće sankcije.... jadni kako li će živjeti i preživjeti... pusti ruse, oni će se uvijek nekako snači. navikli živjeti i puno goroim situacijama od ovoga. vrlo žilav, snalažljiv i fleksibilan narod.

a malo tko vidi da nas te iste sankcije udaraju sa svih mogućih strana!!! i bole nas već sada puno više nego li prosječnog rusa!! i malo tko je svjestan da će nas to jako boljeti i koštati godinama!! kaj mene briga kako će to osjetiti ruski narod dok ja već svakodnevno plačam i svaki dan ću plačati sve više!!!???

a ruski plin, nafta i ugljen još uvijek idu u zapadnu europu! kako bude ako putin zabrani isporuke? pola europe će biti u kolapsu!!! sa njemačkom na prvom mjestu! posljedično do svih nas!

• tollway
    • March 29, 2022 at 9:04 PM
    Quote from Yieldchaser

Rusija bi Ukrajini morala naknaditi štetu koju je prouzročila razaranjima uslijed svoje "specijalne operacije".

nemojte biti naivni kolega! kao što je srbija/jugoslavija nadoknadila/platila hrvatskoj!

eu i cijeli zapadni svijet je rusiji udario sankcije!!?? dejte najte... udario nam ih je malim narodima i ljudima koji ih već debelo osjećamo i plaćamo! i plaćati ćemo ih godinama! a veliki će se ionako pobrinuti za sebe! plin, nafta i ugljen još uvijek putuju u njemačku, zar ne? a udarili im sankcije!!??

Quote from brajakica

a tko bi to kontrolirao? nemojte mi samo reći da tuska!? koji imaju 5 mil ruskih turista!

• tollway
    • March 29, 2022 at 8:21 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from brajakica

Razum mora prevladati,sto prije to bolje za ruse i ukrajince i svijet.

Na kraju ce dogovor biti koji je mogao biti i bez zrtava bez razrusene ukrajine, genocidne rusije, putina-hitlera,energetske krize i ostalog negativnog.

"21:50 Rusija više ne traži da se Ukrajina "denacificira" i spremna je dopustiti Kijevu da se pridruži Europskoj uniji ako ostane vojno nesvrstana u sklopu tekućih pregovora o prekidu vatre, prema četiri osobe upoznate s raspravama, piše The Guardian pozivajući se na izvjestitelje Financial Timesa Maxa Seddona, Romana Olearchyka i Henryja Foya."

https://m-vecernji-hr.cdn.ampproject.org/v/s/m.vecernji…opljana-1574257

Možete okačiti mačku o rep sa pregovorima.

Rusi žele istok i jugoistok Ukrajine, Ukrajina ne da.

Potrajat će rat još dugo.

Display More

ako pogledate na kartu, rusija već to ima.ako ne sve što su planirali, onda barem puno više nego što su imali. i odsjekli uklrajinu od azovskog mora. a koliko će rat potrajati, niti bog dragi ne zna!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • March 29, 2022 at 8:13 PM

priča je pri kraju.. tko je kako odlučio... samo mi je nevjerovatno da se još ne shvaća da je ova cijena jack pot!!! ako još netko nije shvatio da je sindikat ovdje od smeća napravio vrhunsku investicijsku priliku.... za male lakomislene koji će se obogatiti na brzinu...koliko se ono zainteresiranih javilo na ponudu!!?? i švicarci nisu našli nikog zaineresiranog na cijelom svijetu!!?? zapitajmo se zašto!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • March 29, 2022 at 7:55 PM
    Quote from brajakica

Danas do sada +4% na samo 1000 kom.

do sada +132% na samo 1xxx kom. točno g dana od prve kupnje! mirno spavam i na 570 i na 350.

nadam da ću mirno spavati i slijedećih g dana!

• Što smo danas tržili

• tollway
    • March 29, 2022 at 7:46 PM
    Quote from Laudator

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

..... gadno si iskvario prosjek, čekam još malo par komada da zaokružim i onda u hibernaciju što se ovog tiče.

Probudite me kada pređe 1.000.

Display More

medvjedi se ek probudili iz zimskog sna, a vi bi već natrag!!!???

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • March 29, 2022 at 7:43 PM

victor hugo... jadnici... to be continued!

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • March 28, 2022 at 7:55 PM

na današnjoj GS je odluka donesena.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • March 27, 2022 at 9:15 PM

ma sve je to jako komlicirano. meni izgleda kao jeftino politikantstvo i propaganda. znate li da (pod uvjetom da je i europska infrastruktura 100% spremna za prihvat lng tankera i daljnju distribuciju, a nije) SAD nema dovoljno ukapljenog plina niti za njemačku!!!??? a kamoli za ostatak europe.

a o cijeni da ne govorimo! kako će funkcionirati njemačko gospodarstvo? koja je lokomotiva europe. kompanije i dioničari će se odreći profita? i promijeniti naziv u caritas!

grdo nam se piše!

• tollway
    • March 27, 2022 at 10:44 AM

to kaj oni nama pričaju o zelenoj energiji su priče za malu djecu. ili samo želje. projekti, sama izgradnja vjetroparkova ili solarnih polja a posljedično i kompletna infrastruktura za toliko priželjkivane elektromobile zahtijeva izuzetno velike troškove i vremenske okvire. da ne zaboravimo kasnije servise, održavanje i zbrinjavanje tog sveg otpada. rok trajanja baterija i solarnih ploča je max 10godina. ako neznate, pročitajte malo o proizvodnji metala koji se ugrađuju u akumulatore i solarne panele. posebice litija. koliko je to prljava proizvodnja.

uvijek su mogući sporadični primjeri kao npr danska, ali generalno.... da se da 2040-te dođe do 40% potrošnje iz zelene energije... a potrebe za energijom rastu iz dana u dan. nema šanse. vodik? neće tako skoro. proći će još godine i godine da se približimo toj brojci.

a cijenu takve energije da ne spominjemo. već sada dok je struja još uvijek jeftina, kreču priče o neisplativosti elektromobila jer je tank osjetno skuplji od benzina.

po meni barem još 50 godina nafta, plin i ugljen ostaju daleko najdominantniji energenti. ili će nuklearke produžavati vijek rada (što se već i događa) ili će nicati kao gljive poslije kiše. bilo fizijske bilo fuzijske. jer energije svakim danom treba sve više.

• tollway
    • March 26, 2022 at 10:01 PM
    Quote from goldfinger

vojska koja napada i još pri tome nije ispunila nijedan veći cilj u mjesec dana,

neznamo koji su bili ruski planovi i ciljevi, stoga ova vaša izjava djeluje neprimjereno i jako nevino. kao da nema nikakvog pomaka. a okupirano je cca 20% teritorija ukrajine (dvije hrvatske), u okruženju glavni i drugi po veličini, te masa manjih gradova, postoji realna mogučnost da nastane nekoliko opkoljenih džepova sa svih strana. pogledajte malo kartu.

kvotano namjerno izvučeno iz šireg konteksta jer ne želim komentirati nepouzdane brojke kojima nas bombardiraju i jedni i drugi i treći.

• tollway
    • March 26, 2022 at 1:39 PM
    Quote from tollway

nitko ne komentira dan bez ijedne transakcije!!?? kada se to posljednji puta dogodilo?

niti ovo žmikanje i cijeđenje dionice zadnjih desetak dana? niti rast cijene na malim prometima?

nije valjda da sam ostao sam ovdje!!?? =O :/ ?(

ovo quatano mi trenutačno najbitnije. plus što je diona nakon objave q4 i preuzimanja sbera (dakle u manje od mjesec dana) porasla sa 765 na 950 kn, a da se ZA SADA ništa nije promijenilo. iznenadile me pomalo tada expresne prodaje nekolicine kvalitetnih forumaša. zar su je kupci tek sada otkrili nakon pažnje medija? i sada ovo mršavo trgovanje.... ponestalo papira???

Quote from Philidor

ako vam je ovakva velika operacije nebitna za razmatranje FI onda nam se metode analize poprilično razilaze.

naravno da je bitna, ali se bojim da u q1 nećemo vidjeti ništa osim knjiženja -70 milja i + 70 milja. a i do onda ima još mjesec dana, tko zna kamo će dionica. možda nešto saznamo nakon ovog sastanka u pon. :/ ?(

• tollway
    • March 26, 2022 at 9:02 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…tuudar-15175410

Sve skupa, nije dobro, i ne biva bolje

nije to nikaj strašnoga! samo održavaju cijenu nafte na nivou debelo od iznadprosječne cijene jer im tako odgovara.

• Turističke dionice i perspektive

• tollway
    • March 26, 2022 at 8:57 AM

bez obzira na sve događaje, ja sam uvjeren da će glavna turistička sezona biti pravi buuum. slažem se za ono što veli računovođa, ali samo kaj se tiče starijih gostiju. mlađi će se razmiliti diljem europe nakon 9 mjeseci zatvora bez obzira na inflacijske pritiske i sve druge probleme.

vjerujem da ćemo pobrati veliki dio kolača zbog blizine destinacije.

• tollway
    • March 26, 2022 at 8:45 AM
    Quote from Philidor

Ne znam kako je ostalima, meni je dionica na "wait and see" do FI za Q1 kad ćemo moći vidjeti efekt kupnje Sberbanke. Ne mislim prodavati osim ovog što sam poštucao radi upravljanja portfeljom, a šteta mi je nagrditi prosjek kupnjom.

kolega, kako ćemo vidjeti bilo kakav efekt? bilo dobar ili loš. osim troška od 70 milja i npr.povečanja imovine za isti iznos. nova banka posluje samostalno pod novim nazivom, pripajanje se očekuje slijedeće godine.

eventualno kroz konsolidirano? da, ali u godišnjem konsolidiranom. kroz kvartalne se malo toga vidi, a do tada još godinu dana. tako da....

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • March 25, 2022 at 10:06 PM
    Quote from Lemi

3. Vec dvije grupe dionicara sa +5% glasackih prava prijavljeno za skupstinu

tri grupe kolega! prekjučer objavljena prva, ove dvije danas. u ovoj bančici se uvijek nekaj događa, samo se nikad nezna kaj!

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • March 25, 2022 at 9:52 PM

bila nedavno debata o tome. iako su vrlo transparentni u izvješčivanju, očito je da jako rijetki poznaju poslovanje u ovom sektoru. a i sami izvještaji su vrlo često drugačiji od očekivanja. možda budemo štogod pametniji nakon godišnjeg i q1 izvješća. obzirom na globalnu situaciju i sa ono malo znanja o sektoru, mislim da skori oporavak ovdje još nije na vidiku. no ako imate dovoljno likvidnosti i strpljenja.... zašto ne?

pratimo i dalje.

• tollway
    • March 25, 2022 at 9:42 PM
    Quote from Infinity

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2349221.aspx

Za siću se riješio žene na nekoliko godina !!

milijarde i milijarde kojekakve pomoći ukrajini su završile na ovakav ili slične načine. taman to usfalilo za pzo i avione.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt