1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• AGROKOR

• tollway
    • December 2, 2023 at 12:46 PM

ni ja nisam baš nešto pratio cijeli slučaj (do nedavno)... meni nije jasno kako su izvlašteni samo dioničari u hr temeljem lex agrokora, a nisu u sloveniji, mađarskoj, srbiji, BiH..... bez obzira mali ili veliki. pogotovo mi nerazumljiv ledo gdje todorić nije bio većinski.

• Covid-23?

• tollway
    • November 29, 2023 at 9:07 PM

meni ta sva priča oko covida do danas sve dalje sve manje jasna!!! dok je harao punom parom, djeca bila imuna ali su bili prenositelji. sada masovno obolijevaju od upale pluća i oni i adolescenti. ljudi nekoliko puta cijepljeni obolijevaju od corone!!!

isto kao i na zse! ne znaš kada gdje i tko tu koga!

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • November 23, 2023 at 8:07 PM

koliko meni poznato.... preklapanja u vlasništvu vuku repove još iz onih vremena, odnosno kasnije iz privatizacije. dakle, najprije bio rade končar (nekada dio današnjeg končara), potom feromont. zakaj su nastala dva (mislim da je bio i još jedan mali pogon pripojen kasnije novom feromontu) nova subjekta, nije mi poznato. i sam pokojni đuro horvat vlasnik tehnixa je bio poslovođa u feromontu.

vrlo vjerovatno njegov, odnosno nasljednici i tehnixov postotak su prešli u kodt. tko još.... zasad nisam načuo.

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• tollway
    • November 22, 2023 at 8:16 PM

sutra bi trebali biti vidljivi u skdd

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • November 22, 2023 at 7:49 PM
    Quote from Lynx

Ne znam hoće li i Novi Feromont (slična veličina, sličan udio) nekad doći na red za slično, a možda i Elkakon bolje prebaciti preko 50 %.

nije nužno da posjeduju udjele. vjerovatno žele povećanje kapaciteta i sigurnost proizvodnje. ako gledamo firme koje rade hardvare za kodt, onda ih ima još osim spomenutih. komet prelog, primabiro čakovec, midi ivanovec-čakovec..... samo u međimurju.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • November 17, 2023 at 5:15 PM
    Quote from plavi01

IT/IC /aparat 70/30% privatizacija je odlično rješenje za daljnju privatizaciju državnih firmi.

Po meni bi adris tim modelom mogao dobro ušićariti daljnju suradnju sa državom koja u nekim firmama mora držati svoje interese.

EU traži daljnju privatizaciju. No mi sitni lajbek možemo samo promatrati ovaj perpetum mobile a la brodovlje, PV, plin za 1cent.

adris je po mnogočemu svemirski brod za zse!!! kao najvžnije, prevelik je! dalje neću... o dobrome...

netransparentnost, odnos prema malima i prekonzervativno vođenje samo su neki od najvećih minusa! s druge strane.... adris nikad pa niti uslijed afere agrokor nije imao niti približnih problema sa likvidnošću!! zato što je konzervativno vođena kompanija!znam, jedno se kosi sa drugim, ali to je činjenica! pa ga sad ti daj!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • November 17, 2023 at 5:02 PM
    Quote from D_artagnan

Hm, Tankerska zakonski mora predati ponudu,
    E sad, cerp se može riješit u ponudi, njima je svejedno po kojoj cijeni prodaju. Tako da ako nešto prodaju i u pol vrijednosti, za njih je super jer će tih par koji odlučuju o prodaji dobit bolju pinku sastrane, negdje vani da nitko ne vidi.. i tako to nitko ne prati. Dalje preko zaklada mogu radtit svašta.

IB je ulazio 2016. od 120-140 kn.. pa do 500-600.. vrag zna koji je prosjek, al nakon 8 godina, ova sadašnja cijena u ponudi mu je nikakav godišnji prinos od tada, a toliki rizik imao, bolje da je uložio u obveznice onda. Možda dobije i on nešto sastrane ali onda mora tankerska poprilično toga obezbjediti sastrane :D

A da je ovo kikiriki cijena ATPL, nebi tankerska utukla toliko miliona eura ovdje da tu ne misle okrenuti dobru paru u sljedećim godinama kad se ovaj ciklus rata i upumpavanja $$$$ u sistem odradi.

Onda su mogli ostati u tankerima i mlatit pare ;).
    Nije vrag da neznaju računati ili su odlučili da manje zarade na uloženi kapital :S

sve o štima! ali probajte izračunati koliko je tijekom godina pobrao para kao član upravnog i nadzornog odbora, razni bonusi, zdravstveno i mirovinsko, plus još nešto....

a kaj su dobili mali? puno stresnih ožiljaka, masu sijedih, dvije divke i još nešto..... bolje da ne napišem .....

• Ekonomski podaci

• tollway
    • November 17, 2023 at 4:49 PM

super!!! već sada su doznake iz eu ogromne, a za 20-30 godina opet će masa penzija dolaziti u hr! povijest sa ponavlja nebojeni broj puta do sada! svaka druga generacija uživa u žuljevima prethodnika!

• World politics

• tollway
    • November 15, 2023 at 8:25 PM

brajo

bojim se da je i za to vlak prilično davno prošao!

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• tollway
    • November 15, 2023 at 8:23 PM

nije li malo neozbiljno i pretenciozno staviti končar u istu rečenicu?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • November 15, 2023 at 8:21 PM

logično.... posljedično će i ostvarivati još bolje rezultate!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • November 15, 2023 at 8:00 PM

barem imamo bitno olakšan izbor! pogledajte sloveniju! desetak kvalitetnih papira i prinosom duplo većim nego u hr!

uostalom.... na avataru vam sve piše!

• Porez na kapitalnu dobit

• tollway
    • November 5, 2023 at 7:53 PM

imam potpuno drugačija iskustva. bez ikakvog problema referentica zaprimila obrazac, nakon par dana dobio mailom potvrdu da je prijava uredna, uplatio iznos i to je to.

• Porez na kapitalnu dobit

• tollway
    • November 5, 2023 at 5:58 PM

nigdje nisam vidio da ne možeš odšetati do porezne iako si registriran na e-porezna

• tollway
    • November 5, 2023 at 11:56 AM

kolega, kad nešto odlučim prodati, onda se novci najčešće ne vraćaju na zse. i kad je prodano, prodano je! tako je zadnjih skoro tri godine. uz to, imam godina (a i vi niste predaleko) kada više ništa ne planiram na 5 ili 10.

a tko je rekao da neće biti prilike za ponovni ulaz u atpl!!?? možda već nakon isteka javne ponude.

• tollway
    • November 5, 2023 at 11:01 AM

svatko od nas razmišlja što i kako.... i koji je scenario zadovoljavajući.

nagađanja velite.... iskustvo me naučilo da su ona baš taj faktor za zaradu ili gubitak. osobno sam optimist po prirodi, ali u ovoj situaciji......

spomenuli ste tpng... ok, sve pet. to mi nije bilo nimalo iznenađujuće. ali nigdje niste spomenuli tuho gdje su za 6 mj došli od nule da 100% vlasništva i ulupali 230 milja eura!!!

hvala, ali ne morate mi držati fige. ja ih nikome ne držim, ali želim svakome da zaradi na burzi! ako će svi, onda ću i ja! zar ne?

trenutno ne brinem previše jer sam veći dio postepeno prodavao tax free od ex div daya do 53 i ostalo mi još samo tristotinjak komada za javnu ponudu. valjda.... ali uvijek volim podijeliti i vidjeti razmišljanja kada se događa nešto tako veliko.

• tollway
    • November 5, 2023 at 10:11 AM
    Quote from Shogun

Nije legalno da firma daje pozajmicu jednom od manjinskih dionicara, da bi ovaj dalje kupovao tu istu firmu!!

taj jedan manjinski dioničar ima 40% dionica!! ako dokap ide samo po 53,50 koliko su platili u dokapu, SIGURNO prelaze 50%!!! te slijedi promjena članova uprave i već imaju puno komotniju situaciju za moguće eksibicije. a ako ponude gornji raspon cijene od 60 eura, vjerovatno bi skupili i 75%. a onda znamo što slijedi.

• tollway
    • November 4, 2023 at 3:20 PM

neka budu i gluposti.... nekome... nekome možda i nisu!

zar tako brzo zaboravljate način i model kako su i turisthotel u javnoj ponudi platili turisthotelovim novcima?

zašto ne i ovdje?

i sam imam podosta dionica, ali mi se sve ove rabote unatrag par mjeseci nimalo ne sviđaju.

• tollway
    • November 4, 2023 at 2:44 PM
    Quote from Manu
    Quote from tollway

kolega, nemojte se iznenaditi...

ponuda, ako se ne varam, mora ići po 53,50 koliko su platili u dokapu, a slijedi min 3-4 mj najnižih vozarina. i q4 će biti minus... kina stagnira, potražnja pada, nav pada, godišnje vrlo vjerovatno u lijepom minusu..... po meni će SIGURNO skupiti +50%.

a ako kojim slučajem ponude gornji raspon dokapa od 60 eura.... tada niti 75% nije nedostižno! i nemojte zaboraviti da su pravi maheri! i jako dobro znaju kaj delaju! ako su u tuho u cca 6 mjeseci stigli od 0 do 100%......

Kako će to godišnje biti u minusu? Bit će u velikom plusu kao prvo zbog prikupljenog kapitala a sad još i zbog prodaje broda. Znači cca 38-40m eura ili skoro 20 eura po dionici.

mislio sam na operativnu dobit,

kaj mislite da budu gledali keš kako stoji na računu? uostalom i za javnu ponudu moraju deponirati cca 65-70 milja eura za preostale slobodne dionice. zato su vjerovatno i išli sa prodajom broda.

• tollway
    • November 3, 2023 at 8:43 PM

kolega, nemojte se iznenaditi...

ponuda, ako se ne varam, mora ići po 53,50 koliko su platili u dokapu, a slijedi min 3-4 mj najnižih vozarina. i q4 će biti minus... kina stagnira, potražnja pada, nav pada, godišnje vrlo vjerovatno u lijepom minusu..... po meni će SIGURNO skupiti +50%.

a ako kojim slučajem ponude gornji raspon dokapa od 60 eura.... tada niti 75% nije nedostižno! i nemojte zaboraviti da su pravi maheri! i jako dobro znaju kaj delaju! ako su u tuho u cca 6 mjeseci stigli od 0 do 100%......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt