1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • September 15, 2023 at 8:52 AM
    Quote from Junius
    Quote from tollway

malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?

gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.

Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

sve 5 kolega... a onda istu takovu cifru prasnete kad subom zabrijete sa ekipom :huh: :/

• tollway
    • September 14, 2023 at 3:30 PM

malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?

gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.

Quote from Junius

.stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.

s ovime se apsolutno slažem

• tollway
    • September 14, 2023 at 3:09 PM

ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!

kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • September 14, 2023 at 2:54 PM
    Quote from safarick
    Quote from tollway

nitko nije pomislio da je to strašilo u svrhu akumulacije? meni izgleda baš tako.

Preblizu je za strašilo....moglo (bi) ga i poklopit

ako ima netko 2,3 milje eura, zašto ne?

realno mislim da nema šanse, ali svašta smo već vidjeli...

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • September 14, 2023 at 1:35 PM

ok kolega, može i tako. ali dajte mi recite tko ima 240 000 eura viška ili da mu stoji na brokerskom?

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • September 14, 2023 at 1:28 PM

kakav je uopće smisao takvih naloga? ne samo ovdje, pojavljuju se i na drugim papirima. psihologija?

najte mi samo reči da imaju dogovorenog prodavača na toj cijeni!! mada je i to moguće obzirom na sve viđeno tijekom godina

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • September 14, 2023 at 1:22 PM

nitko nije pomislio da je to strašilo u svrhu akumulacije? meni izgleda baš tako.

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • September 14, 2023 at 9:55 AM

nema nikakve veze tko je platitelj, već je bitko tko je stvarni dužnik/kupac.

pbz digitalno koristim već desetak godina. na svakom nalogu imate platitelja i polje stvarni dužnik.

prije dvije i pol godine sam kupovao automobil. imali neko financijsko raščiščavanje unutar obitelji. sestra uplatila puni iznos sa svoga računa u moje ime. nitko nije ništa pitao. kupoprodajniugovor i račun izdan na moje ime.

• SPAN (SPAN d.d.)

• tollway
    • September 13, 2023 at 2:23 PM

ESOP da, ali skoro će dvije g od IPO-a koje donose tax free.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • September 13, 2023 at 1:28 PM
    Quote from boca
    Quote from SOUR

Ako se tu radi o novcu u banci, baš sam to pogledao danas u jutro, onda izgleda ovako;

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

To je konsolidirano? Pogledajte nekonsolidirano, koliko stvarno Adris drži, ne kćeri. Pa usporedite to sa prije.

kolega

a kaj to adris ima ako ne uzimate u obzir maistru, hup zagreb, cros i cromaris? plus udjele u triglavu i savi re?

• DRY BULK

• tollway
    • September 12, 2023 at 10:43 PM

pa kako će u loša vremena kupovati brodove dok nemaju para, a posljedično će ih i banke derati sa kamatama? a vlasnici i drugačije gledaju na to. oni to rade 10 ili 20 g.,i raditi će to još slijedečih 10 ili 20 g., a mi smo padobranci koji dođemo, omastimo brrk (ako???) prođemo. a oni će i dalje biti brodovlasnici.

ista stvar kao tvoj ili moj gazda/poslodavac i ti ili ja kao zaposlenik. nemremo isto gledati na neku situaciju da nam je bog brat!

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • September 12, 2023 at 5:22 PM

pa ni ovo današnje trgovanje nije normalno!!! probni baloni?

• Aktualno (vijesti)

• tollway
    • September 11, 2023 at 10:16 PM
    Quote from zlocesti

Ja se natrpala konzervi po ljetnim cijenama.

I neka sam.

Racunam na prinos 20% do kraja godine :)

pa kak pak sada to!!!?? pa kaj naš dotični AP ne obečava vračanje cijena na 31.12. prošle godine!!?? a i puno drugih izvora veli da sada kad su turisti oderani slijedi pad i stabilizacija cijena!! :/ :huh:

joj zloćo, zloćo ti baš uvijek promašiš!

možda cijena metala poraste pa te to spasi kao sekundarna sirovina :) :)

• Porez na nekretnine

• tollway
    • September 11, 2023 at 5:28 PM
    Quote from Manu

Znam da istina boli ali činjenice ostaju činjenice

Legalizirano 900 tisuća ilegalnih objekata

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2110155.aspx

Početkom 90-ih godina preko programa društvenog zbrinjavanja oko 240.000 stanova je prodano, mnogi za 10-ak tisuća eura, a oko 30.000 je otišlo u najam od čega oko 12.000 u Zagrebu.

http://www.imperijal.net/1/13/radar/596…o-sef-hepa.html

legalizacija po meni uopče nije bila loš projekt ili rješenje kako vam bolje odgovara. rušiti masu bespravno sagrađenih objekata po meni nije nikakvo rješenje. problem je u tome što nije bila dobro provedena!

zakaj bi bilo loše legalizirati i ucrtati u karte npr dva ili tri manja gosp objekta na dvorištu nekog malog seljaka ili susjedove garaže? ako se ne varam 1500 kn po objektu i imaš čiste papire i kvadraturu za eventualnu sutrašnju gradnju! dakle, za par tisuća imaš čiste papire!! super, ali....

onda čuješ da je poznanik za 12 ili 15 000 kuna legalizirao vikendicu na viru ili pagu od 150m2 koju je već 20 g rentao na crnjaka!!! i još vlasnici govore kako ih jako puno koštalo i kako ih država pljačka!!!! a oni godinama varali državu!!! e tu je problem. takve bespravne divlje gradnje je trebalo derati barem 5x više. i one kojekakve egzibicioniste duž cijele obale i u svim večim gradovima. i ove sve parade koje su spomenute. masa zgradurina i građ rugla je legalizirana za male pare. zakaj i zbog koga je to tako provedeno, mislim da svi znamo.

tu se zakazalo, a ne kod onog seljaka koji nije imao ucrtane gosp objekte ili susjed garažu!

• Aktualno (vijesti)

• tollway
    • September 11, 2023 at 4:55 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

državni intervencionizam na najjače :D

prvo sam mislio da nije 1. travnja? stari neki članak ili što

i meni je ovo palo na pamet :D

meni vonja na neke izbore brzo.

čim se usvoji novi zakon, a taman prije recesije :S

ako se ne varam, slijedeće godine su svi mogući i nemogući izbori u hr

• tollway
    • September 11, 2023 at 9:56 AM

njima se to stvarno vrlo rijetko događa.... ali ne radi

• tollway
    • September 11, 2023 at 9:18 AM
    Quote from josip100

Hita ne radi?

niti kod mene

• SPAN (SPAN d.d.)

• tollway
    • September 10, 2023 at 4:14 PM
    Quote from bjane
    Quote from ValueInvestor

Može li mi tko objasniti tko je MM i koje on ima veze sa SPAN-om. Mislim da nisam baš dobro popratio priču.

Što je market maker?

Market maker je pojedinačni sudionik ili tvrtka član burze koja kupuje i prodaje vrijednosne papire za vlastiti račun. Market makeri osiguravaju tržištu likvidnost i dubinu dok profitiraju od razlike u rasponu ponude i potražnje. :thumbup:

odlično ste vi to kolega prepisali iz wikipedije ili investopedije...

nego, recite vi meni kakva je funkcija MM kad ih unajmi izdavatalj papira? npr span, rivp ili adpl... da ne nabrajam dalje

• Birtija

• tollway
    • September 10, 2023 at 4:06 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

Pa uložili ste u svoje, i ostati će i Vašoj djeci, i djeci Vaše djece

Smiješni ste.

Ako je najam apartmana za 4 osobe sto eura na dan, za 30 dana to je tri tisuće eura. Za 60 dana punjenja od 120 vjerojatnih dana punjenja, tijekom ljeta , to je 6 tisuća eura

Dva apartmana = 12 tisuća

Trošak uredno opravdajte računima, umanjite poreznu osnovicu, a na ostatak platiti porez treba, kao na dohodak od rada. Ili kao porez na kapitalnu dobit

Pritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit itd, ili nismo :), jer je zarađen iznajmljivanjem

Porezni je sustav nepravičan.

To je sve što imam o tome reći. A glede mede i onih što sada kupuju apartmane, kasno Marko, kao i na tržištu dionica

Display More

Prvo i osnovno ponoviti što je dobit, što je prihod, a što je promet. Nakon što to apsorbirate, pročitajte još jednom ovu svoju rečenicu.

Pritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit

Isto tako vam je s kupnjom i opremanjem apartmana. Novac prvo treba zaraditi, a tek onda investirati u apartman. I sve to da bi se neki naslađivali kako se malo plaća.

Nitko ne spori da porez treba platiti, ali isto tako treba i ne mlatiti gluposti, i znati kolili su troškovi bavljenja nekim poslom.

Dakle trošak apartmana:

1. kupnja
    2. opremanje
    3. tekući troškovi struje, vode (klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop)
    4. plaća se skuplja čistoća
    5. plaća se boravišna pristojba
    6. plaća se krevetarina
    7. plaća se čistačica, pranje posteljine
    8. sve se plaća i oprema s PDV-om, i tekući troškovi se plaćaju s PDV-om
    9. plaća se agencijska provizija 20-30%

To je sve što imam o tome reći.

Display More

dajte si malo truda, pa izbjegnite stavke 7.,8. i 9.. moja šira familija ima 3 apartmana na viru koji su u funkciji od sredine svibnja do kraja rujna. prema potrebi. u četvrtom su oni (vlasnici sa kćerima), kumovi, prijatelji.....cijelo to vrijeme i sve rade sami bez ikakove agencije. ovima potonjima naplačuju simboličnu cijenu pod uvjetom da prihvate i isprate ove iz prva tri apartmana(u slučaju da oni nisu/nemogu biti tamo).svi sretni i zadovoljni! matematika.... enormna!!!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • September 10, 2023 at 3:47 PM

da, u pogrešno uložene!!!! a kad piknete one prave....nema mjere za produženje!!!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt